citate din cartea Robinson Crusoe

Cartea Robinson Crusoe: scurt rezumat şi citate inspiraţionale

Eşti la o răscruce de drumuri? Crezi că te afli la capătul puterilor şi nu vezi nicio soluţie la problemele tale? În acest articol îţi voi prezenta un scurt rezumat la cartea Robinson Crusoe, precum şi câteva citate preluate din carte, care te vor ajuta foarte mult.

Opera Robinson Crusoe este scrisă de autorul Daniel Defoe și are 254 de pagini, fiind împărțită în 20 de capitole. În esenţă, aceasta este o carte despre puterea omului de supravieţuire în condiţii extrem de nefavorabile.

Robinson Crusoe este un roman despre viață, aventură și supraviețuire. Îţi prezint în acest articol principalele învăţături pe care le poţi dobândi din experienţa lui Robinson Crusoe, precum şi următoarele lucruri:

Te-ar putea interesa şi Cum să citeşti eficient orice carte.

Rezumat la cartea Robinson Crusoe

Acest roman este despre experiența și învățăturile personajului Robinson Crusoe.Neglijând sfatul părinţilor săi, personajul principal al poveştii şi-a urmat dorinţa de a pleca pe mare deşi ar fi putut să aibă acasă o viaţă liniştită, fără să-i lipsească nimic.

Urmând soarta năprasnică a celor care nu ascultă de sfaturile bune ale părinţilor, tânărul avea să încerce mai târziu chinurile alegerii sale greşite.În călătoria sa pe mare a naufragiat pe o insulă pustie, fără nicio țipenie de om. Acolo a încercat să supraviețuiască și să se adapteze.

A rămas singur întrucât întreg echipajul său a murit pe mare.

Cu toate acestea, Robinson Crusoe a reuşit să trăiască pe acea insulă douăzeci și ceva de ani.El a mărturisit într-un jurnal al său preocupările sale zilnice pentru supraviețuire precum și descoperirile pe care avea să le facă.Eroul a devenit conştient în fiecare zi de recunoștința pentru că a rămas în viaţă în timp ce toţi ceilalţi călători de pe vas muriseră în naufragiu.

Romanul Viața și aventurile lui Robinson Crusoe te învață să vezi oportunitățile acolo unde toți ceilalți văd necazuri şi situaţii fără ieşire.În singurătate omul îşi construieşte un caracter puternic şi învaţă să capete încredere în forțele sale proprii.

Te invit să citeşti şi articolul Perseverenţa.

În solitudine, pentru a rămâne în viață, fiinţa umană depinde de abilităţile sale dar și de semnele Cerului.Despre asta este, în esenţă, romanul Robinson Crusoe. Însă ce învăţături poţi trage tu din aventura personajului nostru?

Pentru a te ajuta, am cules aceste învăţături din carte, pe care ţi le expun în următoarele paragrafe.

Robinson Crusoe – un ghid 100% despre supraviețuire

Robinson Crusoe ne învață despre aventură și despre conştientizarea darurilor pe care fiecare le avem în noi înșine dar pe care nu le observăm. Însă nu doar atât!El ne mărturisește şi efectele neascultării sfaturilor părintești și ne arată problemele care vin odată cu aceasta.

Ignoranţa este o problemă a multora dintre oameni şi poate conduce la dezastre sau bucle în viaţă în urma cărora ajungem să experimentăm pe propria piele efectele sale.

Din acest rezumat la cartea Robinson Crusoe afli despre încercările la limita morții. Toate acestea au scopul de a căli spiritul şi psihicul supravieţuitorului.

Cartea Robinson Crusoe descrie călătoria spirituală a eroului de la aventură către conştientizare de sine.

În acest fel, personajul ajunge să înveţe virtuțile vieții într-un mediu solitar, primitiv și adesea greu de suportat.

Cartea Robinson Crusoe face parte din categoria lecturilor motivaţionale care îţi schimbă viaţa.

În acest sens îţi recomand să citeşti şi Top 3 cărţi de dezvoltare personală.

Citate inspiraţionale din cartea Robinson Crusoe

rezumat şi citate robinson crusoe

Robinson Crusoe nu este doar o carte pe care să o citeşti o singură dată. Romanul este plin de învăţături utile pentru viaţa fiecărui om.

