Cum ar fi să poţi lua câteva pastile pentru gandire pozitiva şi totul să fie mai uşor pentru tine?
De ce să îţi baţi capul cu educaţia? De ce să nu apelezi la o soluţie mai facilă, cum ar fi cea prezentă în seria de filme „Matrix”?
Hei… glumesc.
Cu toate că ai posibilitatea să iei diferite pastile pentru relaxarea minţii, în acest articol vreau să îţi descriu beneficiile extraordinare ale unei alt fel de „pastilă”.
Este vorba despre un tratament pe care îl poţi face fără riscuri şi fără să fii nevoit să te prezinţi cu prescripţia la medicul farmacist
În plus, modalitatea pe care ţi-o voi expune în rândurile de mai jos este simplă şi la îndemâna oricui iar efectele pozitive sunt definitive.
Te-am făcut curios? Hai să vedem despre ce este vorba.
Îţi recomand şi 3 cărţi pe care le-am citit şi te vor ajuta să înţelegi mai bine cum să implementezi gândirea pozitivă. Este vorba despre (de Norman Vincent Peale), (de Joseph Murphy) şi (de David J. Schwartz).
Până atunci, citeşte şi articolul De ce gândirea pozitivă face minuni? Iată secretul.
Ai nevoie de pastile pentru gandire pozitiva?
Termenul „pastile” este corect folosit în context. Chiar există aşa ceva. Se găsesc medicamente care pot ajuta la relaxare şi eliberarea hormonului numit „serotonină”, care este substanţa fericirii.
Însă chiar crezi că ai nevoie de aşa ceva? Ţi-o spun sincer: eu nu cred că ar fi necesar.
Mai degrabă am convingerea că tu ai nevoie să înţelegi fenomenul gândirii pozitive şi cum poţi să o cultivi în mod natural în viaţa ta.
Ştim cu toţii efectele adverse pe care le aduc cu sine medicamentele. Chiar şi „inocentele” suplimente alimentare pot prezenta anumite riscuri, ce-i drept minime.
Însă nu ar fi mai bine dacă ai reuşi să-ţi administrezi un dozaj de motivaţie şi gândire pozitivă, în mod natural? Oricând intenţionezi asta? Simplu… printr-un clic al voinţei?
Se poate. Ţine numai de tine să ai voinţa necesară şi să pui în practică sfaturile pe care ţi le transmit mai jos.
Îţi recomand să citeşti şi Recenzia cărţii Forţa gândirii pozitive (scrisă de Norman Vincent Peale)
Ce este gandirea pozitiva?
Gândirea pozitivă este o stare a minţii pe care o alegi în mod conştient. Ea înseamnă, în esenţă, să te focusezi pe partea bună a lucrurilor şi pe sporirea capacităţii tale de a duce la bun sfârşit proiectele personale.
Starea de pozitivitate se află în strânsă legătură cu motivaţia individului. Pentru a face orice fel de activitate ai nevoie de un gram de motivaţie. Adică acel impuls de a acţiona şi a face tot ce-ţi stă în putere pentru a reuşi ceva.
Sunt enorm de multe cărţi care ne învaţă despre cum putem cultiva şi întreţine gândirea pozitivă. La multe dintre ele am făcut referire în zecile de articole pe care le-am publicat aici, pe blog.
Însă pentru a-ţi face o idee despre cele mai bune recomandări în domeniul cărţilor despre optimism şi gândirea pozitivă, îţi recomand să descarci Ebook-ul de mai jos:
Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa
Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.
Poţi începe oricând, cu oricare dintre ele.
Reţine că lectura este esenţială pentru învăţarea lucrurilor noi.
Te-ar putea interesa şi Cum îţi schimbă viaţa optimismul şi gândirea pozitivă.
Pasi necesari pentru a cultiva o gandire pozitiva
Mentalitatea omului este complexă iar gândurile sale de peste zi sunt numeroase. De unele dintre ele suntem conştienţi, de altele nu.
Ceea ce îţi recomand eu să faci este să pui în aplicare un sistem care te va conduce spre succesul personal, rapid şi sigur. Decide începând de astăzi să faci o schimbare în viaţa ta.
