importanta cuvintelor in viata omului

Importanta cuvintelor in viata omului

Dumnezeu ne-a înzestrat cu două urechi şi o singură gură, asta probabil pentru a ne face să ascultăm mai mult, însă te-ai întrebat vreodată care este, în realitate, importanta cuvintelor in viata omului?

Probabil că nu eşti conştientă de deplin de impactul major al acestora asupra stărilor şi evenimentelor care ţi se întâmplă.

Însă un lucru este sigur: felul în care vorbeşti şi spusele tale capătă sens în acest univers al cauzelor şi efectelor.

După cum scrie şi autorul Anthony Robbins, în cartea „Trezeşte uriaşul din tine” limbajul pe care îl folosim în mod curent creează reţele neuronale în creier şi dă naştere anumitor consecinţe în vieţile noastre.

Îţi recomand să citeşti această carte, pentru că este una dintre cele mai complexe şi complete pe acest subiect.

Hai să vedem cum poţi să preiei controlul asupra obiceiului vorbirii, astfel încât să nu te mai sabotezi singură.

Citeşte şi Top 5 cele mai bune cărţi de dezvoltare personală în 2021.

Importanta cuvintelor potrivite in viata omului

Se spune că gândurile au ca punct de plecare vorbele pe care le folosim în mod obişnuit. Dacă afirmaţiile tale sunt lipsite de putere şi orientate mai mult către ceea ce nu îţi convine în viaţa ta, nu e de mirare că lucrurile nu merg chiar aşa de bine.

Cine a spus că suntem „zei ai destinului nostru” prin faptul că avem capacitatea să ne croim vieţile, nu a minţit. Tot mai mulţi autori de specialitate subliniază puterea „magică” a cuvintelor pe care omul le foloseşte.

Una dintre cărţile foarte potrivite pe acest subiect este „Cuvinte care vindecă. Ce poţi spune când nu ştii ce să spui”, de Nance Guilmartin.

Plus că mai este un fenomen care intervine: legea atracţiei. Conform acesteia, tot ceea ce spui în mod constant ajungi să crezi şi să vezi materializat în propria ta viaţă.

Tocmai de aceea, marii filosofi ai lumii au întărit ideea că nu există binele şi răul şi că tot ceea ce se întâmplă este relativ şi diferit de la un individ la altul.

Dacă cuvintele tale indică putere şi optimism, aşa vei ajunge să te simţi.

În schimb, dacă ele reflectă stările negative şi etichetele distructive asupra lumii, Universul rezonează şi îţi va pune în faţă ceea ce crezi.

Asta explică foarte bine Rhonda Byrne în pachetul de 5 cărţi din colecţia Secretul. Recomand maxim să le citeşti, sunt de-a dreptul fascinante.

Te-ar putea interesa şi Dacă nu ştii acest Secret, încetează să mai citeşti vreo carte.

Ce rol au, de fapt, cuvintele?

În realitate, vorbele sunt adevărate sugestii. Dacă ţi le spui singură ele devin autosugestie.

Mintea omenească operează cu sugestii, de fapt acestea sunt chiar materialul de lucru al subconştientului tău.

Fără o atenţie sporită asupra acestor mecanisme ale gândirii, viaţa individului poate deveni un haos general. Subconştientul preia orice sugestie suficient de puternică care guvernează mintea conştientă şi o materializează.

Astfel, dacă îţi spui că „nu poţi” sau că „este greu”, ori chiar „este imposibil să…”, subconştientul va prelua acele sugestii ca fiind adevărul tău. În consecinţă, va da naştere unei realităţi în care chiar vei simţi că nu poţi iar toate convingerile tale se vor întări şi mai mult.

Deci, cuvintele sunt o formă de energie creatoare. Ele dau naştere emoţiilor şi structurilor tale psihice.

Îţi recomand să citeşti şi John Maxwell – 5 paşi ca să faci faţă descurajărilor.

