Top 9 carti deosebite care merita citite într-o viaţă

top carti care merita citite în 2020

Last Updated on 4 ani by Adrian

Dacă eşti în căutare de un topcarti care merita citite neapărat atunci ai nimerit fix unde trebuie.

În acest articol îţi voi prezenta pe scurt Top 9 carti motivaţionale pe care eu le-am citit şi ţi le recomand şi ţie.

Sunt cărţi de dezvoltare personală cu răsunet în lumea psihologiei şi sunt convins că îţi vor fi de un mare folos. În plus, fiecare dintre ele se găsesc în prezent la un preţ decent şi, dacă ai puţin noroc, vei putea să prinzi câteva oferte cu reduceri irezistibile.

Oricare dintre aceste cărţi motivaţionale îţi oferă lecţii de viaţă preţioase despre gândire, relaţii interumane şi emoţii. Ele te vor învăţa, prin exemple şi exerciţii specifice, cum să îţi controlezi propria mentalitate pentru a creea o personalitate pregătită pentru succes.

Aşa că citeşte descrierea pe care am făcut-o mai jos şi treci la treabă, citeşte-le. Îmi vei mulţumi după aceea.

În acest articol vei afla despre următoarele cărţi:

  1. Forţa gândirii pozitive – de Norman Vincent Peale
  2. Gândeşte şi vei fi bogat – de Napoleon Hill
  3. Pescăruşul Jonathan Livingston – de Richard Bach
  4. Manualul războinicului luminii – de Paulo Coelho
  5. Călătoria sacră a luptătorului paşnic – de Dan Millman
  6. Manuscrisul găsit la Accra – de Paulo Coelho
  7. Omul în căutarea sensului vieţii – de Viktor E. Frankl
  8. Sistemul Maestrului – de Charles F. Haanel
  9. Cartea celor cinci cercuri – de Miyamoto Musashi

Te-ar putea interesa să afli şi despre Text argumentativ despre rolul lecturii în dezvolarea personală.

Top carti care merita citite – Forţa gândirii pozitive de Norman Vincent Peale

Mi-a plăcut mult această carte. Practic, ea constituie un ghid pe înţelesul tuturor, care încurajează la acţiune în scopul autoperfecţionării.

Dacă vrei să trăieşti o viaţă fericită, satisfăcătoare şi plină de împliniri această capodoperă este potrivită pentru tine. Te asigur!

Fără afirmaţii pompoase şi principii greu de însuşit, opera constituie o experienţă spirituală a autorului. Ea te învaţă cum să gândeşti pozitiv şi să redescoperi credinţa în Dumnezeu dar şi în tine însuţi. Misiunea finală: depăşirea obstacolelor şi însuşirea unor virtuţi autentice.

Norman Vincent Peale este autorul a 46 de cărţi şi este cunoscut în lume ca fiind „Predicatorul de milioane.” Timp de 52 de ani a fost pastor principal la Biserica Marble Collegiate din New York.

Află cum pot fi îmbinate perfect credinţa religioasă cu principiile psihologiei motivaţionale pentru a obţine progresul în viaţă.

Cumpără cartea de .

Gândeşte şi vei fi bogat, de Napoleon Hill

Vândută în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume, această carte este cunoscută în limba engleză sub titlul „Think and grow rich”.

Fiind un ghid absolut despre educaţia financiară, îţi oferă secretul îmbogăţirii astfel cum se desprinde din experienţa a peste 500 de oameni foarte bogaţi.

Această lucrare conţine secretul pus în practică de mii de oameni care au reuşit în diferite domenii ale vieţii. 

Carnegie, un alt colaborator al autorului, a descoperit că ceea ce se studiază în şcoli nu are nicio legătură cu modul de obţinere a marilor averi.

Oameni celebri şi personalităţi istorice de mare succes au folosit acest secret şi au învăţat cum să nu mai accepte farsele sorţii.

Te-ar putea interesa şi Cele mai bune cărţi motivaţionale la reducere acum.

Autorul însuşi consideră că „orice realizare şi orice bogăţii dobândite încep cu o idee”. De aceea pune mare accent pe principiile gândirii strategice şi clare.

Napoleon Hill s-a născut într-o familie săracă şi a rămas orfan la vârsta de 12 ani. A învins sărăcia şi condiţiile mizerabile purtând în inimă ambiţia de a descoperi ce-i face pe oameni bogaţi. Astfel a avut prilejul să intervieveze mai mulţi oameni de succes ai vremii sale, printre care şi Andrew Carnegie – magnatul oţelului. Acesta i-a dat o sarcină aparte: aceea de a intervieva peste 500 de milionari pentru a descoperi formula succesului care poate fi aplicată de orice om.

