Perseverenta – Asul tău din mânecă pentru succesul în viaţă!

despre perseverenta

Ce inseamna să fii perseverent?

Perseverenta este combustibilul care alimentează toate acţiunile care conduc spre succes sau spre eşec. Fără ea, nu ajungi nicăieri în viaţă.

În articolul de faţă vreau să îţi arăt cum să cultivi această calitate caracteristică succesului, pentru a-ţi atinge scopurile în viaţă.

A fi consecvent înseamnă să ai un obiectiv bine stabilit în minte şi să fii dispus/dispusă să depăşeşti toate obstacolele care se ivesc pe drumul către îndeplinirea lui.

Sigur că poţi să fii perseverent/perseverentă în sensul bun sau în sensul rău al cuvântului.

Persistenţa este o armă cu două tăişuri şi depinde numai de tine în ce scop o vei folosi.

Trebuie să ştii că nicio acţiune, că este bună sau rea, nu conduce către rezultatul dorit dacă ambiţia nu intră în joc.

Legat de acest subiect, te-ar putea interesa şi articolul Fericirea – 5 paşi fundamentali.

Fiinţa umană este concepută astfel încât să se adapteze lumii în care trăieşte. Cu alte cuvinte, ea are capacitatea să facă faţă dificultăţilor pe care le întâmpină în viaţa cotidiană.

Totuşi, unii oameni au această calitate mai accentuată decât alţii.

Însă fiecare dintre noi poate învăţa cum să îşi cultive capacitatea de a trece peste situaţiile nefavorabile, astfel încât să reuşească în viaţă.

Aşa că în acest articol te voi învăţa cum să îţi cultivi şi tu această trăsătură fundamentală pentru reuşită.

Cei care nu învaţă să facă asta devin rataţii societăţii sau pur şi simplu dispar din peisaj, încet dar sigur.

Citeşte şi Cu ce să începi? Cărţi pentru dezvoltare personală la reducere.

La finalul postării, îţi las câteva recomandări de cărţi care să te ajute în dobândirea şi menţinerea ambiţiei.

Ce inseamna şi de ce să fii perseverent?

„Ca să reuşeşti trebuie în primul rând să ai un ideal precis, clar, practic – un obiectiv. În al doilea rând, să ai mijloacele necesare pentru a-ţi atinge scopul: înţelepciune, bani, materiale, metode. În al treilea rând, să adaptezi toate nevoile tale acelui scop.” – Aristotel

Indiferent ce încerci să obţii în viaţă, fără un plan bine stabilit şi fără dârzenie nu vei obţine acel lucru.

Dacă faci parte dintre aceia care trăiesc viaţa la întâmplare, aceasta te va conduce precum valul, oriunde doreşte ea, nu tu. Hazardul va fii prietenul tău.

În cele din urmă, soarta te va lovi de tot ce-i iese în cale iar tu nu vei fii capabil/capabilă să te adaptezi şi să înveţi din feedback-urile pe care le primeşti.

Ştiai că majoritatea oamenilor rătăcesc prin viaţă fără să aibă ţeluri, îşi pierd timpul şi nu îşi cultivă capacităţile lor înnăscute?

Sârguinţa este una dintre virtuţile fundamentale ale fiinţei umane iar aceasta este singura armă care îţi poate oferi puterea de a depăşi dificultăţile.

Alte virtuţi esenţiale sunt credinţa, iubirea, entuziasmul, compasiunea, generozitatea şi mintea creatoare.

Citeşte şi Top 50 de citate de dezvoltare personală care te lasă cu gura căscată.

Când ştii ce vrei şi acţionezi în acea direcţie nimeni şi nimic nu te poate opri din drumul tău!

Indiferent ce spun cei din jur este necesar ca tu să îţi vezi de propriul obiectiv şi să faci tot ceea ce îţi stă în putinţă ca să îl îndeplineşti. Asta defineşte ce inseamna sa fii perseverent.

