Ce au în comun toate cărţile de dezvoltare personală?

ce au în comun cărţile de dezvoltare personală

Dacă eşti pasionat de lectură trebuie să afli imediat ce au în comun toate cărţile de dezvoltare personală.

Fie că citeşti din curiozitate ori că doreşti să îţi îmbunătăţeşti anumite abilităţi ca să reuşeşti în viaţă, un lucru este esenţial: cărţile te ajută foarte mult în direcţia asta.

Chiar dacă pare că societatea de astăzi este mai puţin interesată de actul citirii, ca obicei zilnic, în realitate oamenii care reuşesc în viaţă fac din asta un ritual zilnic.

Atenţie: am numit lectura un „ritual” pentru că elitele lumii respectă acest obicei cu stricteţe.

Cum altfel să fii pregătit într-o eră informaţională supusă schimbării la fiecare secundă!

Te-ar putea interesa să citeşti şi despre De ce este importantă educaţia?

Iată care sunt cărţile de dezvoltare personală cu care îţi recomand să începi.

De ce contează să citeşti cărţile de dezvoltare personală?

În mai multe articole pe care le-am scris pe Blog am subliniat avantajele lecturii. De-a lungul timpului, citind sute de cărţi motivaţionale, am observat că fiecare dintre ele îţi oferă diferite perspective asupra vieţii.

Citind astfel de cărţi, tu vei înţelege orizonturi diferite spre care să te îndrepţi şi exemple din experienţele altor oameni.

Mai mult decât atât, vei afla cum indivizi aflaţi în situaţii similare cu cea în care te găseşti tu au aplicat soluţii care au funcţionat.

În felul acesta, îţi este mai uşor să găseşti răspunsuri şi să le aplici în propria ta viaţă. Cărţile de dezvoltare personală sunt precum un mentor universal care îţi stă la dispoziţie oricând ai nevoie de sfaturi.

Îţi recomand să citeşti şi Despre Robert Kiyosaki şi top 5 cărţi despre bani.

Trăsăturile comune ale cărţilor de self-help

Am început să citesc cărţi motivaţionale de la vârsta de 14 ani. De atunci şi până acum am „digerat” o grămadă de lecturi scrise de autori celebri precum Dale Carnegie, Napoleon Hill, Jim Rohn, Anthony Robbins şi alţii.

Ceea ce am observat în mai toate cărţile de acest gen este faptul că te îndeamnă să ieşi din zona de confort. Unele mai mult, altele mai puţin.

Apoi, orice carte vine cu părerea autorului despre viaţă şi impresii din experienţa sa proprie.

Unele dintre aceste cărţi îţi oferă rezultatele unor studii sau experimente atestate ştiinţific, care au fost realizate pe eşantioane de câteva sute ori mii de persoane.

Bazându-se pe reacţia lor comună la anumiţi stimuli cercetătorii au tras anumite concluzii. Aşa au apărut ştiinţele. Aşa s-a format şi psihologia, ca disciplină de cunoaştere a psihicului şi sufletului omenesc.

Te-ar putea interesa şi Gândirea pozitivă face minuni sau nu? (video)

Ce trebuie să înveţi din cărţile motivaţionale

cărţile de dezvoltare personală

Cu toate că lectura este benefică pentru corpul şi mintea omului, totuşi simplul act al citirii nu produce cine ştie ce schimbări.

Pentru ca rezultatele în viaţa ta să fie vizibile, este necesar ca şi comportamentul tău să se schimbe, bazându-te pe ceea ce ai învăţat din respectivele cărţi.

O carte bună îţi prezintă lecţia de viaţă însă te ajută să o şi aplici la situaţia ta proprie. Asta o face prin intermediul chestionarelor, exerciţiilor sau planificărilor.

Sarcina cea mai grea îţi revine ţie: aceea de a trece la treabă şi a pune în practică sfaturile învăţate.

Fără exerciţiu comportamentul nu se schimbă iar despre obiceiuri nici nu mai zic. De aceea, îţi recomand ca pe măsură ce citeşti cărţile de dezvoltare personală, să ai la îndemână un creion pentru a marca şi sublinia pasajele ce trebuiesc reţinute.

Ulterior te poţi întoarce la ele pentru a le repeta şi astfel, în timp, le vei memora.

Citeşte şi Cum să citeşti eficient 10.000 de cărţi PDF.

Capcana cărţilor de dezvoltare personală

Pare ciudat, dar există şi un risc atunci când citeşti astfel de cărţi. Care este acela?

Ei bine, există sute de autori în domeniul acesta. Sunt nenumărate viziuni asupra modului în care ar trebui să se desfăşoare comportamentul sau gândirea umană. Există diferite reţete ale succesului în orice plan al vieţii.

Însă care este metoda potrivită pentru tine?

Atunci când citeşti trebuie să înţelegi un lucru, încă de când dai prima foaie: cel care a scris cartea îşi exprimă un punct de vedere. El nu deţine adevărul suprem. El nu te cunoaşte pe tine.

Fiecare individ este unic în lume şi are problemele sale proprii şi personale. Este foarte probabil ca anumite strategii care au funcţionat pentru alţii să nu fie valabile şi pentru tine. Sau pentru mine…

Asta se întâmplă din cauză că studiile, de obicei, se realizează pe un număr de voluntari. Chiar dacă ei reacţionează într-un fel oarecum similar, nu înseamnă că toţi oamenii ar face la fel.

Fiinţa umană este deosebit de complexă şi nu poate fi redusă la o sumă de teorii universal valabile.

Cum îţi recomand să citeşti o carte

cum să citeşti cărţi de dezvoltare personală

De aceea, îţi sugerez să citeşti cărţile de dezvoltare personală conştient. Să treci prin filtrul gândirii tale toate informaţiile pe care le afli, înainte de a te hazarda să le dai crezare şi să le laşi să îţi pătrundă în mintea subconştientă.

Îţi propun să citeşti şi articolul Dacă nu ştii acest secret, încetează să mai citeşti vreo carte.

Se poate ca anumite concepte să fie greşite ori pur şi simplu să nu rezoneze cu fiinţa ta, convingerile şi dorinţele tale. Nu-i nicio problemă. Mergi mai departe.

Învaţă să citeşti o carte cu simţul raţiunii perfect activat. Caută să aplici lucrurile noi în viaţa ta şi să vezi ce merge şi ce nu. Învaţă să elimini ceea ce nu funcţionează.

Apoi trage o linie şi însuşeşte-ţi doar ceea ce îţi place şi se aplică pentru tine şi pentru situaţia ta personală.

În încheiere, vreau să te las cu acest citat din Jim Rohn „Don’t be a follower, be a student” (nu fii un adept, fii un student).

Deci ce au în comun cărţile motivaţionale? Un set de principii pe care trebuie să fii dispus să le aplici în viaţa ta, pentru a vedea schimbările.

Tu cum citeşti cărţile motivaţionale? Cum identifici principiile care ţi se potrivesc? Şi cum le aplici în viaţa ta?

Lasă-mi un comentariu şi hai să vedem cât mai multe păreri din partea cititorilor.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre ce au în comun toate cărţile de dezvoltare personală.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17a8a7a1954″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”102″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/ce-sunt-banii”,”title”:”Ce sunt banii şi prosperitatea financiară?”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top