Cum să trăieşti la maxim? Lectura ca abilitate de viata

succesul şi lectura ca abilitate de viata

Gândirea pozitivă este un instrument necesar pentru succes şi se construieşte prin lectura privită ca abilitate de viata.

Ea poate fi îmbunătăţită numai dacă înveţi să citeşti zilnic lucruri motivaţionale. Citatele motivaţionale pot fi un bun început.

Mi-a plăcut să citesc de mic copil. M-a încântat ideea de lectura ca abilitate de viata.

În fiecare zi m-am educat să citesc cel puţin o oră. La început a fost dificil dar pe parcurs m-am obişnuit, iar ora de citit a devenit din ce în ce mai scurtă, cu toate că avea tot 60 de minute.

Îmi amintesc că am început să citesc primele cărţi motivaţionale pe la vârsta de 11 ani. Începusem cu o carte care se numeşte , scrisă de Dale Carnegie. Apoi a doua carte a fost , de Napoleon Hill.

Şi uite aşa, în prezent am reuşit să însumez vreo câteva sute de cărţi citite şi o bibliotecă frumoasă.

Ce am observat însă este că mai importantă decât obiceiul de a citi a fost disciplina de a face asta în mod constat.

Efortul de a te ţine de un obicei dă în cele din urmă rezultate.

Şi chiar dacă începutul este dificil, pe măsură ce continui şi perseverezi totul devine din ce în ce mai uşor.

Dacă nu ştii cu ce să începi, am creat pentru tine un articol care te va ajuta mult. Citeşte Cu ce să începi? Cărţi de dezvoltare personală la reducere.

Lectura ca abilitate de viata înseamnă disciplină

Nimic nu e mai satisfăcător pe lume decât să vezi că progresezi în ceva. Bucuria faptului că ţi-ai menţinut un obicei constructiv este mai mare decât greutatea oricărui început.

De aceea, lectura ca abilitate de viata este, în realitate, un antrenament al voinţei şi perseverenţei tale. După ce reuşeşti să implementezi obiceiul de a citi şi să îl transformi într-un mod de viaţă vei observa că îţi apar în cale noi provocări.

Vei vedea că poţi să lucrezi şi la alte aspecte din viaţa ta pe care să le îndrepţi sau să le îmbunătăţeşti.

Şi astfel, luând fiecare ramură a existenţei tale în observaţie începi să faci progrese şi să devii o versiune mai bună a ta.

Uşor-uşor asta te va conduce către provocări mai mari şi rezultate mai bune. Dar este nevoie de perseverenţă.

Citeşte şi Subconştientul şi minunile lui. Descoperă-ţi puterea interioară.

Lumea se întreabă ce e succesul. Chiar dacă poate suna ca ceva simplu, totuşi succesul este un drum şi nu o destinaţie.

Când reuşeşti să menţii obişnuinţa de a citi o oră pe zi timp de mai mulţi ani, ea devine o nevoie fundamentală.

Dacă la început părea ceva greu, acum ea face parte din viaţa ta la fel cum ai nevoie să mănânci ori să dormi. Asta înseamnă să priveşti practic lectura ca o abilitate de viata permanentă.

Cum să începi drumul nesfârşit al lecturii

La început este bine să citeşti orice fel de carte. Cititul este un antrenament pentru creier şi ajută la menţinerea sănătăţii acestuia. Se spune că dacă citeşti înlături riscul de a te îmbolnăvi de boala Alzheimer.

Te-ar putea interesa şi articolul Cum să citeşti eficient orice carte.

Dar cititul are şi multe alte beneficii. Printre ele se numără o capacitate de concentrare îmbunătăţită, claritatea gândirii şi analizei, îmbunătăţirea logicii şi a memoriei dar şi o stare de relaxare care se instalează în corp.

Nu ai observat că atunci când citeşti seara târziu simţi că te ia somnul? Mie mi se întâmplă uneori asta şi în cursul zilei. Dacă eşti puţin obosit şi te pui să citeşti, imediat ţi se face somn.

