Last Updated on 2 ani by Adrian
Unul dintre contemporanii noştri care au reuşit foarte bine în viaţă este nimeni altul decât celebrul actor Arnold Schwartzenegger, iar în acest articol îţi prezint speech-ul motivational al său, care a revoluţionat întreaga lume.
Urmăreşte videoclipul pe care l-am creat pe Youtube, cu acest discurs şi cu subtitrare în limba română. Clic pe imaginea de mai jos:
Arnold Schwarzenegger: Speech motivational tradus în limba română
Mai jos îţi reproduc exact cuvintele celebrului om de succes, Arnold, astfel cum le-a spus el, în videoclip:
Scurt reminder: în această perioadă este activă promoţia Dă clic pe link ca să ajungi pe librăria online şi să vezi titlurile, precum şi reducerile momentului.
„Am mers la colegiu, am mers acolo şi în acelaşi timp lucram 5 ore pe zi şi lucram în domeniul construcţiilor.
Pentru că în acele timpuri, în sportul numit bodybuilding nu existau bani.
Nu aveam banii pentru suplimentele alimentare sau altceva.
Aşa că a trebuit să mă duc la muncă.
Deci lucram în construcţii, mergeam la colegiu şi mă antrenam într-o sală de culturism. Iar noaptea, de la 8 seara până la 12 noaptea mă duceam la cursuri de actorie, de patru ori pe săptămână.
Am făcut toate astea şi nu a fost un singur minut pe care l-am pierdut.
Şi de asta stau aici astăzi.
La vârsta de 20 de ani am plecat în Londra şi am câştigat concursul Mr. Universe ca cel mai tânăr Mr. Universe din toată istoria concursului.
Şi s-a întâmplat asta pentru am avut un VIS.
Vezi tu, dacă nu ai o viziune despre unde vrei să ajungi, dacă nu ai un scop unde vrei să fii, rătăceşti împrejur şi nu ajungi nicăieri.”
Citeşte şi Ce ştiu cei din top 10 cei mai bogaţi oameni din lume
Tu cum munceşti?
Despre munca lor, Arnold spunea în acest celebru speech motivational: „74% dintre oameni îşi urăsc serviciul în America. Majoritatea oamenilor nu iubesc ceea ce fac.
Pentru că ei nu fac acel job pentru că ar fi avut un obiectiv şi l-au urmat. Ei doar au mers prin viaţă fără o ţintă iar când li s-a oferit oportunitatea de un job s-au dus să candideze la acel job pentru că aveau nevoie de muncă.
Dar apoi când lucrezi este un chin. Este muncă. Nu este distracţie.
Deci numai o pătrime din oameni fac cu plăcere munca pe care o desfăşoară, aşa că lumea mă întreba mereu când mă vedea în sala de antrenament: cum se face că lucrezi aşa de mult şi din greu 5-6 ore pe zi şi ai tot timpul un zâmbet pe chip?
Ceilalţi se antrenează la fel de din greu ca şi tine şi au tristeţe pe chipul lor.
De ce se întâmplă asta?
Şi le spunem oamenilor tot timpul: pentru că eu ţintesc către un obiectiv. Înaintea mea este titlul Mr. Universe. Aşa că fiecare repetiţie pe care o fac mă conduce mai aproape de îndeplinirea acelui obiectiv, pentru a face acel obiectiv, acea viziune să se transforme în realitate.
Fiecare set pe care îl fac, fiecare repetiţie, fiecare greutate pe care o ridic mă conduc cu un pas mai aproape de transformarea acestui vis în realitate.
Aşa că abia aşteptam să fac încă 500 de genuflexiuni, sau împingeri cu greutate de la piept, sute de flotări, abia aşteptam următorul exerciţiu.
Aşa că vizualizarea obiectivului tău şi parcurgerea drumului către el face această călătorie distractivă, trebuie să ai un obiectiv orice ai face în viaţă.”
