autosugestia sau puterea minţii

Autosugestia sau puterea minţii: fenomenul MAGIC

Ştiai că în interiorul corpului tău există o forţă de-a dreptul magică numită autosugestia sau puterea minţii?

Indiferent de locul în care te afli sau condiţiile tale curente, tu dispui de o capacitate absolută de a schimba orice în viaţa ta, cu ajutorul condiţionărilor mentale potrivite.

Ai toate instrumentele necesare pentru a schimba calitatea vieţii tale şi poţi începe cel mai simplu cu putinţă: folosind cuvintele potrivite.

În articolul de faţă vreau să îţi explic această putere fenomenală de care dispui, denumită autosugestia. Ce este, cum poate fi folosită corect şi ce efecte produce?

Aşa cum te-am obişnuit, la finalul articolului îţi recomand câteva cărţi de specialitate care te vor ajuta să pui toate aceste concepte în practică, cu rezultate pozitive.

Te invit să vizionezi acest videoclip LIVE pe care l-am susţinut pe pagina oficială de Facebook, cu tema „Puterea miraculoasă a Autosugestiei – mina ta de AUR”, în care îţi explic totul despre acest subiect.

Apasă pe imaginea de mai jos pentru a ajunge la videoclip.

Cuprins articol

1. Autosugestia sau puterea minţii: un fenomen aparent inexplicabil

2. Cum să înţelegi simplu „sugestia”?

3. Aparatul de filtrare a mesajelor venite din exterior

4. Autosugestia sau puterea minţii: cât timp îi ia unei sugestii ca să devină realitate?

5. Ne putem minţi cu ajutorul autosugestiei pozitive?

6. Cât de importantă este sugestia sau puterea minţii?

7. Cărţi din care să înveţi practica autosugestiei

Autosugestia sau puterea minţii: un fenomen aparent inexplicabil

Marii psihologi, de la Emile Coue încoace au studiat fiziologia creierului şi modul în care individul răspunde la diferiţi stimuli exteriori.

În cele din urmă s-a dovedit ştiinţific că în interiorul maşinăriei creierului uman rezidă o forţă neînţeleasă pe deplin: puterea subconştientului. Această parte a creierului este responsabilă de toate alegerile pe care le faci şi îţi croieşte destinul.

Însă este ea la voia întâmplării? Să fie viaţa ta un hazard sau o urmare firească a unor direcţii precis stabilite chiar înainte să te fi născut?

O exista oare ceea ce se numeşte „destin”?

Indiferent că există sau nu soarta, este clar un lucru: omul are capacitatea clară de a-şi influenţa destinul. Şi poate face asta prin intermediul gândurilor sale.

Cum să înţelegi simplu „sugestia”?

despre autosugestia sau puterea minţii

Înainte de a trece să vorbim pe larg despre autosugestia şi puterea minţii, este necesar să înţelegi ce înseamnă o „sugestie.” Nu este nimic complicat aici, sugestia fiind practic orice mesaj din exterior pe care îl auzi şi în care decizi să crezi.

Prin intermediul celor cinci simţuri percepem stimuli exteriori şi răspundem în consecinţă. Pe unii îi acceptăm ca fiind adevăraţi şi valabili pentru noi, pe alţii îi respingem din faşă. În funcţie de ceea ce accepţi ca fiind o potenţială realitate, mintea îţi este influenţată să reproducă acea stare de lucruri.

Se zice că mintea umană este precum un computer super inteligent. Partea conştientă preia informaţiile de la simţuri şi le decodifică iar atunci când acestea trec de bariera raţională şi critică ajung să pătrundă în inconştient. De acolo se transformă în tiparuri subconştiente care încep să modifice circumstanţele vieţii şi persoanei.

Ca să fiu mai exact, sugestia este un mesaj pe care creierul tău îl percepe şi îl decodifică.

Citeşte şi Subconştientul şi minunile lui: descoperă-ţi puterea interioară.

Aparatul de filtrare a mesajelor venite din exterior

Cu toate că mintea este deosebit de complexă şi adesea funcţionează pe pilot automat, emiţând zeci de mii de gânduri zilnic, unele dintre acestea ajung să ne guverneze viaţa.

Sugestiile care trec de filtrul minţii raţionale se transformă în credinţe, convingeri şi filtre de interpretare a lumii înconjurătoare. Aproape insesizabil, acestea îşi fac loc în viaţa ta şi ajung să devină propriul tău crez existenţial.

Nu te-ai trezit vreodată în situaţia să accepţi fără menajemente un „adevăr” înainte de a-l verifica cu stricteţe, pentru ca mai târziu să crezi în el cu vehemenţă, cu toate că nici măcar nu a fost al tău propriu?

Iată că în fiecare zi noi oamenii suntem bombardaţi cu tot felul de informaţii care ne pot „creşte” potenţialul ori, dimpotrivă, ne pot secătui de energie.

Uită-te la mintea ta ca la un căpitan de navă. Conştientul sau partea obiectivă a minţii dă ordinele, iar subconştientul care este partea subiectivă a minţii, le îndeplineşte cu acurateţe.

Te-ar putea interesa şi Subconştientul – cheia rezolvării tuturor problemelor tale.

Autosugestia sau puterea minţii: cât timp îi ia unei sugestii ca să devină realitate?

timp autosugestia sau puterea minţii

Cercetările arată că, în medie, o sugestie pătrunde în mintea subconştientă dacă este repetată cu o anumită frecvenţă şi o bucată de timp. De exemplu, unii spun că ar fi necesar cam 45 de zile de repetiţie a unei sugestii, pentru ca aceasta să capete efect.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca anumite mesaje să treacă de bariera minţii conştiente chiar mai repede de-atât. Aici depinde mult de credinţa subiectului şi starea sa emoţională.

