importanta atitudinii pozitive

Importanta atitudinii potrivite în viaţă

Ştiai că importanta atitudinii stă la baza tuturor conflictelor mondiale şi a răutăţilor din această lume? Dar şi a succeselor, bucuriei şi prosperităţii vieţii.

În fiecare dintre noi există o cheie fundamentală pentru stoparea necazurilor. Este atât de simplă însă, din păcate, mult prea des neglijată de unii oameni.

Unii oameni şi-ar dori să câştige la loterie pentru a duce o viaţă mai bună ori preferă să se plângă că au prea puţin în comparaţie cu alţii. Alteori se plâng că nu s-au născut în lumea care trebuie ori în ţara potrivită.

În realitate lucrurile sunt destul de simple. Un ingredient magic face diferenţa dintre succes şi eşec.

Hai să vedem în cele ce urmează care este acesta şi cum îl poţi folosi şi tu, începând chiar de astăzi.

Ce poţi obţine cu ajutorul atitudinii potrivite?

Se zice că atitudinea omului face diferenţa dintre succes şi eşec. Şi dacă stai să te gândeşti bine şi să analizezi oamenii care au reuşit în viaţă îţi dai seama că ei au ceva al lor. Însă ce este acest „ceva” atât de deosebit şi de ce ei îl au şi majoritatea pare că nu?

Un citat deosebit al lui Denis Waitley spune în felul următor:

„Arma secretă a învingătorului nu este un dar înnăscut, un are ori n-are, ori un talent. Secretul stă în atitudine, nu în aptitudine. Atitudinea contează. Însă atitudinea nu poate fi cumpărată nici pentru un milion de dolari. Atitudinea nu este de vânzare.”

Şi are dreptate. De ce? Pentru că această calitate a fiinţei umane se formează cu timpul şi începe din vremurile îndepărtate ale copilăriei. Însă nu este bătută în cuie pentru totdeauna.

În cartea Reţeta Succesului, scrisă de John C. Maxwell am citit o frază care m-a impresionat: „dacă nu poţi alege întotdeauna ce se întâmplă cu tine, poţi alege totuşi ce se întâmplă în tine.” Remarcabil, nu-i aşa?

Cu alte cuvinte, importanta atitudinii se reflectă în toate aspectele vieţii tale şi te ajută să vezi partea plină a paharului, cum s-ar zice.

Însă este suficientă atitudinea pozitivă ca să treci peste toate problemele?

Ce poate şi ce nu poate face atitudinea potrivita

Ei, aici există o dezbatere continuă, mai ales în rândul celor care nu prea au habar de dezvoltarea personală.

Sunt unii indivizi care afirmă că gândirea pozitivă este o prostie şi că cei care sunt optimişti sunt idealişti, nu trăiesc în realitate. Pe aceia îi contrazic cu vehemenţă, întrucât am simţit pe propria piele (la propriu) efectele atitudinii şi gândirii pozitive.

Din experienţă, mi-am dat seama că ceea ce contează cu adevărat se găseşte în interiorul nostru, al fiecăruia. Iar o atitudine mentală pozitivă te va ajuta să faci totul mai bine.

În plus, importanta atitudinii potrivite este că ea constituie un avantaj oricând. De vreme ce ai capacitatea de a alege, de ce să te orientezi spre ceea ce este urât sau dezavantajos, în loc să vezi binele din situaţia respectivă?

Sigur, există anumite aspecte ale vieţii unde atitudinea pozitivă nu poate schimba rezultatul. Însă chiar şi în cazurile deosebite, poate îmbunătăţi lucrurile, nu crezi?

În acest sens, îţi recomand să citeşti şi articolul Contează atitudinea pozitiva sau nu?

Atitudinea pe care o ai îţi conturează destinul

Şi nu, nu este o afirmaţie hazardată. Este purul adevăr.

Atunci când îţi schimbi atitudinea faţă de tine, faţă de ceilalţi şi în privinţa vieţii în general, ţi se se schimbă şi perspectiva. Iar odată cu asta, alegerile pe care le vei face. În cele din urmă, deciziile pe care lei iei te vor conduce unde îţi doreşti sau unde ţi-e frică. Iată cum îţi poţi alege sau influenţa destinul.