Cum să preiei controlul asupra limbajului

Importanta cuvintelor potrivite in viata omului se reflectă în destinul său.

Uită-te puţin la trecutul tău: ce atitudine ai faţă de eşecurile tale? Dar faţă de succesuri? Ce cuvinte foloseşti pentru a le descrie pe fiecare în parte?

Dacă vei învăţa să îţi stăpâneşti gândurile negative vei înţelege că viaţa poate fi trăită la adevăratul ei potenţial. Totul depinde numai de tine şi de atitudinea pe care alegi să o adopţi.

Ca să deţii controlul asupra vocabularului tău, trebuie în primul rând să devii conştient de fiecare cuvânt pe care îl scoţi pe gură. Ce subliniază el? Ce natură are?

Cum descrii evenimentele cu care te confrunţi? Ce părere ai despre lume, în general? Despre oameni ce crezi? Dar despre tine?

Răspunsul tău la aceste întrebări reflectă calitatea vieţii tale. Dar mai mult decât atât, frecvenţa cu care accepţi şi foloseşti anumite sugestii determină rapiditatea cu care creierul tău se va acomoda cu convingerile respective.

Iar apoi intervine fenomenul de multiplicare.

Învaţă să foloseşti Autosugestia pozitivă

Poate că ceea ce am spus mai sus pare simplu, însă nu este chiar aşa.

Omul nutreşte zeci de mii de gânduri zilnice şi acestea guvernează experienţele sale de viaţă.

Autosugestia este procesul prin care îţi impui să rosteşti pentru tine acele cuvinte care vrei să devină experienţele tale.

Am scris mai multe despre Autosugestie aici: autosugestia sau puterea minţii – fenomenul Magic.

Dacă îţi doreşti să ai mai mulţi bani, de exemplu, nu spune în mod frecvent „sunt sărac şi nu îmi ajung banii”, ci spune mai degrabă: „banii vin către mine în abundenţă şi din surse nebănuite”.

Chiar dacă realitatea pe care o trăieşti în momentul de faţă nu este roz, caută să creezi viaţa pe care ţi-o doreşti plecând de la gândurile tale dar şi de la cuvintele pe care le rosteşti mai tot timpul.

Evită conversaţiile negative, secătuitoare de energie pozitivă şi angrenează-te în cele optimiste şi constructive.

Caută să găseşti oamenii şi situaţiile care te inspiră să îţi realizezi obiectivele şi nu petrece timp în preajma acelora care reprezintă compătimire, plângere de milă şi văitare.

Nu uita că tu eşti făuritorul propriului destin. Şi unealta ta de bază sunt cuvintele pe care le foloseşti.

Alege 3 cuvinte care reflectă viitorul pe care ţi-l doreşti şi spune-mi-le într-un comentariu mai jos.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre importanta cuvintelor potrivite in viata omului.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”30″ horizontal-space-d=”30″ ct=”post_list-43430″ ct-name=”Image & Text 04″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17aec98f468″ horizontal-space-m=”0″ vertical-space-m=”20″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ dynamic=”author” class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0), rgba(0, 0, 0, 0)), url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0.08), rgba(0, 0, 0, 0.08)), url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style][tcb_dynamic_field type=”author” alt=”Author Image” title=”Image & Text 04″ data-classes=”avatar avatar-256 photo avatar avatar-256 photo avatar avatar-256 photo avatar avatar-256 photo tve_image” post_list=”1″]

[tcb_post_author_name link=’0′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′]

[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-dynamic-link tve-froala fr-basic”,”class”:”tve-dynamic-link tve-froala fr-basic”,”data-css”:”tve-u-17aec98f47b”,”data-dynamic-link”:”tcb_post_date_link”,”data-shortcode-id”:”18040″,”dynamic-postlink”:”tcb_post_date_link”,”href”:”((tcb_post_date_link))”,”style”:”outline: none; font-size: 12px !important;”}’ link-css-attr=”tve-u-17aec98f47b”]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”#”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top