Exemple de personalităţi perseverente

ce inseamna perseverent

„Cea mai mare parte din ceea ce numim noi management constă în punerea oamenilor în dificultate în ce priveşte activitatea lor.” – Peter Drucker

Oamenii de succes sunt extrem de eficienţi pentru că, în primul rând, sunt ambiţioşi şi nu se dau bătuţi în faţa eşecurilor temporare.

Banii şi succesul de orice fel nu se pot obţine fără a fi consecvent. În acest sens, îţi recomand să citeşti articolul Cum să devii bogat în care vorbesc pe larg despre educaţia financiară.

Fii sigur/sigură că vei avea o grămadă de eşecuri până când vei reuşi! Aşa este viaţa. Şi este minunată!

Hai să îţi ofer câte exemple de îndârjire, din cursul istoriei umanităţii.

Henry Ford, celebrul inventator al autoturismului care îi poartă numele, a creat motorul cu 8 cilindri într-un singur bloc. El s-a folosit de ambiţie şi a crezut în ţelul său.

Astfel că a pus angajaţii la treabă şi a trecut peste orice fel de idei preconcepute ale acestora în sensul că ar fi imposibil să creeze o astfel de maşină.

Ford a crezut în ideea sa şi a urmat-o până când aceasta a devenit realitate. Iar angajaţii săi nu au avut încotro decât să încerce la nesfârşit până când au reuşit să îi îndeplinească viziunea.

Pur şi simplu nu aveau încotro. Trebuiau să muncească sau să-şi dea demisia.

Un alt exemplu de perseverenţă neclintită este Thomas Edison, cel care a inventat becul incandescent. Deşi a suferit mii de eşecuri în încercarea sa, cu toate acestea a perseverat şi în cele din urmă a reuşit să realizeze ceea ce toţi ceilalţi nici măcar nu concepeau la acea vreme.

ce inseamna perseverent

Iată că astăzi noi ne folosim de rezultatele muncii acestor oameni minunaţi. Imaginează-ţi cum ar fi arătat lumea fără astfel de invenţii. Probabil încă trăiam în epoca de piatră…

Citeşte şi Despre teama de a face ceva pentru că punem înainte ce-i mai rău.

Exemple de oameni perseverenţi care au devenit geniile lumii sunt destule şi este suficient să consulţi internetul ca să afli mai multe despre ei.

Nikola Tesla, Alexander Graham Bell, Isaac Newton, fraţii Wilbur şi Orville Wright precum şi alte genii ale vremurilor trecute au fost capabili şi au crezut în idealurile lor.

Pentru ceilalţi, majoritatea acestor genii au fost consideraţi nebuni sau inadaptaţi social. Astăzi ei sunt elogiaţi şi datorită lor noi ducem o viaţă mai bună.

Majoritatea inventatorilor erau consideraţi „nebuni” pentru că se ancorau într-o idee în care credeau la maximum şi îşi dedicau întreaga viaţă realizării ei, izolându-se de lume.

Un exemplu contemporan de străduinţă este cel al luptătorului de arte marţiale mixte Connor McGregor. Deşi s-a apucat de sportul numit MMA fără a avea prea multe abilităţi, în câţiva ani el a reuşit să ajungă cel mai faimos campion mondial în circuitul UFC.

Arma secretă a celor care au succes

Connor Mcgregor şi perseverenta sa

„Abordați totul cu o minte deschisă, cu o minte de învățare. Nu vei înceta niciodată să înveți atâta timp cât păstrezi setul de minți că totul funcționează, pentru că totul funcționează. Există un timp și un loc pentru fiecare mișcare. Dacă lucrați suficient la ea, va funcționa. ” – Conor McGregor

În ciuda antrenamentelor grele şi intense, Connor McGregor a reuşit să îşi dezvolte atât corpul cât şi mintea. El a dorit să devină campion mondial şi a perseverat către împlinirea acestui scop, în ciuda tuturor eşecurilor şi greutăţilor temporare.

A învăţat să îşi domine adversarii în primul rând psihic, la conferinţele de presă dinaintea meciurilor şi apoi i-a învins şi fizic.

