[tcb-script async=”” src=”https://cse.google.com/cse.js?cx=1eb74e5bfac6fad54″][/tcb-script]
Din ce în ce mai mult astăzi simţim necesară dezvoltarea personală şi conştientizarea asupra importanţei pe care o are puterea gandului în vieţile noastre.
În cartea „Succesul şi Atitudinea”, Napoleon Hill ne sugerează: „Dirijaţi-vă gândurile cu o AMP (Atitudine Mentală Pozitivă) pentru a vă controla emoţiile şi a vă modela destinul.”
Asta ne demonstrează că gândul are o energie invizibilă şi deloc neglijabilă.
Aşa se explică de ce unii oameni se confruntă cu necazuri tot timpul, în timp ce alţii par să se bucure de viaţă în fiecare clipă şi îi vedem că toate le merg bine.
Oare chiar aşa o fi? Şi dacă da, care este secretul lor?
Descoperă cele mai ieftine lecturi motivaţionale apărute recent
Să plecăm de la următoarea afirmaţie universală: „Mintea dumneavoastră este o staţie de emisie mentală. Acest sistem radio vă transmite mesaje pe două canale la fel de puternice: Canalul P (pozitiv) şi Canalul N (negativ).” – David Schwartz (Puterea magică a gândului).
În acest articol îţi voi dezvălui câteva învăţături despre care probabil ai mai auzit, însă ai uitat să le pui în practică.
M-aş bucura tare mult dacă materialul de faţă te va ajuta să înveţi ceva nou ori să-ţi aduci aminte despre puterea nemărginită a gandului de a-ţi construi viaţa la care ai visat.
Şi să începi de astăzi folosirea acestui instrument magnific pentru a te aşeza în toate direcţiile.
Citeşte şi articolul Secretul abundenţei: fii recunoscător pentru ceea ce ai!
Puterea gandului înseamnă credinţă
Ai nevoie de puţină relaxare? Îţi recomand să vizionezi clipul pe care l-am publicat pe canalul meu de Youtube. Clic pe imaginea de mai jos:
Când am început să studiez dezvoltarea personală am fost fascinat când am aflat despre puterea extraordinară a subconştientului. Devenisem atât de treaz şi eram capabil să înţeleg că fiecare cuvânt pe care îl folosesc aiurea în vocabularul meu deţine o energie creatoare.
Astfel, am învăţat că dacă vorbesc despre ceea ce nu-mi place sau nu-mi doresc, viaţa nu mă va feri de acel lucru. Ba din contră, îl voi atrage către mine în mod conştient.
De aceea, înţelegerea modului în care funcţionează gândurile noastre ne îndeamnă către asimilarea credinţei şi a puterii pe care o are gândul.
Atunci când devii conştient de forţa cuvântului şi a gândului repetate cu consecvenţă, înţelegi că dacă adaugi ingredientul credinţei, ai toate şansele să experimentezi realitatea gândită.
Îţi recomand să citeşti şi articolul Top citate despre Autosugestie (Emile Coue)
Napoleon Hill şi William Clement Stone au spus, în cartea Succesul şi Atitudinea:
„Motivează-te cu o Atitudine Mentală Pozitivă. Ceea ce mintea omului poate concepe şi poate crede se poate realiza cu o Atitudine Mentală Pozitivă. Recunoaşteţi posibilitatea ca improbabilul să se împlinească.”
Descoperă cărţile pe care le-au scris Napoleon Hill şi W. Clement Stone
Iată de ce puterea gandului înseamnă credinţă, conştientizare şi disciplină.
Bucură-te de această nouă ofertă la cărţile Mystery Crime. Clic pe banner-ul de mai jos:
Nu te plânge de probleme!
„Diferenţa dintre succes şi eşec rezidă în atitudinile pe care le adoptăm faţă de eşecuri, handicapuri, descurajări şi alte situaţii dezamăgitoare. Analizaţi înfrângerile pentru a vă pregăti calea spre succes. Când pierdeţi, învăţaţi şi apoi veţi câştiga data viitoare.” – David Schwartz (Puterea magică a gândului)
Am învăţat că problemele sunt oportunităţi mascate.
Şi ştiu că asta pare mai uşor de spus decât de aplicat. Când te loveşte supărarea parcă nu-ţi mai vine să crezi în această afirmaţie. Te gândeşti numai cum să scapi de beleaua respectivă.
Realitatea este că şi piedicile pe care omul le întâmpină în viaţă sunt oportunităţi de dezvoltare.
Dacă ele nu ar fi, fiinţa umană nu ar mai ieşi din zona de confort şi este posibil ca reuşitele sale să nu-i mai aducă cine ştie ce bucurie.
