Ce n-ai ştiut niciodată despre BANI

reguli despre bani

Este fascinant că de la mic la mare, fiecare om caută să facă bani cât mai mulţi, însă sunt anumite aspecte despre bani pe care se poate să nu le fi auzit până acum.

De aceea, indiferent de vârsta pe care o ai în prezent (şi cu cât eşti mai tânăr şi afli lucrurile astea, cu atât mai bine) rândurile de mai jos te vor lămuri cum să procedezi ca să câştigi bani pe termen lung.

Dacă nu pui în practică ideile de mai jos, rişti să faci aceleaşi greşeli pe care le fac peste 96% din populaţia lumii. Acesta este motivul principal pentru care unii sunt aşa de bogaţi, iar alţii atât de săraci.

Diferenţa asta enormă dintre statutele financiare ale oamenilor este fondată pe o singură explicaţie: înţelegerea sau neînţelegerea principiilor de educaţie financiară.

Citeşte şi Despre Robert Kiyosaki şi Top 5 cărţi despre BANI.

Adevăruri crude despre bani

Mi-am schimbat radical percepţia despre bani în momentul în care am terminat de lecturat cartea scrisă de Robert Kiyosaki.

Autorul cu renume în zona de educaţie financiară a scris numeroase cărţi extraordinare despre multiplicarea banilor începând cu schimbarea obiceiurilor financiare păguboase.

Toate cărţile scrise de el într-un pachet promoţional.

Iar dacă vrei să vezi dă clic pe link sau pe poza de mai jos.

Dacă vreunul dintre link-urile de mai sus sunt nefuncţionalte,

Ştii de ce bogaţii par că se îmbogăţesc tot mai mult, cei săraci parcă devin şi mai săraci pe zi ce trece iar oamenii din pătura de mijloc se afundă şi mai tare în datorii?

Explicaţia este simplă: ei nu au fost învăţaţi în şcoli cum să administreze banii şi să-i pună să lucreze pentru ei.

Kiyosaki consideră că educaţia financiară se învaţă acasă, nu în şcoală. Şi asta este una dintre explicaţiile pentru care oamenii nu înţeleg puterea banului, folosindu-l pentru a-şi cumpăra „jucării” extravagante, de care urmează să se plictisească la fel de repede pe cât s-au entuziasmat la început cu privire la ele.

Se zice că banii nu stau la oamenii săraci, ci trag la bogaţi. Ştii vorba aceea „banul la ban trage”!

Din punct de vedere psihologic este foarte adevărat: obiceiurile tale de zi cu zi determină ceea ce ţi se întâmplă în continuare.

Te-ar putea interesa şi Top 5 cele mai bune cărţi motivaţionale în 2021.

Şi ajungem tot la puterea gândului…

totul despre bani

Nu am cum să nu leg orice articol pe care îl scriu pe Blog cu magnifica importanţă a gândului. În univers există legea cauzalităţii, mai bine spus a cauzei şi efectului.

Asta înseamnă că totul are o cauză. Nimic nu se întâmplă pur şi simplu.

Soluţia pentru a rezolva orice problemă ori provocare din viaţa ta este să depistezi cauza. După ce ai făcut asta, schimbând acea cauză vei putea să schimbi şi rezultatul. Pare simplu, nu-i aşa?

Trebuie ca la nivel mental tu să atragi banii. Să simţi că ei vin la tine din surse nebănuite. Şi vor veni, crede-mă.

Dacă atunci când vezi un lucru pe care ţi l-ai dori îţi spui „nu-mi pot permite asta, e prea scump”, creierul tău va prelua această sugestie şi o va aplica. Practic, tu îţi blochezi mintea să caute oportunităţi ca să-ţi îndeplinească năzuinţa. Deci, te limitezi singur.

În schimb, dacă te întrebi „cum mi-aş putea permite acest lucru în viitorul apropiat?” legea atracţiei va începe să funcţioneze pentru a găsi soluţii.

