Top 3 cele mai bune cărţi de Self-Help în orice timpuri!

top 3 cărţi de dezvoltare personală 2020

Dacă te interesează să te cunoşti mai bine şi să înveţi cum să îţi dezvolţi personalitatea, acest articol despre Top 3 cele mai bunecarti de self-help este ceea ce cauţi.

Pe piaţa românească există multe titluri despre psihologia motivaţională şi fiecare carte prezintă beneficiile sale.

Totuşi, din experienţa mea, am constatat că unele cărţi sunt mai bune iar altele mai puţine bune.

Te-ar putea interesa şi articolul Cu ce să începi? Cărţi pentru dezvoltare personală la reducere.

Sigur că fiecare carte de dezvoltare personală cuprinde învăţăturile sale unice. Pentru că reflectă perspectiva şi experienţa autorului, care este o personalitate unică.De aceea, este bine să le citeşti pe fiecare din scoarţă în scoarţă şi să extragi ideile principale pe care să le implementezi în viaţa ta.

În acest sens, te-ar putea interesa şi articolul Cum să citeşti eficient orice carte.

Toate cărţile de dezvoltare personală sunt bune în felul lor. Însă există câteva care pe mine unul m-au impresionat în mod deosebit.Departe de a fi o listă completă a cărţilor de acest gen, îţi prezint mai jos top 3 dintre cele mai bune carti de self-help care pe mine m-au ajutat cel mai mult în viaţă.

Le poţi citi în orice etapă a vieţii tale, însă cu cât mai repede cu atât mai bine!La finalul articolului îţi voi indica locurile din care le poţi cumpăra la cele mai reduse preţuri ale momentului.

Vrei să afli şi despre alte cărţi fascinante despre viaţă?

Vizionează videoclipul pe care l-am publicat pe Youtube, mai jos:

Cele mai bune carti de self-help – trăsături comune

Din punctul meu de vedere, o carte de dezvoltare personală eficientă trebuie să aibă următoarele trăsături:

 1. Să fie uşor de citit;
 2. Să conţină exemple practice ale altor oameni care s-au confruntat cu diferite probleme;
 3. Să indice soluţii simple şi uşor de aplicat de către oricine;
 4. Să te îndemne la punerea în practică a învăţăturilor.

Te-ar putea interesa şi Pastile magice pentru gândire pozitivă.

De-a lungul timpului am citit unele cărţi de psihologie motivaţională care erau destul de greu de înţeles şi de asimilat.Totuşi, le-am lecturat până la final întrucât îmi place să duc la bun sfârşit orice carte pe care o încep.

La fel procedez şi cu filmele pe care le văd.

În cele din urmă, am constatat că nicio carte nu este inutilă, chiar dacă la început ai impresia că îţi pierzi timpul citind-o. Niciodată nu pierzi timpul când citeşti ceva.

În acest sens îţi recomand să citeşti şi Cum să trăieşti la maximum? Lectura ca abilitate de viaţă.

Cărţile despre care îţi voi vorbi mai jos necesită mai mult decât o simplă lectură.

Ele trebuie studiate şi puse în practică. Aceste cărţi sunt ghiduri pentru dezvoltarea personală.

Te întorci periodic la ele şi înţelegi mai multe decât la prima lectură.

Şi pentru că te interesează cărţile de dezvoltare personală, îţi ofer Gratuit Ebook-ul cu 50 de titluri pe care le-am citit şi ţi le recomand.

Completează formularul de mai jos şi verifică-ţi email-ul.

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Top 1  cărţi motivaţionale – De la idee la bani (Napoleon Hill)

cele mai bune carti de self-help

Cartea „De la idee la bani” scrisă de gigantul Napoleon Hill este, în esenţă, o carte de dezvoltare financiară şi de cultivare a puterii gândului.

Denumirea originală în limba engleză este „Think and grow rich”.

Această carte a schimbat viaţa a milioane de oameni prin învăţăturile sale simple şi la îndemâna oricui.

Cartea „De la idee la bani” s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume şi a schimbat vieţile tuturor celor care au studiat-o. Este o carte veche dar foarte preţioasă, una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala.

Da, m-am exprimat bine. Această carte trebuie studiată şi nu doar citită. Pare simplă, dar ideile şi principiile exprimate în ea necesită îndelungă practică pentru a putea fi implementate în viaţa fiecăruia.

De ce am pus-o pe primul loc în topul cărţilor de dezvoltare personală?

Pentru că deşi este foarte veche, această carte abordează principalele aspecte ale existenţei umane: spiritul, mentalitatea şi acţiunile.

Carte De la idee la bani nu este numai despre cum să atragi banii în viaţa ta. Este o carte care te ajută să înţelegi puterea gândului, dorinţei şi a imaginaţiei.

