Memoria subconştientului – cauza a tot ceea ce se întâmplă!

memoria subconştientului

Fiinţa umană este înzestrată cu o maşinărie foarte interesantă, şi anume memoria subconştientului, care îţi stă la dispoziţie.

Toate experienţele şi amintirile tale sunt stocate în acest depozit uriaş de informaţii, care este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă cu tine şi în viaţa ta.

Totuşi, natura acestor conexiuni arhivate în colosul minţii umane determină felul în care trăieşti, dar şi experienţele tale viitoare.

Tot răul din această lume are drept cauză neînţelegerea ori folosirea greşită a puterii subconştientului. Îţi vine să crezi?

De aceea, hai să vedem ce poţi face ca să accesezi această resursă inepuizabilă de energie creatoare şi cum să o foloseşti în avantajul tău.

Din acest articol vei afla despre ce înseamnă subconştientul şi care este rolul său în viaţa unei persoane. De ce contează atât de mult şi care este motivul pentru care toţi psihologii îl aduc în discuţie prin cărţi?

Care este originea tuturor relelor din această lume şi de ce unii oameni sunt fericiţi iar alţii atât de supăraţi?

La final ţi-am scris câteva recomandări de cărţi care îţi vor uşura înţelegerea asupra felului în care funcţionează mintea umană.

În acest articol vei afla informaţii despre:

1. Memoria subconştientului şi legea atracţiei

2. Rolul subconştientului în viaţa omului

3. Puterea magnetică a minţii

4. Memoria subconştientului îţi oferă ceea ce te aştepţi

5. Un punct de plecare pentru schimbare

6. Cărţi educative despre puterea subconştientului

Memoria subconştientului şi legea atracţiei

Poate că ai auzit de această expresie tot mai folosită în cărţile de dezvoltare personală, şi anume „legea atracţiei”.

Poţi afla mai multe informaţii despre aceasta în cărţile , şi scrise de autoarea de dezvoltare personală Rhonda Byrne. Sunt cărţi motivaţionale absolut extraordinare pe care le-am citit de mai multe ori şi mi-au plăcut foarte mult.

Pe scurt, subconştientul este acea parte a minţii care este responsabilă cu formarea convingerilor individului, în funcţie de care îşi trăieşte viaţa. El controlează destinul şi transformă în realitate toate gândurile întreţinute constant în minte.

Legea atracţiei afirmă că tot ceea ce gândeşte şi simte omul aduce în viaţa sa prin intermediul rezonanţei. Toate persoanele pe care le întâlneşti, situaţiile de viaţă şi stările pe care le ai se datorează gândurilor şi emoţiilor întreţinute suficient de mult timp în minte.

Dacă te enervezi, vei găsi tot mai multe motive de tensiune. Dacă rămâi calm şi pozitiv, vei atrage şi mai multe situaţii pe măsură.

În felul acesta, observăm clar că subconştientul este un laborator imens de cauze şi efecte, însă, la fel de bine, îl putem considera o bibliotecă umană. Tot ceea ce depozitează are grijă să perpetueze prin creaţie neîntreruptă.

Rolul subconştientului în viaţa omului

Modul în care funcţionează memoria subconştientului este absolut fenomenal. Chiar dacă sesizezi importanţa gândurilor tale ori nu crezi în impactul acestora asupra vieţii, principiul este în continuare valabil şi se aplică.

Se zice că în fiinţa umană există o mină de aur de unde poate extrage tot ceea ce are nevoie, în fiecare clipă.

Totuşi, există două categorii de oameni: cei care cred în puterea gândului şi cei care sunt „demagnetizaţi”, fricoşi şi pesimişti. Nu este de mirare că aceştia din urmă trăiesc mai tot timpul în griji, supărări şi neajunsuri. Iată cum subconştientul oferă omului ceea ce aşteaptă să i se întâmple şi ce crede în adâncul fiinţei sale.

De asemenea, legea subconştientului este universală şi orice om are acces la ea, odată ce o înţelege şi o aplică.

Una dintre cărţile introductive cu privire la forţa minţii este , scrisă de Joseph Murphy. Aici, autorul descrie în detaliu felul în care gândirea unui om îi determină destinul. Îţi recomand să o citeşti.

De altfel, Joseph Murphy este cel mai renumit autor în privinţa cărţilor despre subconştient.

Cu alte cuvinte, cel mai important rol al subconştientului este acela de a creea viitorul unei persoane, în funcţie de informaţiile pe care le-a depozitat în memoria sa de-a lungul timpului.

Reţine că marele secret universal constă în puterea creatoare care există în subconştientul unei persoane. Acolo există cauza primordială a lucrurilor.

