Dacă te interesează să te cunoşti mai bine şi să înveţi cum să îţi dezvolţi personalitatea, atunci înseamnă că în acest articol despre cărţi de dezvoltare personală vei găsi ceea ce ai nevoie.

Pe piaţa românească există multe titluri despre psihologia motivaţională şi fiecare carte prezintă beneficiile sale.

Totuşi, din experienţa mea, am constatat că unele cărţi sunt mai bune iar altele mai puţine bune.

Sigur că fiecare dintre cărţile de dezvoltare personală cuprinde învăţăturile sale unice. De aceea, este bine să le citeşti pe fiecare din scoarţă în scoarţă şi să extragi ideile principale pe care să le implementezi în viaţa ta.

În acest sens, te-ar putea interesa şi articolul Cum să citeşti eficient orice carte.

Toate cărţile de dezvoltare personală sunt bune. Însă există câteva care pe mine unul m-au impresionat în mod deosebit.
Departe de a fi o listă exhaustivă a cărţilor de acest gen, îţi prezint mai jos top 3 cărţi de dezvoltare personală care pe mine m-au ajutat cel mai mult în viaţă.
La sfârşitul articolului îţi voi indica locurile secrete din care le poţi procura la cele mai reduse preţuri ale momentului.

Trăsăturile unei bune cărţi de dezvoltare personală

Din punctul meu de vedere, o carte care te învaţă cum să îţi dezvolţi mintea şi să îţi îmbunătăţeşti comportamentul trebuie să aibă următoarele caracteristici:

 1. Să fie uşor de citit;
 2. Să conţină exemple practice ale altor oameni care s-au confruntat cu diferite probleme;
 3. Să indice soluţii simple şi uşor de implementat în viaţa fiecăruia.

De-a lungul timpului mi-au intrat în mâini cărţi de psihologie motivaţională care erau destul de greu de înţeles şi de parcurs. Totuşi, le-am citit până la final întrucât îmi place să duc la bun sfârşit orice carte începută.

În cele din urmă, am constatat că nicio carte nu este inutilă, chiar dacă la început ai impresia că îţi pierzi timpul citind-o. Niciodată nu pierzi timpul când citeşti ceva.

Cărţile despre care îţi voi vorbi mai jos necesită mai mult decât o simplă lectură. Ele trebuie studiate şi puse în practică. Aceste cărţi sunt ghiduri pentru dezvoltarea personală.

Vrei să vezi promoţiile cele mai bune la cărţi de dezvoltare personală şi să te bucuri de transport gratuit? Intră pe link-ul de mai jos:

libris.ro

Top 1 cărţi de dezvoltare personală – De la idee la bani

cărţi de dezvoltare personală - de la idee la bani

Cartea „De la idee la bani” scrisă de gigantul Napoleon Hill este în esenţă o carte de dezvoltare financiară şi de cultivarea puterii gândului.

Aceasta a schimbat viaţa a milioane de oameni prin învăţăturile sale simple şi la îndemâna oricui.

Cartea De la idee la bani s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume şi a schimbat vieţile tuturor celor care au studiat-o. Este o carte veche dar foarte preţioasă.

Da, m-am exprimat bine. Această carte trebuie studiată şi nu doar citită. Pare simplă, dar ideile şi principiile exprimate în ea necesită îndelungă practică pentru a putea fi implementate în viaţa fiecăruia.

De ce am pus-o pe primul loc în topul cărţilor de dezvoltare personală?

Pentru că deşi este foarte veche, această carte abordează principalele aspecte ale existenţei umane.

Carte De la idee la bani nu este numai despre cum să atragi banii în viaţa ta. Este o carte care te ajută să înţelegi puterea gândului, dorinţei şi imaginaţiei.

Te interesează să vezi şi alte cărţi celebre ale autorului Napoleon Hill? Iată unde le poţi găsi pe toate, la reducere: căţi de dezvoltare personală scrise de Napoleon Hill.

