Ce am învățat din sute de cărți bestsellere citite?

Ai vrea să știi care este “secretul” memorării pe termen lung a informațiilor pe care le descoperi în cărți bestsellere de dezvoltare personală citite la un moment dat în viața?
Sunt onorat să știu că citești articolul meu și că, probabil, te-ai înscris în comunitatea Psihologia Gândului. Asta înseamnă că eşti un cititor devotat şi eşti pasionat de dezvoltarea personală, la fel ca şi mine. Împreună facem o echipă bună.

Citește și articolul Rolul lecturii în viața tinerilor

Probabil că de-a lungul vieţii ai reuşit să citești cărţi interesante din diferite domenii şi te felicit pentru asta. Însă am o întrebare simplă pentru tine: cât anume ai reţinut din ele peste ani de zile?

Cărți bestsellere citite de tine în trecut

Dacă ar fi să îţi aminteşti de o carte anume pe care ai citit-o în urmă cu ceva timp, cât de mult îţi mai aminteşti esenţa cărţii, ideile principale?

ŞI MAI ALES, CÂT DE MULT AI PUS ÎN PRACTICĂ CEEA CE AI CITIT?

CE REZULTATE AI AVUT?

Dacă stai bine cu memoria şi răspunsul tău este unul satisfăcător atunci faci parte din cei 1% care citesc constructiv şi eficient pe termen lung ideile învățate din cărți bestsellere citite de-a lungul timpului.

Eşti în categoria oamenilor care vor să treacă la acţiune şi asta înseamnă că vei reuşi cu uşurinţă în viaţă.

Probabil că ai deja nişte succese trecute în revistă şi stai bine. Te felicit și te admir. Ține-o tot așa.

Însă ce facem dacă tocmai ţi-ai dat seama că ai uitat majoritatea cărţilor pe care le-ai citit?

Greșeala pe care o făceam eu

Probabil că ai procedat aşa cum făceam eu în urmă cu mai mulţi ani: citeam pe repede-nainte zeci de cărţi şi mă mândream cu teancul care se aduna în biblioteca mea, însă informaţiile îmi zburau rapid din creier peste ceva timp.

Ca să-mi dau seama că erau cărţi pe care le citisem în urmă cu 5-10 ani de zile şi spre ruşinea mea, nu-mi mai aminteam esenţa lor.

Darămite să mai şi aplic… și să știi că până la urmă este pe undeva cam pierdere de timp să citești ceva ce nu îți vei mai aminti după o perioadă de timp.

Uitarea este firească, dar…

Înainte să oftezi, stai puţin… este, totuși, ceva normal să uităm odată cu trecerea timpului. Pur şi simplu aşa funcţionează mintea noastră… cerne informaţiile şi scapă de ceea ce nu folosim în practică. Cu atât mai mult când discutăm despre cărți bestsellere de self-help citite.

Partea bună este că prin intermediul Ebook-ului 30 de cărţi bestseller în format infografice am adus la dispoziţia oamenilor metoda cea mai bună pe care o aplic de ani de zile atunci când citesc orice carte şi cu ajutorul căreia am reuşit să îmi schimb mentalitatea şi comportamentul.

Ebook 30 de cărţi în format infografice
Ebook 30 de cărţi în format infografice

Soluția: infograficele și rezumatele

Am creat infograficele, o metodă super eficientă de memorare pe termen lung. Am ales 30 de cărţi celebre de dezvoltare personală, spiritualitate şi educaţie financiară, dintre cele pe care le-am citit și  le-am sintetizat sub formă de desene pe 1-2 pagini fiecare, astfel încât să poţi reţine pe termen lung esenţa unei cărţi de sute de pagini, în numai 5 minute.

Iată cum arată o asemenea carte de dezvoltare personală în format infografic, respectiv “Inteligența emoțională” de Daniel Goleman.

Nu înseamnă că nu mai e nevoie să citeşti cărţi bestsellere de self-help în integralitatea lor. Eu recomand să faci lectura în modul tradiţional pentru că îți este folos din mai multe puncte de vedere.

