Secretul #1 despre cum să devii bogat

semne că vei fi bogat şi semne că vei fi bogat

Dacă eşti interesat despre cum să devii bogat ar trebui să ştii secretul numărul 1 al bogăţiilor, despre care voi scrie în continuare.Legat de subiectul bogăţie îmi vine în minte un citat celebru al lui Napoleon Hill. Sună aşa:„Pentru succes nu trebuie să-ţi ceri scuze, iar eşecul nu permite justificări.”  

De-a lungul timpului oamenii s-au întrebat ce să facă pentru a se îmbogăţi? Unii au considerat că prosperitatea financiară este un ţel greu de atins, în timp ce alţii nici nu visează la aşa ceva. Foarte puţini muncesc pe brânci pentru asta.

Dacă te uiţi pe internet găseşti o grămadă de articole, website-uri, cărţi sau filmuleţe care prezintă învăţături şi „secrete” despre cum să devii bogat. Unele dintre acestea sunt escrocherii sau promisiuni false de îmbogăţire peste noapte. Altele sunt sugestii bune. Dar cum faci diferenţa între ele?

Sunt sigur că şi tu te întrebi ce ai putea face ca să devii bogat şi, probabil, cauţi soluţii pe internet.Ei bine, în articolul de faţă îţi voi prezenta 5 paşi pentru cultivarea bogăţiei financiare. La finalul articolului îţi ofer câteva sugestii despre cărţile motivaţionale care te pot ajuta să înveţi despre educaţia financiară.

S-ar putea să te intereseze şi articolul Învinge sărăcia cu cel mai bun plan de economisire a banilor.

Ce înseamnă să fii bogat?

În primul rând trebuie să analizăm cuvântul „bogat”. Ce înseamnă „a fii bogat”?Sunt sigur că cei mai mulţi se gândesc la bogăţia financiară, adică la bani.Totuşi, câţiva înţeleg altceva atunci când aud cuvântul „bogăţie”.

Cei spirituali vor considera că a fi bogat nu înseamnă să ai conturile bancare pline ci să ai virtuţi care să te facă să te simţi bine în pielea ta.Despre această interpretare a bogăţiei, am scris în trecut un articol intitulat Cum să fii fericit astăzi. Îţi recomand să îl citeşti.

Probabil că majoritatea dintre voi înţelegeţi prin cuvântul „bogăţie” prosperitatea financiară. Adică să ai toate cele necesare pentru un trai decent. Şi este perfect normal.În acest articol vorbesc despre bogăţia în sensul material al cuvântului şi îţi voi arăta cum poţi ajunge la această stare plecând din interiorul tău.

Citeşte şi Cum fac bani cei mai bogati oameni din lume.

Reteta pentru a deveni bogat

Există multe cărţi care te învaţă educaţia financiară. La finalul articolului de faţă îţi voi face câteva recomandări pentru cele mai bune titluri în materie. Unii dintre cei mai buni autori ai cărţilor de educaţie financiară sunt Robert Kiyosaki şi Napolen Hill.

Cărţi celebre ale acestora sunt: Tată bogat, tată sărac; Cadranul Banilor; Gândeşte şi vei fi bogat; Copil bogat, copil isteţ; Secretul bogăţiilor şi Calea spre bogăţie.

Primul pas în călătoria despre cum să devii bogat este: să construieşti în mintea ta o imagine personală a prosperităţii financiare.

Ia-ţi un moment liber cu tine, gândeşte-te şi conturează-ţi în minte ce înseamnă pentru tine să fii un om bogat. Gândeşte-te. Ce ţi-ar trebui ca să te simţi bogat? Analizează în detaliu şi eventual pune pe hârtie gândurile care îţi trec prin minte. Apelează şi la imaginaţie.Nu uita că orice lucru din realitatea exterioară este creat mai întâi în mintea omului. Creierul tău are puteri magice!

Prin urmare, hotărăşte-te ce înseamnă în concret bogăţia pentru tine.

Te-ar putea interesa şi Legea de aur a oamenilor bogaţi.

Semne ca vei fi bogat

După ce ai înţeles că bogăţia începe din mintea ta, dă-i drumul şi comportă-te ca şi cum ai fi bogat.

Iată şi al doilea pas pentru cum să devii bogat: începe să te simţi bogat şi comportă-te ca şi cum ai fii deja bogat. Chiar dacă încă nu eşti!

