cuvinte înţelepte despre gândire

Top Citate despre Autosugestie (Emile Coue)

Dacă te pasionează şi citeşti ştii destul de bine cât de important este rolul pe care îl are Autosugestia, aşa că în acest articol îţi voi prezenta Top citate despre Autosugestie, în opinia psihologului francez Emile Coue.

Dacă vrei să citeşti o carte simplă care te învaţă mecanismele autosugestiei eficiente îţi recomand cartea

Eu am citit-o şi este una dintre cele mai complete dar şi simple scrieri pe această temă din care vei învăţa cum să-ţi controlezi Imaginaţia şi Voinţa într-un mod cât mai eficient.

Emile Coue a fost discipolul lui Liebault şi este considerat părintele doctrinei sugestiei, cu rezultate de succes în vindecarea cu ajutorul sugestiei a sute de pacienţi bolnavi de diferite afecţiuni.

Citeşte şi articolul „De ce ajungi să nu obţii ceea ce-ţi doreşti”

Aceste citate pe care le vei parcurge mai jos sunt preluate din această operă a fondatorului Coueismului (cartea Autosugestia pe care ţi-am indicat-o mai sus).

Citeşte-le cu atenţie, notează-le pe o foaie de hârtie şi repetă-le până când le memorezi. Sunt deosebit de importante ca să înţelegi cum să foloseşti Sugestia, Autosugestia, Imaginaţia şi Voinţa în viaţa ta.

La sfârşitul acestui articol îţi recomand 4 cărţi ieftine despre Autosugestie şi Gândire pozitivă pe care le poţi citi imediat ca să îţi îmbogăţeşti cunoştinţele.

Emile Coue  – Top Citate despre Autosugestie

„Omul este ca un rezervor care ar avea sus un robinet de încărcare, iar jos un altul ceva mai mare, de scurgere.

Ce se întâmplă dacă robinetele sunt deschise în acelaşi timp? Fără îndoială că rezervorul ar fi mereu gol. Dar ce se întâmplă dacă robinetul de jos este închis? Rezervorul se umple încetul cu încetul şi apoi debordează.

Prin urmare, aibă grijă fiecare să ţină închis robinetul de jos şi în acest scop, să nu-şi risipească puterile, să nu facă, ceea ce mulţi fac, adică o sută de mişcări acolo unde nu-i nevoie decât de una singură, să nu se grăbească niciodată, şi să creadă uşor de făcut tot ce-i posibil.

Procedând astfel, rezervorul nostru de forţe va fi mereu plin şi ceea ce va da afară va fi mai mult decât destul pentru nevoile noastre, dacă ştim să facem economie.”

„Nu anii fac bătrâneţea, ci gândul că îmbătrânim; sunt oameni tineri la 80 de ani şi alţii bătrâni la 40.”

„Altruistul găseşte fără să caute, ceea ce egoistul caută fără să găsească.”

„Cu cât faci mai mult bine altora, cu atât îţi faci mai mult ţie însuţi.”

„Este bogat cel ce se crede bogat şi sărac cel ce se crede sărac.”

„Cel ce are mare avere, ar trebui să facă mult bine.”

„Când două persoane convieţuiesc, concesiunile aşa-zise mutuale, le face totdeauna numai una din ele.”

„Vrei să nu te plictiseşti niciodată? Să ai mai mulţi cai de bătaie. De te saturi de unul, încaleci pe altul.”

„Ereditatea constă mai ales în ideea ce ne facem că urmările ei sunt fatale.”

„Cel născut bogat nu ştie ce-i bogăţia; după cum cel care a fost totdeauna sănătos nu ţine seamă de ce comoară are parte.”

„Ca să te bucuri de bogăţie, trebuie să fi tras pe dracu de coadă; ca să te bucuri de sănătate, trebuie să fi fost bolnav.”

„Mai bine să nu ştii de ce nu-ţi este bine şi să-ţi treacă, decât să ştii şi să nu-ţi treacă.”

Te-ar putea interesa să citeşti şi articolul „Top citate fascinante despre Viaţă şi Gândire”

„Simplifică mereu şi nu complica niciodată.”