Oricât de mică ar fi aceasta, asigură-te că este una constructivă: poate fi renunţarea la un obicei negativ, care îţi răpea o anumită cantitate de timp, ori cultivarea unui „mic” obicei pozitiv.
Poţi începe să decizi că în fiecare zi îţi vei face timp o oră pentru lectura cărţilor de dezvoltare personală.
De asemenea, îţi recomand să aloci cam 30 de minute până la o oră în fiecare zi pentru a viziona materiale video despre succes şi prosperitate, pe care le găseşti pe internet (de exemplu pe reţeaua Youtube).
Începi chiar acum şi uită-te la videoclipurile pe care le-am publicat pe canalul meu de Youtube. Sunt convins că vei găsi multă inspiraţie şi informaţii utile creşterii tale.
Citeşte şi Despre dezvoltare personală – omul, mintea şi sufletul
Gandeste pozitiv in fiecare zi
Odată ce te vei hotărî să gândeşti pozitiv va trebui să înţelegi că vor exista şi momente „proaste”. Stări mai puţin plăcute, scurte reveniri în partea emoţională negativă şi depresivă.
Nu toate zilele îţi vor fi roz. Asta este sigur. Însă este perfect normal. Suntem oameni şi trăim diferite stări.
Avantajul major este că odată ce înveţi şi te decizi să gândeşti în preponderenţă pozitiv, vei constata că ai mai multă putere să preiei controlul asupra stării tale interioare.
Vei căpăta mai multă motivaţie şi vei găsi resursele care îţi sunt necesare pentru a face acel switch de la tristeţe la bucurie. Pare uşor din cuvinte, însă cu puţin exerciţiu va deveni uşor şi în practică.
Îţi zic din propria mea experienţă.
Asigură-te că în fiecare zi stai în contact cu exemplele bune de viaţă şi sursele de motivaţie şi în felul acesta vei începe să măreşti numărul gândurilor pozitive.
Iar partea şi mai frumoasă este că odată ce vei începe să cultivi un mod de gândire preponderent pozitiv, subconştientul tău va intra în acţiune şi va percepe acele sugestii.
Astfel, în virtutea legii rezonanţei mintea subconştientă începe să propage în mintea ta raţională şi mai multe gânduri pozitive şi benefice. Iar asta te pune într-un fel pe pilot automat.
Însă şi reciproca este valabilă. Dacă gândeşti mai mereu negativ, mintea şi experienţa de viaţă îţi vor fi „bombardate” de şi mai multe efecte negative.
Acesta este un cerc vicios din care trebuie să scapi neapărat.
Cele mai bune pastile pentru gandire pozitiva sunt: fii pozitiv şi cultivă-ţi optimismul în fiecare zi!
Prin urmare, ce pastile pentru gandire pozitiva poţi să iei imediat?
Recomandarea mea este următoarea: asigură-te că din cele 24 de ore zilnice aloci cel puţin o oră pentru dezvoltarea ta personală. Asta poate să însemne că citeşti o carte motivaţională, participi la un seminar sau un webinar, mergi la un curs de gândire pozitivă ori pur şi simplu te uiţi la diferite videoclipuri motivaţionale pe internet.
Apoi, după ce aduni informaţiile şi îţi iei notiţele necesare, asigură-te că începi să pui în practică. Începe să faci schimbările în viaţa ta, pas cu pas, în ritmul tău.
Încearcă ca mâine să fii mai bun decât azi. Mai înalt spiritual, mai cultivat şi mai capabil să atragi succesul în viaţa ta.
Asta consider eu că este reţeta perfectă pentru gândirea pozitivă.
Reţine că totul ţine numai de tine.
Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre pastile magice pentru gandire pozitiva.
Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.
Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.
Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.
Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE
Ultimele articole publicate
[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17aa1b97b42″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”103″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]
[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]
[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/cartile-de-dezvoltare-personala”,”title”:”Ce au în comun toate cărţile de dezvoltare personală?”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]
[/tcb_post_list]