despre recunostinta

Puterea magică a recunoştinţei

Tot mai mult se face referire la puterea miraculoasă a recunoştinţei, însă tu ştii ce este cu adevărat recunostinta?

Gautama Buddha descria astfel magia recunoştinţei:„Să fim recunoscători astăzi, căci chiar dacă nu am învăţat foarte multe lucruri, am învăţat cu siguranţă ceva, iar dacă nu am învăţat nimic, cel puţin nu ne-am îmbolnăvit, iar dacă totuşi ne-am îmbolnăvit, cel puţin nu am murit. De aceea, să fim recunoscători.” (citat extras din ).

În articolul de faţă vreau să îţi arăt cum îţi poţi schimba viaţa în bine cu ajutorul gratitudinii.

Ai căutat întotdeauna o cale uşoară prin care să capeţi o stare sufletească mai bună ori pur şi simplu ai nevoie de un truc simplu prin care să îţi schimbi starea de spirit?

Ei bine, în acest articol îţi explic cât de uşor este să faci asta. Mai mult decât atât, până la final ţi promit că vei înţelege secretul recunoştinţei şi îl vei pune în practică.

Totuşi, pentru a putea înţelege puterea recunoştinţei ai nevoie să aplici perseverenţa în acţiunile tale.

Citeşte şi articolul Perseverenţa.

Înainte de toate te invit să descarci Ebook-ul de dezvoltare personală pe care l-am scris pentru tine.

OFERTĂ EXCLUSIVĂ

Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună

Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Ce este recunostinta? Ce abordăm…

În acest articol vei afla despre următoarele:

Ce înseamnă starea de recunostinta?

În majoritatea cazurilor oamenii sunt recunoscători atunci când primesc un cadou sau când li se face vreo favoare. Este firesc, nu?

Adesea, starea de recunostinta este asociată cu o mulţumire sau cu o bucurie pe care o ai în viaţă. Însă ea este mai mult decât atât.

Recunoştinţa este capacitatea sufletească de a te bucura în fiecare clipă pentru toate lucrurile bune din viaţa ta, conştientizând binecuvântările tale în momentul prezent.

Fiecare om are calităţi şi puncte forte. Orice individ are anumite trăsături pozitive.

Tu ai motive prezente pentru care să fii recunoscător şi să zâmbeşti din inimă.

Însă majoritatea uită să facă acest lucru întrucât se focusează cel mai mult pe problemele din viaţa lor şi pe neajunsuri. Adică se gândesc mai mult la ceea ce nu au, nu pot şi nu sunt.

Făcând asta, oamenii uită cât de norocoşi sunt pentru că sunt în viaţă, se simt bine şi au apucat să trăiască încă o zi.

Deci cum putem reuşi să devenim recunoscători pentru viaţă?

Te-ar putea interesa să citeşti şi articolul Fericirea: 5 paşi fundamentali.

Ce este recunostinta? Enumerarea binecuvântărilor

ce este recunostinta

În cartea Magia, autoarea Rhonda Byrne (care a scris celebra carte Secretul şi a ecranizat-o în documentarul Secretul) ne propune să facem o listă cu 10 motive pentru care suntem recunoscători.

Această listă trebuie întocmită zilnic, fie de mână pe o foaie de hârtie, fie pe calculator sau pe tabletă.

Te poţi referi la orice: recunoştinţă pentru casa în care locuieşti, alimentele pe care le consumi, hainele pe care le ai, studiile finalizate, job-ul actual, părinţii tăi, aerul pe care îl respiri, faptul că te simţi bine… etc.

Important este să enumeri în fiecare zi, preferabil dimineaţa după ce te-ai trezit, 10 motive pentru care eşti bucuros.

După fiecare astfel de motiv trebuie să rosteşti cuvântul magic „mulţumesc” de trei ori, din inimă şi să simţi vibraţia recunoştinţei în corpul tău.

Prin urmare, este esenţial să implici puterea sentimentelor în cuvintele rostite. Cum?

Aducând emoţie în rostirea cuvântului „mulţumesc”.

Încă te mai întrebi ce este recunostinta?

Îţi recomand să citeşti setul de 5 cărţi din colecţia Secretul (de Rhonda Byrne).

Multumesc cu recunostinta

despre recunostinta

Atunci când pronunţi cuvântul „mulţumesc” poate că nu îţi dai seama ce unealtă magică foloseşti.