Uneori se întâmplă ca atunci când obţii ceva uşor sau pe gratis să nu apreciezi foarte mult acel lucru.
Astfel, mi se pare foarte simplu de reţinut şi de pus în practică principiul de mai jos:
„Aveţi o problemă? Asta-i bine! Pentru că poartă în ea seminţele unor binefaceri mai mari pentru cei care au o Atitudine Mentală Pozitivă” (Napoleon Hill şi William Clement Stone).
Prin urmare, prima schimbare pe care poţi încerca să o faci imediat este să nu te mai plângi de dificultăţile prin care treci şi să nu îţi mai pierzi timpul vorbind sau gândindu-te la ele.
Caută să discuţi cu tine sau cu ceilalţi numai despre soluţii, posibile rezolvări. În felul acesta, atitudinea ta mentală capătă o nuanţă favorabilă reuşitelor tale.
Priveşte spre cer, nu spre pământ.
Citeşte şi articolul Adevăruri şocante despre Subconştient. Ce nu înveţi la şcoală.
[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]
Niciun cuvânt nu trece neînregistrat de radarul tău mental
„Obiceiurile se formează prin repetiţie. Semănaţi o acţiune şi veţi culege un obicei; semănaţi un obicei şi veţi culege un caracter; semănaţi un caracter şi veţi culege un destin.” – William James (psiholog şi filosof)
Încearcă să eviţi folosirea unor cuvinte restrictive sau care nu exprimă puterea ori capacitatea ta. Chiar dacă nu vezi acum o soluţie la problema ta, păstrează-ţi speranţa într-o posibilă rezolvare în viitor.
Adesea, oportunităţile se ivesc de nicăieri pentru că tocmai în asta constă magia vieţii: să-ţi scoată în cale neprevăzutul pozitiv sau negativ.
Aşa că învaţă să vezi şi să înţelegi că „a vedea” şi „a identifica” căi de rezolvare a unei probleme este un proces care se învaţă cu exerciţiu şi desfăşurare în timp.
Şi ca la orice exerciţiu, uneori îţi iese bine, alteori nu. Asta până când înveţi bine procesul. Apoi va deveni a doua ta natură. Te asigur!
Înţelege că orice cuvânt pe care îl rosteşti este auzit de mintea ta conştientă şi, dacă este repetat pe o perioadă de timp, va străpunge barierele subconştientului.
Iar tot ceea ce mintea subconştientă ajunge să perceapă şi să creadă, va începe să manifeste în realitatea obiectivă.
Te-ar putea interesa şi articolul Cum să faci propria consiliere şi dezvoltare personală.
Ţine minte citatul din Biblie, care spune: „Fără vise şi o viziune, pierim”.
Nu-ţi mai irosi viaţa cu nimicuri
puterea gandului pozitiv
În secolul al XXI-lea avem atâtea mijloace de distragere a atenţiei. Social media, Youtube-ul, Netflix-ul şi alte asemenea distracţii, pot fi bune dar şi rele.
Unele informaţii pe care le consumi pe aceste căi te pot conduce spre măreţie personală, altele te pot face să pierzi vremea inutil.
Jim Rohn, în cartea „7 strategii pentru obţinerea bogăţiei şi fericirii” scria astfel:
„Pericolul apare atunci când analizezi o zi irosită şi ajungi la concluzia că nu s-a întâmplat nimic rău. La urma urmei a fost doar o zi. Însă adună aceste zile, care vor alcătui un an, şi apoi adună anii, care vor alcătui o viaţă, şi poate că acum poţi vedea cum repetând micile eşecuri de astăzi îţi poţi transforma cu uşurinţă viaţa într-un dezastru de proporţii.”
Cu toţii ne naştem prostuţi, inconştienţi de efectul unor acţiuni pe care le-am creat în trecut.
Cărţile de dezvoltare personală şi educaţia continuă te ajută să înţelegi care sunt sforile energetice şi psihologice care te ţin legat de trecutul tău şi de eşecuri.
Stă numai în puterea ta să faci ceva mai bun cu timpul pe care îl ai la dispoziţie şi să-l investeşti în ceea ce îţi produce valoare pentru viitor.
Reţine că pentru noi toţi ziua are numai 24 de ore. Şi fiecare suntem aşa de diferiţi.
Oare de ce rezultatele noastre sunt atât de disproporţionate? Cum se face că unii folosesc acest timp pentru a creşte iar alţii pentru a se autodistruge?
Abonament Mesaj Motivaţional Zilnic pe telefonul tău mobil (prin WhatsApp)
Beneficiază acum de perioada GRATUITĂ de 5 zile şi vei primi în fiecare zi un mesaj pe telefon, prin WhatsApp, care să te ajute în dezvoltarea ta personală şi să te motiveze.