Te-ar putea interesa şi articolul Top citate motivaţionale despre succes (Dale Carnegie)
Trebuie să ai un OBIECTIV! Sau mai multe…
Muhammad Ali se antrena din greu. Îmi amintesc că era un jurnalist sportiv în sala de gimnastică când Muhammad Ali făcea genuflexiuni şi l-a întrebat: câte genuflexiuni faci?
Iar Ali a răspuns: nu încep să număr decât când începe să mă doară.
Gândiţi-vă la asta: el nu începea să numere genuflexiunile decât când începea să simtă durere musculară. Atunci începea numărătoarea.
Asta înseamnă muncă din greu.
Aşa că nu poţi ocoli munca grea, nu contează cine eşti. Munceşte din greu.
Nu există nicio pilulă magică, nu există nicio magie, nu poţi să te fofilezi, trebuie să lucrezi, să lucrezi, să lucrezi pentru că totul înseamnă muncă din greu.
Şi mă înnebuneşte când oamenii spun că nu au suficient timp ca să meargă la sala de antrenament 45 de minute pe zi şi să se antreneze.
Sau să facă ceva timp de 45 de minute până la o oră, ca să se îmbunătăţească, fie că înseamnă dezvoltare fizică sau psihică.
Imaginează-ţi că citeşti o oră pe zi despre istorie. Cât vei învăţa în cadrul celor 365 de ore dintr-un an de zile? Gândeşte-te că studiezi istoria muzicienilor şi compozitorilor. Câte ai şti?
Imaginează-ţi că lucrezi la afacerea pe care ţi-ai dori să o dezvolţi, în fiecare zi pentru o oră, imaginează-ţi cât de departe ai ajunge.
Aşa că mă înnebuneşte când oamenii spun: “Nu avem timpul necesar”.
Ai 24 de ore într-o zi la dispoziţie, dormi 6 ore pe zi, deci ai la dispoziţie 18 ore.
Sunt oameni care spun probabil “Nu dorm 6 ore, dorm 8 ore pe noapte.”
Acelora le spun: “dormi mai repede.”
Deci rămân 18 ore într-o zi. O persoană normală lucrează 8 până la 10 ore. Să presupunem că sunt 10 ore. Rămân 8 ore la dispoziţie. Călătoreşti o oră pe zi, poate 2 ore pe zi. Aşa că îţi rămân 6 ore.
Deci ce faci cu aceste 6 ore?
Mănânci un pic, pierzi vremea puţin, vorbeşti puţin cu lumea dar vezi cât timp ai disponibil?
Dacă îţi organizezi ziua.
Deci trebuie să lucrezi din greu.
Îţi recomand să citeşti şi articolul meu despre De ce este importantă educaţia.
Arnold: „Urăsc planul B”
În acest speech motivational celebru, Arnold mai spunea că urăşte planul B.
„Şi vă spun de ce: pentru că avem aşa de mulţi oameni care se îndoiesc de orice, acei sceptici, aceia care spun că nu poţi ceva sau că este imposibil.
Asta e în regulă, pentru că oprim aceste mesaje, când auzim “nu”, considerăm că e “da”, “nu poţi s-o faci”, transformăm în “poţi s-o faci”, deci este posibil să faci asta cu toţi oamenii negativişti din jurul tău.
Dar când începi să te îndoieşti de tine însuţi atunci este foarte PERICULOS. Pentru că acum tu în realitate spui că “dacă planul nu merge, am un plan de rezervă, un plan B.”
Asta înseamnă că începi să te gândeşti la planul B şi cu fiecare gând pe care îl dedici planului B, iei din gândul şi energia necesare realizării planului A.
Este foarte important să înţelegem că funcţionăm mai bine dacă nu există vreo plasă de siguranţă, pentru că planul B devine o plasă de rezervă, pentru că spune: “dacă eşuez şi cad, atunci mă pot ridica pentru că am o siguranţă, ceva care mă va proteja.”
Şi asta nu este bine.