Atunci când te-ai despărţit de persoana iubită şi simţi că totul în jurul tău este sumbru iar oamenii par cu toţii reci, o sugestie de genul „lumea este dură iar iubirea nu prea mai există pe pământ” te-ar putea face să crezi imediat asta.

De ce? Pentru că sugestia respectivă vine pe un fond emoţional propice pe care îl ai, astfel că şansele să o preiei ca „valabilă” sunt maxime.

Făcând asta, starea ta interioară se degradează şi mai tare iar oamenii din jurul tău încep să pară că într-adevăr sunt reci şi nepăsători cu tine.

Îţi recomand să citeşti şi 6 cărţi de citit la supărare.

Ne putem minţi cu ajutorul autosugestiei pozitive?

Bine bine, ai putea spune. Dar autosugestia sau puterea minţii pot fi folosite chiar la orice?

Aş putea să îmi spun că voi ajunge preşedintele Americii şi asta chiar s-ar putea întâmpla?

Aici trebuie să discutăm despre condiţiile pe care ar trebui să le îndeplinească autosugestia pentru a avea „şanse” să se materializeze.

În primul rând, atunci când formulezi o formulă de autosugestie ea trebuie să fie pozitivă. Nu spune „de mâine nu mai mănânc dulciuri”, pentru că mintea ta va percepe negaţia „nu” ca fiind un „da”. Deci efectul va fi contrar.

Spune mai degrabă „de astăzi mănânc sănătos.” Şi aici am inclus o a doua condiţie a autosugestiei potrivite, care este aceea de a formula mesajul la timpul prezent.

Nu plasa niciodată autosugestiile tale la timpul viitor, pentru că acestea riscă să nu se îndeplinească. Mintea nu va ştii când să atragă îndeplinirea respectivului ordin şi, prin urmare, îl va lăsa în abisul infinit al viitorului.

Este precum un bancul acela în care un vânzător a pus anunţul că „de mâine toate produsele sunt la 50% reducere” iar clienţilor care doreau să beneficieze şi veneau „mâine” li se spunea tot timpul „de mâine”. Înţelegi ideea?

Fii pragmatic, fii realist şi plasează-te la momentul prezent.

Citeşte şi Recenzie carte Puterea extraordinară a subconştientului tău (de Joseph Murphy).

Cât de importantă este autosugestia sau puterea minţii

Tot ceea ce eşti în prezent a fost clădit pe fundamentul unor convingeri şi interpretări ale factorilor externi.

Fiecare informaţie pe care ai primit-o de-a lungul timpului ai decodificat-o cu ajutorul minţii tale. Dacă tiparurile de interpretare au fost greşite, la fel au fost şi concluziile.

Autosugestia sau puterea minţii îţi stă la dispoziţie întotdeauna să înveţi cum să-ţi remodelezi realitatea, bazându-te pe adevărurile care îţi fac ţie bine.

De ce să-i laşi pe alţii să te controleze? Fii tu propriul stăpân al tău.

Cum poţi face asta simplu şi rapid? Folosind cea mai măreaţă maşinărie din Univers: mintea ta subconştientă.

Învaţă cum să foloseşti autosugestia pentru a creea realitatea pe care ţi-o doreşti şi nu mai rămâne la cheremul „destinului” pe care crezi că nu-l poţi controla.

Eşti mai puternic decât crezi şi ai capacitatea să faci ajustările necesare în viaţa ta, astfel încât lucrurile să capete o turnură favorabilă pentru tine.

Cărţi din care să înveţi practica autosugestiei

Pentru că fiecare articol de-al meu doreşte să pătrundă în mintea ta şi să producă schimbările necesare, este nevoie să practici ceea ce ai învăţat.

Dar mai mult decât atât, este necesar să îţi îmbogăţeşti cunoştinţele despre acest domeniu pe care îl reprezintă autosugestia sau puterea minţii.

Înainte de toate te invit să descarci gratuit Ebook-ul meu 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa, pentru a vedea toate recomandările mele.

Completează formularul de mai jos şi apoi confirmă emailul pe care îl vei primi de la Psihologia Gândului.

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Aşa că în rândurile de mai jos îţi prezint 5 cărţi despre autosugestie care te vor ajuta să stăpâneşti acest domeniu. Clic pe fiecare pentru a ajunge la librăria online unde poţi afla informaţii suplimentare şi poţi beneficia de reducere.

1. 52 de afirmaţii săptămânale şi tehnici practice pentru a-ţi descătuşa puterea subconştientului (de Joseph Murphy) – reducere 10%

2. Pachet complet 5 cărţi scrise de Norman Vincent Peale, despre gândirea pozitivă – reducere 10%

3. Puterile subconştientului (de Joseph Murphy)

Ţi-a plăcut? Acum spune-mi dacă tu ai folosit vreodată autosugestia pentru a schimba ceva în viaţa ta şi ce rezultate ai obţinut?

Dacă nu, ce obicei nou ţi-ar plăcea să cultivi cu ajutorul autosugestiei sau ce defect ai dori să elimini?

Scrie-mi un comentariu mai jos şi hai să vedem cu te putem ajuta.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17acaa77871″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”104″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/pastile-pentru-gandire-pozitiva”,”title”:”Pastile magice pentru gandire pozitiva”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top