Top 5 cele mai bune carti de dezvoltare personala în 2021

top cele mai bune cărţi de self help

Last Updated on 4 ani by Adrian

Îţi place să citeşti literatură motivaţională însă te-ai întrebat care sunt cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care le-ai putea citi în anul 2021?

Îmi place să citesc astfel de cărţi şi am început această călătorie de la vârsta de aproximativ 14 ani. Nu prea înţelegeam eu atunci multe, însă tare mi-ar fi prins bine un astfel de ghid în alegerea celor mai potrivite lecturi.

Există o literatură bogată pe acest domeniu şi slavă Domnului pentru asta! Nu vreau să cred că există vreo carte despre care să spui că ţi-ai pierdut timpul citind-o. În fiecare dintre ele există cel puţin o învăţătură preţioasă cu care rămâi.

Însă dacă ţi-ai pus întrebarea care sunt cele mai potrivite cărţi pe care le-ai putea citi în anul 2021, în acest articol vei găsi Top 5 astfel de scrieri pe latura de self help.

Atenţie: acesta este un top personal, pur subiectiv şi nu prea este un top în adevăratul sens al cuvântului. Este mai mult o enumerare.

Te-ar putea interesa să citeşti şi despre Cărţi de Aur scrise de Napoleon Hill.

Sigur că ar fi mai mult de 5 astfel de cărţi pe care le-aş putea recomanda, însă pentru a nu lungi prea mult această postare, m-am limitat la un număr.

Totuşi, dacă vrei să afli despre 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa, pe care le-am citit şi ţi le recomand şi ţie, îţi sugerez să descarci Ebook-ul meu, de mai jos:

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Cele mai bune carti de dezvoltare personala: cele 5 limbaje ale iubirii pentru cei singuri (Gary Chapman)

Gary Chapman a scris şi cartea „Cele 5 limbaje ale iubirii”, vândută în peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume.

Îmi place cum scrie acest autor şi m-a fascinat modul în care prezintă limbajul interior al fiecărui tip uman, atunci când vine vorba despre interacţiunea cu sexul opus. Vezi tu, de multe ori relaţiile eşuează nu pentru că partenerii nu s-ar simţi atraşi unul de celălalt, ci pentru că nu vorbesc un limbaj comun. De aici apar neînţelegerile şi frustrările. Este ceea ce se numeşte eroarea de comunicare.

Cu alte cuvinte, este vorba despre limbajul iubirii, iar Chapman a identificat mai multe astfel de limbaje pe care oamenii le folosesc adesea: darurile, cuvintele, atingerile, etc. Este clar că fiecare om îşi doreşte să fie iubit. Dar şi să iubească la rândul său.

În această carte autorul se focusează în principal asupra celibatarilor sau persoanelor care au avut o relaţie şi a eşuat. Cum pot ei să se deschidă în faţa altui potenţial partener şi să aibă o relaţie mai bună?

Citeşte şi Ce înseamnă dezvoltarea personală, de fapt? 

Chiar dacă această carte este destinată persoanelor singure, ea poate fi de folos tuturor şi te ajută în următoarele direcţii:

  • Să te înţelegi mai bine pe tine şi pe ceilalţi;
  • Să ai mai multă încredere în interacţiunea cu semenii tăi;
  • Să creşti valoarea legăturilor tale sociale cu cei apropiaţi;
  • Să înveţi lecţiile din relaţiile anterioare, astfel încât să nu mai repeţi aceleaşi greşeli în viitor;
  • Să îţi sporeşti şansele de a găsi partenerul potrivit pentru tine şi să ai întâlniri mai reuşite.

Concluzia lui Chapman este una singură şi valabilă tot timpul: fiecare om oferă şi primeşte iubire (dar şi alte emoţii) într-un anumit limbaj iar secretul unor relaţii fericite este identificarea modalităţilor de exprimare ale partenerului şi acţionarea în consecinţă.

Dacă nu o mai găseşti la librăria de mai sus, încearcă şi aici: .

Secretul bogăţiilor (de Napoleon Hill)

Napoleon Hill este unul dintre autorii mei preferaţi de literatură motivaţională. În această carte el îţi prezintă secretele prin care au reuşit să se îmbogăţească oamenii timpurilor sale, lucrând cu propriile lor minţi.

Hill şi-a dedicat întreaga viaţă cercetării şi descoperirii aşa-numitei „formule a succesului”, care să poată fi aplicată de orice om, plecând din locul în care se găseşte la un moment dat.

A colaborat cu magnatul oţelului de la acea vreme, Andrew Carnegie şi a pus bazele unei filosofii de succes solide, perfect valabile în toate timpurile.

Indiferent care ar fi domeniul vieţii în care vrei să reuşeşti, îţi va prezenta câteva tehnici esenţiale prin care vei putea face asta cât mai bine.

Atunci când te dezvolţi pe tine ca om şi lucrezi la obiceiurile tale zilnice, totul în jurul tău începe să capete sensul pe care ţi-l doreşti. Schimbarea începe cu tine, atunci când decizi tu să o faci.

Îţi recomand să citeşti şi Recenzie cartea „Cele cinci limbaje ale iubirii”.

Citind această carte va fi ca şi cum ai fi participat tu însuţi la intervievarea celor peste 500 de milionari analizaţi de Napoleon Hill. Doar că vei fi salvat zecile de ani investiţi de autor în această muncă de cercetare.