Mentorul său a fost Andrew Carnegie şi în cele din urmă a devenit consultant al liderilor în afaceri, orator şi autor celebru. Desigur, a aplicat el însuşi principiile descrise în carte şi a devenit milionar pe cont propriu.

Cumpără cartea de .

Pescăruşul Jonathan Livingston de Richard Bach

Cu siguranţă aceasta este una dintre acele carti minunate care merită citită într-o viaţă de om.

Este o poveste simplă dar plină de esenţă psihologică, care a devenit un bestseller internaţional. Făcând referire la metafora zborului şi la lumea pescăruşilor, autorul subliniază importanţa distingerii de mulţime prin urmărirea idealurilor proprii. Chiar dacă acestea par imposibile pentru cei din jur. 

Pentru Jonathan, pescăruşul din poveste, zborul nu este doar o fâlfâire a aripilor, fără scop şi măiestrie. El vede în asta o cale de eliberare a spiritului de trup, spaţiu şi timp. 

De aceea încearcă din răsputeri să deprindă o tehnică de zbor nemaiîntâlnită în specia lui, fapt care-l face să fie marginalizat de semenii săi.

În noi toţi trăieşte pescăruşul Jonathan şi este acel simţământ care ne îndeamnă să facem ceva unic, să depăşim limitele care ne-au fost întipărite în conştiinţă.

Această poveste este pentru cei care îşi ascultă inima şi nu trăiesc numai după reguli. Cei care vor să se desăvârşească şi care ştiu că viaţa adevărată capătă sens dincolo de aparenţe, unde îşi realizează adevăratul potenţial interior.

Citeşte şi 6 cărţi de citit la supărare.

Cumpără cartea de .

Manualul războinicului luminii de Paulo Coelho

Paulo Coelho este autorul copilăriei mele şi unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii moderne.

Această carte este simplă. Cu siguranţă este una dintre top carti care merita citite.

Este o culegere de gânduri filosofice şi poveşti motivaţionale demne de sufletul oricărui căutător al înţelepciunii.

Când am citit această carte am simţit că am o revelaţie. Atât este de frumoasă şi inspiraţională! Opera este o invitaţie pentru fiecare dintre noi să ne trăim visele, să ne împlinim destinul pe care îl alegem, să acceptăm imperfecţiunile vieţii şi să ne ridicăm din cenuşă, precum pasărea Phoenix.

Autorul ne ajută, prin pildele sale, să ne descoperim propriul războinic al luminii care sălăşluieşte în cotloanele inimilor noastre.

Fiecare are o cale a sa. Tu eşti dispus să ţi-o descoperi pe a ta?

Cumpără cartea de .

Călătoria sacră a luptătorului paşnic de Dan Millman – top carti care merita citite 

Strâns legată de opera , scrisă de acelaşi autor şi ecranizată sub aceeaşi denumire, cartea aceasta este pur şi simplu deosebită.

Profund filosofică, ea subliniază importanţa descoperirii sinelui prin meditaţie şi introspecţie atent realizate. 

În esenţă, această carte descrie călătoria autorului în jurul lumii, experienţele sale spirituale neobişnuite şi învăţăturile dobândite de la oameni remarcabili. Practic, ea prezintă diverse învăţături filosofice deosebite, sub forma povestirii care captivează cititorul încă de la prima pagină.

Dan Millman a fost campion mondial de gimnastică, profesor universitar iar în prezent este autorul a numeroase cărţi care au ajuns bestseller. Este binecunoscut ca o figură importantă în lumea filosofiei şi celor care sunt capabili să trezească spiritual.

Cumpără cartea de .

Manuscrisul găsit la Accra de Paulo Coelho

Iar Coelho! Da, pentru că pur şi simplu nu mă pot abţine. Am citit cartea aceasta când aveam 20 de ani şi mi-a plăcut mult. Este profund filosofică şi spirituală.

Se zice că acest manuscris găsit demult cuprinde secretul vieţii noastre. Printre locuitorii Oraşului Sfânt se afla un înţelept, căruia i se spunea Coptul. El vorbea mulţumii despre învăţămintele desprinse din viaţa zilnică, obstacole şi greutăţi pe care fiecare trebuie să le îndure.

Dar mai mult decât atât, el le arată cum pot transforma piedicile în noi oportunităţi. 

Cartea aceasta ne invită să ne gândim la importanţa trăirii momentului prezent, la principiile şi fundamentele morale ale omului. 

Vorbele înţeleptului au fost însemnate pe un papirus şi ascunse într-o peşteră din Egipt. 