PROFITĂ ACUM!
__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ VREAU PERIOADA GRATUITĂ __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__
Puterea gandului ţi-o exersezi prin stabilirea unor scopuri personale
Jim Rohn spunea despre Forţa scopurilor bine definite şi puterea gandului că: „scopurile bine definite acţionează ca nişte magneţi. Ei te atrag în direcţia lor. Cu cât le defineşti mai bine, cu cât le descrii mai bine, cu cât munceşti mai din greu pentru a le realiza, cu atât te vor atrage mai puternic. Când hârtoapele vieţii ameninţă să vă oprească pe drumul către succes, veţi avea nevoie de un magnet puternic care să vă atragă spre a înainta.”
Orice om ar trebui să aibă câteva obiective pe termen scurt, mediu şi lung.
Tu ai o listă cu dorinţe? Dacă nu, de ce nu o ai încă?
Învaţă să îţi stabileşti obiective şi munceşte pentru îndeplinirea lor dacă vrei să ai o viaţă fericită.
Ar fi şi păcat să nu faci asta, având în vedere puterea uriaşă pe care o cari în fiecare zi pe umerii tăi.
Totul depinde de tine. Succesul nu-i uşor, dar este posibil!
În final, te las cu acest citat din mentorul lui Jim Rohn:
„Dacă vrei să ai succes, studiază succesul. Dacă vrei să fii fericit, studiază fericirea. Dacă vrei să câştigi bani, studiază cum să achiziţionezi bogăţii. Trebuie mai întâi să studiezi şi în al doilea rând să pui în practică.” – Earl Shoaff
Şi nu în ultimul rând, aminteşte-ţi întotdeauna de următoarea regulă importantă în viaţă:
„Fii fericit cu ceea ce ai în timp ce urmăreşti să obţii ce îţi doreşti.” – Jim Rohn
Tu ce ai învăţat despre puterea gandului? Cum percepi acest instrument creator?
Spune-ne într-un comentariu mai jos.
Ai vreo nelămurire sau întrebare?
Lasă-mi un comentariu şi te voi ajuta.
Dacă ţi-a plăcut acest articol despre puterea gandului şi dacă crezi că îi poate ajuta sau inspira şi pe cunoscuţii tăi, te rog să dai un Like şi să-l distribui pe reţele tale de socializare.
Împreună formăm o comunitate puternică de oameni pozitivi şi creştem frumos.
Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE
Stai! IA-ŢI CADOUL!
Nu uita să descarci cartea „10 paşi pentru o viaţă mai bună” (67 de pagini şi 19 capitole) pe care ţi-o ofer gratuit.
Completează formularul de mai jos şi o vei primi pe Email imediat (după ce confirmi abonarea la newsletter-ul Psihologia Gândului. Verifică şi folder-ul Spam din email.
Dacă, cu toate acestea, se întâmplă să nu primeşti cartea, scrie-ne un mesaj pe email@psihologiagandului.ro):
__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„f8a6d”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”rgb(47, 138, 229)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„75ee7”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”hsla(210, 96%, 59%, 1) „}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ ACUM
Salut,
Sunt Andrei, fondatorul Psihologia Gândului
Sunt consilier pentru dezvoltare personală, blogger şi un mare pasionat al cărţilor motivaţionale şi psihologiei.
În această bucăţică a internetului îţi ofer acces la toate ideile care-mi vin inspirate din sutele de cărţi din domeniul self-help pe care le-am citit.
Îmi doresc să găseşti pe Blog cele mai simple şi eficiente sugestii care să te ajute în rezolvare problemelor tale emoţionale şi/sau sociale.
Investesc multă energie şi pasiune în acest proiect şi unica mea satisfacţie este dacă reuşesc să îţi creez o stare de bine.
Află mai multe despre mine şi misiunea mea. Apasă butonul de mai jos.
__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„d2db4”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„d2db4”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„d2db4”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ AFLĂ MAI MULTE
Articole recente
[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’4′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”20″ horizontal-space-d=”20″ ct=”post_list-43456″ ct-name=”Image & Text 08″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-18043b5f8d5″ horizontal-space-m=”0″ vertical-space-m=”15″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-t=”15″ total_post_count=”148″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”4″ featured-content=”0″ no_posts_text=”” class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]
[tcb_post_categories link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/category/psihologie-motivationala”,”title”:”Psihologie motivaţională”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]
[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/copilaria-mea”,”title”:”M-am reîntors unde am crescut, după 21 de ani. Cum văd copilăria mea?”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]
[tcb_post_content size=’words’ read_more='(…)’ words=’22’ css=’tve-u-18043b5f8e4′]CITEŞTE[/tcb_post_list]