Iată câteva citate interesante pe care le-am cules în urma conceperii acestui rezumat la cartea Robinson Crusoe:

 • „Toate neajunsurile vieții sunt împărțite între lumea de sus și lumea de jos, pe când cei din starea mijlocie au parte de cele mai puține nenorociri.”
 • „Căci bucuriile neașteptate – ca și necazurile – la început totuna par.”
 • „Totdeauna putem găsi prilej de îmbărbătare, dacă izbutim printr-o judecată dreaptă – să socotim binele și răul și să alegem calea binelui.”
 • „…Ce mare nebunie este să începi o treabă înainte de a ști cât te costă și înainte de a judeca bine dacă îți ajung puterile să o duci la bun sfârșit.”
 • „Tot ce este bun în lumea aceasta nu are preț decât atunci când ne aduce vreun folos. Oricât am strânge și grămădi ca să mai dăm și altora, totuși nu ne putem bucura decât de ceea ce ne folosește și nu de mai mult. Cel mai sărac om din lume, acela care jinduiește după toate, ar fi fost tămăduit de acest păcat dacă s-ar fi găsit în locul meu.”
 • „Toate nemulțumirile din viață pornesc de la lipsa de recunoștință față de ce avem.”

În acest sens citeşte şi De ce gândirea pozitivă face minuni?

Rezumat de inspiraţie de la Robinson Crusoe

De multe ori îmi dau seama că această carte este mai mult decât un simplu roman. Este o lectură motivaţională plină de învăţăminte preţioase despre viaţă.

Iată şi mai multe gânduri din filosofia personajului Robinson Crusoe:

 • „Niciodată nu ne cunoaștem soarta până nu ne este luminată de una potrivnică ei. Nu știm să prețuim bucuriile decât după ce le pierdem.”
 • „Teama de primejdie este de o mie de ori mai înspăimântătoare decât primejdia însăși. Povara îngrijorării este cu mult mai rea decât nenorocirea pe care o așteptăm.”
 • „Puțini ar fi aceia care și-ar căina propria soartă dacă fiecare și-ar compara-o cu a acelora care viețuiesc mai rău ca ei și nu s-ar uita la cei care o duc mai bine.”
 • „…Răul de care ne ferim mai mult și ni se pare mai înspăimântător devine, de multe ori, portița mântuirii noastre și adesea singura prin care putem scăpa din nenorocirea în care ne aflăm.”
 • „Adesea, oamenii se călăuzesc în faptele lor nu după îndatoririle pe care le au, ci mai totdeauna după foloasele la care se pot aștepta.”

S-ar putea să te intereseze şi Recenzia cărţii Cel mai înţelept din încăpere + citate motivaţionale.

Cum evoluează omul în suferinţă

motouri şi rezumat cartea robinson crusoe

Experienţele crunte ale vieţii au acest dar ascuns, de a te face să devii conştient de bogăţiile pe care le ai în jurul tău.Oamenii care trec prin încercări au posibilitatea să înveţe cât de puternici sunt în realitate. Mai mult, ei văd că necazul lor pe care îl credeau cel mai mare, este de fapt foarte mic în raport cu necazurile altora.

Când îţi dai seama că eşti mai bogat decât crezi această conştientizare de sine te iluminează. Devii puternic. Îţi schimbi gândirea.

Iată şi mai multe citate din cartea Robinson Crusoe.

 • „Să nu disprețuiască nimeni asemenea îndemnuri tainice de a ne feri de primejdie, ce ne vin câteodată, chiar și atunci când judecata ne spune că nu-i o adevărată primejdie în preajma noastră.”
 • „E bine, totuși, să dăm ascultare îndemnurilor lăuntrice în anumite momente și mai ales când simțim puternic aceste imbolduri.”
 • „Toată viața mea am fost bântuit de acea boală, atât de neobișnuită oamenilor, și din care li se trag cele mai multe năpaste, anume de a nu fi mulțumiți cu soarta pe care ne-a hărăzit-o bunul Dumnezeu și firea.”
 • „Foarte rar se întâmplă ca Dumnezeu să arunce pe cineva în nenorociri atât de mari și totuși acesta să nu găsească ceva pentru care să-i fie recunoscător, văzând nenorociri mai mari decât ale lui proprii.”

Robinson Crusoe dincolo de lectură şi rezumat

Puterea minţii este cea care face diferenţa dintre succes şi eşec. Supravieţuirea nu poate exista dacă nu ai un psihic puternic.

