despre vreau sa fac bani urgent

Vreau sa fac bani urgent: cele mai bune cărţi de educaţie financiară

Educaţia financiară este un domeniu care nu se predă în şcolile generale, însă oamenii îşi spun adesea: vreau sa fac bani urgent.

Cu toate acestea, dacă nu înveţi să îţi administrezi inteligent banii nu vei face avere niciodată. Ăsta este tristul adevăr!

Startul pentru îmbunătăţirea situaţiei tale financiare constă în decizia de a învăţa arta gestionării banilor.

Odată ce te hotărăşti să afli mai multe despre modul de gândire al oamenilor bogaţi vei începe să devii ca ei. Bogaţii au în comun respectul pentru bani.

În acest articol vreau să îţi trezesc curiozitatea despre importanţa educaţiei financiare în vieţile noastre.

Slavă Domnului că avem destule cărţi care ne învaţă cum să gestionăm corespunzător banii, astfel încât să îi înmulţim!

Fiecare om care a obţinut avere şi a fost întrebat cum a reuşit, a avut un singur răspuns: prin puterea gândirii constructive şi prin educaţia financiară.

Citeşte şi Cum să învingi sărăcia cu cel mai bun plan de economisire a banilor.

Filosofia „vreau sa fac bani urgent”

filosofia vreau sa fac bani urgent

Robert Kiyosaki, în cartea sa Tată bogat tată sărac scrie că educaţia financiară nu se învaţă de timpuriu în şcoli şi că asta este o mare greşeală. Crezi că are dreptate?

Eu cred că dacă copiii ar învăţa de mici cum să îşi gestioneze banii care le intră în mână ar putea deveni adulţi responsabili. Dar şi viitorii antreprenori de succes ai lumii.

Iar asta ar aduce valoare şi utilitate tuturor celorlalţi oameni.

Atunci când nu cunoşti legile banilor eşti tentat să te plângi mereu de lipsa lor. Mai mult decât atât nu înveţi cum să-i investeşti bine astfel încât să producă şi mai mulţi bani.

Drept consecinţă, indiferent cât de mulţi bani ar avea cineva sau cât de mare ar fi venitul său lunar, tot va ajunge să spună că nu este suficient.

Ce să mai zicem de faptul că majoritatea nu au nişte economii puse deoparte!

Te-ar putea interesa şi articolul Cum fac bani cei mai bogaţi oameni din lume.

Dacă vei analiza comportamentul oamenilor care se plâng constant de lipsa banilor vei observa că majoritatea dintre ei au venituri lunare decente.

Atunci care este motivul pentru care ajung faliţi la următorul salariu?

Ei bine, răspunsul este că nu au o disciplină financiară. Mai exact, ei spun „vreau sa fac bani urgent” dar nu învaţă cum să administreze banii pe care-i au.

Cea mai urgentă investiţie este…

Voi face din nou referire la autorul Robert Kiyosaki pentru că în cărţile sale descrie foarte bine lipsurile financiare.

El spune că indiferent cât de mare ar fi salariul unui individ tot va ajunge în situaţia în care să nu-i ajungă banii de la lună la lună. De ce?

Pentru că odată cu creşterea veniturilor el îşi majorează şi cheltuielile şi cumpără pasive.

Mai mult decât atât, problema principală a multora este că în loc să investească în ei înşişi ei investesc în alţii. Ce înseamnă asta? Adică cumpără bunuri inutile care nu produc în timp alţi bani.

Maşini de lux, case extravagante, telefoane scumpe… toate sunt pasive neproducătoare de venituri suplimentare.

În schimb, dacă înveţi să investeşti în educaţia ta şi apoi într-o afacere pe care o crezi profitabilă, şansele ca banii tăi să se înmulţească cresc considerabil.

De aceea, autorii de dezvoltare personală ne învaţă ca din banii pe care-i câştigăm să punem un procent deoparte pentru investiţia în noi înşine.

Să faci un curs nou, să înveţi o abilitate nouă, să citeşti o carte de business care ţi-ar putea da noi idei… toate acestea sunt exemple de investiţie în tine însuţi.

Îţi recomand să citeşti şi Legea de aur a oamenilor bogaţi.

Vreau sa fac bani urgent: Top 3 cărţi educative

4 cărţi de educaţie financiară pentru vreau sa fac bani urgent

Nu ne naştem învăţaţi. Asta e sigur! Nu avem de unde să ştim cum funcţionează legile banilor şi ce ar trebui să facem ca să îi înmulţim.

De aceea există cărţile de educaţie financiară. Ele sunt veritabile manuale de instrucţie cu privire la bani.

