Ce este gandirea pozitiva si care sunt efectele ei?

despre gandirea pozitiva

Last Updated on 1 an by Adrian

În toate cărţile motivaţionale citim despre gandirea pozitiva si efectele ei asupra corpului, minţii şi viitorului nostru.

Însă ce este, mai exact, gandirea pozitivă? Ce înseamnă că trebuie să faci şi la ce ar trebui să te gândeşti?

Sunt convins că există mulţi oameni care nu cunosc exact semnificaţia sintagmei „gândirea pozitivă” şi au nevoie de explicaţii suplimentare.

Să gândeşti pozitiv înseamnă oare să visezi la cai verzi pe pereţi ori la curcubee şi ciocolată?

În acest articol vei afla informaţii bine documentate despre:

Hai să desluşim acest mister care îi face pe mulţi atât de curioşi.

Te-ar putea interesa şi Top 3 ganduri pozitive despre viaţă care funcţionează.

Ce este gandirea pozitiva si care sunt efectele ei

gandirea pozitiva si efectele ei

În termeni generali gândirea pozitivă înseamnă un set de idei direcţionate către scopul sau dorinţele tale bune.

În esenţă, „a gândi pozitiv” înseamnă a-ţi îndrepta mintea către ceea ce îţi doreşti în viaţă şi îţi produce bucurie. Fie că te gândeşti la experienţele plăcute din trecut ori la ceea ce ţi-ar plăcea să trăieşti în viitor, asta înseamnă gândire pozitivă.

Prin urmare, tot ceea ce creează gânduri bune, sănătoase şi armoniase ajută corpul şi reprezintă idei pozitive.

Efectele unui tipar de gândire optimist sunt multe. Dintre ele enumăr numai câteva mai importante cum ar fi: un somn mai bun, armonie interioară, liniştea minţii, o sănătate mai bună şi urmarea unui drum în viaţă pe care ţi l-ai prestabilit.

Atunci când te decizi să adopţi un nou stil de gândire faci un pas major în existenţa ta pentru că decizi să preiei frâiele destinului în propriile tale mâini.

Şi chiar dacă unele evenimente nu sunt sub controlul nostru (cum ar fi o schimbare climatică ori o nouă lege care ne-ar putea da peste cap planurile), avem totuşi capacitatea de a ne decide atitudinea şi comportamentul faţă de ceea ce ni se întâmplă.

Specialiştii în dezvoltare personală susţin că nu contează aşa de mult ceea ce ţi se întâmplă (împrejurarea exterioară) ci, mai degrabă, felul în care reacţionezi şi gândurile tale.

Mai mult decât atât, în opinia autorului Jeff Keller „atitudinea este totul”. Acesta ar fi un principiu fundamental despre gandirea pozitiva si efectele ei.

Şi că tot veni vorba, mai am puţin şi termin de citit cartea sa, Schimbă-ţi atitudinea ca să-ţi schimbi viaţa – o carte de-a dreptul educativă şi la obiect.

S-ar putea să te intereseze şi Top 9 cărţi deosebite care merită citite într-o viaţă.

Cum poţi cultiva gandirea pozitiva si să te bucuri de efectele ei?

trucuri pentru gandirea pozitiva si efectele ei

Pentru a cultiva gandirea pozitiva si a te bucura de efectele ei ai nevoie să valorifici timpul pe care îl ai la dispoziţie cu preocupări educative.

Astfel, o modalitate potrivită pentru deprinderea mentalităţii corecte este să începi citirea cărţilor motivaţionale. Acestea au rolul de a-ţi oferi toate informaţiile de care ai nevoie pentru a învăţa cum să îţi controlezi gândurile şi să îţi stabileşti noi obiective pe care să le îndeplineşti.

Pentru asta îţi sugerez să îţi faci timp o oră în fiecare zi pentru lectura motivaţională. Fără scuze şi amânări.

Iar în acest sens, ţin să îţi aduc la cunoştinţă că am creat un Ebook extraordinar în care îţi prezint 50 de titluri de cărţi motivaţionale pe care le-am citit şi ţi le recomand şi ţie. Îl poţi descărca GRATUIT completând formularul de mai jos:

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Pentru cultivarea gândirii pozitive ai nevoie de informaţii, voinţă, muncă şi perseverenţă.