Vrei să găseşti răspunsuri la întrebările legate de dragoste, înfrângere, decepţii, singurătate, teamă, loialitate, sexualitate, viitor, viaţă şi regulile acesteia?

Atunci citeşte această carte, pe care o poţi cumpăra de .

Omul în căutarea sensului vieţii de Viktor E. Frankl

Autorul a fost profesor de neurologie şi psihiatrie iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost închis 3 ani în lagărele de la Auschwitz.

Acolo a cunoscut ororile la care se poate înjosi spiritul uman. Şi ne povesteşte cu lux de amănunte în această carte, subliniind cum a găsit puterea să supravieţuiască. Cu toate că se aflase de multe ori la limita morţii iminente.

Aceasta este o carte despre supravieţuire care zugrăveşte decăderea omului în faţa suferinţelor crunte care pot fi imaginate de către cele mai deranjate minţi.

Opera autorului subliniază mai mult cum şi-a găsit puterea să supravieţuiască ororilor care existau în lagărele de concentrare.

El povesteşte cum primii care au murit la Auschwitz au cedat în primul rând datorită dispariţiei motivaţiei şi speranţei de a trăi.

Citeşte şi Omul în căutarea sensului vieţii (recenzie).

În cele din urmă autorul a înţeles că viaţa nu este o căutare a plăcerii sau a puterii, cum credeau filosofi celebri, ci mai degrabă a sensului. Credea că „provocarea cea mai serioasă pentru o persoană este să găsească sens în viaţa sa.”

Un citat care m-a marcat din această carte este că „nu poţi controla ce ţi se va întâmpla în viaţă, dar îţi poţi controla întotdeauna sentimentele şi acţiunile faţă de evenimentele vieţii.”

Carl Rogers a numit această carte „una dintre cele mai prodigioase contribuţii la ştiinţa psihologiei în ultimii 50 de ani.”

Categoric merită să o citeşti. O poţi cumpăra de .

Sistemul maestrului de Charles F. Haanel

O altă piesă importantă din top carti deosebite care merita citite într-o viaţă este Sistemul Maestrului.

Este o carte despre analiza succesului şi modul cum poate fi dobândit cu ajutorul Sistemului Realizării creat de Haanel.

Acest sistem de învăţăminte te ajută să obţii succesul total şi să îţi descoperi adevărata măreţie interioară.

Totodată vei afla cum să scapi de temeri, să îţi dezvolţi încrederea în sine şi să îţi realizezi potenţialul ascuns.

În esenţă, această lucrare te va învăţa să gândeşti constructiv şi să capeţi acel „magnetism” care atrage abundenţa, sănătatea ideală şi starea continuă de bine.

Par cuvinte pompoase? Ei bine, te invit să citeşti cartea şi să te convingi singur.

O poţi cumpăra de.

Ai la dispoziţie 24 de săptămâni pentru implementarea fiecărui principiu de viaţă descris în carte.

Îţi recomand să citeşti şi Perseverenţa – Asul tău din mânecă pentru succesul în viaţă.

Cartea celor cinci cercuri (Gorin No Sho) de Miyamoto Musashi

Deşi poate părea o carte despre arta războiului, te încredinţez că este mai mult decât atât.

Miyamoto Musashi a fost unul dintre cei mai mari luptători japonezi, fiind considerat Kensei, adică un sfânt al sabiei în Japonia.

Musashi a depăşit limitele umane în artele marţiale creând un stil de luptă propriu.

Este bine să ştii că artele marţiale implică atât tehnici fizice cât, mai ales, învăţarea stăpânirii gândurilor şi emoţiilor care asaltează fiinţa umană.

În această carte maestrul prezintă strategia Hyoho, care este un mod de antrenament fizic şi o metodă de atingere a perfecţiunii interioare.

Se consideră că această carte a fost scrisă de samurai cu puţin timp înainte de a muri, în peştera Reigando din regiunea Kumamoto.

În esenţă, această lucrare reprezintă un manual de strategie militară şi incursiune în filosofia artelor marţiale.

Maestrul de sabie descrie cum aceste tehnici de luptă pot fi îmbinate cu preceptele filosofiei Zen şi utilizate în viaţa de zi cu zi.

În plus, vei avea ocazia să citeşti şi despre Dokkodo (Drumul pe care trebuie să mergi singur), care cuprinde 21 de reguli de conduită morală concepute de celebrul maestru al artelor marţiale, pentru elevii săi.

Comandă cartea de .

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre top carti deosebite care merita citite într-o viaţă de om.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17426af3e83″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”61″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/text-argumentativ-despre-rolul-lecturii-in-dezvoltarea-personala”,”title”:”Text argumentativ despre rolul lecturii in dezvoltarea personala”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top