Puterea unui plan în viaţă

Importanţa de a avea un plan bine definit în viaţă

„It doesn’t matter who we are, what matter is our plan”, s-ar traduce prin „nu contează cine suntem, ce contează este planul nostru.”

Am auzit această afirmaţie în filmul Batman The Dark Knight, spusă de personajul negativ din film, adversarul lui Batman, cel numit Bane, care vroia să distrugă oraşul Gotham cu o bombă pe care o plasase pe un stadion celebru de rugby.

Chiar dacă afirmaţia vine din gura unui om care nu poate fi un exemplu bun pentru societate, substratul acesteia este unul profund psihologic. Asta vom analiza în articolul de faţă: cât de mult contează să ai un plan şi ce putere potenţială există în asta.

Aşa că te invit să te aşezi confortabil şi să citeşti de la cap la coadă acest articol, ca să-i înţelegi mesajul iar dacă vrei să afli mai multe îţi recomand să te abonezi la newsletter-ul nostru săptămânal, în care vei primi informaţii preţioase despre dezvoltarea personală.

Puterea unui plan personal

Majoritatea oamenilor nu au un plan bine definit în viaţă. Ei merg ca oile, la întâmplare, conduşi de oricine altcineva în afară de ei înşişi.

Un plan personal bine definit îţi oferă o direcţie clară în viaţă, spre care să ţinteşti în fiecare zi. Cunoscând destinaţia pe care o ai îţi este uşor să îţi stabileşti obiective pe termen scurt, mediu şi lung şi să le îndeplineşti.

Iar asta te ajută să setezi paşii acţionabili pentru fiecare zi, astfel încât să nu mai pierzi timpul aiurea. Secretul time managementului reuşit nu este neapărat să bifezi toate task-urile dintr-o zi şi să munceşti ca nebunul, ci să ştii în primul rând încotro mergi.

Dacă ţi-ai făcut un to do list pentru ziua de miercuri şi la finalul ei ai bifat doar jumătate dintre sarcini, să ştii că eşti cu mult mai eficient decât persoana care nici măcar nu şi-a făcut o listă de sarcini sau habar n-ar dacă ar trebui să se gândească măcar la asta.

Un plan personal este misiunea ta în viaţă şi te ajută să descoperi cine eşti şi cine vrei să fii cu adevărat. Chiar acum după ce citeşti acest articol, aşează-te pe scaun, ia o foaie şi schiţează misiunea pe care crezi că ţi-ar plăcea să o ai în viaţă.

Nu contează cine eşti şi ce ai acum

În faţa miracolelor şi transformării personale nu contează cine eşti. Ceea ce contează într-adevăr este planul tău în viaţă.

Poţi să fii sărac, bolnav, singur… dacă ai făcut o schimbare la nivel mental acesta este primul pas spre transformarea ta. Reţine psihicul guvernează toate procesele care se întâmplă în viaţa ta iar puterea subconştientului este de-a dreptul extraordinară. Toate sugestiile (cuvinte, gânduri, acţiuni, emoţii) pe care i le oferi zilnic se transformă în destinul tău.

De aceea, nu te lăsa oprit de circumstanţele personale actuale. Nimic nu te poate împiedica să ai o viziune şi să-ţi stabileşti viitorul pe care ţi-ar plăcea să-l ai. În faţa Universului nu are importanţă cine eşti şi ce ai în momentul de faţă. Legea Atracţiei răspunde la fel săracului şi bogatului, tânărului sau bătrânului, omului bolnav sau sănătos.

Atâta vreme cât ai un cap pe umeri şi o minte lucidă înseamnă că ai  toate şansele să schimbi circumstanţele vieţii tale. Totul depinde de gândurile tale.

Aşa că limitele prezente nu trebuie să-ţi încorseteze viitorul. Circumstanţele se schimbă în funcţie de ceea ce vei învăţa să atragi în viaţa ta prin gândurile, acţiunile, emoţiile şi credinţele tale.

Este păcat că unii oameni se autosabotează spunându-şi tot timpul că sunt ghinionişti  şi că pur şi simplu „nu pot”.

Totul este schimbător în lume

Suntem creaţi într-o dimensiune unde legea fundamentală care operează este cea schimbării. În tine au loc procese chimice diferite de la o secundă la alta. Chiar acum când citeşti acest articole în lume se produc schimbări uriaşe. Milioane de oameni mor în această secundă dar alte milioane se nasc.

Schimbarea este o constantă a vieţii şi unii spun că dacă ea n-ar exista, viaţa însăşi ar înceta să mai fie. Schimbarea nu-i un lucru rău, noi facem să fie prin intermediul convingerilor noastre.

Când te agăţi de exemplu de o realitate care crezi că îţi face bine, ori de un om faţă de care te simţi dependent emoţional, tu îţi doreşti să fie tot timpul aşa „bine”. Dacă ceva se întâmplă şi lucrurile se schimbă probabil că intri în depresie şi crezi că ghinionul te-a lovit din toate părţile.

Complet fals. Este o chestiune de gândire. Schimbă-ţi perspectiva din care priveşti ceea ce se întâmplă şi ţi se vor schimba reacţiile. Schimbarea în sine nu este problema ci mai degrabă felul în care priveşti ceea ce se întâmplă. Dacă consideri că este un lucru negativ şi defavorabil atunci te vei simţi rău şi vei deveni pesimist.

Orice ai face, lumea se schimbă, materia se schimbă, Universul se schimbă. Şi tu te schimbi, în fiecare secundă. Dar poţi alege cum să fie această schimbare. Îţi poţi seta un plan de viitor.

Dar ce fac dacă planul meu nu iese?

Gândeşte-te că eşti în mijlocul oceanului şi ai cea mai performantă ambarcaţiune care poate exista. Ai ultimul tip de Yacht, benzină din plin, personal pregătit să execute comenzile tale. Totuşi, nu-l porneşti şi stai pe loc.

Contează resursele pe care le ai atâta vreme cât nu faci nimic cu ele? Nu.

Acum, imaginează-ţi că i-ai dat drumul şi ai început să navighezi. Dar nu ţi-ai setat o destinaţie pe GPS şi rătăceşti la întâmplare. Poţi ajunge undeva? Categoric, dar la fel de posibil este şi să eşuezi pe vreo insulă sau în vreo stâncă.

Mai departe, imaginează-ţi că ai setat o destinaţie pe GPS şi ai început să mergi. Vei ajunge 100% acolo? Şansele sunt foarte mari să ajungi la destinaţie, dar există şi un mic procent de hazard care ar putea însemna o furtună sau ceea ce s-a întâmplat cu Titanicul.

Concluzia este că mai rău este să n-ai nicio destinaţie pentru că vei putea ajunge în locuri primejdioase însă şi atunci când ţi-ai stabilit o destinaţie (un plan) există neşansa să nu-l îndeplineşti.

Chiar dacă toate acţiunile tale concură la realizarea planului s-ar putea să nu-l îndeplineşti în termenul propus. Ce faci în situaţia asta? Continui sau renunţi?

Despre asta voi scrie articolul viitor, aşa că te invit să rămâi aproape şi să te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu toate noutăţile de pe website.

Îţi doresc să ai un plan şi să-l urmezi. Succes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top