Perseverenta – Asul tău din mânecă pentru succesul în viaţă!

scris de Andrei

septembrie 30, 2019

despre perseverenta

Perseverenta este combustibilul care alimentează toate acţiunile care conduc spre succes sau spre eşec.

În articolul de faţă vreau să îţi arăt cum să cultivi perseverenţa pentru atingerea scopurilor tale.

A fi perseverent înseamnă să ai un obiectiv bine stabilit în minte şi să fii dispus să depăşeşti toate obstacolele care se ivesc în calea ta.

Poţi să fii perseverent în sensul bun sau în sensul rău al cuvântului.

Perseverenţa este o armă cu două tăişuri şi depinde numai de tine cum o foloseşti.

Nicio acţiune, bună sau rea, nu conduce către rezultatul dorit dacă perseverenţa nu intră în joc.

Legat de acest subiect, te-ar putea interesa şi articolul Fericirea - 5 paşi fundamentali.

Fiinţa umană este concepută astfel încât să se adapteze lumii în care trăieşte. Cu alte cuvinte, ea are capacitatea să facă faţă dificultăţilor pe care le întâmpină în viaţa de zi cu zi.

Totuşi, unii dintre noi au această capacitate mai accentuată decât alţii.

Însă, fiecare dintre noi poate învăţa cum să îşi cultive capacitatea de trece peste situaţiile nefavorabile, astfel încât să reuşească în viaţă.

Cei care nu învaţă să facă asta devin rataţii societăţii sau pur şi simplu dispar din peisaj, încet dar sigur.

Citeşte şi Cu ce să începi? Cărţi pentru dezvoltare personală la reducere.

De ce este necesară perseverenta?

Indiferent ce încerci să obţii în viaţă, fără un plan bine stabilit şi fără perseverenţă nu vei obţine acel lucru.

Dacă trăieşti viaţa la întâmplare aceasta te va duce precum valul, oriunde doreşte ea, nu tu.

Astfel, viaţa te va lovi de tot ce-i iese în cale iar tu nu vei fi capabil să te adaptezi şi să înveţi să ocoleşti obstacolele.

Ştiai că majoritatea oamenilor rătăcesc prin viaţă fără să aibă obiective, îşi pierd timpul şi nu îşi cultivă capacităţile lor înnăscute?

Perseverenta este una dintre virtuţile fundamentale ale fiinţei umane iar aceasta este singura armă care îţi poate oferi puterea de a depăşi obstacolele vieţii.

Alte virtuţi esenţiale sunt credinţa, iubirea, entuziasmul, compasiunea, generozitatea şi mintea creatoare.

Citeşte şi Top 50 de citate de dezvoltare personală care te lasă cu gura căscată.

Când ştii ce vrei şi faci ceea ce trebuie nimeni şi nimic nu te poate opri din drumul tău!

Indiferent ce spun cei din jurul tău tu trebuie să îţi vezi de propriul obiectiv şi faci tot ceea ce îţi stă în putinţă ca să îl îndeplineşti. Asta înseamnă perseverenta.

Perseverenta de-a lungul istoriei

totul despre perseverenta

cum să ai perseverenta

Oamenii de succes sunt extrem de eficienţi pentru că, în primul rând, sunt perseverenţi şi nu se dau bătuţi în faţa eşecurilor care le apar în cale.

Banii şi succesul de orice fel nu se pot obţine fără a fi perseverent. În acest sens vezi articolul Cum să devii bogat în care vorbesc pe larg despre educaţia financiară.

Fii sigur că vei avea o grămadă de eşecuri până când vei reuşi! Aşa e viaţa. Şi este minunată aşa cum este.

Hai să îţi ofer câte exemple de perseverenta, din cursul istoriei:

Henry Ford, celebrul inventator al autoturismului care îi poartă numele, a reuşit să inventeze motorul cu 8 cilindri într-un singur bloc. El s-a folosit de perseverenta şi a crezut în ţelul său.

Şi-a pus angajaţii la treabă şi a trecut peste orice fel de idei preconcepute ale acestora în sensul că ar fi imposibil.

Ford a crezut în ideea sa şi a urmat-o până când aceasta a devenit realitate. Iar angajaţii săi nu au avut încotro decât să încerce la nesfârşit până când au reuşit să îi îndeplinească viziunea.

Ei nu aveau încotro. Trebuiau să muncească sau să demisioneze.

Un alt exemplu de perseverenţă neclintită este Thomas Edison, cel care a inventat becul. Deşi a suferit mii de eşecuri în proiectul său, a perseverat şi în cele din urmă a reuşit să realizeze ceea ce toţi ceilalţi nici măcar nu concepeau la acea vreme.

perseverenta lui Edison

Thomas Edison şi persverenta

Iată că astăzi noi ne folosim de rezultatele muncii acestor oameni minunaţi. Imaginează-ţi cum ar fi arătat lumea fără aceste invenţii. Probabil încă trăiam în epoca de piatră şi făceam focul cu lemne.

Exemple de oameni perseverenţi care au devenit geniile lumii sunt destule şi este suficient să consulţi internetul ca să afli mai multe despre ei.