„Stoicii ţineau seamă de puterea imaginaţiei când în loc de „nu vreau să sufăr”, spuneau „nu sufăr”.

„Nu putem avea decât o singură idee deodată în spirit; ideile se succed, nu se suprapun.”

„Nu impun nimic nimănui, ci numai ajut oamenilor să facă ceea ce ar dori să facă însă nu se socotesc în stare să reuşească. Nu-i o luptă între ei şi mine, ci o tovărăşie. Eu le arăt cum să se servească de forţa care este în ei.”

„Nu vă îngrijiţi din pricina răului, ci constataţi-i urmările pentru a le face să dispară. Încetul cu încetul inconştientul va învinge şi cauza, dacă este posibil.”

„Cuvintele aş vrea din toată inima atrag întotdeauna „dar nu pot”, şi acestea din urmă triumfă.”

„Dacă suferi, dacă te doare ceva, nu spune: „Am să încerc să fac să-mi treacă”, ci: „am să fac să-mi treacă.” Când este îndoială, nu-i niciodată rezultat bun.”

„Cheia metodei mele stă în recunoaşterea superiorităţii imaginaţiei asupra voinţei. Dacă merg amândouă în aceeaşi direcţie, adică dacă îţi zici „vreau şi pot”, este foarte bine. Altfel imaginaţia este întotdeauna mai tare.”

„Să ne cultivăm caracterul, să învăţăm a vorbi scurt, limpede, simplu şi cu liniştită hotărâre. Să vorbim puţin dar lămurit, să nu spunem decât numai ceea ce trebuie.”

„Să ne exercităm stăpânirea de noi înşine. Să ne ferim de mânie. Ea ne mănâncă rezerva de energie; ne slăbeşte. Mânia nu ne aduce niciodată nimic bun; nu face decât să distrugă şi este totdeauna o piedică în calea succesului.”

„Să fim liniştiţi, blânzi, binevoitori, siguri de noi; şi pe deasupra să ştim să ne mulţumim cu ce avem şi cu ce putem, să nu depindem de alţii.”

„Inconştientul conduce totul în noi, şi fizicul şi moralul. El prezidează funcţionarea tuturor organelor şi chiar a celei mai mici celule, prin intermediul nervilor.”

„A-ţi fi teamă de o boală înseamnă a-i înlesni evoluţia, a o provoca.”

„A crede că nu mai ai iluzii este încă o iluzie.”

„Nu-ţi pierde vremea căutând bolile ce ai putea avea, fiindcă procedând astfel îţi făureşti singur boala.”

„Când vrei să-ţi faci autosugestie conştientă, fă-ţi-o în chip natural, simplu, cu convingere, şi mai ales fără efort. Dacă autosusgestia inconştientă şi care adeseori este rea, se realizează cu atâta uşurinţă, este pentru că se face fără efort.”

„Să ai siguranţă că vei obţine ceea ce urmăreşti, şi vei obţine; bineînţeles dacă lucrul este rezonabil.”

„Caută să devii stăpân pe tine, ajunge să te gândeşti sincer că eşti pe cale de a deveni… îţi tremură mâinile, paşii îţi sunt nesiguri, etc… spune-ţi că toate acestea au început să dispară şi încetul cu încetul vor dispărea.”

Îţi recomand să citeşti şi articolul „Citate motivaţionale scurte şi profunde”

Şi mai multe citate despre Autosugestie din opera lui Emile Coue

Că tot suntem la citate despre autosugestie, te-ar putea interesa să afli şi despre Cum să renunţi la Judecăţi şi Critici. Vizionează Live-ul pe care l-am făcut pe . Clic pe imaginea de mai jos:

Te invit să dai un Like paginii de Facebook Psihologia Gândului şi să mă urmăreşti acolo întrucât în fiecare seară de Joi, de la orele 20:00 intru Live şi susţin un subiect de dezvoltare personală.

Poţi participa şi tu la aceste Webinarii Gratuit.