Cele mai bune 5 cărţi despre legea atracţiei, scrise de Rhonda Byrne le găseşti apăsând butonul magic de mai jos:

Toate aceste afirmaţii despre bani pe care le fac sunt testate de mine şi ştiu că funcţionează. Cred în ele pentru că mi-au modelat viaţa în direcţiile dorite de mine.

Oamenii îşi croiesc destinul prin gândurile întreţinute frecvent în mintea conştientă. Ca să fii sigur că nu te sabotezi în mod inconştient, pur şi simplu ia hotărârea să îţi supraveghezi ori de câte ori poţi gândurile constante şi cuvintele pe care le utilizezi.

Acestea sunt forme de energie care se duc în Univers şi atrag vibraţii similare în viaţa ta.

În acest sens, citeşte şi Ce înseamnă Secretul şi Legea Atracţiei.

Principiile fundamentale ale atracţiei banilor

principii despre bani

Banii sunt o formă de energie, la fel ca şi gândurile, cuvintele şi emoţiile umane.

Dacă crezi că banii sunt răi, nu vei avea parte de ei. Dacă crezi că sunt buni, atunci pleci la drum cu avantajul echilibrului şi deschiderii mentale. Este mai uşor să clădeşti ceva atunci când eşti încrezător şi deschis să înveţi.

Dacă spui „nu” înainte de a începe, ţi-ai tăiat craca de sub tine. Inevitabilul se va produce. Este clar că vei cădea şi te va durea groaznic de tare.

Se spune că oamenii bogaţi nu muncesc pentru bani. Cei săraci şi cei din clasa de mijloc o fac însă. Pare bizar ceea ce spun, dar exact acesta este principiul fundamental pe care este construită cartea scrisă de Robert Kiyosaki.

El a reuşit să se pensioneze înainte de vârsta normală, tocmai pentru că a învăţat cum să pună banii să muncească pentru el, astfel încât el să aibă timpul necesar pentru a face ceea ce-i place. Fascinant, nu? Ţi-ar plăcea şi ţie să faci asta? Imaginează-ţi cum ar fi viaţa ta dacă ai trăi în felul acesta.

Însă te-ai putea întreba cum a făcut să aibă totuşi bani pentru a-i pune la treabă. Ei bine, întrebarea ta este pertinentă. Dacă n-ai noroc de nişte bani „picaţi din cer”, atunci este necesar ca la începutul vieţii să munceşti pentru bani.

Însă trebuie să ai scopul clar definit ca la un moment dat să schimbi jocul şi să îi pui pe ei să muncească pentru tine.

Cum reuşeşti să faci asta?

Schimbă-ţi mindset-ul şi învaţă de la cei mai buni

În primul rând, este imperios necesar să îţi schimbi atitudinea mentală. Apoi să modifici obiceiurile când vine vorba despre bani.

Ce faci tu cu banii? Pe ce-i cheltuieşti? Economiseşti ceva? Cumperi telefonul acela scump care abia a ieşit pe piaţă? Mergi la cumpărături fără o listă scrisă înainte?

Reţine că este mai uşor şi înţelept să te schimbi pe tine, decât să încerci a schimba pe ceilalţi ori circumstanţele exterioare. Ştii că ele reprezintă efectele. Cauza eşti tu şi obiceiurile tale financiare.

Legea de aur pe care aş vrea să o reţii este următoarea: omul sărac şi omul mediocru financiar muncesc din greu pentru bani. 8, 10, 12 ore pe zi. Cei prosperi financiar au timp liber mult şi nu muncesc pentru bani. Banii lucrează pentru ei.

Totuşi, există o capcană periculoasă în ceea ce-i priveşte pe bogaţii neinteligenţi: pentru că obţin bani acţionând din frică, nu din dorinţă, ajung să fie nesatisfăcuţi oricâţi bani ar avea.

N-ai văzut bogaţi în depresie? Bogaţi care s-au sinucis? Bogătaşi care au probleme de tot felul şi se simt descumpăniţi? Divorţuri, infracţiuni, vicii de tot felul…

Pare ciudat, nu? Şi când te gândeşti că banii ar putea rezolva toate problemele şi ar aduce fericirea…

Îţi recomand să citeşti şi Cum să devii bogat? Legea universală a zeciuelii.