În acest sens îţi recomand să citeşti şi Subconştientul – cheia rezolvării tuturor problemelor tale.

Chiar dacă nu te afli pe o insulă pustie, citatele motivaţionale din cartea Robinson Crusoe te ajută să înţelegi mai bine viaţa. Ele îţi sunt un ghid în rezolvarea problemelor cotidiene.

Nimic pe lumea asta nu este fără soluţie.

Însă rezolvarea problemelor poate fi găsită numai de către cei care învaţă să îşi folosească în mod corespunzător mintea proprie.

Personajul Robinson Crusoe nu ar fi avut nicio şansă să supravieţuiască dacă ar fi abandonat lupta sau dacă ar fi fost pesimist.

Eşecurile şi încercările prin care a trecut l-au învăţat că Universul vine în sprijinul celor năpăstuiţi de soartă dacă învaţă să fie recunoscători pentru ceea ce au şi nu renunţă să încerce.

Cartea Robinson Crusoe este plină de cunoaştere. Articolul de faţă nu face decât să te introducă în universul povestirii şi să îţi dea să guşti puţin din esenţă.Adevarata cunoaştere o vei obţine în momentul în care citeşti personal cartea, filă cu filă.

Şi asta îţi recomand să faci acum.

Mai jos îţi indic locurile de unde poţi cumpăra cartea.

Resurse utile şi unde găseşti cartea Robinson Crusoe

Această recenzia la cartea Robinson Crusoe nu este decât un rezumat care să te ajute pe tine să înţelegi tema centrală a acesteia.

Însă este necesar să o citeşti ca să îţi faci propria părere şi să înţelegi pe deplin povestea.

Cartea Robinson Crusoe o găseşti acum la reducere. Ea trebuie să fie nelipsită din colecţia cărţilor citite de tine. Şi trebuie să revii deseori la ea. De aceea îţi recomand să o cumperi.

S-ar putea ca oferta să se schimbe la momentul la care citeşti acest articol, de aceea îţi las mai jos trei opţiuni dintre care să alegi:

OFERTĂ EXCLUSIVĂ

Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună

Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Vrei să fii la curent cu toate noutăţile pe care le postez pe reţelele de socializare? Dă click pe unul dintre butoanele următoare şi urmăreşte-mă.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„f3080”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1},”f2bba”:{„name”:”Main Light 10″,”parent”:”f3080″},”trewq”:{„name”:”Main Light 30″,”parent”:”f3080″},”poiuy”:{„name”:”Main Light 80″,”parent”:”f3080″},”f83d7″:{„name”:”Main Light 80″,”parent”:”f3080″},”frty6″:{„name”:”Main Light 45″,”parent”:”f3080″},”flktr”:{„name”:”Main Light 80″,”parent”:”f3080″}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„f3080”:{„val”:”rgb(23, 23, 22)”},”f2bba”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.5)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”l”:0.09,”s”:0.02}},”trewq”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.7)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”l”:0.09,”s”:0.02}},”poiuy”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.35)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”l”:0.09,”s”:0.02}},”f83d7″:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.4)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”l”:0.09,”s”:0.02}},”frty6″:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.2)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”l”:0.09,”s”:0.02}},”flktr”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.8)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”l”:0.09,”s”:0.02}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„f3080”:{„val”:”rgb(23, 23, 22)”,”hsl”:{„h”:60,”s”:0.02,”l”:0.09}},”f2bba”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.5)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”s”:0.02,”l”:0.09,”a”:0.5}},”trewq”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.7)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”s”:0.02,”l”:0.09,”a”:0.7}},”poiuy”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.35)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”s”:0.02,”l”:0.09,”a”:0.35}},”f83d7″:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.4)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”s”:0.02,”l”:0.09,”a”:0.4}},”frty6″:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.2)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”s”:0.02,”l”:0.09,”a”:0.2}},”flktr”:{„val”:”rgba(23, 23, 22, 0.8)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:60,”s”:0.02,”l”:0.09,”a”:0.8}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Resurse articol: Foto Pixabay; cartea Robinson Crusoe de Daniel DeFoe.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre rezumat şi citate din cartea Robinson Crusoe.Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Ţi-a plăcut? DISTRIBUIE ca să-i ajuţi şi pe alţii

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1750e7c3b0a” horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”86″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/carti-napoleon-hill”,”title”:”Carti de AUR scrise de Napoleon Hill”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top