În esenţă, cartea tratează cei 13 paşi pentru obţinerea bogăţiei financiare:

 • Dorinţa;
 • Credinţa;
 • Autosugestia;
 • Cunoştinţele specializate;
 • Imaginaţia;
 • Planificarea organizată;
 • Hotărârea;
 • Perseverenţa;
 • Puterea minţilor superioare;
 • Misterul transferului energiei sexuale;
 • Subconştientul;
 • Creierul;
 • Al şaselea simţ.

În plus, De la idee la bani este una dintre cele mai bune cărţi de dezvoltare personală întrucât abordează în cuvinte simple Cele şase stafii ale fricii, în scopul înţelegerii şi eliminării acesteia din vieţile noastre.

Unul dintre citatele mele favorite din această carte este:

„Spiritul uman atrage în mod constant vibraţii care intră în armonie cu ceea ce îi domină mintea. Orice gând, idee, plan sau scop pe care îl are cineva atrage o mulţime de gânduri de acelaşi fel, le adaugă forţei iniţiale şi creşte până când devine stăpânul dominant şi motivant al individului în a cărui minte a fost zămislit.”

Cartea poate fi comandată la un preţ promoţional, de aici: comandă De la idee la bani

Top 2 cărţi dezvoltare personală: Secretele succesului

cărţi de dezvoltare personală - secretele succesului

Cartea Secretele succesului scrisă de autorul Dale Carnegie este una de referinţă în materia psihologiei motivaţionale.

A fost vândută în multe milioane de exemplare în întreaga lume, încă din anul 1999 când a apărut pe piaţa românească.

Secretele succesului – cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent – este o carte deosebită prin simplitatea sfaturilor pe care le oferă pentru îmbunătăţirea calităţii relaţiilor noastre cu ceilalţi oameni.

În esenţă, această carte ne învaţă tehnici fundamentale de a ne comporta în lume, modalităţi de a deveni agreabil, cum să ne impunem modul de gândire într-o manieră seducătoare şi reguli pentru transformarea oamenilor fără a-i jigni sau indigna.

De la cum să strângi mâna unei persoane şi până la cum să-i impresionezi pe ceilalţi şi să-i determini să facă anumite lucruri, această carte este un ghid esenţial pentru orice individ.

Din punctul meu de vedere, învăţăturile cuprinse în cartea Secretele succesului ar trebui predate în şcoli şi universităţi. Acestea sunt vitale pentru mai buna colaborare a indivizilor şi pentru progresul lor psihic, emoţional şi social.

Mai mult, cartea conţine exemple reale din istoria unor personaje celebre şi analizează diferite comportamente umane pentru a extrage principii şi reguli de conduită.

Iată un citat deosebit din această carte:

„În loc să-i condamnăm pe ceilalţi, haideţi să-i înţelegem. Să găsim motivele pentru care fac ei ceea ce fac. Este mult mai profitabil şi mai înnobilant decât critica; ne atragem astfel simpatie, toleranţă şi bunătate. A şti totul înseamnă a ierta totul.”

Puteţi găsi cartea la un preţ redus aici: Comandă Secretele Succesului.

Vrei să vezi şi alte titluri celebre ale autorului Dale Carnegie? Intră aici pentru mai multe cărţi celebre de dezvoltare personală.

Top 3 cărţi de dezvoltare personală: Cel mai bogat om din Babilon

cărţi de dezvoltare personală - Cel mai bogat om din Babilon

Cel mai bogat om din Babilon, scrisă de George S. Clason este o carte despre dezvoltarea financiară şi managementul eficient al banilor.

Se spune că orice om ar putea deveni bogat dacă ar urma principiile descrise în această carte.

Simpla lege a zeciulii, însemnând să pui deoparte 10% din banii care îţi intră în mâini, este una dintre legile străvechi ale prosperităţii financiare.

