optimismul si gandirea pozitiva sfaturi

Cum îţi schimbă viaţa optimismul si gandirea pozitiva

Tema optimismul si gandirea pozitiva se regăseşte în absolut toate cărţile motivaţionale, însă ce înseamnă mai exact?

Cum poţi să treci de la un mod de gândire preponderent pesimist către unul optimist?

Şi ce presupune să gândeşti pozitiv? Este suficient să te gândeşti la ceea ce îţi doreşti ca să se întâmple în viaţa ta? Ei bine nu-i chiar aşa de simplu.

Toate aceste întrebări probabil că ţi le-ai pus de mai multe ori şi nu ai găsit un răspuns clar la ele. De aceea, am decis să scriu acest articol în care voi aborda optimismul si gandirea pozitiva pentru a te ajuta să înţelegi despre ce este vorba de fapt.

Îţi aduc la cunoştinţă că am făcut şi un VIDEO LIVE pe pagina de facebook privind această temă. Îl poţi accesa aici.

VIDEO LIVE FACEBOOK OPTIMISMUL ŞI GÂNDIREA POZITIVĂ

În acest articol vei găsi informaţii despre:

Te-ar putea interesa şi articolul Ce este gândirea pozitivă şi care sunt efectele ei.

Ce înseamnă optimismul si gandirea pozitiva?

optimismul-si-gandirea-pozitiva-definitie

Într-un alt articol pe care l-am scris pe blog despre gândirea pozitivă spuneam că aceasta înseamnă un set de idei direcţionate către scopul sau dorinţele tale bune.

Subliniam faptul că optimismul înseamnă să-ţi îndrepţi mintea către ceea ce îţi doreşti în viaţă şi îţi produce bucurie. Fie că te gândeşti la experienţele plăcute din trecut ori la ceea ce ţi-ar plăcea să trăieşti în viitor, asta înseamnă gândirea pozitivă.

Optimismul nu numai că produce secreţii chimice favorabile funcţionării corecte a minţii tale dar te ajută şi să găseşti soluţii mult mai rapid.

Se spune că nu contează atât de mult ceea ce ni se întâmplă ci maniera în care alegem să reacţionăm. Iar asta ţine foarte mult de convingerile pe care ni le-am format de-a lungul timpului.

În acest sens te îndemn să citeşti şi articolul Despre gândirea pozitivă – recenzie cartea Forţa gândirii pozitive (de Norman Vincent Peale).

Acolo îţi povestesc despre această carte de dezvoltare personală minunată, care schimbă vieţi şi minţi, pe care am citit-o.

Să gândeşti pozitiv este o alegere. Înseamnă să te focusezi pe ceea ce este bun într-o situaţie, pe partea plină a paharului cum s-ar zice. În felul acesta, partea goală a lui nu mai contează atât de mult.

Dar care sunt avantajele unei gândiri pozitive şi ale unui stil de viaţă optimist?

Avantajele pe care le ai dacă gândeşti pozitiv

Pe blog am scris în trecut un articol intitulat De ce gândirea pozitivă face minuni, şi îţi recomand să îl citeşti neapărat. În el îţi explic rolul pe care îl au sentimentele în crearea tiparului tău de gândire.

De-a lungul timpului au fost efectuate mai multe cercetări ştiinţifice asupra efectelor pe care le are stilul de gândire în viaţa individului.

Astfel, s-a demonstrat că optimistul se bucură de următoarele avantaje majore:

  • Dispune de o capacitate de concentrare mai mare;
  • Se confruntă cu un risc scăzut de anxietate şi atacuri de panică;
  • Are o toleranţă mai mare la stres şi îl gestionează mai bine;
  • Prezintă un risc mai mic de apariţie a depresiei;
  • Se bucură de o sănătate fizică şi psihică mai bună;
  • Risc mai mic de a se confrunta cu bolile cardiovasculare;
  • Are încredere mai mare în forţele proprii;
  • Construieşte relaţii calitative cu ceilalţi oameni;
  • Îşi gestionează mai bine timpul şi are o capacitate sporită de a-şi îndeplini obiectivele;
  • Face faţă mai bine eşecurilor şi obstacolelor ce-i apar în cale.

Sigur, acestea ar fi câteva beneficii mai importante ale un stil de viaţă optimist. Mai multe poţi afla citind articolul de aici.

Te-ar putea interesa şi Despre dezvoltare personală – Omul, mintea şi sufletul.

