You are currently viewing Scrie-ţi această scrisoare de motivatie în fiecare zi
magia scrisorii de motivatie

Scrie-ţi această scrisoare de motivatie în fiecare zi

  • Post author:
  • Post category:Motivaţie
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:6 mins read
  • Post last modified:mai 31, 2023

Vorbesc autorii de cărţi motivaţionale că recunoştinţa este crucială iar în acest articol vreau să te învăţ cum să-ţi faci propria scrisoare de motivatie în fiecare zi.

Despre recunoştinţă ţi-am scris mai multe articole aici pe Blog, şi voi face referire la fiecare în cuprinsul materialului de faţă. Îţi recomand să le citeşti pe fiecare în parte, pentru a înţelege în ansamblu subiectul de faţă.

Aşa cum probabil că ai auzit, recunoştinţa este una dintre cheile majore ale succesului în viaţă. De ce? Pentru că ea te conectează cu forţa supremă care există în Univers: legea atracţiei.

Când simţi bucurie şi recunoştinţă pentru viaţa ta actuală totul în jur începe să capete un cu totul alt sens: acela al împlinirii tale personale.

Şi astfel se termină drumul acela chinuitor al goanei continue după noi „cuceriri”. După nălucile dorinţelor tale.

Opreşte-te o clipă şi ia aminte la această practică zilnică care te va aduce mai aproape de fericirea autentică: sinele tău şi momentul „Acum”.

Citeşte şi Secretul abundenţei – fii recunoscător pentru ceea ce ai!

O scrisoare de motivatie în fiecare zi

Prima dată am citit despre această tehnică în

În esenţă, strategia este simplă: în fiecare zi, când te trezeşti dimineaţa, scrie pe o foaie de hârtie câteva motive de recunoştinţă.

Făcând acest lucru tu practici un exerciţiu de conştientizare şi introspecţie. În felul acesta, îţi dai seama cât de bogat/ă eşti în realitate.

Şi mai mult decât atât, te trezeşti şi dintr-o dată afli că ai atâtea motive pentru care să zâmbeşti şi să întâmpini cu entuziasm noua ta zi.

Mintea omenească este formidabilă. Încotro o setezi să se îndrepte, într-acolo se duce. Şi magia constă în faptul că întotdeauna găseşte şi mai multe dovezi care să accentueze direcţia pe care i-o dai: lumina sau întunericul.

Pentru că mintea ta este precum o sabie cu două tăişuri: unul este bun, altul este rău.

Depinde numai de tine ce parte alegi.

Te-ar putea interesa şi Puterea magică a recunoştinţei.

Cum să practici motivaţia zilnică?

Nu este o mare filosofie aici: de fapt este foarte simplu. Aşa cum îţi spuneam mai sus, scrie câteva motive pentru care simţi recunoştinţă.

Poate să fie orice: de la aerul pe care îl respiri (aşa cum este el de curat sau poluat, nu conteză) până la familia pe care o ai alături de tine.

Indiferent cât de sărac/ă ai crede că eşti, vei constata că în realitate eşti chiar foarte bine.

Însă problema noastră, a oamenilor, este că fugim prea mult după „visuri” şi uităm să ne bucurăm de cuceririle deja făcute. De momentul prezent. Acesta este singura noastră realitate asupra căreia deţinem controlul.

Nu mâine şi nu ieri. Ci acum. Astăzi.

Aşa că fă-ţi acest obicei de a nota motivele pentru care poţi să zâmbeşti şi să spui „nu am trăit degeaba până acum.”

Fă chiar acum asta: gândeşte-te la un motiv de gratitudine. Cum ţi se pare faptul că poţi citi acest articol? Deci… pentru ce ai putea fi recunoscător chiar acum? Ai ghicit… pentru ochii cu care citeşti, pentru internetul pe care îl foloseşti, pentru dispozitivul de pe care ai accesat acest blog… şi lista poate continua cât vrei tu.

Vezi? E simplu. Totul e să vrei să o faci. Şi viaţa ţi se schimbă instantaneu.

Îţi recomand să citeşti şi Ce te face fericit: top 5 sfaturi utile.

Cheia succesului este perseverenţa şi practica

Acum că ai ajuns aici, intervine o mică-mare piedică. Consecvenţa. Degeaba înveţi trucuri noi în materie de psihologie motivaţională dacă le practici o zi-două, după care le uiţi în sertarele prăfuite ale minţii tale.

Secretul succesului este acţiunea şi perseverenţa dedicată în timp.

Se spune că durează în medie cam 30 de zile de practică continuă, pentru ca un nou obicei să prindă rădăcini adânci în personalitatea omului.

Aşa că dă-i drumul şi fă-o cel puţin 30 de zile. În fiecare dimineaţă notează pe hârtie motivele pentru care eşti recunoscător. Simte-le, bucură-te de ele, spune „mulţumesc” şi zâmbeşte.

Fă-o natural, nu artificial. Fă-o din suflet.

Altfel, n-are rost… iar mintea ta este suficient de inteligentă să îşi dea seama când joci teatru şi îţi întoarce spatele imediat.

Deci? Crede.

Chiar Isus spune: „de poţi crede, toate sunt cu putinţă celui care crede.” Nu sunt eu cine ştie ce om religios, dar cred că acest aforism se potriveşte foarte bine în context.

Partea cea mai grea este…

Da. Există şi o parte grea. Hei, dacă ar fi aşa de simplu toţi am fi fericiţi şi am zâmbi ca nişte exponate la reclama „Colgate”. Ca să arătăm ce dinţi frumoşi avem!