Dacă nu o mai găseşti la librăria de mai sus, încearcă şi aici: .

Cartea nr. 3 – Ascultă (Arta comunicării eficiente) de Dale Carnegie

Elocvent pentru descrierea acestei cărţi este citatul lui Dale Carnegie, care sună cam aşa: „Deşi ascultarea este doar o parte a unei conversații, este adesea partea cea mai neglijată”.

Ascultarea ineficientă sau lipsa ei sunt motivele principale pentru care oamenii intră în conflicte şi nu se înţeleg. De aceea, Carnegie consideră că este imperios necesară ascuţirea acestei arte în comunicarea cu ceilalţi.

Îţi recomand să citeşti şi articolul pe care l-am scris despre Ascultarea – arta înţelegerii cu ceilalţi.

Vezi tu, toţi vrem să impresionăm atunci când interacţionăm cu oamenii. Dar ştiai că cea mai rapidă şi uşoară cale de a o face este, pur şi simplu, ascultându-i activ?

Fiinţele umane sunt însetate după recunoaşterea ego-ului lor şi cel mai bine faci asta atunci când eşti atent la ceea ce au de spus. Cu alte cuvinte, atunci când ştii cum să asculţi corect.

Tocmai despre asta este această carte. Despre cum să înveţi arta ascultării şi să o foloseşti în conversaţiile tale. Vei observa o îmbunătăţire rapidă a calităţii interacţiunilor cu oamenii şi, mai mult decât atât, vei observa că te vei face mai bine înţeles.

Aşa că vrei să fii ascultat? Vrei să ţi se dea atenţia cuvenită? Învaţă cum să o faci tu primul.

Autorul mai spune că „E nevoie doar de 45 de secunde de ascultare profundă si atentă pentru ca vorbitorul sa se simtă ascultat.”

Dacă nu o mai găseşti la librăria de mai sus, încearcă şi aici:.

Cartea Secretele gândirii pozitive (10 paşi către sănătate, bogăţie şi succes) – Napoleon Hill, Michael J.

Accentul cărţii se pune pe definirea şi construirea conceptului de AMP (Atitudinea Mentală Pozitivă), considerată cupola succesului în viaţă.

Prima dată am citit despre atitudinea mentală pozitivă într-o altă carte mai veche, care se numeşte , scrisă de Napoleon Hill şi William Clement Stone.

Te-ar putea interesa şi Cum îţi schimbă viaţa optimismul şi gândirea pozitivă.

Acolo era prezentată atitudinea ca o monedă cu două faţete: AMP şi AMN (atitudinea mentală pozitivă şi atitudinea mentală negativă).

În cartea Secretele gândirii pozitive autorii prezintă 10 paşi simpli cu efecte care se vor resimţi imediat în viaţa ta. Existenţa umană este formată dintr-un ansamblu de reacţii la diferiţi stimuli. Atunci când acestea sunt în neconcordanţă cu rezultatele pe care le dorim, lucrurile încep să scârţâie. Şi apar emoţiile negative.

Tocmai de aceea, Napoleon Hill a colaborat cu Michael J. pentru a elabora un sistem universal, format din patru componente de bază: mentalitatea onestă, filosofia de viaţă complexă, conştiinţa constructivă şi abilitatea de a alege acţiunile şi reacţiile corecte la diferitele întâmplări cu care se confruntă individul.

Sunt absolut convins că vei găsi această carte deosebit de utilă pentru educaţia ta.

Comandă cartea „”.

Dacă nu o mai găseşti la librăria de mai sus, încearcă şi aici: .

Top cărţi 2021: Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale (John C. Maxwell)

Se consideră că această carte trebuie citită de către orice persoană care doreşte să-i ajute pe ceilalţi, adică să fie un bun lider.

Citeşte şi Citate inspiraţionale de la John C. Maxwell.

John Maxwell este un nume foarte cunoscut în aria de leadership şi dezvoltare personală şi a publicat mai multe cărţi pe aceste subiecte.

Domeniul central al lucrărilor sale este dezvoltarea personală continuă prin intermediul lucrului la propria persoană, viziunea şi mentalitatea individuală.

În această carte vei învăţa 15 principii cu ajutorul cărora vei reuşi să te dezvolţi personal şi să atingi succesul în domeniile de care eşti interesat: financiar, social, sănătate, bani, relaţii, etc.

În esenţă, totul în viaţă depinde de gândirea şi atitudinea pe care o ai. Dacă înveţi să ţi le dezvolţi şi ieşi continuu din zona de confort, vei evolua enorm. Şi, cu siguranţă că vei începe să ai o viaţă mai împlinită.

Cartea este scrisă într-un limbaj accesibil tuturor iar conceptele sunt prezentate foarte clar. Am certitudinea că după ce vei citi cartea lui Maxwell, vei privi viaţa dintr-o nouă perspectivă şi te vei seta pe activităţile care să te dezvolte continuu.

Dacă nu o mai găseşti la librăria de mai sus, încearcă şi aici: .

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care să le citeşti în 2021.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, Distribuie să afle şi alţii

Ultimele articole publicate

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1791c6f27a9″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”91″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/dezvoltarea-personala”,”title”:”Dacă nu ştii acest SECRET, încetează să mai citeşti vreo carte!”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top