„Mulţumesc” este unul dintre cele mai frumoase cuvinte însă, în acelaşi timp, unul dintre cele mai puternice instrumente ale creaţiei.

Data viitoare când rosteşti acest cuvânt sau când eşti recunoscător cuiva pentru un serviciu prestat faţă de tine, asigură-te că o faci din inimă şi chiar simţi ceea ce spui.

Cuvintele sunt instrumente magice şi au capacitatea de a creea realitatea.

Practic, mulţumind vieţii pentru darurile pe care ţi le oferă zilnic, tu multiplici aceste bucurii prin intermediul legii atracţiei. Nu ştii ce este Legea Atracţiei?

Legea atracţiei este una dintre cele mai puternice legi nescrise ale Universului. Prin intermediul ei este creat tot ceea ce trăim.

Află mai multe despre această lege universală citind articolul pe care l-am scris despre Ce înseamnă Secretul şi Legea Atracţiei?

Cea mai potrivită carte din care să înveţi despre Legea Atracţiei este Secretul (de Rhonda Byrne).

Deci cum poate legea atracţiei să intensifice puterea recunoştinţei? Şi cum o poţi pune în practică tu?

Exemple de recunostinta: efectul multiplicării

Conform legii atracţiei, tu atragi în viaţa ta tot ceea ce gândeşti, spui şi simţi în mod constant.

Asta pentru că gândurile tale vor pătrunde prin repetiţie din mintea conştientă în subconştientul tău iar de acolo se vor materializa în viaţa ta.

Atunci când înveţi să fii recunoscător se întâmplă ceva deosebit: practic îţi dai seama că găseşti noi motive de a fi recunoscător. Ele se atrag către tine. Mintea ţi se deschide şi vede şi mai multe bucurii.

Astfel, cu cât cauţi anumite aspecte din viaţa ta pentru care să mulţumeşti Universului cu atât vei găsi mai multe.

Când te gândeşti că eşti recunoscător pentru corpul tău automat îţi vine în minte că eşti întreg, că ai haine cu care să te îmbraci, că ai ce să mănânci şi brusc îţi dai seama că eşti într-adevăr bine. Alţii poate nu au atâtea. Iar ceea ce ţie îţi prisoseşte, altora se poate să le lipsească.

Despre fericire s-a scris mult. Eu am scris un articol bombă despre cum să ajungi la fericire. Se numeşte Cum să obţii fericirea în 5 paşi simpli . Citeşte-l şi lasă-mi un feedback.

Şi acum să abordăm o problemă spinoasă: de ce sunt oamenii supăraţi tot timpul?

De ce sunt oamenii supăraţi?

ce este recunostinta si gratitudinea

Este simplu… nu este o mare dilemă. Atunci când uiţi de darurile pe care ţi le-a hărăzit Dumnezeu şi de tot ceea ce ai, începi să devii nemulţumit şi frustrat.

Te uiţi în curtea vecinului şi spui că are mai multe decât tine. Asta este o pierdere de energie pozitivă.

Deci lipsa recunoştinţei pentru viaţa şi darurile tale, oricât de puţine ţi s-ar părea că sunt, atrage tristeţea.

Când un om este nemulţumit ghici ce se întâmplă? Exact… găseşte şi mai multe motive să fie nemulţumit şi, odată cu asta, devine tot mai nefericit.

Este ca şi atunci când începi să devii recunoscător. Cu cât cauţi mai multe motive de recunoştinţă cu atât îţi vin mai multe în minte.

Legea atracţiei funcţionează la fel de bine la ambele extreme: atât în partea pozitivă a ei, cât şi în cea negativă.

Citeşte şi Ce este Legea Atracţiei Universale

Aşa că, în opinia mea, oamenii sunt nefericiţi pentru că aşa aleg să fie, uneori inconştient. Se focusează pe neajunsuri… Mulţi nu ştiu ce să facă ca să schimbe asta. Dacă te setezi asupra problemelor nu ai cum să găseşti soluţii.

Mai mult, când ignori puterea recunoştinţei de fapt alimentezi puterea ignoranţei. Iar ignoranţa te atrage într-un delir al ei.

S-ar putea să te intereseze să citeşti şi despre Delirul ignoranţei.

Reţine că numai un om recunoscător pentru darurile vieţii reuşeşte să vadă cu sufletul ceea ce cu ochii nu văd: măreţia vieţii.

Aşa că încetează să te mai gândeşti la ceea ce nu îţi place sau la ceea ce nu este bun în viaţa ta şi începe de astăzi să observi numai partea frumoasă a vieţii tale.