99% îşi pierd viaţa în Cursa Şobolanului

despre bani şi cursa şobolanului

defineşte această „cursă a şobolanului” în felul următor: „oamenii se trezesc, merg la muncă, îşi plătesc facturile. Dacă au mai mulţi bani ei îşi vor spori cheltuielile.” Foarte greşit…

Ce faci când obţii o mărire de salariu? Cred că ştii răspunsul: cumperi mai multe chestii sau mai scumpe.

Ştiu… am făcut-o şi eu, ai făcut-o şi tu, o face 99% din populaţie. Asta înseamnă cursa mortală a şobolanului. Trebuie să ieşi din ea cât mai repede. Cum?

Aplicând principiile financiare de care ţi-am zis în acest articol.

Regula de aur pe care vreau să o reţii este că banii investiţi în mecanisme care produc şi mai mulţi bani înseamnă Active (şi să pui banii să muncească pentru tine). Asta aduce bogăţia durabilă.

Pe de altă parte, banii investiţi în lucruri materiale şi cheltuieli de cele mai multe ori inutile, înseamnă Pasive şi astea te conduc încet şi sigur pe drumul pierzaniei financiare.

Doreşte-ţi să te îmbogăţeşti

Nu îţi fie frică de lipsa banilor. Nu te teme de sărăcie. Pentru că de ce te temi, de-aia nu scapi, nu aşa e vorba aceea populară românească?

În loc să ai frică de sărăcie, caută să cultivi dorinţa de îmbogăţire. Asta vine la pachet cu dezvoltarea personală, recalibrarea vieţii, îndepărtarea unor obiceiuri nocive, cultivarea altora constructive în locul lor. Şi aşa mai departe. Drumul este frumos de tot.

În felul acesta, îmbogăţirea va fi o consecinţă firească a evoluţiei tale ca individ. Şi îţi va produce mulţumire de sine, pace interioară şi durabilitate.

Nu vei fi precum aceia care caută cu disperare să facă bani din frică. Urmând ca după aceea, să fie şi mai temători că îşi vor pierde averea. Asta înseamnă psihoză, depresie şi consecinţele nefaste pot continua.

Caută să fii fericit emoţional şi să faci alegeri înţelepte cu banii ce-ţi intră în mâini.

Nu în ultimul rând, învaţă să economiseşti.

Despre avantajul magic al economisirii voi scrie într-un articol viitor. Aşa că rămâi aproape şi înscrie-te la newsletter ca să afli despre toate noutăţile pe care le postez.

Completează formularul de mai jos, apoi confirmă abonarea pe email. Vei primi şi ceva „jucării intelectuale” din partea mea.

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„3771a”:”Bunker”,”b57cc”:”Link Water”,”98e4d”:”Royal Blue”,”0e849″:”Deep Cove”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Descarcă acum Ebook-ul Top citate motivaţionale din cartea 10 Paşi pentru o viaţă împlinită

Inspiră-te în fiecare zi cu zecile de pasaje motivaţionale din celebra carte a lui Dale Carnegie. Completează formularul de mai jos şi verifică-ţi adresa de email cu care te-ai înregistrat.

DESCARCĂ

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre bani.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi care citat ţi-a plăcut cel mai mult.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”30″ horizontal-space-d=”30″ ct=”post_list-43429″ ct-name=”Image & Text 03″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17b0db9929e” horizontal-space-m=”0″ vertical-space-m=”20″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” total_post_count=”107″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0.06), rgba(0, 0, 0, 0.06)), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0), rgba(0, 0, 0, 0)), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_tags default=” link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:””,”href”:”https://psihologiagandului.ro/tag/dale-carnegie”,”title”:”Dale Carnegie”}’ css=”]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:””,”href”:”https://psihologiagandului.ro/citate-motivationale-despre-succes”,”title”:”Top citate motivationale despre succes (Dale Carnegie)”}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top