Iată că cititul este o soluţie şi pentru cei care doresc să adoarmă mai repede ori să se relaxeze.

Însă, cel mai mare beneficiu al lecturii este că îţi îmbunătăţeşte cultura generală.

În zilele noastre informaţia este putere la puterea a doua, ca să zic aşa. Fără asta, trăieşti într-un con de umbră din care nu ai cum să întrezăreşti oportunităţile ori să obţii succesul.

Ignoranţa este soră cu eşecul în orice ai vrea să faci. Iar lipsa de informare sau de cultură generală minimă te expune la tot felul de greşeli, unele dintre ele fatale.

Cultura generală ar trebuie să te preocupe la modul serios. Trebuie să investeşti cât mai repede în asta şi să înveţi în fiecare zi ceva nou.

Atunci când ajungi seara acasă şi te pui cu capul pe pernă este bine să ştii că ai învăţat ceva în plus şi util pentru viitorul tău.

Cititul este vital pentru succes

lectura necesară ca abilitate de viata
progres şi lectura ca abilitate de viata

Toţi oamenii care au obţinut succesul în viaţă au făcut din învăţare şi lectură un obicei zilnic. Ei şi-au însuşit lectura ca abilitate de viata şi au tratat-o cu maximă seriozitate.

Mintea ta este o armă foarte puternică şi are un potenţial imens. Însă ea este încuiată iar cheia deschiderii ei se află în practicile tale constructive zilnice. 

Dacă nu înveţi să foloseşti timpul făcând chestii care să te inspire şi să te ajute să devii mai bun, tu nu îţi foloseşti capacităţile cu care ai fost înzestrat de Dumnezeu.

Iar Universul nu face decât să asculte de comenzile tale şi dacă acestea sunt în sensul de a nu face nimic care să te propulseze spre succes, atunci vei rămâne în loc şi te vei uita cum alţii o iau înaintea ta.

Este dreptul dar şi datoria ta să faci ceva bun cu viaţa care ţi-a fost dată.

Pune mâna şi cultivă-ţi obiceiuri bune. Păstrează-le în timp şi vor da roade foarte mari.

Lectura zilnică este unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le poţi avea. Vei vedea că pe măsură ce faci asta mintea ţi se va deschide şi vei găsi soluţii la probleme care credeai că nu au nicio rezolvare.

În plus, vei vedea oportunităţi acolo unde alţii văd doar obstacole şi vei găsi soluţii acolo unde alţii rămân împotmoliţi şi la pământ.

Îţi recomand să citeşti şi Ce te face fericit? Top 5 sfaturi utile.

Începe să citeşti acum!

Deci, care este cel mai bun moment să începi să citeşti? Nu mai târziu, nu mâine, nu săptămâna viitoare.

Cel mai potrivit timp să începi lectura este ACUM. Aşa că lasă scuzele deoparte, pune mâna pe o carte şi treci la treabă. Setează-ţi un timer şi citeşte timp de o oră.

Ba chiar te provoc să depăşeşti acea oră. S-ar putea să descoperi că îţi place să faci asta.

Iar dacă simţi că nu îţi place să citeşti, după primele pagini, continuă să citeşti. Pune-ţi întrebarea: „vreau să devin cea mai bună versiune a mea şi să progresez în viaţă sau îmi place de mine unde sunt şi mă mulţumesc cu ceea ce am?”.

Cred că răspunsul ar trebui să fie clar şi limpede pentru oricine: niciodată nu trebuie să te opreşti din învăţat, pentru că nici lumea nu se opreşte din schimbat.

În timp, vei privi lectura ca o abilitate de viata la care nu vei dori să renunţi niciodată.

Cauţi cărţi de diverse genuri la reducere? Aruncă o privire pe website-urile de mai jos:

Spor la citit şi lasă distragerile deoparte!


Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre lectura ca abilitate de viata.
Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.
Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top