Orice vrei să faci în viaţă presupune efort, sacrificiu şi dedicare. Iar pentru a-ţi schimba gândirea ai nevoie de toate resursele posibile. În funcţie de nivelul de educaţie al minţii pe care îl ai, demersul construirii unei gândiri pozitive poate fi mai simplu sau mai greu.

Însă un lucru este sigur: oricine ai fi şi oriunde te-ai afla, trebuie să înveţi cum să îţi controlezi gândirea şi emoţiile.

De asta depinde succesul sau eşecul tău în viaţă. Pentru că în funcţie de cum gândeşti, aşa te comporţi şi vei interpreta lucrurile. Asta înseamnă în fond gandirea pozitiva si numai astfel te poţi bucura de efectele ei.

Citeşte şi Text argumentativ despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

De ce este importantă gândirea pozitivă?

La această întrebare îţi răspund foarte simplu: pentru că de asta depinde cursul vieţii tale. De ce crezi că există pe pământ oameni fericiţi şi oameni nefericiţi? Bogaţi şi săraci? oameni de succes şi rataţi? oameni bolnavi şi oameni sănătoşi?

Toate aceste contraste depind de felul în care omul gândeşte şi acţionează.

Un mare filosof spunea aşa: „semeni un gând, culegi o vorbă; semeni o vorbă, culegi o faptă; semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un destin.”

Iată cum viaţa omului este compusă din suma acţiunilor sale care devin obiceiuri şi tipare comportamentale adânc înrădăcinate în subconştientul acestuia.

Majoritatea oamenilor se plâng de orice: vremea de afară, sistemul politic, lipsa banilor, starea de sănătate, economia naţională sau globală, etc. Însă o mică parte din populaţia lumii a înţeles că în realitate lucrurile nu sunt nici bune, nici rele. Ele sunt neutre şi fiecare om le interpretează în funcţie de obiceiul său de a gândi. Mai exact, fiecare vede realitatea conform celor mai intime convingeri pe care şi le-a format.

Un tipar mental repetat de-a lungul timpul dă naştere la o atitudine care se transformă în convingere de neclintit. Şi partea interesantă a lucrurilor este că ceea ce un om crede în adâncul inimii sale, devine valabil şi posibil pentru el.

Asta se întâmplă pentru că autosugestia fiecăruia pătrunde în mintea subconştientă şi pune în funcţiune legea atracţiei, care pune aduce persoanei şi mai multe elemente similare cu ceea ce crede.

Noi toţi dispunem de un potenţial uriaş şi lucrăm cu o forţă extraordinar de puternică: legea atracţiei. Şi fie că ştim sau că nu ştim de existenţa acesteia, ea funcţionează. Atât în bine, cât şi în rău.

În acest sens îţi recomand să citeşti şi Ce este legea atracţiei universale?

Reversul medaliei: gândirea negativă şi efectele ei

gandirea pozitiva si efectele ei

La polul opus există oamenii care ignoră aceste legi ale mentalului şi îşi trăiesc viaţa încotro îi duce soarta.

În opinia lor, există un destin prestabilit pentru fiecare şi noi oamenii nu putem face prea multe.

Categoria aceasta de oameni neglijează forţele extraordinare care le stau la dispoziţie şi potenţialul uriaş pe care îl au. Se întâmplă asta din cauza sugestiilor negative ale celor din jur, condiţionărilor greşite din copilărie sau pur şi simplu datorită unor eşecuri din trecut.

Totuşi, gândirea negativă nu este scuzabilă şi are dintre cele mai neplăcute consecinţe: probleme de sănătate, lipsa energiei, deprimare, anxietate, eşecuri şi nu în ultimul rând, depresie.

Dar cel mai trist lucru este că cei care îşi neglijează capacităţile mentale irosesc o resursă extrem de preţioasă: timpul pe care îl au la dispoziţie.

Te-ar putea interesa să citeşti şi despre Subconştientul şi minunile lui – descoperă-ţi puterea interioară.

Vezi tu, fiecare dintre noi are 24 de ore într-o zi şi 7 zile pe săptămână. Nici nu vreau să mă gândesc ce păcat săvârşesc cei care irosesc aceste clipe ce pot deveni magice.