Puterea magnetică a minţii

Aşa cum am menţionat la început, subconştientul lucrează cu legea atracţiei şi depinde de aceasta. Astfel toate evenimentele, circumstanţele, acţiunile şi stările tale sunt reacţii ale gândurilor întreţinute constant în minte.

Omul devine ceea ce gândeşte iar imaginile mentale pe care le ai despre tine vor atrage realităţi în consecinţă.

Dacă crezi că eşti incapabil să faci un anumit lucru, atunci vei fi. În schimb dacă crezi că poţi, vei putea. Vei încerca până când vei găsi o cale. Asta se numeşte „a persevera.”

Memoria subconştientului te ajută să îţi îndeplineşti obiectivele pe care le ai. Dacă vrei să obţii rezultate sigure, este nevoie să vizualizezi cu ochiul minţii scopul propus şi să te simţi ca şi cum ai fi reuşit deja.

Imaginile mentale, afirmaţiile verbale şi emoţiile care le însoţesc pun în funcţiune legea atracţiei şi sugestionează puternic subconştientul.

În plus, memoria subconştientului se află în strânsă legătură cu legea credinţei. Trebuie să crezi că poţi, la fel cum Biblia afirmă că poţi muta munţii din loc, dacă crezi cu tărie asta.

Sigur, este o metaforă, dar înţelegi ideea.

Memoria subconştientului îţi oferă ceea ce te aştepţi

Dacă mergi la bibliotecă şi împrumuţi o anumită carte, bibliotecara ştie exact la ce raft să meargă pentru a o găsi.

La fel şi mintea umană are inteligenţa de a arhiva toate experienţele şi convingerile tale, iar în momentul în care te loveşti de situaţii similare îţi oferă fix rezultatele pe care le ceri.

Cu alte cuvinte, dacă ţi-ai format un sistem de convingeri limitativ, în care îţi spui adesea „nu pot”, ceea ce vei primi din partea minţii tale vor fi situaţii în care chiar nu poţi.

Astfel, vei intra într-un cerc vicios în care vei spune că de vină este sistemul, oamenii, ghinionul fără să îţi dai seama că tu singur eşti responsabil de ceea ce ai creat.

Până când nu preiei controlul asupra fiinţei tale şi nu faci ajustările necesare în atitudinea mentală, nu vei observa schimbări pozitive. Tot ceea ce Universul îţi va aduce vor fi datele imprimate în memoria subconştientului tău.

Un punct de plecare pentru schimbare…

Cel mai important sfat pe care ţi-l ofer este să nu te limitezi singur. Nu lăsa intelectul să stea în calea dorinţelor tale. Nu rămâne blocat în circumstanţele care nu-ţi convin.

Totuşi trebuie atenţie.

Mintea umană este foarte inteligentă. Există ceea ce se numeşte Legea efectului invers, care afirmă că atunci când există un conflict între imaginaţie şi voinţă, întotdeauna va învinge imaginaţia.

Deci ai grijă ca voinţa şi dorinţa să fie în armonie, nu în contradicţie.

Primul pas pe care îţi recomand să îl faci pentru schimbarea împrejurărilor este să devii conştient că tu le-ai creat, într-o formă sau alta.

Apoi, vreau să te relaxezi şi să îţi propui o schimbare pozitivă în viaţa ta. Scrie pe o coală de hârtie ce îţi doreşti să schimbi la tine sau la viitorul tău.

Foloseşte-te de puterea cuvântului, întrucât ceea ce spui în mod repetat pătrunde în subconştient. Creează un fel de mantră în care să îţi repeţi zilnic următoarea afirmaţie: „pe zi ce trece îmi este din ce în ce mai bine în toate privinţele.”

Urmăreşte să simţi asta şi vizualizează rezultatul ca şi cum îl trăieşti deja în prezent.

Cărţi educative despre puterea subconştientului

Acum că ai devenit conştient de măreţia care există în tine, vreau să te ajut în călătoria pe care abia ai început-o.

Nu te opri aici şi nu te mulţumi doar să citeşti acest articol. Nu îţi va schimba cu absolut nimic viaţa dacă nu treci la acţiune să faci schimbările necesare.

Schimbările pot fi grele dacă nu ai ghidul potrivit. De aceea, îţi recomand următoarele cărţi pe care le-am citit şi te vor ajuta şi pe tine.

Îţi recomand să le citeşti pe toate şi te asigur că viaţa ta se va schimba fundamental.

Îţi doresc multă pace şi bucurie!

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre memoria subconştientului.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

POSTĂRI RECENTE

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-177f4fffde6″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

1 thought on “Memoria subconştientului – cauza a tot ceea ce se întâmplă!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top