Îmi amintesc de un citat extraordinar pe care l-am citit în cartea Cel mai înţelept din încăpere, care spune aşa:„Adoptă atitudinea pe care ai avea-o în mod natural dacă ai domina jocul”.

Acţionând şi comportându-te ca şi cum ai fi deja bogat pui în funcţiune legea atracţiei.Această lege spune în esenţă că tot ceea ce gândeşti, simţi şi crezi atragi în viaţa ta la un moment dat.Cu alte cuvinte, dacă începi să te comporţi ca şi cum ai avea lucrul pe care ţi-l doreşti, în viaţa ta va începe să se producă schimbări radicale.Asta deoarece în subconştientul tău îşi va face loc imaginea prosperităţii financiare.

cum să devii bogat citat magia

Sugestia pe care o accepţi din partea celor din jur se numeşte heterosugestie.Cuvintele pe care ţi le zici singur în minte sau cu voce tare înseamnă autosugestie.

Ambele tipuri de sugestie, dacă sunt repetate, ajung să pătrundă în mintea subconştientă şi de acolo se transformă în realitate.De aceea, este foarte important să începi să îţi imaginezi starea de bogăţie mai întâi în mintea ta şi să te comporţi ca atare. Cu timpul, repetând acest exerciţiu vei atrage în viaţa ta oameni şi circumstanţe care te vor duce mai aproape de idealul tău.Se întâmplă asta pentru că subconştientul este forţa creatoare din om şi este supus sugestiei.

Acesta este cel mai important secret despre cum să devii bogat.Te-ar putea interesa şi articolul meu Cum să obţii fericirea în 5 paşi simpli.

Cum să devii bogat prin puterea gândului

Iată un citat minunat: „Atunci când un om îşi doreşte cu adevărat atât de profund un lucru încât e dispus să-şi mizeze întregul viitor pe o singură carte pentru a-l obţine, acela va câştiga cu siguranţă” – Napoleon Hill

Îţi place citatul? vrei mai multe de acest gen? Toate cărţile lui Napoleon Hill sunt bogate cu citate motivaţionale. Le găseşti la preţuri promoţionale.

Henry Ford, celebrul inventator al autoturismului marca Ford, a fost un exemplu de perseverenţă şi gândire creativă. La fel şi Edison, inventatorul becului. Acesta a eşuat de mii de ori înainte de a creea becul incandescent.

Ei nu s-au dat bătuţi. Când a dorit să construiască motorul V8 cu 8 cilindri într-un singur bloc, Henry Ford a eşuat de mai multe ori şi totul părea imposibil. Cu toate acestea nu a renunţat şi a crezut cu putere în dorinţa lui, chiar dacă toţi cei din echipa lui spuneau că este imposibil.După mai multe încercări eşuate Ford a reuşit iar astăzi motoarele sale stau mărturie măreţiei viziunii sale.

Unul dintre citatele favorite ale lui Ford era: „Indiferent dacă tu crezi că poţi sau crezi că nu poţi, ai dreptate.”

La fel este şi cu bogăţia precum şi cu orice alt lucru sau aspect din viaţa ta.Dacă în minta ta crezi cu sfinţenie că se poate, atunci se poate. Vei reuşi. Dacă nu crezi asta sau te îndoieşti în continuu, vei eşua. Totul depinde numai de tine.

Citeşte şi articolul Vreau să fac bani urgent! Cele mai bune cărţi de educaţie financiară.

Gândurile devin lucruri

În continuare vom vorbi despre sarea şi piperul pentru cum să devii bogat.

Aşa cum spunea Napoleon Hill în cartea sa intitulată „Gândeşte şi vei fi bogat” „Fiecare om care vrea să reuşească în demersul său, oricare ar fi acela, trebuie să fie dispus să-şi ardă bărcile şi să taie accesul la orice cale de retragere.”

Această atitudine exprimă o dorinţă arzătoare de a reuşi în viaţă. „A-ţi arde toate bărcile” înseamnă a suprima orice cale de întoarcere şi a da totul pe o singură încercare. Cu alte cuvinte nu trebuie să ai un plan B ci trebuie să te focusezi doar pe planul A ca să ai şanse maxime.