Ai prins ideea. Grea este practica. Însă merită osteneala. Dacă o faci suficient de mult timp, va fi o a doua natură. Te va chema la datorie, aşa cum te cheamă stomacul să mănânci de 3-4 ori pe zi. Asta dacă nu eşti la dietă şi mănânci o singură dată şi bine 😛

Aşa că „greu” sau „uşor” sunt noţiuni relative. În realitate, depinde numai de tine cât de mult vrei să-ţi schimbi în bine viaţa.

Dacă eşti suficient de motivat/ă, o poţi face începând de-acum.

Îţi recomand din toată inima să practici acest exerciţiu şi să îţi scrii cu mânuţa ta această scrisoare de motivatie în fiecare zi.

O să-mi mulţumeşti după ceva timp.

Ştii de ce? Pentru că vei observa magia care se va dezlănţui în viaţa ta.

Te vei trezi şi vei fi precum un prunc ce vede pentru prima dată lumea magnifică în care s-a născut.

Îţi doresc să simţi asta cât mai curând!

Ai nelămuriri? Lasă-mi un comentariu şi întreabă-mă. Te voi îndruma cu plăcere.

Până data viitoare, nu uita să zâmbeşti şi să te gândeşti la ceea ce îţi doreşti să trăieşti.

Iar dacă vrei să faci un pas mai înainte, descarcă acum Ebook-ul pe care ţi l-am pregătit mai jos:

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre cum să-ţi faci propria scrisoare de motivatie.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole postate

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17a2b4b7208″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”101″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/blog-psihologia-gandului”,”title”:”De ce există proiectul Psihologia Gândului?”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Adrian

Te salut omule drag! Numele meu este Adrian, am 37 de ani şi am specializări în Life Coaching şi consiliere pentru dezvoltare personală, domenii în care sunt acreditat cu diplome recunoscute naţional şi internaţional. De la o vârstă fragedă (mai exact 14 ani) am început să citesc cărţile din colecţia Curtea Veche în domeniul psihologiei motivaţionale şi dezvoltării personale, pe care le avea un unchi de-al meu într-o bibliotecă veche, şi din vremea aceea am început să mă simt atras de aceste domenii. De atunci şi până astăzi am continuat să studiez şi să experimentez tot ceea ce am învăţat despre mintea, emoţiile şi comportamentul omului prin intermediul cărţilor, cursurilor, programelor de formare şi altor asemenea modalităţi de instruire. Am citit până acum un pic peste 1000 de cărţi de self-help din România şi din străinătate şi am participat la sute de seminarii şi workshop-uri în acest domeniu. Am aplicat în propria-mi viaţă ceea ce am descoperit şi am ajutat până acum peste 50.000 de oameni să-şi formeze o încredere autentică în propria persoană. Ca profesie de bază sunt jurist, sunt absolvent al Facultăţii de Drept promoţia 2011. Între timp am absolvit şi cursurile Academiei Britanice de Afaceri şi al altor şcoli de formare din România şi din străinătate, astfel că m-am specializat în domeniul consilierii pentru dezvoltare personală şi al Life-Coaching-ului de transformare mentală. Cu sinceritate, m-am simţit mult mai atras de această zonă, şi de aceea am hotărât să împărtăşesc în mediul online tot ceea ce am învăţat. Aşa a apărut prezenţa mea online şi acest Blog. Specialitatea mea este lucrul cu mecanismele automate ale subconştientului, cu mintea umană şi cu programele mentale pe care individul şi le creează de-a lungul vieţii, conştient sau inconştient. Îmi ocup marea parte a timpului ajutând oamenii să-şi identifice şi să-şi depăşească cu uşurinţă propriile blocaje psiho-emoţionale care îi ţin blocaţi în frică, neîncredere şi într-o stimă de sine nesănătoasă, toate acestea conducând în cele din urmă către depresie şi singurătate. Scopul meu este să schimb viaţa a 1 milion de oameni prin intermediul strategiilor de life coaching pe care le-am înţeles în ultimii 20 de ani şi pe care le transpun în conţinutul pe care îl creez gratuit online ori prin intermediul programelor mele premium. Îmi doresc să ghidez pe oricine este pregătit să meargă pe această cale, pentru a depăşi frica, anxietatea şi neîncrederea astfel încât să-şi învingă propriile limitări şi să fie o persoană cu stimă de sine sănătoasă şi maximum de încredere autentică în el însuşi. Aceasta este condiţia esenţială a liniştii interioare şi a fericirii durabile. Rezultatul final pe care îl obţinem împreună este cultivarea abilităţii tale de a înţelege şi folosi frica şi limitele în avantajul tău, pentru a creşte şi cuceri obiectivele pe care ţi le-ai propus, în loc de a încerca să scapi pentru totdeauna de ele. Mă bucur să te am aici şi sper să îţi fiu de folos. Mai jos găseşti şi link-urile către conturile mele personale de socializare unde mă poţi urmări şi te invit, de asemenea, să te alături comunităţii Psihologia Gândului prin abonarea la newsletter, pentru a fii la curent cu toate noutăţile şi avantajele pe care ţi le ofer de-a lungul timpului. Ne vedem pe parcursul acestei călătorii minunate pe care tocmai ai început-o şi pe care te îndemn să o parcurgi până la final, oricare ar fi el. Pace şi bucurie să avem!

Lasă un răspuns