Te interesează să vezi şi alte cărţi celebre scrise de Napoleon Hill?

Le poţi găsi pe toate, la reducere aici:

În esenţă, „De la idee la bani” abordează 13 paşi pentru obţinerea bogăţiei şi succesului, respectiv:

 • Dorinţa;
 • Credinţa;
 • Autosugestia;
 • Cunoştinţele specializate;
 • Imaginaţia;
 • Planificarea organizată;
 • Hotărârea;
 • Perseverenţa;
 • Puterea minţilor superioare;
 • Misterul transferului energiei sexuale;
 • Subconştientul;
 • Creierul;
 • Al şaselea simţ.

În plus, De la idee la bani abordează în cuvinte simple „Cele şase stafii ale fricii”, în scopul înţelegerii şi eliminării acesteia din vieţile noastre.

Unul dintre citatele mele favorite din această carte este:

„Spiritul uman atrage în mod constant vibraţii care intră în armonie cu ceea ce îi domină mintea. Orice gând, idee, plan sau scop pe care îl are cineva atrage o mulţime de gânduri de acelaşi fel, le adaugă forţei iniţiale şi creşte până când devine stăpânul dominant şi motivant al individului în a cărui minte a fost zămislit.”

Cartea poate fi comandată la un preţ promoţional, de aici: De la idee la bani

Citeşte şi cartea Puterea de Rhonda Byrne – recenzie şi citate motivaţionale.

Top 2 cărţi dezvoltare personală – Secretele succesului (Dale Carnegie)

cele mai bune carti de self-help

Cartea Secretele succesului scrisă de autorul Dale Carnegie este una de referinţă în materia psihologiei motivaţionale şi în Top cele mai bune carti de self-help.

A fost vândută în milioane de exemplare în întreaga lume, încă din anul 1999 când a apărut pe piaţa românească.

Secretele succesului – cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent – este o carte deosebită prin simplitatea sfaturilor pe care le oferă pentru îmbunătăţirea calităţii relaţiilor noastre cu ceilalţi oameni.

În esenţă, această carte te învaţă tehnici fundamentale de a te comporta în lume, modalităţi de a deveni agreabil, cum să îţi impui modul de gândire într-o manieră seducătoare şi reguli pentru transformarea oamenilor fără a-i jigni sau indigna.

Citeşte şi Ce au în comun toate cărţile de dezvoltare personală.

De la cum să strângi mâna unei persoane şi până la cum să-i impresionezi pe ceilalţi şi să-i determini să facă anumite lucruri, această carte te învaţă totul.

Din punctul meu de vedere, învăţăturile cuprinse în cartea Secretele succesului ar trebui predate în şcoli şi universităţi. Acestea sunt vitale pentru mai buna colaborare a indivizilor şi pentru progresul lor psihic, emoţional şi social.

Mai mult, cartea „Secretele succesului” conţine exemple reale din istoria unor personaje celebre şi analizează diferite comportamente umane pentru a extrage principii fundamentale de viaţă.

Iată un citat deosebit din această carte:

„În loc să-i condamnăm pe ceilalţi, haideţi să-i înţelegem. Să găsim motivele pentru care fac ei ceea ce fac. Este mult mai profitabil şi mai înnobilant decât critica; ne atragem astfel simpatie, toleranţă şi bunătate. A şti totul înseamnă a ierta totul.”

Puteţi găsi cartea la un preţ redus aici: Secretele Succesului.

Vrei să vezi şi alte titluri celebre ale autorului Dale Carnegie? ca să găseşti mai multe cărţi celebre de dezvoltare personală scrise de el.

Top 3 cărţi de dezvoltare personală – Cel mai bogat om din Babilon (George S. Clason)

cele mai bune carti de self-help

, scrisă de George S. Clason este o carte despre dezvoltarea financiară şi managementul eficient al banilor.

Se spune că orice om ar putea deveni bogat dacă ar urma principiile descrise în această carte.

Simpla lege a zeciulii, care zice să pui deoparte 10% din banii care îţi intră în mână, este una dintre legile străvechi ale locuitorilor străvechiului Babilon.

Ia gândeşte-te: câţi bani ai fi avut în prezent dacă până acum ai fi aplicat această lege şi ai fi pus deoparte 10% din banii primiţi? Probabil că ai fi fost foarte bogat.

Problema majorităţii oamenilor este că sunt foarte cheltuitori şi nu pun nimic deoparte.

Iar apoi se plâng că salariile sunt mici şi preţurile foarte mari.

În realitate, ei ar putea să ducă un trai mult mai bun dacă ar învăţa să fie mai disciplinaţi cu economiile.

Însă, obiceiul de a economisi nu este totul. Ca să devii bogat trebuie să înveţi ce să faci cu banii puşi deoparte.