Când te uiţi la cei mai fericiţi oameni din lume sau la cei mai bogaţi, te gândeşti probabil că sunt doar norocoşi. Şi te culci pe urechea dezamăgirii ori acceptării propriei tale sorţi fatale. Însă „norocoşii” se confruntă şi ei cu probleme (uneori mai mari decât ale tale) însă încearcă să vadă doar partea bună a lucrurilor. Tocmai de aceea ei perseverează şi reuşesc, iar alţii nu.

Dacă te vei hotărî ca de aici înainte să cauţi „învăţătura” în tot ceea ce ţi se întâmplă, îţi garantez că viaţa ta se va schimba radical în bine.

Reţine că suflarea vieţii este magică. Îţi oferă de cele mai multe ori tot ceea ce îţi doreşti, dacă te aştepţi la asta şi crezi că meriţi ce e mai bun. Însă mai trebuie să faci ceva: să oferi tot ceea ce ai tu mai bun. Astfel te vei folosi de legea atracţiei şi vei magnetiza în viaţa ta bucurie şi împlinire.

Iar una dintre cele mai bune cărţi care te poate ajuta să faci asta este , scrisă de Rhonda Byrne. Îţi recomand să citeşti .

Nu ai cum să te aştepţi să primeşti ce-i mai bun dacă tu oferi tot ce-i mai rău sau nu dai nimic.

Tipul atitudinii depăşeşte sfera psihologică

Ei, ce bine ar fi dacă totul s-ar limita doar la stadiul de „gândire” şi nu ar afecta celelalte componente ale corpului uman! Din păcate, realitatea este următoarea: tot ceea ce gândim, facem şi simţim se materializează şi în corpul nostru. În felul în care ne simţim. În alegerile pe care le vom face şi, în cele din urmă, în turnura pe care o capătă viaţa fiecăruia dintre noi.

Theodore Roosevelt spunea că „singurul şi cel mai important ingredient în formula succesului este să ştii cum să te înţelegi cu oamenii.”

Orice ai face în viaţă, ai nevoie de oameni. Fără colaborarea cu semenii tăi nu poţi realiza nimic. De aceea, este covârşitor de important să înveţi atitudinea pozitivă faţă de oameni.

Încearcă să tai din preconcepţiile dobândite şi întâmpină fiecare individ ce-ţi iese în cale cu o atitudine caldă. Vei vedea că lucrurile vor decurge, de cele mai multe ori, foarte bine.

Importanta atitudinii potrivite: concluzii

Chiar dacă suntem uneori stresaţi ori nu putem controla rezultatul anumitor evenimente, putem totuşi să ne alegem atitudinea.

Dacă vei pleca la drum cu regula că orice provocare şi orice problemă este o oportunitate ascunsă, nu vei mai fugi de obstacole. Le vei îmbrăţişa. Pentru că ele te vor determina să te îmbunătăţeşti şi să fii pregătit pentru succes.

Mai mult, atitudinea pozitivă are efecte şi asupra sănătăţii şi a fizicului unei persoane. Stresul, nervii şi încleştarea pumnilor nu fac decât să elibereze toxine în corpul uman şi să slăbească sistemul imunitar. De la asta şi până la apariţia unor tulburări ale sănătăţii, mai este doar o chestiune de timp.

Aminteşte-ţi mereu că există o legătură directă între mintea, corpul şi sănătatea unei persoane.

Şi în final, vrea să te invit la meditaţie asupra acestei maxime:

„în realitate, greşelile sunt cele care te ajută să te dezvolţi.” (Paula Scher)

Acum că am ajuns la finalul articolului vreau să te las cu o carte magnifică despre importanţa atitudinii pozitive, pe care tocmai am terminat-o de citit.

Se numeşte Reţeta Succesului şi este scrisă de expertul mondial în leadership, John Maxwell.

Dă clic pe imaginea de mai jos şi vezi mai multe detalii despre carte:

Reteta succesului john maxwell

Tu ce ţi-ai propus să faci ca să îţi îmbunătăţeşti atitudinea? Lasă-mi un comentariu mai jos şi hai să împărtăşim.

În final…

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre importanta atitudinii pozitive.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-177740f1af9″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top