Obstacolele există şi nu te vor ocoli în drumul tău către obţinerea bogăţiei.Dar pentru cei care au o atitudine mentală pozitivă orice obstacol este o treaptă pe scara succesului. Iar ei o vor urca cu bucurie, pe când pentru cei care au o atitudine mentală negativă piedicile sunt obstacole care atrag eşecul şi renunţarea.

secrete despre cum să devii bogat

„Nu poţi urca pe scara succesului cu mâinile în buzunare” spunea Arnold Schwarzenegger, campionul mondial la culturism şi celebru actor american.

Deci, al treilea pas pentru obţinerea prosperităţii financiare este să ai un scop clar şi precis.

Îţi recomand să citeşti şi articolul De ce gândirea pozitivă face minuni.

Scrie-ţi cecul secret şi încasează-l!

cum să devii bogat şi cecul magic

Scrie pe o foaie de hârtie suma de bani pe care vrei să o ai peste 5 ani de zile. Nu te sfii şi scrie exact cât îţi doreşti fără să te gândeşti la posibilităţile financiare actuale sau ​viitoare.Îndrăzneşte şi scrie cât vrei. Îţi poţi scrie chiar un cec pe care să îl încasezi peste 5 ani, de exemplu.

În cartea sa Secretul, Rhonda Byrne ne îndeamnă să ne scriem un cec cu suma pe care vrem să o încasăm, să ne semnăm pe el şi să scriem data când vrem să primim banii.După ce ai scris un cec personal, pune-l undeva la vedere sau ia-l cu tine în portofel oriunde mergi, astfel încât să îl vezi de mai multe ori pe zi. Această metodă este excelentă pentru punerea în funcţiune a legii atracţiei şi crearea sentimentului interior de prosperitate.

Cecul secret este cea mai buna reteta pentru a deveni bogat.Trebuie să ai curajul să ceri Universului pentru a primi. Majoritatea oamenilor nu ştiu să ceară şi de aceea nu primesc nimic.

Strâns legat de acest pas este o dorinţă puternică. După ce ţi-ai stabilit scopul trebuie să îţi doreşti în fiecare zi să ajungi acolo. Indiferent de circumstanţele exterioare. Împrejurările se vor modela în timp. Legile universului conlucrează în tăcere pentru succesul tău.

Priveşte zilnic cecul secret pe care ai scris suma dorită. Atunci când te uiţi la el trebuie să te vezi, să te simţi şi să te crezi în posesia banilor. Ca şi cum i-ai avea la dispoziţia ta în prezent.

Iar acum am ajuns la al patrulea pas pentru cum să devii bogat, respectiv credinţa.

Credinţa – elixirul care udă seminţele minţii tale

„Toate gândurile care au fost înzestrate cu emoţie şi combinate cu credinţă încep să fie traduse imediat în echivalentul lor fizic” – Napoleon Hill

Credinţa ţi-o dezvolţi prin autosugestie. Repetă-ţi continuu ceea ce îţi doreşti şi nu lua în seamă influenţele negative din exterior.Atunci când îţi repeţi o sugestie nouă aceasta nu trebuie să fie fadă, lipsită de emoţie.Pune suflet în ceea ce spui şi simte vibraţia interioară. Aşa construieşti împlinirea dorinţei tale.

Sentimentul face diferenţa.Un truc pentru a-ţi da seama dacă ai gândit pozitiv până în prezent este să verifici cum te simţi acum. Ce stare ai?Dacă ai o stare interioară de bine înseamnă că ai gândit pozitiv. Dacă nu te simţi bine înseamnă că gândurile tale din trecut au fost negative şi trebuie să îţi impui să te simţi mai bine, pentru a-ţi schimba starea.

Gândeşte-te la bogăţie şi la cum vei fi atunci când o vei obţine. Imaginează-ţi toate detaliile.

Efectul Placebo este un bun exemplu pentru puterea credinţei şi a sugestiei. Mai multe despre acesta.

S-au făcut numeroase teste asupra unor pacienţi aflaţi sub hipnoză şi s-a observat că dacă unui individ alergic la polen i se trecea pe la nas o bucată de hârtie inofensivă reacţiona ca şi cum ar fi intrat în contact cu polenul.

Ce demonstrează asta? Că subconştientul nu face diferenţa între realitate şi sugestia care dă naştere imaginii sale mentale.

Cum să devii bogat? Foloseşte-te de imaginaţie

motivaţie despre cum să devii bogat

Imaginaţia este un instrument puternic şi util pentru atragerea bogăţiei.Imaginile tale mentale vor deveni la un moment dat realitate, dacă sunt înzestrate cu credinţă şi emoţie.    Un proverb vechi chinezesc spune că „o imagine valoreză cât o mie de cuvinte”.