Iar această carte care face parte din categoria cele mai bune carti de self-help, îţi dezvăluie toate secretele prosperităţii.

Decât să înduri sărăcia, mai bine caută-i un leac!

top cele mai bune carti de dezvoltare personala

În cuvinte pe înţelesul tuturor, George S. Clason, în cartea „Cel mai bogat om din Babilon” te învaţă că banii sunt guvernaţi astăzi de aceleaşi legi care se aplicau în timpurile Babilonului – cu şase mii de ani în urmă.

Cel mai bogat om din Babilon este piperată cu citate solide despre libertatea financiară şi prezintă câteva reguli simple pentru cultivarea bogăţiei financiare.

Totuşi, principiile descrise în această carte pot fi aplicate în obţinerea succesului de orice natură: fie că este vorba de bani, relaţii sau obiective profesionale.

În esenţă, atragerea bogăţiei este o chestiune care ţine de mentalitatea omului. Astfel, dacă gândurile sale sunt corecte şi acţiunile lui vor fi pe măsură.

În consecinţă, bogăţia financiară nu este ceva care se obţine peste noapte. Ea necesită disciplină, acţiuni inspirate şi perseverenţă.

Pe scurt, cartea „Cel mai bogat om din Babilon” te învaţă cum să păstrezi o parte din tot ceea ce câştigi iar apoi cum să faci ca să înmulţeşti economiile.

Mi s-a părut fascinant capitolul „Cele şapte leacuri împotriva sărăciei” pentru că principiile descrise acolo sunt simple, uşor de aplicat de către oricine şi extrem de eficiente.

Vizionează Videoclipul Live pe care l-am susţinut pe pagina oficială de Facebook, cu tema „Despre BANI! Adevăruri crude pe care nu ţi le-a spus nimeni”.

Apasă butonul de mai jos ca să vezi materialul video.

Cele 7 leacuri împotriva sărăciei

Iată care sunt cele 7 leacuri împotriva sărăciei, detaliate în cartea „Cel mai bogat om din Babilon”:

 1. Începeţi să vă umpleţi punga cu aur;
 2. Controlaţi-vă cheltuielile;
 3. Înmulţiţi-vă aurul pus deoparte;
 4. Aveţi grijă să nu vă pierdeţi comorile;
 5. Transformaţi-vă căminul într-o investiţie profitabilă;
 6. Asiguraţi-vă un venit pentru viitor;
 7. Perfecţionaţi-vă talentul de a câştiga;

De asemenea, cartea „Cel mai bogat om din Babilon” prezintă cele cinci legi ale auruluităbliţele de argilă din Babilon şi câteva povestiri ale unor oameni ai vremii care s-au confruntat cu diferite provocări financiare.

Cartea poate fi comandată la o super reducere, de aici: .

Prin urmare, toate cărţile de educaţie financiară ne învaţă un principiu fundamental: să investim în ACTIVE, nu în PASIVE. Activele sunt cele care generează venituri constante, Pasivele sunt acelea care ne scot banii din buzunar şi atât.

Îţi recomand să citeşti şi Despre Robert Kiyosaki şi Top 5 cărţi despre BANI.

Dezvoltarea personală este un drum fără sfârşit

Sigur că există mai multe cărţi deosebite despre dezvoltarea personală, însă eu m-am limitat în acest articol la numai trei dintre acestea.

Îţi recomand să citeşti şi articolul Despre dezvoltare personală – Omul, mintea şi sufletul.

În prezent sunt o serie de filme, emisiuni, documentare şi cărţi de dezvoltare personală din care ai multe de învăţat. Trebuie doar să le cauţi.Căci pentru cel care caută având în minte destinaţia dorită, drumul i se deschide singur. Aşa se naşte măiestria.

S-ar putea să te intereseze şi articolul 10 cărţi care îţi schimbă viaţa.

Tu ce carte de dezvoltare personală ai citit, care te-a impresionat foarte mult?

Dă-ne un LIKE şi urmăreşte-ne pe pagina oficială de FACEBOOK

Pe pagina oficială de Facebook postez zilnic citate motivaţionale, îndemnuri şi sugestii care te vor ajuta în călătoria ta către dezvoltarea personală.

În plus, ai ocazia să vezi săptămânal Live-uri în care îţi prezint diferite subiecte interesante despre succes şi gândire pozitivă.

7500+

Aprecieri şi Urmăritori

300+

Postări până în prezent

30+

Live-uri şi Videoclipuri filmate

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre top cele mai bune carti de self-help, recomandate de mine.Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17d32d09225″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”120″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/comunicarea-nonviolenta”,”title”:”Descoperă o modalitate nouă de înţelegere cu oamenii: comunicarea nonviolenta”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top