În plus, ne pot ajuta să înţelegem sensul afirmaţiei „vreau sa fac bani urgent.”

Vezi tu, banii sunt mult mai mult decât nişte hârtii sau monede. Ei sunt energie şi se supun aceloraşi legi ale universului ca şi mintea omenească.

Se zice că „banii trag la bani”. Este adevărat dacă te gândeşti la faptul că banii stau la oamenii care ştiu să-i investească în ceea ce trebuie.

Citeşte şi Cu ce să începi? Cărţi pentru dezvoltare personală la reducere.

Omul excesiv de cheltuitor şi neglijent cu banii riscă să nu-i aibă pe termen lung.

Sunt multe cărţi bune care te învaţă arta înmulţirii banilor.

Însă trei dintre ele mi-au atras atenţia în mod special. Le-am citit şi am avut foarte multe de învăţat din ele.

Cărţile pe care ţi le recomand şi ţie, pentru început, sunt Tată bogat tată sărac, Cel mai bogat om din Babilon şi De la idee la bani.

Acestea sunt doldora de învăţături despre cum să faci mai mulţi bani cu ajutorul propriei tale minţi.

Şi oferă soluţii la ideea „vreau sa fac bani urgent.”

Însă cel mai important este că vei afla cum să-ţi aşezi mintea într-o manieră care să atragă în viaţa ta abundenţa financiară.

Învaţă de la autori şi antreprenori celebri

vreau sa fac bani in timpul liber

În general, cei care au scris cărţi de educaţie financiară sunt oameni care au pus în practică ceea ce susţin.

Există mulţi autori de educaţie financiară desăvârşiţi, însă aici voi face referire numai la trei dintre ei.

Primul dintre aceştia este Robert Kiyosaki. El s-a născut în 1947 în India şi este un prosper investitor şi om de afaceri american.

Cărţile sale celebre sunt Tată bogat tată sărac, Cadranul banilor – Ghidul unui tată bogat pentru libertate financiară şi Şcoala de afaceri.

În general, el scrie în cărţile sale despre cursa şobolanului şi importanţa investirii eficiente a banilor.

Napoleon Hill este un autor american celebru de literatură motivaţională. Printre cărţile sale se află şi o lucrare cu greutate, şi anume De la idee la bani.

Aceasta a fost una dintre cele mai vândute cărţi până în prezent.

În principal, el demonstrează cum poate fi obţinută bogăţia cu ajutorul minţii şi oferă sfaturi financiare pentru orice om, indiferent de poziţia lui socială.

O altă carte deosebită scrisă de el este Gândeşte şi vei fi bogat.

T. Harv Eker este un om de afaceri şi speaker motivaţional, născut în Canada în anul 1954.

Este binecunoscut pentru cartea sa Secretele minţii de milionar.

În esenţă, Harv Eker consideră că fiecare om are un anumit tipar financiar şi că prin schimbarea acestuia oamenii pot să se îmbogăţească.

Dacă eşti printre cei care gândesc „vreau sa fac bani urgent” trebuie să citeşti aceste cărţi neapărat.

Te-ar putea interesa şi despre Cum să trăieşti la maximum? Lectura ca abilitate de viaţă.

Cum trebuie citită o carte de educaţie financiară?

Cărţile despre bani trebuie citite cu deosebită atenţie, ca de altfel orice carte de dezvoltare personală.

În trecut am scris un articol detaliat despre cum să citeşti eficient orice carte. Citeşte-l ca să afli mai multe.

Ca o particularitate, ţin să precizez că trebuie să pui în practică ceea ce înveţi despre educaţia financiară. Fără acţiunea practică rezultatele nu vor apărea.

Jim Rohn spunea în conferinţele sale motivaţionale că „pentru ca lucrurile să se schimbe pentru tine, tu trebuie să te schimbi”.

De aceea, este covârşitor de important să fii dispus să înveţi obiceiuri financiare constructive pentru buzunarul tău. Ele vor da roade în timp.

Încetează să mai faci ce ai făcut până acum dacă vrei să observi schimbări în viaţa ta.

Renunţă la obiceiurile negative în legătură cu banii şi aceştia vor începe să vină la tine în abundenţă.

Dar mai întâi află ce au de spus maeştrii educaţiei financiare. Şi poţi face asta citindu-le cărţile.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la ideea „vreau sa fac bani urgent.”

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17261beca87″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”44″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”1″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/lectii-de-viata-2020″,”title”:”Jim Rohn: câteva lectii de viata preţioase în 2020 şi în orice timpuri”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top