Cum să abordezi Ebook-ul 30 de cărți bestsellere în format infografice

Priveşte și abordează Ebook-ul 30 de cărți bestsellere în format infografice ca pe un instrument de recapitulare dar şi ca pe o iniţiativă care să te determine să citeşti eficient de acum înainte orice carte faci rost.

Este o unealtă care vine să completeze lectura cărţii pagină cu pagină. Este vehiculul în care te vei urca din când în când pentru a-ţi reaminti ceea ce ai citit printre sutele de pagini într-o carte.

Conspectele pe care le vei găsi în Ebook-ul 30 de cărţi bestsellere în format infografice îţi vor servi drept exemplu pentru abordarea fiecărei lecturi pe care o vei parcurge de acum înainte.

Care sunt cele 30 de cărți infografice

Iată ce cărți vei găsi în cadrul Ebook-ului 30 de cărți bestsellere în format infografice:

Dacă vei utiliza modelul meu îţi garantez că nu îţi vei mai pierde vremea cu cititul şi că va fi ca şi cum ţi-ai conecta un cablu între creierul tău şi cartea pe care o citeşti.

Ca în filmul Matrix. Informaţia va curge nestingherită.

”Secretul” memorării pe termen lung

Secretul care nu este de fapt un secret, este că repetiţia este mama învăţăturii iar ideile principale extrase din cărţi şi revăzute din când în când te vor sprijini în memorarea lor iar subconştientul ţi le va servi în mintea conştientă de fiecare dată când ai nevoie de ele.

Studiind fiecare lectură în felul acesta şi având la bază infograficele din Ebook-ul cu cele 30 de cărţi de self-help în limba română, vei profita la maximum de informaţiile pe care le vei descoperi şi îţi va fi mult mai uşor şi comod să le aplici în realitatea obiectivă.

Ţine minte: repetiţia este mama învăţăturii dar ideile principale extrase dintr-o carte şi revăzute periodic reprezintă fundamentul practicii educaţionale şi al schimbării.

Vrei rezultate rapide, nu-i aşa? Presupun că altfel n-ai avea motive să citeşti o carte, mai ales de psihologie practică.

Urmează-mi sfatul şi vei câştiga pe termen lung.

Cum intri în posesia Ebook-ului 30 de cărți bestsellere în format infografice

Ai două posibilităţi prin care să obţii Ebook-ul 30 de cărţi bestsellere în format infografice şi să-l descarci la tine pentru totdeauna. Optează pentru varianta care îţi este cea mai convenabilă.

La accesul anual vei primi pe email Ebook-ul 30 de cărţi bestsellere în format infografice, absolut GRATUIT pentru totdeauna, ca bonus pentru înscrierea la Mesaje).

Sunt alături de tine în fiecare zi pentru a-ți oferi sprijinul necesar și a te încuraja să îți urmezi visurile pe care le ai.

Importanța Mesajelor Motivaționale Zilnice

Alături de zecile de abonaţi înscrişi de-a lungul anilor şi preluând feedback-urile şi recenziile lor, am încredere că Mesajul Motivațional Zilnic va face o diferență semnificativă în viața ta aşa cum a făcut şi pentru mine, şi vei începe o nouă călătorie plină de inspirație și motivație cu Psihologia Gândului.

Aceste mesaje cuprind pasaje inspiraţionale culese din mai multe cărţi de self-help pe care le-am studiat.

Să fim pozitivi zi de zi şi să ne găsim motivaţia de a ne urma visurile, nu este simplu, deşi pare astfel.

Este nevoie de motivaţie şi dorinţă de a face o schimbare de bun augur în vieţile noastre.

Oportunităţile bat la uşă. O vei deschide?

Timpul tău contează

În final te-aș ruga să acorzi o atenție deosebită timpului tău și să adopți metodele cele mai potrivite pentru memorarea și punerea în practică a învățăturilor culese din cărți bestsellere citite în materie de psihologie aplicată. Numai în această modalitate vei avea garanția că viața ta se va schimba într-o direcție favorabilă.

Tu ce metodă folosești pentru a reține pe termen lung ideile dintr-o carte? Împărtășește cu noi într-un comentariu mai jos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top