Vei vedea că uşor-uşor mintea şi viaţa ta se vor schimba în bine. Şi odată cu asta se vor schimba şi gândurile tale, oamenii pe care îi întâlneşti şi evenimentele vieţii.

Puterea este la tine. Nu este la nimeni altcineva. Tu ai cheia!

Puterea creatoare a recunoştinţei

fericirea incepe azi

Îţi voi spune ceva care te va şoca puţin… în sensul bun al cuvântului 🙂

Ai probleme?… toţi avem. Dar iată ceva magic: recunoştinţa te ajută să schimbi problemele în soluţii şi oportunităţi pentru dezvoltare.

Înţelegi acum ce este recunostinta?

Ai înţeles bine. Trebuie să fii recunoscător şi pentru obstacolele care apar în viaţa ta. Fără ele nu ai cum să evoluezi. Recunoştinţa te ajută să găseşti soluţii.

De exemplu: să presupunem că nu eşti mulţumit de corpul tău. Poate eşti supraponderal şi vrei să dai nişte kilograme jos. Cauţi diete minune, nu-i aşa?

A fi recunoscător pentru un asemenea corp ţi s-ar putea părea nepotrivit.

Dar iată secretul pe care puţini îl cunosc: dacă eşti recunoscător pentru ceva ce vrei să îndrepţi în viaţa ta, acel lucru se va îndrepta de la sine.

În exemplul nostru, dacă eşti recunoscător pentru corpul tău actual, legile Universului vor începe să funcţioneze în favoarea ta şi vei începe să faci schimbările care să te ajute să slăbeşti.

În cele din urmă, vei obţine corpul dorit şi te vei bucura de întregul proces.

Ce este recunostinta? Cartea Magia (Rhonda Byrne)

ce este recunostinta carte

Recunoştinţa este un principiu de bază al existenţei noastre. Este una dintre cele mai puternice legi ale Universului.

Vezi tu, sunt puteri mari în această lume şi ele sunt în fiecare dintre noi! Şi pot fi activate cu ajutorul credinţei în tine şi în legile universale.

Aşa că trebuie să crezi în puterea recunoştinţei ca să poată funcţiona pentru tine, altfel cuvântul „mulţumesc” rămâne o simplă vorbă fără efect.

Îţi recomand să citeşti şi articolul Despre dezvoltare personala: omul, mintea şi sufletul.

Ceea ce face diferenţa şi activează puterea magică a recunoştinţei este emoţia şi credinţa din inima ta.

De aceea spune şi Biblia „De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui care crede.”

Aşa că dacă doreşti să afli mai multe despre puterea recunoştinţei îţi recomand cu căldură să citeşti cartea Magia, pe care am citit-o şi eu de mai multe ori.

Această carte este deosebită pentru că te învaţă să devii conştient de forţele latente din subconştientul tău şi îţi schimbă în bine întreaga viaţă.

De asemenea, îţi recomand să citeşti cărţile Secretul, Puterea, Eroul şi Secretul Învăţături zilnice, scrise de aceeaşi autoare şi care te învaţă şi mai multe despre ce este recunostinta.

Iar dacă se întâmplă ca vreuna dintre cărţi să nu mai fie disponibilă pe link-urile de mai sus, încearcă să o cauţi şi aici: librăria 2.

Vrei să beneficiezi de o reducere la toate cele 4 cărţi din colecţia Secretul?

Cumpără pachetul Secretul de Rhonda Byrne.

Tu cum aplici recunoştinţa în viaţa ta?

Sursă poze: Pixabay.

Îţi mulţumesc pentru că mi-ai acordat o parte din timpul tău şi ai citit articolul acesta până la final.

Te rog să dai un like şi să distribui acest articol şi prietenilor tăi pentru a-i ajuta să devină mai buni.

Mai jos, îmi poţi lăsa un comentariu despre orice nelămuriri, întrebări sau recomandări ai

Nu uita să fii recunoscător pentru tot ceea ce primeşti!

Dacă ţi-a plăcut, Distribuie să afle şi alţii

Ultimele articole publicate

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”3″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1790d74e849″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” total_post_count=”90″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ no_posts_text=”” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/dezvoltarea-personala”,”title”:”Dacă nu ştii acest SECRET, încetează să mai citeşti vreo carte!”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

3 thoughts on “Puterea magică a recunoştinţei”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top