scrisoare de motivatie

Scrie-ţi această scrisoare de motivatie în fiecare zi

Vorbesc autorii de cărţi motivaţionale că recunoştinţa este crucială iar în acest articol vreau să te învăţ cum să-ţi faci propria scrisoare de motivatie în fiecare zi.

Despre recunoştinţă ţi-am scris mai multe articole aici pe Blog, şi voi face referire la fiecare în cuprinsul materialului de faţă. Îţi recomand să le citeşti pe fiecare în parte, pentru a înţelege în ansamblu subiectul de faţă.

Aşa cum probabil că ai auzit, recunoştinţa este una dintre cheile majore ale succesului în viaţă. De ce? Pentru că ea te conectează cu forţa supremă care există în Univers: legea atracţiei.

Când simţi bucurie şi recunoştinţă pentru viaţa ta actuală totul în jur începe să capete un cu totul alt sens: acela al împlinirii tale personale.

Şi astfel se termină drumul acela chinuitor al goanei continue după noi „cuceriri”. După nălucile dorinţelor tale.

Opreşte-te o clipă şi ia aminte la această practică zilnică care te va aduce mai aproape de fericirea autentică: sinele tău şi momentul „Acum”.

Citeşte şi Secretul abundenţei – fii recunoscător pentru ceea ce ai!

O scrisoare de motivatie în fiecare zi

Prima dată am citit despre această tehnică în

În esenţă, strategia este simplă: în fiecare zi, când te trezeşti dimineaţa, scrie pe o foaie de hârtie câteva motive de recunoştinţă.

Făcând acest lucru tu practici un exerciţiu de conştientizare şi introspecţie. În felul acesta, îţi dai seama cât de bogat/ă eşti în realitate.

Şi mai mult decât atât, te trezeşti şi dintr-o dată afli că ai atâtea motive pentru care să zâmbeşti şi să întâmpini cu entuziasm noua ta zi.

Mintea omenească este formidabilă. Încotro o setezi să se îndrepte, într-acolo se duce. Şi magia constă în faptul că întotdeauna găseşte şi mai multe dovezi care să accentueze direcţia pe care i-o dai: lumina sau întunericul.

Pentru că mintea ta este precum o sabie cu două tăişuri: unul este bun, altul este rău.

Depinde numai de tine ce parte alegi.

Te-ar putea interesa şi Puterea magică a recunoştinţei.

Cum să practici motivaţia zilnică?

Nu este o mare filosofie aici: de fapt este foarte simplu. Aşa cum îţi spuneam mai sus, scrie câteva motive pentru care simţi recunoştinţă.

Poate să fie orice: de la aerul pe care îl respiri (aşa cum este el de curat sau poluat, nu conteză) până la familia pe care o ai alături de tine.

Indiferent cât de sărac/ă ai crede că eşti, vei constata că în realitate eşti chiar foarte bine.

Însă problema noastră, a oamenilor, este că fugim prea mult după „visuri” şi uităm să ne bucurăm de cuceririle deja făcute. De momentul prezent. Acesta este singura noastră realitate asupra căreia deţinem controlul.

Nu mâine şi nu ieri. Ci acum. Astăzi.

Aşa că fă-ţi acest obicei de a nota motivele pentru care poţi să zâmbeşti şi să spui „nu am trăit degeaba până acum.”

Fă chiar acum asta: gândeşte-te la un motiv de gratitudine. Cum ţi se pare faptul că poţi citi acest articol? Deci… pentru ce ai putea fi recunoscător chiar acum? Ai ghicit… pentru ochii cu care citeşti, pentru internetul pe care îl foloseşti, pentru dispozitivul de pe care ai accesat acest blog… şi lista poate continua cât vrei tu.

Vezi? E simplu. Totul e să vrei să o faci. Şi viaţa ţi se schimbă instantaneu.

Îţi recomand să citeşti şi Ce te face fericit: top 5 sfaturi utile.

Cheia succesului este perseverenţa şi practica

Acum că ai ajuns aici, intervine o mică-mare piedică. Consecvenţa. Degeaba înveţi trucuri noi în materie de psihologie motivaţională dacă le practici o zi-două, după care le uiţi în sertarele prăfuite ale minţii tale.

Secretul succesului este acţiunea şi perseverenţa dedicată în timp.

Se spune că durează în medie cam 30 de zile de practică continuă, pentru ca un nou obicei să prindă rădăcini adânci în personalitatea omului.

Aşa că dă-i drumul şi fă-o cel puţin 30 de zile. În fiecare dimineaţă notează pe hârtie motivele pentru care eşti recunoscător. Simte-le, bucură-te de ele, spune „mulţumesc” şi zâmbeşte.

Fă-o natural, nu artificial. Fă-o din suflet.

Altfel, n-are rost… iar mintea ta este suficient de inteligentă să îşi dea seama când joci teatru şi îţi întoarce spatele imediat.

Deci? Crede.

Chiar Isus spune: „de poţi crede, toate sunt cu putinţă celui care crede.” Nu sunt eu cine ştie ce om religios, dar cred că acest aforism se potriveşte foarte bine în context.

Partea cea mai grea este…

Da. Există şi o parte grea. Hei, dacă ar fi aşa de simplu toţi am fi fericiţi şi am zâmbi ca nişte exponate la reclama „Colgate”. Ca să arătăm ce dinţi frumoşi avem!

Ai prins ideea. Grea este practica. Însă merită osteneala. Dacă o faci suficient de mult timp, va fi o a doua natură. Te va chema la datorie, aşa cum te cheamă stomacul să mănânci de 3-4 ori pe zi. Asta dacă nu eşti la dietă şi mănânci o singură dată şi bine 😛

Aşa că „greu” sau „uşor” sunt noţiuni relative. În realitate, depinde numai de tine cât de mult vrei să-ţi schimbi în bine viaţa.

Dacă eşti suficient de motivat/ă, o poţi face începând de-acum.

Îţi recomand din toată inima să practici acest exerciţiu şi să îţi scrii cu mânuţa ta această scrisoare de motivatie în fiecare zi.

O să-mi mulţumeşti după ceva timp.

Ştii de ce? Pentru că vei observa magia care se va dezlănţui în viaţa ta.

Te vei trezi şi vei fi precum un prunc ce vede pentru prima dată lumea magnifică în care s-a născut.

Îţi doresc să simţi asta cât mai curând!

Ai nelămuriri? Lasă-mi un comentariu şi întreabă-mă. Te voi îndruma cu plăcere.

Până data viitoare, nu uita să zâmbeşti şi să te gândeşti la ceea ce îţi doreşti să trăieşti.

Iar dacă vrei să faci un pas mai înainte, descarcă acum Ebook-ul pe care ţi l-am pregătit mai jos:

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre cum să-ţi faci propria scrisoare de motivatie.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole postate

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17a2b4b7208″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”101″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/blog-psihologia-gandului”,”title”:”De ce există proiectul Psihologia Gândului?”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top