descriere carte cel mai înţelept din încăpere

Cel mai înţelept din încăpere – recenzie şi citate

Cel mai înţelept din încăpere este o carte educaţională despre psihologia socială şi analiza înţeleaptă a ceea ce se întâmplă în jurul tău!Aceasta este o carte stufoasă… Nu spun că nu. Mi-a luat ceva timp să o citesc dar şi să o înţeleg ​în profunzime.Iar limbajul este pe alocuri greoi… dar pe cât de grea pare cartea, pe atât de puternic şi învăţat te simţi după ce o termini. Deci merită osteneala! 🙂

În acest articol îţi prezint această carte precum şi unele dintre cele mai interesante citate motivaţionale pe care le cuprinde.Aşa că fă-te confortabil şi descoperă frumuseţea acestei opere scrise de Thomas Gilovich şi Lee Ross, psihologi de renume.

Te-ar putea interesa şi articolul Cum să citeşti eficient orice carte.

Cel mai înţelept din încăpere este o carte aparte

Malcolm Gladwell spunea că aceasta este „o carte puternică” iar Paul Ehrlich o caracteriza ca o „lectură esenţială.”

Într-adevăr, este o lectură aparte. Te învaţă despre psihologia minţii şi prezintă o serie de întâmplări istorice interpretate din perspectivă psihologică şi psihanalitică.Scopul cărţii este să te facă să abordezi situaţiile cu care te confrunţi dintr-o perspectivă constructivă şi înţeleaptă, astfel încât să iei deciziile cele mai bune într-un anumit moment.În această carte vei găsi un impuls puternic pentru a analiza lucrurile şi dintr-o altă perspectivă decât cea individuală şi pur subiectivă.

Mai mult, vei învăţa cum să nu mai acţionezi sub impulsul de moment.

 este un manual bazat pe cele mai importante cercetări din psihologia socială şi este scrisă de autorii Thomas Gilovich şi Lee Ross.Aceştia sunt doi dintre cei mai străluciţi psihosociologi din lume şi profesori de psihologie la Universitatea Cornell, respectiv la Universitatea Stanford.

Prin urmare, poţi profita şi tu de pe urma experienţei lor, citind această carte.

Citeşte şi Top 3 cărţi de dezvoltare personală.

Idei esenţiale din carte

Dr. Sonja Lyubomirsky scria despre cartea Cel mai înţelept din încăpere, astfel:„O carte care te învaţă mult mai multe despre ceilalţi şi despre tine însuţi decât ţi-ai fi putut imagina.

Te va ajuta să înţelegi care este sursa celor mai mari succese şi a unora dintre cele mai presante probleme cu care ne confruntăm, de la rasism la ataşament, de la fericire la comportamentul clientului, de la influenţele media la conflictele internaţionale, de la puterea de convingere la alimentaţia sănătoasă, de la eliminarea diferenţelor educaţionale la lupta împotriva schimbărilor climatice.”

Cartea are un număr de 334 de pagini şi, pe alocuri, oferă citate motivaţionale despre viaţă.

De asemenea, te învaţă principii psihologice pentru analizarea corectă a situaţiilor cu care te confrunţi.

Îţi recomand să citeşti şi recenzie cartea Omul în căutarea sensului vieţii.

Cel mai înţelept din încăpere – învăţături

principii psihologie cel mai înţelept din încăpere

Ai auzit de Tehnica Picior în Prag? Sau de jocul numit Dilema Prizonierului?

Această carte îţi explică ce înseamnă aceste noţiuni precum şi multe alte trucuri psihologice pe care le poţi aplica pentru a-ţi disciplina creierul.De exemplu, ştiai că moduri diferite de a spune un lucru identic produc un răspuns diferit?Sau ai auzit de regula psihologică „Fake it untill you make it” (Prefă-te până când reuşeşti)?

Cel mai înţelept din încăpere este o carte despre înţelepciunea aplicată în viaţa de zi cu zi.Din lecturarea atentă a cărţii vei învăţa să interpretezi dintr-o perspectivă diferită întâmplările care se petrec.Te învaţă, de asemenea, să abordezi situaţiile încercând să înţelegi motivaţia din spatele acţiunilor celorlalţi şi să nu mai judeci prin filtrele subiectivismului adesea înşelător.

Lucrarea cuprinde două părţi: Stâlpii Înţelepciunii şi Înţelepciunea aplicată.Cuprinsul acestei cărţi nu este vast, este chiar scurt aş putea spune – însă capitolele sunt destul de mari şi se întind pe numeroase pagini.

