Zambetul tau este acea expresie a chipului care denotă prietenie, deschidere şi o atitudine pozitivă. Dar zâmbetul este mult mai mult decât atât.
În trecut, am scris articolul Despre beneficiile zâmbetului, în care ţi-am vorbit detaliat despre cum să cultivi acest obicei. Îţi recomand să îl citeşti.
În acest articol îţi voi prezenta principalele beneficii ale zâmbetului, din perspectivă psihologică şi cum te poate ajuta acest truc simplu să îţi schimbi starea, dintr-una negativă într-una pozitivă. Instant!
Cu siguranţă este greu să zâmbeşti în momentele dificile însă după vei citi acest articol vei înţelege de ce trebuie să o faci. Îţi schimbă starea de spirit.
Se ştie că omul zâmbeşte natural atunci când este vesel. Fără nici un motiv. Şi o face aproape involuntar. Însă dacă este trist stă morocănos şi îmbufnat toată ziua. Nu-i aşa?
Omul care are probleme sau supărări nu mai râde ci stă încruntat şi are o expresie întunecată a chipului.
Ghici ce! toţi avem probleme, mai multe sau mai puţine, mai mari sau mai mici. Nimeni nu este ferit de ele. Dar putem face ceva ca să le înţelegem finalitatea, să extragem învăţăturile potrivite şi să le depăşim cu succes. Avem ce ne trebuie de la mama natură.
Hai să dezbatem subiectul.
Înainte de asta, vreau să îţi ofer un CADOU:
OFERTĂ EXCLUSIVĂ
Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună
Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.
__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__
S-ar putea să te intereseze şi 5 sfaturi pentru a fi fericit.
Ce mesaj psihologic transmite zambetul tau?
La nivel psihologic, tristeţea nu face decât să atragă şi mai multă tristeţe. Este un fapt binecunoscut în psihologie.Asta se întâmplă pentru că prin atitudine îţi blochezi mintea să vadă noi oportunităţi de a ieşi din criza cu care te confrunţi. Este legea atracţiei în acţiune..Despre legea atracţiei cel mai bine vorbeşte Rhonda Byrne în cărţile sale , şi.
Îţi recomand să citeşti cărţile din pachetul promoţional Secretul (de Rhonda Byrne), pe care îl găseşti la reducere.
Clic pe imaginea de mai jos ca să ajungi la librăria online şi să vezi detaliile:
Pentru a afla mai multe despre ce este Legea Atracţiei îţi recomand să citeşti articolul pe care l-am scris: ce înseamnă Secretul şi Legea Atracţiei.
Când ai motive de nelinişte consideri că eşti perfect îndreptăţit să te simţi mizerabil.Ai impresia că lumea are ceva cu tine sau că ai fost nedreptăţit. De fapt, crezi că toate s-au adunat pe capul tău şi că nu mai există ieşire.Astfel, fără să vrei porţi pe chip o expresie întunecată care spune tuturor celor care te observă că ai o zi proastă. Acţionând în felul acesta, devii ca un magnet pentru probleme.
S-a dovedit ştiinţific că oamenilor nu le plac pesimiştii, chiar dacă unii dintre ei sunt la rândul lor pesimişti. Psihologic, ei nu vor să fie astfel.În mod involuntar ei fug de negativism şi nu vor să stea lângă cei cărora le tună şi le fulgeră tot timpul. Şi asta este bine. Pentru că pesimismul sau negativismul este molipsitor. La fel ca şi entuziasmul şi încrederea în sine.
Este clar, probleme avem cu toţii – unii mai mari, alţii mai mici – însă dacă nu putem controla problema în sine şi momentul când apare, cel puţin putem avea controlul asupra percepţiilor noastre.Ne putem alege atitudinea faţă de situaţia cu care ne confruntăm.
Una dintre cele mai bune cărţi pe care le-am citit pe tema asta este , de Jeff Keller.
Ai nevoie de cărţi motivaţionale pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit? Iată-le pe cele mai bune: Cu ce să începi? Cărţi motivaţionale la reducere.
Noi oamenii avem capacitatea să ne alegem gândurile şi suntem singurii în măsură să decidem cum vrem să interpretăm o situaţie cu care ne întâlnim.Iar tu poţi face asta în primul rând zâmbind. Vei vedea că dacă începi să râzi în faţa problemelor, încă din primele minute percepţia ta asupra lor se va schimba.În plus, starea interioară ţi se va modifica şi vei începe să te detensionezi.
Iată puterea pe care o are zambetul tau!
Citeşte şi Ce înseamnă dezvoltare personala de fapt
Râsul rezolvă problemele cotidiene
Pur şi simplu râzi de problemele tale! Fă mişto de ele! Dimunează-le importanţa!
În fond, ce sunt problemele? Ele sunt interpretări subiective ale unor situaţii care, luate separat, sunt neutre.Ceea ce pentru unii reprezintă o problemă, pentru alţii reprezintă o oportunitate ascunsă.Prin urmare, ceea ce trebuie să faci tu este să îţi schimbi atitudinea faţă de problemă începând cu zambetul tau.
Te-ar putea interesa şi articolul meu despre Cum să treci peste dezamăgiri.
Uşor-uşor, mintea ta va începe să se detensioneze iar gândurile vor începe să se limpezească.Ştiai că zambetul combinat cu gândirea pozitivă reprezintă o armă imbatabilă în obţinerea succesului pe orice plan?Fiecare om se confruntă cu obstacole de tot felul pe drumul vieţii iar acestea sunt deosebit de importante, însă numai pentru cei care le înţeleg valoarea.
