carti motivationale recomandate pentru femei

5 carti motivationale pentru femei de citit Urgent!

Am hotărât să scriu acest articol în care să îţi vorbesc despre cinci carti motivationale pentru femei, dar care interesează şi pe bărbaţi.

Una dintre cauzele problemelor cu care se confruntă cuplurile este că nu au învăţat cum să comunice eficient.

Bărbatul şi femeia sunt entităţi psihologice diferite şi funcţionează conform unor reguli distincte.

Da, suntem oameni cu toţii dar nu funcţionăm la fel.

De aceea, este important să înveţi particularităţile fiecărui gen în parte, pentru a putea să ai relaţii reuşite.

Fie că vorbim de o simplă legătură de prietenie între adolescenţi ori de o căsnicie, trebuie ca fiecare om să cunoască secretele comunicării eficiente cu partenerul său.

Prin urmare, te invit să citeşti acest articol până la capăt şi să urmezi recomandările mele privind cele 5 carti motivationale pentru femei pe care trebuie să le citeşti URGENT.

Citeşte şi Top cărţi motivaţionale pe care să le citeşti în anul 2020.

Carti motivationale pentru femei – cartea Emoţiile, de Osho

carti motivationale pentru femei

Pentru că este necesar să înţelegem stările pe care le trăieşte fiecare om, încep lista cu una dintre capodoperele maestrului Osho, şi anume cartea Emoţiile.

În această lucrare autorul te învaţă cum să te eliberezi de mânie, gelozie şi teamă astfel încât să intri în armonie cu tine dar şi cu ceilalţi.

Autorul este de părere că iubirea a fost prost înţeleasă de majoritatea oamenilor.

Unii consideră că a iubi pe cineva înseamnă a-l monopoliza, a-l ţine la dispoziţia ta.

În acest sens, Osho consideră că „în clipa în care posezi o fiinţă vie, ai ucis-o.”

El afirmă că viaţa nu înseamnă gelozie, posesivitate şi ură.

În cuvinte simple şi pe înţelesul oricui, Osho descrie în cartea Emoţiile cum iubirea este incompatibilă cu gelozia.

Mai exact, gelozia este absenţa iubirii şi ucide orice urmă de încredere.

Cartea Emoţiile nu este o lucrare despre „cum să” ci abordează simplu emoţiile profund umane. Ea îţi dezvăluie o perspectivă nouă care să te determine să înţelegi că orice emoţie se naşte, de fapt, în mintea ta.

Un citat care mi-a plăcut mult din această carte este următorul: „nu mai încercaţi să schimbaţi peisajul exterior. Schimbaţi-vă pe voi înşivă.”

Interesant, nu-i aşa?

Te-ar putea interesa şi articolul 10 sfaturi de viaţă preţioase de la Earl Shoaff.

Cum să fim fericiţi în cuplu – de dr. Gerard Leleu

5 carti motivationale pentru femei

Când am terminat de citit această carte mi-am dat seama câte greşeli făceam în relaţiile mele şi nici nu realizam!

Gerard Leleu este medic, sexolog şi terapeut de cuplu. El a scris numeroase cărţi de succes şi a consiliat multe cupluri cu probleme.

În carte vei găsi răspunsurile la trei întrebări fundamentale, pe care poate că ţi le-ai pus şi tu:

  • Ce ne împinge să căutăm pe altcineva în afara relaţiei?
  • Putem creea un nou tip de fidelitate?
  • Cum putem înţelege infidelitatea, depăşi emoţiile negative şi restabili dialogul cu partenerul nostru?

Aceasta este una dintre cartile motivationale esenţiale pentru femei dar şi pentru bărbaţi.

Autorul te învaţă despre cauzele infidelităţii, felurile insatisfacţiilor, consecinţele infidelităţii şi cum să reinventezi fidelitatea.

Ascultând experienţa atâtor pacienţi care au suferit din cauza lipsei de fidelitate, autorul îţi poate oferi şi ţie o soluţie pentru această problemă.

Învaţă să fii creatorul propriei tale vieţi şi să nu te pui niciodată în rolul de victimă, pentru că nu îţi aduce nimic bun.

Atunci când ajungi să comunici eficient şi să fii stăpân pe mintea şi sentimentele tale poţi evita acţiunile distructive la care recurg majoritatea celor care se confruntă cu decepţii în dragoste.

Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus – de dr. John Gray

carte cu citate despre viata şi cuplu

Aceasta este una dintre cele mai recomandate carti motivationale pentru femei întrucât ajută la înţelegerea diferenţelor fundamentale dintre acestea şi bărbaţi.

Considerând că bărbaţii şi femeile vin de pe planete diferite, autorul prezintă modalităţi concrete prin care putem ajunge la înţelegere în cuplu.

Supranumită un ghid practic pentru îmbunătăţirea comunicării şi pentru obţinerea rezultatelor dorite în relaţiile voastre, această carte oferă ceea ce promite: o optică diferită însă eficientă în tratarea interacţiunii cu sexul opus.

Autorul ne demonstrează că cele două sexe comunică, gândesc, simt şi iubesc diferit.

El spune că „aproape că par să provină de pe planete diferite, vorbind limbi deosebite şi având nevoie de altă hrană.”

S-ar putea să te intereseze şi Cu ce să începi? Cărţi pentru dezvoltare personală la reducere.

După ce vei citi această operă îţi vei aduce aminte tot timpul că partenerul tău diferă de tine la fel ca o fiinţă de pe o altă planetă.

Astfel vei şti ce să faci ca să te înţelegi mai bine cu el.

Această carte este deopotrivă recomandată pentru femeile şi bărbaţii care doresc să aibă succes în relaţiile lor.

Sfaturile lui John Gray au ajutat nenumărate cupluri să construiască relaţii mai bune şi să-şi comunice clar ideile şi sentimentele.

Continuăm seria de carti motivationale pentru femei

carti de dezvoltare personala

În legătură cu cartea pe care ţi-am recomandat-o mai sus, se află şi cartea Marte şi Venus se împacă, scrisă de acelaşi autor John Gray.

De data aceasta mai în detaliu autorul prezintă diferenţele esenţiale dintre cele două sexe.

Punând accent pe situaţiile conflictuale care apar în cadrul cuplurilor, autorul ne ajută să ajungem la un compromis cu partenerul.

Obiceiurile fiecărui sex sunt diferite iar când înţelegi acest lucru nu vei mai interpreta greşit gesturile şi acţiunile celuilalt.

Secretul unei relaţii de succes este să ai capacitatea de a te înţelege pe tine dar şi pe partenerul tău, nevoile fiecăruia.

Când reuşeşti să îţi găseşti pacea interioară vei deveni capabil să ai o relaţie de cuplu armonioasă.

Autorul consideră că nu există scuză de genul „nu suntem făcuţi unul pentru celălalt”. Totul constă în capacitatea noastră de a ne accepta diferenţele şi de a fi înţelegători cu ele.

Poţi să citeşti şi 10 cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa.

Cele cinci limbaje ale iubirii – de Gary Chapman

carti feministe

Autorul are o experienţă de zeci de ani în domeniul consilierii matrimoniale.

El a descoperit că există cinci limbaje ale iubirii: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cei dragi, cadourile, serviciile şi contactul fizic.

În această carte, el le descrie pe fiecare în parte cu umor şi lux de amănunte.

Astfel, vei înţelege cum să construieşti relaţii de încredere şi să îl abordezi mai bine pe celălalt.

Vei găsi numeroase chestionare care te vor ajuta să conştientizezi care este limbajul tău de iubire preponderent şi să acţionezi conform acestuia.

Pentru fiecare dintre noi contează familia şi iubirea, de aceea este necesar să înveţi cum să oferi sprijin, încredere şi ajutor autentic.

Învăţând să acorzi generozitate celor din jur, vei primi la rândul tău împlinire şi satisfacţie.

În esenţă, acestea sunt cărţile cu care îţi recomand să începi călătoria ta spirituală. Eu le-am citit şi mi-au plăcut foarte mult. Am avut de învăţat din ele.

Sunt şi alte scrieri foarte educative pe piaţă şi despre acestea poţi afla citind şi celelalte articole ale mele de pe blog.

Nu uita însă că pentru a face schimbări vizibile în propria-ţi viaţă este necesar să aplici ceea ce înveţi. Lectura fără practică rămâne doar o simplă lectură…

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre carti motivationale pentru femei pe care ţi le recomand urgent.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1732573bc71″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”52″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/citate-despre-fericire-2″,”title”:”Top 20 de citate despre fericire care te vor şoca!”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top