top 10 cei mai bogati oameni din lume

Ce ştiu cei din top 10 cei mai bogati oameni din lume

Când vine vorba despre bogăţie şi fericire nu avem de ales decât să ne raportăm la secretele pe care le ştiu top 10 cei mai bogati oameni din lume.

Aceste elite mondiale sunt: Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Jack Ma, Bernard Arnault, Mark Zuckerberg, Zhong Shanshan, Larry Page, Warren Buffett şi Larry Ellison.

Pentru mai multe informaţii despre cine sunt aceştia şi care este viaţa lor, îţi recomand să cauţi pe Google.

Sigur că sunt mai puţin importante numele acestor persoane şi cine sunt ei. Ceea ce ne interesează pe noi este mentalitatea lor şi acţiunile obişnuite pe care le desfăşoară pentru a fii şi a deveni atât de prosperi financiar.

Cu toate că acest articol pune accent pe bani şi prosperitate, cu siguranţă că vei găsi destule indicaţii care se aplică la fel de bine şi în celelalte domenii ale vieţii: sănătate, familie, relaţii, profesie, etc.

Să trecem la explorare.

Citeşte şi Despre Robert Kiyosaki şi top 5 cărţi despre BANI

Top 10 cei mai bogati oameni din lume ştiu câteva lucruri…

“Amintiţi-vă, în tot ce faceţi fiţi elev şi nu pur şi simplu un adept.” – Jim Rohn

Tot Jim Rohn spunea că “Succesul nu este altceva decât consecinţa naturală a aplicării în mod consecvent a principiilor fundamentale ale succesului în viaţă.”

S-ar zice că oamenii cei mai bogaţi din lume consideră şase lucruri ca fiind printre cele mai importante în viaţă:

 1. Bogăţia

 2. Fericirea

 3. Disciplina

 4. Succesul

 5. Familia

 6. Hobby-urile şi relaxarea.

Nu sunt clasificate în funcţie de importanţă. Este clar!

Interesant este că dacă priveşti oamenii cei mai bogaţi ai lumii vei găsi persoane aparent simple însă cu tabieturi diferite de majoritatea indivizilor.

Totul începe cu un vis, un obiectiv bine stabilit. Aşa că persoanele care reuşesc cel mai bine în viaţă cunosc valoarea ţelurilor stabilite cu claritate. Scrise pe foaie şi repetate zi de zi.

Mai mult, ei caută să fie disciplinaţi şi consecvenţi în acţiunile ce-i conduc spre măreţie.

Şi mai important este faptul că ei nu se descurajează când dau peste obstacole. Abordându-le cu o atitudine mentală pozitivă “aleşii” pe drumul către victorie consideră piedicile trepte către succes şi nu bolovani de nedepăşit.

Citeşte şi Ce înseamnă dezvoltare personală, de fapt?

Primul secret: puterea scopurilor ce îi motivează pe oameni

“Există două moduri de a înfrunta viitorul: cu anticipaţie sau cu nelinişte.” – Jim Rohn

Individul este modelat de mediul în care trăieşte, şcoala unde merge, familia pe care o are, prietenii săi şi anturajul. Dar şi de evenimentele pe care le trăieşte.

Totuşi, nimic nu se compară cu abilitatea omului de a-şi imagina şi a visa felul în care şi-ar dori să fie viaţa lui.

Asta înseamnă să îţi stabileşti obiective care să fie clare, precise, determinate în timp şi posibile.

Visele se află în strânsă legătură cu scopurile. Acestea din urmă sunt destinaţiile finale la care conduc proiecţiile mentale.

Şi scopurile trebuie să fie bine definite şi clare. Altfel nu ştii unde vrei să ajungi.

Thoreau spunea că “cea mai mare parte a oamenilor trăiesc într-o disperare mută.” De ce credeţi?

Pentru că sunt mulţi indivizi care se târăsc de pe o zi pe alta, rătăcind prin viaţă şi încercând să se agaţe cu disperare de “noroc” iar când nimic nu mai merge, dau vina pe soartă şi spun că au avut ghinion.

În acest sens, un alt lucru pe care îl au în comun cei care fac parte din top 10 cei mai bogati oameni din lume este faptul că au învăţat să nu se plângă de neajunsuri.

În loc să blameze soarta şi împrejurările, ei au făcut tot ce le-a stat în putere să găsească soluţii. Desigur că pentru asta au avut nevoie să viseze şi să aibă scopuri pe care să le urmărească.

Asta vreau să faci şi tu.

Te-ar putea interesa şi Cum să devii bogat? Legea universală a zeciuelii.

Al doilea secret: Află ce te motivează pe tine

Jim Rohn, în cartea “7 strategii pentru obţinerea bogăţiei şi fericirii” scria că există cinci mari motivatori ai succesului:

 1. Dorinţa de câştig financiar
 2. Recunoaşterea meritelor
 3. Sentimentul că sunt câştigători
 4. Familia
 5. Mărinimia – dorinţa de a împărţi cu alţii ceea ce ai

Prin urmare, tu ar trebui să te întrebi ce te motivează pe tine.

Întreabă-te: “ce mă determină să mă trezesc din pat dimineaţa?”. Şi nu este suficient să îţi răspunzi: “Trebuie să merg la muncă ca să-mi plătesc chiria şi facturile la utilităţi.” Asta înseamnă o gândire la scară mică.

Vreau să te gândeşti dincolo de acest scop imediat. Ce ţi-ar plăcea să faci dacă ai putea face orice?

Unde ai vrea să fii şi câţi bani ai vrea să ai? Ce ai face cu ei? Pe cine ai ajuta? Ce schimbări ai aduce în viaţa ta şi a celorlalţi?

Imaginează-ţi răspunsurile la toate aceste întrebări şi fă-ţi un obicei să te joci cu mintea ta.

Acolo eşti liber/liberă să fii oricine vrei şi să ai orice îţi doreşti. Nu există limite. Iar partea cea mai faină este că în timp, subconştientul va fi puternic impresionat de aceste imagini mentale şi va căuta să le transforme în realitate.

Poţi numi asta Legea Atracţiei.

Concluzii despre mentalitatea celor mai bogaţi oameni din lume

Prin urmare, ceea ce au în comun top 10 cei mai bogati oameni din lume sunt principii de mentalitate şi comportament care atrag succesul.

Ei nu sunt genii şi nici nu s-au născut sub o stea cu noroc. Mulţi dintre ei au fost mult mai săraci decât tine şi decât mine.

Reţine că succesul şi prosperitatea începe în gândire. Apoi în faptă. După care se menţine prin educaţie şi perseverenţă.

Niciodată să nu te opreşti din a investi în propria ta persoană. Zi de zi, câte puţin, orice ar fi.

În final, te las cu o recomandare fabuloasă de cărţi motivaţionale care dezvoltă pe larg subiectul articolului de faţă.

Este vorba despre . Dă clic pe link ca să ajungi la librăria online şi să vezi detalii despre ele.

De asemenea, îţi recomand următoarele titluri pe care le-am citit:

Îţi recomand să citeşti şi Ce este sau ar trebui să fie atitudinea pozitivă?

Spor la citit şi mult succes în ceea ce îţi propui. Doar dacă sunt scopuri bune 😛

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre secretele pe care le cunosc Top 10 cei mai bogati oameni din lume.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi ce “secret” ai adăuga la cele pe care le-am expus.

Dacă vrei să afli despre 50 de cărţi motivaţionale care pot fi un start excelent pe drumul dezvoltării personale, completează formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT Ebook-ul scris de mine.

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17c383a92ff” horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”#”,”class”:”tve-froala fr-basic”,”style”:””}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top