Gândirea pozitivă versus gândirea negativă

despre optimism si gandirea pozitiva

La polul opus binefacerilor create de optimism se află dezastrele pe care le aduce cu sine mentalitatea negativă.

Studiile au arătat că gândurile produc secreţii hormonale care creează sentimente iar gândirea negativă declanşează secreţia de cortizol (care este hormonul stresului). Acest hormon anihilează anumite părţi ale lobului frontal responsabile cu gândirea logică şi rezolvarea problemelor. Mai multe despre efectele cortizolului poţi citi aici: cortizolul şi stresul. Ce legătură există?

În felul acesta, vezi acum că gândirea negativă îţi blochează capacităţile de a găsi răspunsuri şi soluţii la probleme.

Pe de altă parte, tot studiile ştiinţifice au demonstrat că optimismul si gandirea pozitiva eliberează hormonul numit dopamină (serotonină), denumit şi „hormonul fericirii”. Acesta induce starea de relaxare şi linişte, absolut favorabile pentru a găsi puterea de a trece peste dificultăţile vieţii.

Mai mult, un stil de gândire preponderent pesimist conduce la apariţia rapidă a stresului. Iar în cele mai multe cazuri asta conduce la o poftă de mâncare excesivă şi, evident, la luarea în greutate. Iată cum poate apărea şi obezitatea.

Îţi recomand să citeşti şi Top 3 gânduri pozitive despre viaţă, care funcţionează.

Cum poţi cultiva optimismul în viaţa ta?

Nu este greu să îţi schimbi gândirea. Sigur, nu poţi face asta peste noapte însă, dacă ai instrumentele potrivite şi găseşti ambiţia necesară vei reuşi.

Pentru a trece la un mod de gândire pozitiv îţi recomand să urmezi aceste sugestii:

  • Fă o plimbare în natură, preferabil la soare. S-a demonstrat ştiinţific că aceasta creşte producţia de serotonină (hormonul fericirii);
  • Încearcă să faci sport afară: mers pe jos, jogging, mers pe bicicletă, etc.
  • Caută să râzi cât mai mult şi să te amuzi de diferite chestii (îţi recomand videoclipurile de pe Youtube sau Facebook);
  • Ascultă muzică instrumentală (relaxează şi creşte producţia de dopamină în creier);
  • Meditează (pur şi simplu stai relaxat, cu ochii închişi şi observă-ţi gândurile, fără să le controlezi).
  • Oferă-ţi afecţiunea unui animal sau unui om (s-a demonstrat că afecţiunea pe care o primeşti la rândul tău stimulează fericirea).
  • Relaxează-te: practică un hobby sau pur şi simplu distrează-te.
  • Ai grijă la porţia de somn: nu trebuie să fie un lux ci o necesitate. Minimum 7-8 ore pe noapte, fără discuţii.

Ţine minte că ai posibilitatea de a alege. De ce să nu te bucuri de aceste beneficii?

Te-ar putea interesa şi Subconştientul – cheia rezolvării tuturor problemelor tale.

6 cărţi motivaţionale care te învaţă să gândeşti pozitiv

Vreau să îţi recomand câteva dintre cele mai bune cărţi de dezvoltare personală care te învaţă despre gândirea pozitivă.

Le-am citit şi consider că sunt cel mai bun start pentru tine. Simpla lectură a lor va produce declicul necesar pentru a face schimbarea în bine. Sunt convins. Iată despre ce este vorba:

profesor dezvoltare personalanuda cogitatio cartea secretul de Rhonda Byrnerelaţiile interumane - secretul - învăţături zilnicetop carti care merita cititezambetul

Despre aceste cărţi am făcut recenzii video pe pagina mea de facebook, pe care le poţi accesa aici:

Îţi recomand să citeşti şi Top cărţi motivaţionale pe care să le citeşti în 2020.

Iar dacă doreşti mai multe recomandări de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa, să cultivi optimismul si gandirea pozitiva îţi recomand să descarci gratuit Ebook-ul pe care l-am creat pentru tine. Completează formularul de mai jos pentru a-l primi pe Email GRATUIT.

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Stai aproape. Într-un articol viitor îţi voi scrie despre capcanele gândirii pozitive şi cum poţi evita aplicarea oarbă a optimismului atunci când este înţeles greşit.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre optimismul si gandirea pozitiva.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

OFERTĂ EXCLUSIVĂ

Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună

Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-175948fefcf” horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”69″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/plan-de-dezvoltare-personala”,”title”:”De ce este vital să ai un plan de dezvoltare personala?”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top