Pentru că oamenii performează mai bine când nu au plasă de siguranţă.
Oamenii reuşesc mai bine în sport sau orice altceva dacă nu au un plan B.
Vă spun că niciodată nu am avut un plan B.
Am făcut un agajament 100% că voi deveni campion în bodybuilding, am făcut un angajament total că voi ajunge în America, am făcut un angajament total că voi intra în lumea show-urilor tv, şi că voi deveni un lider, orice ar fi voi face ceea ce este necesar, munca care trebuie.
Voi munci continuu, până când voi obţine ceea ce vreau. Şi la fel am procedat în lumea politică şi orice altceva.
Deci pentru mine este foarte periculos să ai un plan B pentru că îţi tai şansa să reuşeşti cu adevărat.
Şi principalul motiv pentru care oamenii vor să aibă un plan B este pentru că sunt îngrijoraţi că vor eşua.”
Te-ar putea interesa şi articolul meu despre Experimentul Stanford. Limitele minţii umane
Atitudinea corectă în faţa EŞECULUI
“Ce se va întâmpla dacă voi eşua şi apoi nu voi mai avea nimic?”
Hai să-ţi spun ceva: “nu-ţi fie frică de eşec, pentru că nu e nimic greşit să eşuezi. Trebuie să eşuezi ca să poţi urca pe acea scară.
Nu există cineva care nu eşuează.”
Michael Jordan spunea într-un dintre interviuri, când i s-a spus “eşti nemaipomenit, eşti cel mai mare basketbalist al tuturor timpurilor”, cum faci asta?
El a răspuns: “ei bine, faci referire numai la succes. Dar pentru ca să ajung cel mai mare basketbalist, am ratat 9000 de aruncări când jucam basketball în jocurile din NBA.”
Deci în timpul acestor meciuri în care era atât de briliant, a ratat 9000 de aruncări la coş.
Asta îl face un ratat? Nu. Este unul dintre cei mai măreţi jucători de basketball ai tuturor timpurilor, dar a eşuat de 9000 de ori. Înţelegi?
Toţi eşuăm. Este în regulă.
Ce nu este ok este când eşuezi şi rămâi jos.
Oricine rămâne jos este un ratat.
Câştigătorii vor eşua şi se vor ridica, tot timpul se vor ridica. Asta înseamnă un CÂŞTIGĂTOR.
Am eşuat în bodybuilding, am pierdut competiţii de bodybuilding, am pierdut concursuri de ridicări greutăţi, am făcut filme care au ajuns la toaletă şi care au fost teribile, cu cele mai proaste recenzii. În politică, am avut multe iniţiative legislative şi am pierdut.
Rata mea de aprobare în California scăzuse la 28%, apoi a crescut şi am câştigat din nou postul de guvernator.
Hei, toţi pierdem. Toţi avem eşecuri. Asta e bine şi de-asta spun “nu-ţi face griji că vei eşua, pentru că atunci când ţi-e frică că pierzi, atunci îngheţi, devii rigid şi nu eşti relaxat.”
Iar ca să perfomezi bine în orice, fie că este în box sau la locul tău de muncă, sau cu gândirea ta, se întâmplă numai când te relaxezi.
Deci relaxează-te. Este ok să eşuezi. Deci nu-ţi fie frică să eşuezi.”
Iată care este atitudinea corectă şi aducătoare de succes.
Dacă un om simplu ca el a reuşit să obţină tot ceea ce a visat, tu de ce n-ai putea, plecând de unde te afli acum spre destinaţia visurilor tale?
Salvează acest speech motivational şi citeşte-l de fiecare dată când rămâi fără motivaţie.
Mult succes!
Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre discursul motivaţional care a zguduit întreaga lume.Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.
Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi care citat ţi-a plăcut cel mai mult.
Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE
Articole recente
[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17e742b29f5″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]
[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]
[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”#”,”class”:”tve-froala fr-basic”,”style”:””}’ css=”]
[/tcb_post_list]