ianuarie 12, 2023

De ce îmi place lectura cartii de dezvoltare personala şi la ce concluzii am ajuns după 150 de cărţi citite?

scris de Andrei

Nu ştiu alţii cum sînt însă mie îmi place lectura cartii de dezvoltare personala întrucât mă educă în continuu şi mă ajută să-mi ating obiectivele.

Fără cultură cred că nu avem cum să evoluăm altfel.

Înainte ca tu să mă consideri credul sau visător, te rog să citeşti acest articol până la final. Vei avea o mare revelaţie şi, în plus, mă vei înţelege mult mai bine.

Cel mai mare beneficiu pentru tine este că în numai 5 minute vei înţelege care cărţi de dezvoltare personală sunt cu adevărat utile şi care trebuiesc evitate întrucât conţin titluri înşelătoare.

Am cultivat obiceiul lecturii zilnice timp de o oră de când aveam 14 ani şi, pe parcurs, am investit o grămadă de timp în asta. Cărţile de dezvoltare personală celebre m-au făcut să-mi conştientizez defectele şi să încerc în fiecare zi să le corectez.

Totuşi, citind atât de multe cărţi de-a lungul timpului am înţeles cum să le disting pe cele „bune” de cele „mai puţine bune”. Acestea din urmă promit fac promisiuni neadevărate încă din modul în care este conceput titlul lor.

Au fost şi momente în care mi-am pus întrebarea dacă dezvoltarea personală este într-adevăr un domeniu care merită studiat de toată lumea, pentru a învăţa cum să-şi rezolve problemele.

Rezultatele pe care le-am obţinut în viaţă ca urmare a biblioterapiei mi-au alungat orice dubiu. Acum ştiu că lecturile de dezvoltare personală sunt necesare în „must have-ul” fiecărui tânăr dornic să reuşească în viaţă.

Mi-a plăcut definiţia biblioterapiei din articolul de Blog "Biblioterapia - vindecarea prin lectură", publicat pe Pagina de Psihologie, care sună astfel:

"Cărțile pot fi o fereastră către lume, dar pot oferi și o fereastră către propria lume interioară. Povestea, scrierea creativă și lectura sunt recunoscute de mult timp pentru potențialul lor terapeutic. Utilizarea literaturii ca metodă de vindecare datează din Grecia Antică, de pe vremea când bibliotecile grecești erau văzute ca locuri sacre cu puteri curative. 

În timpul războaielor mondiale, biblioterapia a fost folosită pentru a ajuta soldații care se întorceau de pe câmpul de luptă să facă față atât problemelor fizice, cât și celor emoționale. La începutul secolului al XIX-lea, medicii au început să folosească biblioterapia ca tehnică de intervenție în reabilitarea și tratarea problemelor de sănătate mintală.

Astăzi, biblioterapia ia forme diferite – de la cursuri de literatură desfășurate pentru deținuți până la cercuri de lectură pentru persoanele în vârstă care suferă de demență."

Citeşte şi articolul Cărţi de dezvoltare personală pentru adolescenţi pe care trebuie să le citească toată lumea.

Descarcă ebook-ul gratuit

10 Paşi pentru o Viaţă mai Bună