atitudinea pozitiva

Atitudinea pozitiva şi cum te ajută cărţile motivaţionale

Ce poate fi mai îmbucurător decât atitudinea pozitiva şi satisfacţia personală?

Cred că scopul fiecărui om este creşterea… în toate direcţiile.

Tânjim după iubire, împlinire personală, succes în viaţa profesională şi relaţii frumoase cu cei dragi nouă.

Însă, din păcate, există şi o parte întunecată a existenţei umane: problemele şi insatisfacţiile de tot felul.

Şi vestea proastă este că în această perioadă a pandemiei negativismul s-a afirmat la scară globală. Nu este de mirare că tot mai mulţi oameni au devenit speriaţi şi dezorientaţi.

Aşa că haide să facem puţină lumină şi să vedem cum poţi ieşi din această stare defavorabilă, cu ajutorul atitudinii pozitive.

Mai exact, să analizăm cum te poate ajuta lectura motivaţională să îţi cultivi o atitudine care atrage pacea, succesul şi bucuria.

Te-ar putea interesa şi articolul scris de mine despre Top 3 cărţi de dezvoltare personală.

Atitudinea pozitiva şi cărţile motivaţionale

atitudinea pozitiva

După cum ştii dacă ai citit celelalte articole ale mele, sunt un împătămit al lecturii. Citesc orice însă cel mai mult îmi plac cărţile de dezvoltare personală.

Am început această călătorie în taina spiritualităţii şi a gândirii încă din copilărie, numărând în fiecare zi multe pagini citite. Am constatat că cele mai bune sfaturi de viaţă provin de la oamenii care au început de jos şi s-au ridicat pe culmile succesului prin forţa minţii.

Îmi place foarte mult că în fiecare dintre cărţile motivaţionale sunt consemnate exemple de indivizi care s-au confruntat cu tot felul de greutăţi în viaţă. Apoi, identifici soluţiile pe care ei le-au găsit şi calea pe care au urmat-o ca să îşi rezolve problemele.

Citeşte şi articolul Puterea obstacolelor.

De aceea, consider că lecturând în fiecare zi câteva pagini din aceste cărţi te ajută să vezi altfel lumea şi să găseşti multe dintre răspunsurile pe care le cauţi.

În plus, mulţi autori de dezvoltare personală sunt personalităţi consacrate în domeniul psihologiei, psihiatriei, teologiei şi altor ştiinţe care studiază universul interior al omului.

Însă mai există o piedică cu care se confruntă chiar şi aceia care decid să citească astfel de cărţi în mod frecvent. Iată care este:

Este lectura suficientă pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa?

Am subliniat de multe ori faptul că numai actul citirii unor cărţi psihologice nu îţi schimbă instantaneu viaţa. Da, te ajută să conştientizezi anumite realităţi şi să îţi îmbogăţeşti cultura generală. Însă mai este nevoie de ceva: pentru a vedea rezultate concrete trebuie să pui în aplicare ceea ce înveţi din aceste cărţi.

Practica este cea care face diferenţa între marea masă a cititorilor pasivi şi oamenii de succes. Pentru a putea reuşi să faci o schimbare pozitivă în viaţa ta ai nevoie să faci ceva ce nu ai mai făcut. Să te străduieşti, să încerci… să ieşi din zona ta de confort.

Atitudinea pozitiva reprezintă un proces de lungă durată şi presupune multe obstacole pe drum. Aceste cărţi de dezvoltare personală te ajută să găseşti instrumentele de care să te foloseşti în călătoria ta personală. Îţi oferă perspectivele la care să te aştepţi şi uneltele necesare pentru a cultiva perspeverenţa.

Diferenţa categorică între cei care obţin rezultate pozitive în urma lecturii şi cei care abandonează întrucât consideră că psihologia motivaţională este pentru naivi, care crezi că este?

„Practica” este răspunsul. Şi mai e ceva: încrederea că funcţionează!

Îţi recomand să citeşti şi articolul Subconştientul şi minunile lui. Descoperă-ţi puterea interioară.

atitudinea pozitiva fata de sine

Ce fel de cărţi motivaţionale cultivă atitudinea pozitiva?

Ei bine, aici este un subiect foarte delicat. Pe piaţa librăriilor online există tot timpul campanii şi reduceri foarte avantajoase în această perioadă.

Mă bucură să observ faptul că preţurile cărţilor au început să scadă din ce în ce mai mult. Astfel, se facilitează accesul la cultură şi pentru cei care nu îşi permit să dea bani pe cărţi.

Ţin să menţionez că există numeroase titluri extraordinare pentru a-ţi cultiva gândirea pozitivă şi atitudinea constructivă. Iar dacă citeşti articolele mele vei găsi referiri la cele mai interesante cărţi motivaţionale pe care le-am citit.

Însă, în articolul de faţă vreau să îţi recomand câteva cărţi pe care le consider super potrivite pentru începătorii în dezvoltare personală.

Este vorba despre pachetul de cărţi Secretul, ale căror autor este Rhonda Byrne.

Am scris şi un Ebook pe care ţi-l ofer GRATUIT şi te va ajuta să alegi dintre 50 de cărţi motivaţionale pe care le-am citit. Completează formularul de mai jos:

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Cărţi cheie – pachetul Secretul de Rhonda Byrne

Este vorba despre 4 cărţi motivaţionale, scrise de celebra autoare australiancă, care a impresionat mai întâi prin documentarul Secretul. Sunt cărţi pe care le am în bibliotecă, despre care am făcut recenzii scrise şi video (pe pagina de Facebook Psihologia Gândului) şi pe care le recitesc periodic.

Din punctul meu de vedere, sunt cele mai simple lecturi motivaţionale însă de o valoare incontestabilă şi nepreţuită. Prin simplitatea limbajului folosit şi cu ajutorul conceptelor unice privind legile gândirii, aceste cărţi te vor ajuta să îţi cultivi rapid optimismul şi atitudinea pozitiva.

Punând accent pe legea atracţiei, autoarea îţi demonstrează prin sute de exemple ale oamenilor, cum realitatea pe care o trăieşte fiecare este consecinţa gândurilor sale statornice.

Te-ar putea interesa şi articolul Ce este Legea Atracţiei Universale?

Iată care sunt cele 5 cărţi de dezvoltare personală din categoria Secretul:

1. Secretul

metoda eficientă de a face bani

2. Puterea

3. Magia

profesor dezvoltare personala

4. Eroul

eroul în dezvoltare personala - omul, mintea si sufletul

5. Secretul Învăţături zilnice

relaţiile interumane - secretul - învăţături zilnice

4 dintre cărţile de mai sus se găsesc la pachet, cu REDUCERE aici.

Iar dacă vrei să le cumperi separat, pur şi simplu dă clic pe imaginea fiecăreia şi vei ajunge la librăria online.

Vreau să te întreb ceva: tu ai citit vreuna dintre aceste cărţi? Dacă da, care anume? Iar dacă nu, spune-mi care este ultima carte motivaţională pe care ai citit-o.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre atitudinea pozitiva şi cărţile motivaţionale.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1775f90d2cc” horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”77″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/cartea-atitudinea-este-totul-de-jeff-keller”,”title”:”Recenzie cartea atitudinea este totul, de Jeff Keller”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

2 thoughts on “Atitudinea pozitiva şi cum te ajută cărţile motivaţionale”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top