„Nu trebuie să ai încredere în mine, ci în tine însuţi, deoarece numai în tine este puterea ce te va vindeca. Rostul meu nu-i decât să te învăţ cum să te serveşti de acea putere.”

„Nu discuta niciodată lucruri pe care nu le ştii, fiindcă nu vei spune decât prostii.”

„Lucrurile ce-ţi par ciudate au şi ele o cauză cu totul firească; dacă însă ţi se par astfel, este pentru că n-ai prins acea cauză. Când o vei cunoaşte, nu vei mai vedea nimic nenatural în ele.”

„Când este conflict între voinţă şi imaginaţie, totdeauna imaginaţia învinge. În acest caz, din nenorocire prea obişnuit, nu numai că nu facem ce vrem, dar facem tocmai opusul a ceea ce vrem. Exemplu: cu cât vrem mai mult să dormim, să ne amintim un nume, să nu râdem, să evităm un obstacol având gândul că nu vom putea, cu atât mai mult ne fuge din minte numele, nu ne putem stăpâni râsul, sau dăm drept în obstacol.

Prin urmare: cea dintâi calitate a omului nu-i voinţa, ci imaginaţia; şi de aceea este o mare greşeală să se recomande educaţia voinţei, când educaţia imaginaţiei trebuie făcută.”

„Lucrurile nu sunt pentru noi ceea ce sunt în realitate, ci numai ceea ce ni se par a fi: aşa se explică mărturiile contradictorii făcute de persoane de cea mai mare bună-credinţă.”

„Crezându-te stăpân pe gândul tău, sfârşeşti prin a fi chiar.”

Vrei să afli care sunt Secretele Succesului în opinia lui Dale Carnegie? Vizionează clipul video de mai jos, pe Youtube.

„Orice gândire, bună sau rea, se concretizează, se materializează, devine într-un cuvânt o realitate, dacă este din domeniul posibilităţilor.”

„Suntem ceea ce ne putem face singuri, nu ceea ce soarta ne-a făcut.”

„Cine pleacă în viaţă cu ideea că va reuşi, în mod fatal reuşeşte, fiindcă face ceea ce trebuie să reuşească.”

„Dacă n-are să treacă decât pe lângă un singur prilej, chiar dacă acest prilej n-ar avea decât un fir de păr, îl va prinde de acest unic fir de păr. Mai mult, va face, inconştient sau nu, să se nască prilejurile favorabile. Acela care, dimpotrivă, se îndoieşte mereu n-ajunge niciodată la nimic. Poate să înoate într-un ocean de oportunităţi, nu le va vedea şi nu va fi în stare să apuce niciuna. Iar împrejurările pe care le va provoca el, vor fi toate împotriva intereselor lui. Deci nu învinuiţi soarta, învinuiţi-vă pe voi.”

„Se predică mereu efortul; dar cine zice efort, zice voinţă; iar cine zice voinţă, zice şi imaginaţie, care poate fi în sens contrar voinţei, şi atunci rezultatul este tocmai opus celui căutat.”

„Trebuie considerat întotdeauna uşor de făcut ceea ce ai de făcut, bineînţeles dacă este lucru posibil. Lucrând în această stare de spirit, nu vei cheltui din puterile tale decât numai ce-i necesar; dacă însă ai socoti lucrul ca foarte greu, vei cheltui de zece, de douăzeci de ori mai multă energie decât trebuie „adică o vei risipi.”

„Autosugestia este un instrument de care trebuie să înveţi a te servi, cum înveţi să umbli cu oricare altă unealtă.

Cea mai bună puşcă dă slabe rezultate în mâini fără experienţă; dar cu cât aceste mâini devin mai îndemânatice, cu atât glonţul merge mai uşor la ţintă.”

Pentru mai multe citate despre autosugestie, citeşte şi articolul „Top 20 de citate despre Fericire care te vor ŞOCA”

„Autosugestia conştientă, făcută cu încredere, cu credinţă, cu statornicie, se înfăptuieşte matematic, bineînţeles dacă lucrul este posibil.”