Ia gândiţi-vă: câţi bani aţi fi avut în prezent dacă până acum aţi fi aplicat această lege şi aţi fi pus deoparte 10% din banii primiţi? Probabil că aţi fi fost foarte bogaţi.

Problema majorităţii oamenilor este că sunt foarte cheltuitori şi nu pun nimic deoparte. Iar apoi se plâng că salariile sunt mici şi preţurile foarte mari.

În realitate, ei ar putea să ducă un trai mult mai bun dacă ar învăţa să fie mai economi.

 

Decât să înduri sărăcia, mai bine îi găseşti un leac

În cuvinte pe înţelesul tuturor, George S. Clason ne arată că banii sunt guvernaţi astăzi de aceleaşi legi care îi guvernau şi atunci când oameni prosperi forfoteau pe străzile Babilonului – cu şase mii de ani în urmă.

Această carte este piperată cu citate emoţionante despre libertatea financiară şi prezintă câteva reguli simple pentru cultivarea bogăţiei financiare.

Totuşi, principiile descrise în această carte pot fi aplicate în obţinerea succesului indiferent care ar fi el: că este vorba de bani, relaţii sau obiective profesionale.

În esenţă, atragerea bogăţiei este o chestiune care ţine de mentalitatea omului. Astfel, dacă gândurile sale sunt corecte şi acţiunile vor fi pe măsură.

În consecinţă, bogăţia financiară nu este ceva care se obţine peste noapte. Ea necesită disciplină, acţiuni corecte şi perseverenţă.

Pe scurt, cartea ne învaţă cum să păstrăm o parte din tot ceea ce câştigăm iar apoi cum să facem ca să ne înmulţim averea.

Mi s-a părut fascinant capitolul „cele şapte leacuri împotriva sărăciei” pentru că principiile descrise sunt simple, uşor de aplicat şi extrem de eficiente.

cărţi de dezvoltare personală - poză buzunare goale

Cele 7 leacuri împotriva sărăciei 

Iată care sunt, pe scurt, cele 7 leacuri împotriva sărăciei, aşa cum le enumeră cartea Cel mai bogat om din Babilon:

 1. Începeţi să vă umpleţi punga cu aur;
 2. Controlaţi-vă cheltuielile;
 3. Înmulţiţi-vă aurul pus deoparte;
 4. Aveţi grijă să nu vă pierdeţi comorile;
 5. Transformaţi-vă căminul într-o investiţie profitabilă;
 6. Asiguraţi-vă un venit pentru viitor;
 7. Perfecţionaţi-vă talentul de a câştiga;

De asemenea, cartea prezintă cele cinci legi ale aurului, tăbliţele de argilă din Babilon şi câteva povestiri ale unor oameni ai vremii care s-au confruntat cu diferite provocări financiare, din care să puteţi extrage învăţăminte preţioase.

Cartea poate fi comandată la o super reducere, de aici: comandă Cel mai bogat om din Babilon.

Dezvoltarea personală este un drum nesfârşit

Sigur că există mult mai multe cărţi deosebite despre dezvoltarea personală, însă eu m-am limitat în acest articol la numai trei dintre acestea.
În prezent sunt o serie de filme, emisiuni, documentare şi cărţi de dezvoltare personală din care aveţi multe de învăţat. Trebuie doar să le căutaţi.
Căci pentru cel care caută având în minte destinaţia dorită, drumul i se deschide singur.
În articolele viitoare voi scrie şi despre alte cărţi care m-au inspirat foarte mult şi din care aveţi multe de învăţat.


Până atunci, vă rog să comentaţi în secţiunea de mai jos şi să îmi spuneţi şi alte titluri care v-au plăcut şi ce aţi învăţat din ele.
Dacă vreţi să vă împărtăşesc idei despre o carte anume îmi puteţi spune într-un comentariu mai jos.
Dacă v-a plăcut articolul vă rog să daţi un like şi să îl distribuiţi şi prietenilor voştri pentru a-i ajuta să îşi îmbunătăţească vieţile.

Articole recente
Distribuie