Cum te afectează Negativismul Oamenilor

negativismul oamenilor

În ziua de astăzi negativismul oamenilor este atât de puternic încât dacă nu eşti atent/ă te molipseşte precum un microb foarte viral.

Oamenii au obiceiul ăsta să creadă că dacă nu au reuşit ei în ceva, nimeni nu o face iar aceia care o fac totuşi sunt nişte oportunişti. Dar nu toţi.

Realitatea este că ceea ce îţi imprimi în minte se va transpune pe ecranul vieţii tale.

De aceea, este important să nu asculţi mesajele şi părerile negative ale celor din jurul tău şi să îţi vezi de planul tău.

Cărţile de self-help pe care ţi le recomand ca să îţi întăreşti psihicul şi să înveţi cum să te fereşti de sugestiile negative sunt cele din Clic pe link ca să afli mai multe detalii şi să beneficiezi de reducere.

Sau, dacă vrei ceva şi mai ungător pe suflet, îţi recomand să citeşti cărţile Rhondei Byrne, din colecţia Secretul.

În acest articol îţi voi împărtăşi câteva strategii utile care te vor ajuta să te ţii departe de otrava oamenilor negativişti.

Citeşte şi Cum ne descurcăm cu Teama, Obstacolele şi Delăsarea?

În strânsă legătură şi în completarea acestui articol este videoclipul pe care l-am publicat pe Youtube, de mai jos. Clic pe imagine ca să-l vizionezi şi asigură-te că te abonezi la canalul meu de Youtube.

Cum să te fereşti de negativismul oamenilor

Ori de câte ori te afli într-un mediu social ai grijă cine sunt oamenii de lângă tine.

Negativismul oamenilor apare în special din cauza trecutului şi eşecurilor fiecăruia. Netratate corect, acestea se transformă în frustrări şi apoi în convingeri limitative pentru întreaga viaţă.

Şi ne place aşa de mult să vorbim despre insuccese, probleme şi eşecuri… dar nu e bine absolut deloc! Nu ajută la sănătatea creierului.

Din experienţa mea am observat că atunci când împărtăşeşti celorlalţi (cu excepţia familiei şi prietenilor, deşi sunt şi aici excepţii) planurile tale de viitor feedback-ul este adesea unul descurajator: „nu poţi să faci asta aici”, „în România este greu”, „oamenii sunt escroci”, „îţi trebuie bani mulţi ca să faci afacerea asta…”, etc.

Cu siguranţă ai auzi şi tu replici de genul acesta.

În realitate, acei oameni care te trag în jos sunt precum crabii din experimentul acela psihologic cu pescarul şi găleata în care pusese nişte crabi.

Nu îl ştii? Ţi-l spun eu.

S-a constatat că dacă pui mai mulţi crabi într-o găleată şi unul încearcă să iasă afară ceilalţi îl vor trage în jos şi îl vor împiedica să iasă.

Dacă ar fi singur în acea găleată ar avea şanse reale să evadeze, însă ceilalţi în loc să-l ajute şi să-i urmeze exemplul, ce fac? Îl trag în jos şi îl ţin acolo, la nivelul lor.

Aşa fac şi oamenii, din păcate. Nu toţi, evident. Sunt şi excepţii.

Însă negativismul oamenilor este prezent în mai toate mediile sociale şi cam la orice loc de muncă.

Te-ar putea interesa şi articolul Despre teama de a face ceva pentru că punem înainte ce-i mai rău.

Soluţia este una foarte simplă: nu vorbi cu ceilalţi despre planurile tale de viitor.

Cel puţin fereşte-te să faci asta cu oamenii pe care nu-i cunoşti îndeajuns de bine sau pe care-i ştii ca fiind pesimişti notorii.

Îţi recomand să vizionezi şi Webinarul Live pe care l-am publicat pe pagina oficială de Facebook, cu tema . Clic pe imaginea de mai jos:

De ce este bine să nu divulgi planurile tale

Atunci când spui cuiva ce ai de gând să faci tu începi să trăieşti acea senzaţie de gratificare, de victorie înainte de vreme. Nu că n-ar fi bine din punct de vedere psihologic, însă studiile au arătat că deseori această atitudine ne determină să devenim delăsători.

De vreme ce am ajuns să experimentăm acea senzaţie de „reuşită” povestind terţilor despre scopurile noastre, începem să ne lenevim şi creierul nu mai rămâne la fel de ancorat în task-urile pe care le are de făcut.

Se mai zice că împărtăşirea obiectivelor tale cu cei din jur diminuează din energia creativă necesară îndeplinirii lor.

Nu ştiu cât de fondată este această afirmaţie, însă ceea ce ştiu este că oamenii emit vibraţii şi posedă o anumită formă de energie.