Dacă nu conştientizezi gravitatea situaţiei în care te afli şi cauza principală a acesteia  (mentalitatea pe care o ai), tu vei rătăci tot timpul fără să fii cu adevărat fericit.

O gândire negativă pe termen lung secătuieşte spiritul de orice urmă de genialitate. Toate valorile şi darurile cu care este înzestrat omul pălesc în faţa convingerilor sale negative şi limitative.

Privind în acest fel lucrurile, îmi dau seama că mulţi oameni se autosabotează şi îşi taie singuri craca de sub picioare.

Gândirea negativă nu are nimic bun în ea. Seamănă doar deziluzii şi pierzanie.

Cărţi de dezvoltare personală despre gândire

La capitolul acesta, slavă Domnului, librăriile abundă în cărţi motivaţionale.

Îţi recomand să citeşti şi acest articol Cu ce să începi? Cărţi motivaţionale la reducere.

De la titluri vechi de câţiva zeci de ani şi până noile apariţii ale anului 2020, găseşti cărţi dintre cele mai educative.

Autori precum Dale Carnegie, Jim Rohn, Napoleon Hill şi Tony Robbins şi-au dedicat întreaga viaţă studierii şi dezvoltării principiilor de succes şi gândire pozitivă.

Pe parcursul tuturor articolelor pe care le-am scris pe blog am recomandat o serie de cărţi motivaţionale dintre cele pe care eu personal le-am citit şi m-au învăţat atât de multe.

Chiar şi în Ebook-ul pe care ţi-l ofer Gratuit ţi-am indicat 50 de astfel de cărţi care îţi schimbă gândirea şi viaţa. Îţi recomand să îl descarci şi să le citeşti.

Însă în acest articol îţi voi indica 4 cărţi motivaţionale celebre care te pot ajuta să înţelegi tot ceea ce trebuie pentru a lucra cu mintea ta.

1. 10 paşi pentru o viaţă împlinită – de Dale Carnegie

carte 10 paşi pentru o viaţă mai bună

2. Mindfulness – de Elen J. Langer 

carte Mindfulness

3. Antrenează-ţi creierul – de Joe Dispenza

Antrenează-ţi creierul carte gandire pozitiva

4. Schimbă-ţi atitudinea ca să-ţi schimbi viaţa – de Jefll Keller

carte schimbă-ţi atitudinea ca să îţi schimbi viaţa

Fiecare dintre aceste cărţi este remarcabilă prin simplitatea şi genialitatea ideilor care te învaţă.

În plus, le poţi găsi acum la reduceri destul de mari. Intră pe fiecare dintre ele şi achiziţioneaz-o acum!

Deci… ce decizi să faci de-acum?

Ca să îţi cultivi gandirea pozitiva si să te bucuri de efectele ei trebuie să faci un singur lucru acum: să decizi asta.

Rememorează evenimentele din trecutul tău şi trage o linie. Întreabă-te: ce anume din gândirea mea a creat acest rezultat?

Făcând un proces de introspecţie vei observa cât de importante sunt gândurile.

Rhonda Byrne, în cartea Puterea scria că un om nutreşte aproximativ 60.000 de gânduri zilnic. Este firesc că nu şi le poate ţine sub observaţie pe toate, însă măcar o parte dintre ele o poate supraveghea.

Ideea este nu să îţi ţii evidenţa tuturor gândurilor ci să ai grijă ca natura acestora să fie conformă cu ceea ce îţi doreşti de la viaţă. Numai atunci lucrurile vor începe să se schimbe pentru tine.

Iar dacă ai probleme în a ştii cum gândeşti la un moment dat, pur şi simplu întreabă-te cum te simţi. Sentimentele pe care le ai îţi spun cum ai gândit până atunci.

Dacă te simţi trist şi fără chef, înseamnă că ai avut gânduri negative şi este timpul să le schimbi cu nişte gânduri pozitive.

Însă foarte important este ca atunci când ai anumite gânduri să şi simţi. Trăieşte emoţia gândului respectiv şi simte starea de bucurie. Astfel vei da gândurilor şi mai multă forţă.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre gandirea pozitiva si efectele ei.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Te-ar putea interesa şi ultimele articole de pe blog:

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17535ba3b42″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”66″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/procrastinare-dex”,”title”:”Despre procrastinare: dex, cauze şi remedii”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top