iulie 23, 2022

Carte „Creierul fericit. Obiceiuri pentru a creste nivelul de serotonină, dopamină, oxitocină si endorfină” (de Loretta Graziano Breuning)

scris de Andrei

Astăzi îţi recomand o carte excepţională de dezvoltare personală, cartea Creierul fericit, care te ajută să îţi sporeşti gradul de fericire.

Se numeşte „Creierul fericit. Obiceiuri pentru a creste nivelul de serotonina, dopamina, oxitocina si endorfina” şi este scrisă de Loretta Graziano Breuning.

Cartea este apărută în anul 2022 şi cuprinde 344 de pagini.

Scurt rezumat la cartea „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning

creierul fericit

Cartea "Creierul fericit" conţine următoarea esenţă:

„Dacă te simți trist fără motiv și nu știi ce să faci ca să-ți schimbi obiceiurile dăunătoare, fii atent aici: Loretta Breuning îți propune o modalitate originală și revoluționară de a-ți crește nivelul fericirii. Iar asta în numai patruzeci și cinci de zile!

Da, ai citit bine: viața ta se poate schimba semnificativ într-un timp relativ scurt. Tot ce trebuie să faci este să parcurgi cu atenție sfaturile prezentate în această carte și exercițiile recomandate la finalul fiecărui capitol.

Creierul tău este dominat de patru substanțe neurochimice care îl pot face fericit: serotonina – euforia care maschează durerea, dopamina – bucuria satisfacerii nevoilor, oxitocina – sentimentul de siguranță sau atașament emoțional și endorfina – respectul primit din partea celorlalți sau sentimentul de mândrie.

Iar odată ce vei înțelege cum funcționează creierul tău de mamifer și ce anume declanșează eliberarea acestor substanțe, vei putea să le gestionezi mai ușor și să le folosești cu inteligență în propriul avantaj, creând astfel obiceiuri benefice și trasând noi rute neuronale, generatoare de fericire.”

Ce este fericirea?

Până la urmă nimeni nu a putut să răspundă sigur, de-a lungul istoriei, la această întrebare mistică.

Totuşi, fiecare dintre autorii cărţilor de specialitate în domeniul fericirii au bâjbâit cumva reţeta fericirii.

Cu toate că unele sfaturi te ajută să îţi sporeşti gradul de fericire, este cert că, totuşi, ea este o stare de spirit care depinde de fiecare în parte.

De aceea, ţine numai de tine să te înţelegi şi să afli ce îţi face bine şi ce nu.

Aceasta este misiunea vieţii tale.

Sper că prin cartea "Creierul fericit" fiecare om va reuşi să înţeleagă mai bine această fata morgana.

Îţi recomand să citeşti şi articolul meu despre Ce este fericirea?

Iar dacă îţi doreşti să vezi şi alte cărţi despre fericire, dă clic aici.

Mie mi-a făcut cu ochiul şi cartea Despre fericire. O călătorie filosofică (scrisă de Frederic Lenoir).


Dacă îţi plac articolele mele, te rog să completezi formularul de mai jos ca să te abonezi la Newsletter şi să primeşti săptămânal pe Email sugestii preţioase pentru succesul în viaţă.


Dacă ţi-a plăcut acest articol cu această recomandare despre cartea "Creierul fericit", te-a ajutat şi dacă crezi că îi poate ajuta sau inspira şi pe cunoscuţii tăi, te rog să-i dai un Like şi să-l distribui pe reţele tale de socializare chiar acum.

Împreună formăm o comunitate puternică de oameni pozitivi şi creştem frumos.

(Sursă poze: Pixabay)

(Informare: prezentul articol conţine link-uri de afiliat. În situaţia în care dai clic pe ele şi cumperi, eu voi încasa un comision, fără ca preţul tău să fie afectat. Îţi mulţumesc!)

Atenţionare. Acest articol este protejat de drepturi de autor, conform Legii nr. 8/1996 şi este proprietatea Psihologia Gândului, fiind creat de autorul Adi Andrei. 

Este interzisă copierea sau distribuirea oricărei părţi din acest articol (cu excepţia citatelor) pe alte canale, fără consimţământul autorului.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Stai! IA-ŢI CADOUL!

Descarcă acum GRATUIT Ebook-ul "10 paşi pentru o viaţă mai bună", pe care l-am scris special pentru tine.

Completează formularul de mai jos şi verifică-ţi imediat adresa de email cu care te-ai înregistrat, ca să confirmi abonarea şi să primeşti cartea.

Articole recente

ianuarie 20, 2023

ianuarie 12, 2023

decembrie 31, 2022

decembrie 13, 2022

noiembrie 29, 2022

noiembrie 12, 2022

Articole similare

Nu ştiu alţii cum sînt însă mie îmi place lectura cartii de dezvoltare personala întrucât mă educă în continuu şi (...)

Alături de cărţile de self-help scrise de specialişti celebri, o altă metodă interesantă de a-ţi rezolva problemele este prin intermediul (...)

Cartile de dezvoltare personala sunt necesare atât pentru adolescenti, cât şi pentru copii şi adulţi. În noianul activităţilor zilnice de (...)

În articolul de faţă am ales unele dintre cele mai ieftine cărţi de psihologie bestselleruri recent apărute, pe care le (...)

Despre Autor

Salut,
Numelele meu este Andrei şi sunt pasionat, printre altele, de lectura cărţilor de dezvoltare personală.
Îmi place blogging-ul şi sportul.
Până în prezent am citit câteva zeci de cărţi motivaţionale şi am învăţat multe lucruri interesante.
Am decis să scriu articole informative pe acest Blog pentru a veni în ajutorul tău cu sfaturi de viaţă, principii despre gândire şi recomandări de cărţi motivaţionale.
Scopul meu este să te ajut să depăşeşti momentele dificile şi să construieşti o viaţă mai bună.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Descarcă Ebook-ul Gratuit!

Am scris pentru tine cartea "10 Paşi pentru o viaţă mai bună". Completează

formularul de mai jos şi o vei primi pe email.

>
error: Acest conţinut este protejat!!