Suntem fiinţe cu potenţial creator şi putem face lucruri absolut magice.

Aşa cum deochiul există şi probabil că ai simţit pe pielea ta vreodată efectele sale, la fel de bine energia negativă a celorlalţi te poate afecta dacă nu eşti atent/ă.

Invidia, gelozia şi ura sunt emoţii foarte puternice şi dau naştere unor forme de energie corespunzătoare care au puterea să influenţeze minţile care sunt pe acele niveluri de frecvenţă energetică.

Partea liniştitoare este că fiecare formă de energie trage la corespondentul ei. Dacă tu eşti o persoană pozitivă în majoritatea timpului, stările negative ale celorlalţi nu vor avea influenţă asupra ta.

Ţi-ar putea plăcea şi articolul meu despre Cultivă-ţi Gândirea Pozitivă prin aceste mesaje de încurajare zilnică.

Cea mai bună modalitate prin care te poţi proteja de aceste karme negative este să ţii pentru tine ceea ce îţi doreşti să faci în viitor. Nu mai zice celorlalţi ce proiecte de viaţă ţi-ai stabilit tu.

Plus că se zice: mai bine să vorbească faptele tale, decât vorbele.

Deci rezultatele mai întâi şi apoi pălăvrăgeala.

Pentru că aproape toţi suntem experţi în vorbit, dar atât de mediocri în fapte şi rezultate încât rămânem precum crabii aceia de care aminteam mai sus… la nivelul de jos.

Gândurile sunt magneţi energetici

Nu există nicio îndoială că ceea ce gândim atragem sub o formă sau alta în vieţile noastre.

Toate stările, veştile şi senzaţiile pe care le experimentăm sunt atrase de noi la nivel conştient sau subconştient.

Şi dacă vrei să afli mai multe despre această forţă miraculoasă a subconştientului îţi recomand să citeşti şi

De asemenea, te-ar putea interesa şi celelalte

Oamenii care spun „nu se poate” se blochează în faţa posibilităţilor creatoare şi au şanse de aproape 100% să nu poată realiza lucrul acela.

Dacă nici nu ai încercat o experienţă şi pleci la drum cu mentalitatea că „este imposibil” să fii sigur/ă că Universul nu-ţi va pune la dispoziţie resursele necesare ca să reuşeşti.

La fel şi dacă-i asculţi pe alţii care-ţi spun că „nu se poate”. Adesea oamenii aceia nici măcar n-au încercat să facă un pas în direcţia experienţei respective.

Apoi mai sunt aceia care încearcă, dar nu îndeajuns de mult. Odată ce ratează ei vor trage concluzia comodă că „într-adevăr nu se poate”.

Culmea este că alţii pot. Şi în loc să înveţe de la aceia şi să descopere noi modalităţi de a obţine victoria în ceea ce şi-au propus, ei preferă să se alăture minţilor limitate care se mulţumesc să nu creadă.

Tu din ce categorie vrei să faci parte?

Nu îţi spun să fii naiv. Ci să crezi în tine şi în puterile tale.

Şi te mai îndemn să faci ceva: să ai încredere că Dumnezeu ţi-a hărăzit toate uneltele necesare ca tu să reuşeşti în tot ceea ce îţi propui.

În primul rând trebuie să crezi. Apoi ţi se vor dezvălui, pas cu pas, mijloacele.

În acest sens eu îţi recomand să îţi clădeşti mentalitatea optimistă cu ajutorul

Clic pe link-ul de mai sus ca să vezi cărţile.

Iar cartea de self-help cu care îţi recomand să începi chiar acum este cea de mai jos – Secretele Succesului, scrisă de Dale Carnegie.

Clic pe poză ca să ajungi la librăria online unde o găseşti acum la un preţ avantajos.

Prin urmare, tu te-ai confruntat  cu negativismul oamenilor? Ai trăit acea experienţă în care ceilalţi te-au descurajat când ai vrut să faci ceva măreţ?

Cum te-ai simţit şi ce ai făcut ca să nu-ţi îngropi visurile?

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre negativismul oamenilor.Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi care citat ţi-a plăcut cel mai mult.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Articole recente

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”30″ horizontal-space-d=”30″ ct=”post_list-43429″ ct-name=”Image & Text 03″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17e4b528397″ horizontal-space-m=”0″ vertical-space-m=”20″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” total_post_count=”130″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0.06), rgba(0, 0, 0, 0.06)), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0), rgba(0, 0, 0, 0)), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_tags default=” link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”class”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”#”}’ css=”]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/falsa-iubire”,”title”:”Cum identifici falsa iubire de sine şi de ceilalţi”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[/tcb_post_list]

2 thoughts on “Cum te afectează Negativismul Oamenilor”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top