În acest sens, ai putea afla mai multe informaţii despre cum să depăşeşti obstacolele în articolul scris de mine, Puterea obstacolelor.
De fapt, obstacolele sunt trepte către succes numai pentru cei care au o atitudine mentală pozitivă. Iar aceşti oameni au puterea să zâmbească pentru că ştiu că mingea este la ei, nu la alţii.
Despre cum să abordezi obstacolele ca trepte pentru succes, având o atitudine mentală pozitivă îţi recomand să citeşti cartea , scrisă de Napoleon Hill şi William Clement Stone.
Zâmbind atunci când ţi-e greu să o faci îi transmiţi minţii tale subconştiente mesajul că poţi depăşi problema. Astfel, îţi influenţezi mintea să perceapă sugestia că vei găsi soluţii. Şi ghici ce? Le vei găsi. Este legea atracţiei care funcţionează perfect!
Zambetul tau influenţează subconştientul
Subconştientul este partea creatoare din om şi toate gândurile care pătrund în el se materializează într-o formă sau alta, mai devreme sau mai târziu, în realitatea fizică.
Astfel, schimbându-ţi atitudinea dintr-una pesimistă în optimistă tu reuşeşti să îţi schimbi percepţiile şi o dată cu asta, chiar viaţa.
Te-ar putea interesa şi Memoria subconştientului – cauza a tot ceea ce se întâmplă.
Zambetul şi râsul declanşează secreţia de endorfine în creier şi îţi oferă automat o stare de bine, care este propice gândirii clare şi creatoare.Endorfina este o substanţă produsă de celulele sistemului nervos central care are proprietăţi analgezice similare cu cele ale morfinei.Poţi afla informaţii suplimentare despre endorfine, aici: mai multe despre endorfine.
Cum poţi să zâmbeşti când simţi că nu poţi să o faci? Simplu. Dificultăţile au un rol important în evoluţia oamenilor şi apar cu scopul de a te transforma într-o fiinţă mai bună.Cu alte cuvinte, obstacolele te împing către succes.
Citeşte şi articolul Ce este fericirea?
Hei, nu mă înţelege greşit! Unele probleme sunt grele şi atunci este cam greu să zâmbeşti.Dar poţi să încerci să le depăşeşti şi să nu îţi laşi mintea să rătăcească la nesfârşit pe meleagurile tristeţii eterne.Dacă este de plâns plânge bine ca să te descarci, dar apoi ridică-te şi mergi înainte. Nu ai încotro. Nu trebuie să rămâi blocat în problema aia toată viaţa ta.
Apoi trebuie să conştientizezi că orice trece dacă ai răbdare şi nu te pripeşti.
Timpul le rezolvă pe toate şi, mai mult decât atât, ceea ce astăzi ţi se pare o problemă de nerezolvat mâine poate deveni o oportunitate.Zambetul este arma pe care o ai la îndemână pentru schimbarea percepţiei tale asupra tristeţii şi necazurilor.Plus că oricine se simte mai bine în preajma oamenilor pozitivi, care zâmbesc.
Cele mai bune informaţii despre modul în care subconştientul îţi dictează evenimentele vieţii le găseşti în cartea, scrisă de Joseph Murphy.
Zambetul te face să arăţi bine
Zâmbind, chipul omului se luminează şi se petrece ceva magic. Aura lui se purifică iar oamenii din jur percep inconştient această stare de bine a lui.
Întâmpină-i pe ceilalţi cu un zâmbet sincer şi ei vor fi mai deschişi şi prietenoşi cu tine!Dacă totuşi nu o fac, înseamnă că la rândul lor sunt prea angrenaţi în problemele lor personale şi pur şi simplu nu vor să iasă din ele, nu caută soluţii.Unii cred că zambetul este potrivit numai atunci când eşti fericit. Fals! Puterea zâmbetului o vezi cel mai bine atunci când îl foloseşti în momentele cele mai dificile.
Zâmbetul nu este un lux ci o necesitate pentru a trece de la pesimism la optimism. Este arma ta de autoapărare în faţa problemelor cotidiene.În schimb, dacă omul stă morocănos şi crispat, pierdut în gândurile sale întunecate, riscă să treacă pe lângă soluţii.Oportunităţile nu se ivesc pentru el iar oamenii din jur îl percep ca fiind închis, deprimat şi trist.
S-ar putea să te intereseze şi Top 3 cărţi de dezvoltare personală.
Trebuie să ştii că zambetul tau are o forţă creatoare şi transmite unde de energie pozitivă în Univers.Acestea se întorc la tine sub formă de soluţii la probleme, oportunităţi şi împrejurări favorabile pentru tine.Iar dacă reuşeşti să îţi schimbi sentimentele negative mintea ta va începe să cultive gânduri pozitive care vor atrage împrejurări bune în viitor.
Îmi amintesc de un proverb pe care l-am citit într-o carte motivaţională şi care spunea aşa:
„Orice trece cu un somn bun şi un râs puternic.”
Testează şi vei vedea cât de mult contează aceste ingrediente magice. Îţi schimbă starea instantaneu.
Iar acum, graţie Youtube-ului şi reţelelor de socializare poţi găsi o tonă de videoclipuri amuzante care stârnesc hohote de râs.În plus, râsul este şi un bun medicament. Aşa că practică-l şi tu!
Tu zâmbeşti în fiecare zi? Ce ai observat făcând asta?
Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre puterea pe care o are zambetul tau.Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.
Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.
[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1784486b09c” horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”85″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]
[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]
[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/dezvoltare-personala”,”title”:”Ce înseamnă dezvoltare personala de fapt?”,”class”:”tve-froala”}’]
[/tcb_post_list]