Nikola Tesla, Alexander Graham Bell, Isaac Newton, fraţii Wilbur şi Orville Wright precum şi alte genii ale vremurilor trecute şi-au cultivat perseverenta crezând în idealurile lor.

Pentru ceilalţi,majoritatea acestor genii au fost consideraţi nebuni sau inadaptaţi social. Astăzi sunt elogiaţi.

Erau consideraţi "nebuni" pentru că se ancorau într-o idee în care credeau la maximum şi îşi dedicau întreaga viaţă realizării ei, izolându-se de influenţele exterioare.

Un alt exemplu contemporan de perseverenta este cel al luptătorului de arte marţiale mixte Connor McGregor. Deşi s-a apucat de acest sport fără a avea prea multe abilităţi, în câţiva ani a reuşit să ajungă cel mai controversat şi notoriu campion mondial în circuitul UFC.

Arma secretă a celor care reuşesc

Connor Mcgregor şi perseverenta sa

perseverenta sportivilor

În ciuda antrenamentelor grele şi intense, Connor McGregor a reuşit să îşi dezvolte atât corpul cât şi mintea. El a dorit să devină campion mondial şi a perseverat către împlinirea acestui scop, în ciuda tuturor eşecurilor şi greutăţilor temporare.

A învăţat să îşi domine adversarii în primul rând psihic, la conferinţele de presă dinaintea meciurilor şi apoi i-a învins şi fizic. Se ştie că atunci când înfrângi un om la nivel psihic, corpul îi va ceda cu uşurinţă.

Acestea şi multe altele reprezintă exemple concrete de ambiţie, obiective bine stabilite şi perseverenţă totală. Dar şi de muncă asiduă.

Fiecăruia dintre noi îi este dată şansa, încă de când apare pe această lume, să devină orice îşi doreşte.

Instrumentul nostru comun este timpul iar acesta este ireversibil. Dacă îl pierzi aiurea e problema ta.

Despre perseverenta s-au scris multe cărţi şi încă se scriu.

Pot fi găsite cu uşurinţă în librăriile online la preţuri foarte avantajoase.

Citeşte şi Subconştientul şi minunile lui. Descoperă-ţi puterea interioară.

Reţine următoarea frază:

Tu trebuie să te întrebi în primul rând ce doreşti de la viaţă. Să îţi setezi obiective. apoi să treci la acţiune şi să faci tot ceea ce îţi stă în putinţă ca să le realizezi.

Să fii perseverent înseamnă să munceşti zilnic pentru obţinerea rezultatelor dorite, indiferent care ar fi scopul tău şi să nu te abaţi de la drumul pe care îl ai. 

Perseverenta şi eşecurile

 Când ai un scop bine definit, eşecurile nu vor întârzia să apară.

Însă asta nu trebuie să te descurajeze întrucât, privite din perspectiva corectă, acestea au menirea să te pregătească mai bine pentru succes.

Stabileşte-ţi obiective. 

Apoi identifică acţiunile potrivite pentru îndeplinirea lor şi, nu în ultimul rând, fă zilnic câte un pas pentru împlinirea lor. 

Perseverent eşti atunci când te uiţi în urma ta şi vezi că ai mai făcut un pas către succesul pe care ţi-l doreşti şi că timpul nu a curs degeaba pentru tine. 

Şi ţine minte: nu atât succesul în sine este satisfăcător cât drumul pe care îl parcurgi spre obţinerea lui.

Acele acţiuni mărunte, frământările, micile reuşite până la marea realizare contează. 

Perseverenta îi răsplăteşte numai pe cei care gândesc la scară mare şi fac tot ce le stă în putinţă să reuşească şi să iasă din mediocritate. 

Aceasta face parte din ceea ce se cheamă atitudinea mentală pozitivă

S-ar putea să te intereseze şi articolul 5 sfaturi pentru a fi fericit.

Concluzii despre perseverentă

În drumul spre împlinirea obiectivelor tale te vei lovi de tot felul de dificultăţi şi, deseori de eşecuri. 

Însă toate acestea nu trebuie să te descurajeze ci să te ambiţioneze şi mai mult şi să te determine să fii şi mai bun în ceea ce trebuie să faci.

Lucrând zilnic la personalitatea şi mentalitatea ta, tu devii mai puternic decât ieri şi mai aproape de rezultatele dorite.

Asta înseamnă perseverenta şi este asul tău din mânecă.


Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre perseverenta.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

iulie 21, 2021

iulie 13, 2021

iulie 9, 2021

iulie 1, 2021

iunie 20, 2021

iunie 10, 2021

About the author 

Andrei  -  Salut, Numelele meu este Andrei şi sunt pasionat, printre altele, de lectura cărţilor de dezvoltare personală. Îmi place blogging-ul şi sportul. Până în prezent am citit câteva zeci de cărţi motivaţionale şi am învăţat multe lucruri interesante. Am decis să scriu articole informative pe acest Blog pentru a veni în ajutorul tău cu sfaturi de viaţă, principii despre gândire şi recomandări de cărţi motivaţionale. Scopul meu este să te ajut să depăşeşti momentele dificile şi să construieşti o viaţă mai bună.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Abonează-te ca să primeşti noutăţile

Completează formularul de mai jos şi vei primi GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa, pe care le-am citit şi ţi le recomand şi ţie

>