Cel mai înţelept din încăpere nu este o carte simplă, chiar pentru toată lumea. Este mai degrabă pentru cei care sunt oarecum familiarizaţi cu psihologia sau care doresc să înveţe despre asta la modul serios.Este o completare a cursurilor de psihologie care se predau în facultăţile de profil. Dar este super interesantă şi poate fi înţeleasă şi de un profan, dacă o citeşte cu atenţie.E o provocare pentru mintea neobişnuită cu astfel de noţiuni abstracte. Iar orice provocare, dacă este constructivă, merită urmată. Cel puţin aşa cred eu!

Cel mai înţelept din încăpere – citate motivaţionale

Aşa cum ţi-am promis la început, îţi prezint câteva citate motivaţionale care m-au impresionat în mod deosebit.

Iată care sunt acestea:

 • „Adoptă atitudinea pe care ai avea-o în mod natural dacă ai domina jocul.”
 • „Acordă mai multă atenţie acţiunilor tale, în loc să te axezi pe ce simţi de fapt şi vei triumfa.”
 • „Atunci când te simţi puţin trist, e bine să faci ceva. Mergi la plimbare, sună un prieten, începe un roman clasic pe care ai dorit întotdeauna să-l citeşti, plănuieşte o cină, o vacanţă sau, şi mai bine, caută un mod de a face pe altcineva un pic mai fericit.”
 • „Lucrurile câştigate sunt terminate; sălaşul bucuriei constă în a face.”
 • „Oamenii răspund unor interpretări subiective ale circumstanţelor obiective, nu circumstanţelor obiective în sine.”

Profunde, nu-i aşa? Mie mi-au plăcut.

Citeşte şi Top 50 citate de dezvoltare personala care te lasă cu gura căscată.

Principii psihologice de ţinut minte

citate motivaţionale cel mai înţelept din încăpere

Cartea Cel mai înţelept din încăpere te învaţă câteva principii şi teorii interesante despre interpretarea psihologică, percepţie şi raţionalizare.

Iată câteva dintre acestea:

 1. Teoria autopercepţiei;
 2. Disonanţa cognitivă şi cum poate fi ea redusă;
 3. Regula conform căreia oamenii care suferă pentru un lucru, se vor simţi obligaţi la nivel psihologic să-l aprecieze;
 4. Slăbiciunea raţionalizării;
 5. Devalorizarea reactivă;
 6. Impactul pozitiv al autoafirmării;
 7. Eroarea fundamentală de atribuire;

Cartea Cel mai înţelept din încăpere te surprinde cu învăţăminte precum aceasta:„Cel mai înţelept din încăpere se gândeşte cu atenţie la factorii situaţionali care joacă un rol în provocarea unor fapte reale încercând din răsputeri să nu scuze sau să nege responsabilitatea personală, ci să înţeleagă importanţa forţelor şi constrângerilor care i-au influenţat pe vinovaţi.”

Te-ar putea interesa şi articolul Despre dezvoltare personala – Omul, mintea si sufletul.

Investeşte în educaţia ta prin lectură

La sfârşitul fiecărui capitol, după ce prezintă realitatea cotidiană din diferite domenii ale vieţii, autorii ne învaţă cum ar proceda cea mai înţeleaptă persoană din încăpere.Prin urmare, cartea îţi oferă câte un sfat cu privire la interpretarea corespunzătoare a situaţiei în care te afli şi găsirea unei soluţii reciproc avantajoase.

În esenţă, eu îţi recomand să lecturezi cu atenţie această carte, filă cu filă şi îţi promit că la final te vei simţi mai înţelept întrucât îţi vei schimba percepţia asupra unor evenimente care se întâmplă în viaţa ta.Deci, vei învăţa să abordezi cu mai mult calm situaţiile şi să tratezi relaţiile cu semenii tăi într-o manieră avantajoasă pentru ambele părţi. Dacă înţelegi lumea în care trăieşti atunci reduci şi stresul psihologic pe care îl acumulezi frământându-te să desluseşti comportamentele celorlalţi.

Citeşte şi 10 cărţi care îţi schimbă viaţa.

Aşa că investeşte în tine şi citeşte această carte. Studiaz-o şi pune în practică învăţăturile care crezi că ţi se potrivesc.Cel mai înţelept din încăpere poate fi cumpărată de la următoarele librării online:

Te-ar putea interesa şi Citate motivaţionale din cartea Robinson Crusoe şi recenzie.

Sper că ai găsit-o la un preţ redus, aşa cum este la momentul scrierii acestui articol.

Îţi doresc spor la lectură.

Dacă ai citit cartea, spune-mi: ce idee esenţială ţi-a rămas în minte?

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre carte Cel mai înţelept din încăpere.Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să afle despre ea.Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale despre această carte.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17859b6b711″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top