„Dacă unele persoane nu obţin rezultate cu autosugestia, este sau pentru că sunt lipsite de încredere, sau pentru că fac efort. Pentru o bună autosugestie este absolut necesar să nu faci niciun efort. Efortul implică voinţă, iar voinţa paralizează autosugestia. Trebuie făcut apel numai şi numai la imaginaţie.”

„Sunt persoane care după ce s-au îngrijit fără folos toată viaţa, aşteaptă de la sugestie să le vindece instantaneu. Este o socoteală prea puţin înţeleaptă. Nu trebuie cerut sugestiei decât ceea ce poate da, adică o progresivă îmbunătăţire, care puţin câte puţin se va transforma în vindecare, dacă este posibilă.”

„Toată arta vrăjitorilor se reduce la autosugestie; oricare le-ar fi procedeul, cuvinte, descântece, gesturi, pregătiri teatrale, ei n-au alt scop decât să provoace autosugestia de vindecare.”

„Bolile fizice, împotriva părerii admise, se vindecă, de obicei mult mai uşor decât suferinţele morale.”

„Buffon zicea: „Stilul este omul.” Noi zicem: „Omul este ceea ce gândeşte.” Frica de nereuşită îl face, aproape fără excepţie, să nu reuşească; după cum gândul succesului îl duce la succes, fiindcă va putea învinge piedicile.”

„Împotriva părerii generale, adevărul este că sugestia sau autosugestia poate vindeca leziuni organice.”

Ţi-ar putea plăcea să vizionezi şi acest scurt clip video despre Motivaţia lui CREDE. Clic pe imaginea de mai jos:

Practică Autosugestia conştientă – 4 cărţi Recomandare

Sper că te-au încântat aceste citate despre Autosugestie din opera lui Emile Coue.

Dacă vrei să afli mai multe despre puterea minţii şi felul cum să foloseşti Autosugestia conştientă îţi recomand să citeşti cărţile de mai jos.

Clic pe poza fiecăreia în parte pentru a ajunge la librăria online unde le poţi găsi la un preţ redus.

1. Autocontrolul prin sugestie conştientă

2. Crede în tine

3. Puterea subconştientului

4. 52 de afirmaţii săptămânale şi tehnici practice pentru a-ţi descătuşa puterea subconştientului

Tu ai citit vreuna dintre cărţile de mai sus? Ce idee fundamentală poţi împărtăşi cu noi?

Care dintre aceste citate despre autosugestie ţi-a plăcut cel mai mult? Spune-ne într-un comentariu mai jos.

Ai vreo nelămurire sau întrebare?

Lasă-mi un comentariu şi te voi ajuta.

Dacă ţi-a plăcut acest articol despre Top citate despre Autosugestie şi dacă crezi că îi poate ajuta şi pe cunoscuţii tăi, te rog să dai un Like şi să-l distribui pe reţele tale de socializare.

Împreună suntem o comunitate puternică de oameni pozitivi şi creştem frumos.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

IA-ŢI CADOUL!

Nu uita să descarci cartea „10 paşi pentru o viaţă mai bună” (67 de pagini şi 19 capitole) pe care ţi-o ofer gratuit.

Completează formularul de mai jos şi o vei primi pe Email imediat (după ce confirmi abonarea la newsletter-ul Psihologia Gândului):

Articole recente

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’4′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”20″ horizontal-space-d=”20″ ct=”post_list-43456″ ct-name=”Image & Text 08″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-17fd05a0c42″ horizontal-space-m=”0″ vertical-space-m=”15″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-t=”15″ total_post_count=”145″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”4″ featured-content=”0″ no_posts_text=”” class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_categories link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/category/campanii-reduceri-carti”,”title”:”Campanii cu Reduceri la Cărţi”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/carti-cine-sunt-ce-vreau-ce-simt”,”title”:”Pachet 5 cărţi „Cine sunt? Ce vreau? Ce simt?””,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[tcb_post_content size=’words’ read_more='(…)’ words=’22’ css=’tve-u-17fd05a0c51′]CITEŞTE TOT[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top