Se cunoaşte că atunci când înfrângi un om la nivel psihic, corpul îi va ceda cu uşurinţă.

Iată exemple concrete de ambiţie, obiective bine stabilite şi străduinţă totală. Dar şi de muncă asiduă.

Fiecăruia dintre noi îi este dată şansa, încă de când apare pe această lume, să devină orice îşi doreşte. Deci, ce inseamna perseverent? Ai înţeles acum răspunsul, sper…

Instrumentul nostru comun este timpul iar acesta este ireversibil. Dacă îl pierzi aiurea, asta e problema ta.

Despre ce inseamna perseverenţa s-au scris multe cărţi şi încă se mai scriu.

Pot fi găsite cu uşurinţă în librăriile online la preţuri foarte avantajoase.

Citeşte şi Subconştientul şi minunile lui. Descoperă-ţi puterea interioară.

Reţine următoarea frază:

Tu trebuie să te întrebi în primul rând ce doreşti de la viaţă. Să îţi setezi obiective. apoi să treci la acţiune şi să faci tot ceea ce îţi stă în putinţă ca să le realizezi.

Să fii perseverent înseamnă să munceşti zilnic pentru obţinerea rezultatelor dorite, indiferent care ar fi scopul tău şi să nu te abaţi de la drumul pe care îl ai.

Dar mai înseamnă ceva…

Perseverenta şi eşecurile

Când ai un scop bine definit, eşecurile nu vor întârzia să apară.

Însă asta nu trebuie să te descurajeze întrucât, privite din perspectiva corectă, piedicile au menirea să te pregătească mai bine pentru rezultatul final.Stabileşte-ţi obiective.

Apoi identifică acţiunile potrivite pentru îndeplinirea lor şi, nu în ultimul rând, fă zilnic câte un pas înainte.

Perseverent eşti atunci când te uiţi în urma ta şi vezi că ai mai reuşit ceva către succesul pe care ţi-l doreşti şi că timpul nu a curs degeaba pentru tine.

Şi ţine minte: nu atât succesul în sine este satisfăcător cât drumul pe care îl parcurgi spre obţinerea lui.

Acele acţiuni mărunte, frământările, micile reuşite până la marea realizare contează cel mai mult. N-ai observat şi tu asta?

Sârguinţ îi răsplăteşte numai pe cei care gândesc la scară mare şi fac tot ce le stă în putere ca să reuşească şi să iasă din mediocritate.

Aceasta face parte din ceea ce se cheamă atitudinea mentală pozitivă.

S-ar putea să te intereseze şi articolul 5 sfaturi pentru a fi fericit.

Cărţi din care înveţi despre perseverenţă

Pentru că subiectul de faţă este mult mai vast decât am acoperit în acest articol, îţi recomand şi următoarele cărţi de self-help:

Concluzii despre ce inseamna perseverent

În drumul spre împlinirea obiectivelor tale te vei lovi de tot felul de dificultăţi şi, deseori de eşecuri.

Însă toate acestea nu trebuie să te descurajeze ci să te ambiţioneze şi mai mult şi să te determine să fii şi mai bun/bună în ceea ce trebuie să faci.

Lucrând zilnic la personalitatea şi mentalitatea ta, tu devii mai puternic/puternică decât ieri şi mai aproape de rezultatele dorite.

Asta înseamnă perseverenţa şi este asul tău din mânecă oricând.

În final, vreau să te rog ceva: spune-mi într-un comentariu o situaţie de viaţă în care ai fost perseverent/perseverentă şi ai reuşit.

Şi nu uita să descarci Ebook-urile cadou de aici:

OFERTĂ EXCLUSIVĂ

Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună

Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre ce inseamna perseverent.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Cele mai recente articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”3″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”0″ horizontal-space-d=”16″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-171d4da2247″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”116″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/oamenii-tristi-si-agresivi”,”title”:”De ce sunt oamenii tristi si agresivi? Cauze şi Remedii”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top