Iată al cincilea pas în crearea bogăţiei tale: învaţă să te foloseşti de puterea imaginaţiei.

Imaginaţia este unul dintre instrumentele cele mai spectaculoase pe care le deţine fiinţa omenească pentru construirea realităţii sale.

În mintea ta poţi creea orice. Dar ai nevoie şi de perserverenţă. Legat de acest subiect îţi recomand să citeşti articolul Perseverenţa.Imaginaţia combinată cu voinţa conduce către acţiunea inspirată.

Prin imaginaţie îţi poţi controla acţiunile şi îţi poţi contura dorinţa. Aminteşte-ţi că la începutul articolului de faţă ţi-am vorbit despre faptul că trebuie să îţi stabileşti în minte ce înseamnă bogăţia pentru tine. Asta o faci cu ajutorul imaginaţiei.Imaginaţia este oceanul din care cele mai pregnante idei pătrund în subconştient şi încep să se materializeze în realitatea fizică.Asta se întâmplă prin împrejurări, stări, oameni, circumstanţe, acţiuni şi rezultate favorabile scopului tău.

Thomas Gilovich scria că „trebuie să acorzi mai multă atenţie acţiunilor tale în loc să te axezi pe ceea ce simţi de fapt, şi vei triumfa.” (citat din cartea ).

Cunoştinţele specializate şi acţiunea

Şi iată că am ajuns la finalul articolului iar ultimul pas în construirea prosperităţii financiare este acţiunea şi cunoştinţele specializate.În primul rând, pentru a atrage bogăţia în viaţa ta trebuie să înveţi să fii bun la ceva.Pentru asta învaţă lucruri noi, fă cursuri, citeşte, participă la seminarii, studiază.

După ce ai dobândit cunoştinţele specializate necesare într-un domeniu ales treci la treabă şi acţionează: prestează activitatea pe care ţi-ai ales-o cu drag, implicare şi pasiune şi oferă mai mult decât primeşti.Formează-te continuu şi devin-o printre cei mai buni în ceea ce faci.

Acţionând în acest fel oamenii te vor observa şi vor aprecia calitatea muncii tale. În cele din urmă te vor răsplăti la valoarea pe care tu însuţi ţi-ai stabilit-o în minte.Treptat, circumstanţele exterioare se vor modela de aşa natură încât să atragi venituri din ce în ce mai mari şi să îţi atingi obiectivele stabilite.Niciodată să nu te vinzi ieftin! Odată ce ai devenit bun într-un anumit domeniu stabileşte-ţi propriile standarde şi ridică ştafeta.

Deci, cum să devii bogat?

Hei, teoretic bogăţia poate părea simplu. Practica ne omoară, cum s-ar spune. Totuşi, depinde numai de tine cât de tare îţi doreşti să devii bogat.

Sper ca informaţiile prezentate aici să te ajute în această direcţie.În concluzie, paşii necesari pentru a deveni bogat sunt următorii:

  • Defineşte bogăţia pentru tine şi află ce îţi doreşti de la viaţă;
  • Simte-te şi comportă-te ca şi cum ai fi deja bogat;
  • Cultivă-ţi credinţa că eşti bogat. Simte şi crede că dorinţa ta este posibilă;
  • Lucrează cu imaginaţia în beneficiul tău – imaginează-te bogat tot timpul;
  • Dobândeşte cunoştinţele specializate necesare şi acţionează în sensul dorinţei tale.

Închei acest articol cu un citat deosebit de valoros din cartea Magia scrisă de Rhonda Byrne:”Orice emoţie negativă legată de bani reduce fluxul financiar din viaţa noastră şi îndepărtează banii de noi.”

O carte remarcabilă despre cum să devii bogat

Pentru a deveni bogat şi a menţine această stare trebuie să înveţi despre educaţia financiară şi dezvoltarea personală.Dacă vrei să afli mai multe despre subiectul abordat în acest articol îţi recomand să citeşti cartea Gândeşte şi vei fi bogat, scrisă de Napoleon Hill.

De asemenea, îţi sugerez să vezi documentarul Secretul şi să citeşti cartea Secretul scrisă de autoarea Rhonda Byrne.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre cum să devii bogat.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi întrebările sau sugestiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-173ddd2a0cb” horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

1 thought on “Secretul #1 despre cum să devii bogat”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top