cum m-am vindecat de depresie

Cum m-am vindecat singur de depresie! Este posibil?

Orice om se confruntă la un moment dat în viaţă cu sentimentul neplăcut al depresiei, astfel că în acest articol îţi voi spune cum m-am vindecat eu de depresie fără să apelez la medicamente.

Îmi amintesc că atunci când eram mic simţeam câteodată senzaţii de anxietate şi frică faţă de ceilalţi oameni. Uneori acest sentiment mă bloca într-atât de mult încât nu reuşeam să duc la îndeplinire anumite activităţi simple, cum ar fi socializarea cu ceilalţi.

Dacă eram într-un grup de oameni aveam mai mereu tendinţa să mă retrag în solitudine. Într-un cuvânt eram o fire destul de retrasă şi fără să îmi dau seama atunci, acest obicei mă împingea tot mai mult pe drumul depresiei.

Devenisem timid, pasiv… nu eram deloc o companie de dorit pentru cineva.

Trăim într-o epocă în care este foarte uşor să devii o persoană depresivă. Tumultul activităţilor cotidiene, lipsa banilor suficienţi pentru îndeplinirea unor nevoi de bază, dezamăgirile din partea oamenilor, lipsurile de orice fel… toate acestea pot provoca frustrări care să te îngroape emoţional.

De aceea, te invit să citeşti cu atenţie acest articol care este despre experienţa mea cu depresia. Nu se vrea a fi un ghid general valabil pentru vindecarea acestei afecţiuni şi nu mă consider un expert în acest domeniu. Însă cred cu adevărat că poţi învăţa ceva bun din ceea ce îţi voi spune. Măcar un singur lucru, pe care vreau să mi-l transmiţi într-un comentariu.

Una dintre cărţile motivaţionale potrivite pentru acest subiect, pe care ţi-o recomand, este . Clic pe link ca să o cumperi la reducere şi să afli detalii despre ea.

Citeşte şi De ce pare că gândirea pozitivă nu merge?

M-am vindecat de depresie greu…

cum m am vindecat de depresie

Înainte să devin familiar cu cărţile motivaţionale şi să aflu chestii noi, nici nu conştientizam că eram o persoană depresivă. Nu ştiam ce înseamnă anxietatea, emoţiile negative şi mai ales tulburările de panică.

Sigur, observam că nu mă simt bine în anumite circumstanţe dar puneam asta pe seama celorlalţi. Ei erau de vină pentru sentimentul meu de inconfort. Numai ei erau responsabili şi „defecţi”. Eu eram „bine”.

Totul era despre ceilalţi, nu despre mine.

Anii au trecut, evenimentele din viaţa mea s-au succedat şi am constatat în cele din urmă că singura persoană responsabilă pentru starea mea emoţională eram eu, nu cei din jur.

Eu puteam să îmi creez propriul „Rai” sau „Iad” prin gândurile, alegerile şi sentimentele mele.

Însă până să realizez asta, mi-a trebuit destul de mult timp. Şi câteva zeci de cărţi de dezvoltare personală citite. Chiar dacă oamenii din jurul meu îmi spuneau că problema ar putea fi la mine, mă supăram pe ei şi puneam capăt relaţiilor pe care le consideram inconfortabile pentru mine.

Nu eram dispus să ies din zona de confort.

Totuşi, undeva în adâncul fiinţei mele ştiam că ceva este în neregulă şi că trebuie să aflu răspunsul. Mi se părea imposibil ca toţi oamenii să fie „nepotriviţi” iar eu veşnic nemulţumit de comportamentul celorlalţi. Totul părea negru în faţa mea şi nicio urmă de speranţă pozitivă nu se întrezărea la orizont.

Aproape că nimic nu mă mai motiva. Nici măcar banii, care pe mulţi îi trezesc din pasivitate. Şi pentru care mulţi sunt dispuşi să uite de sinele lor.

Te-ar putea interesa şi Top 5 cele mai bune cărţi de dezvoltare personală în 2021.

Primul pas spre rezolvarea problemelor interioare

m am vindecat de depresie

Când eşti pe fundul prăpastiei singura soluţie este să conştientizezi că ai dat-o în bară! Şi să-ţi asumi.

Oamenii de pe margine care se uită la tine nu te pot ajuta prea mult, dacă tu însuţi nu eşti dispus s-o faci. Ei îţi pot arunca o frânghie sau îţi pot oferi diferite soluţii valabile pentru ei, însă numai tu eşti singurul care decide dacă să treacă la acţiune sau nu. Şi mai ales când.

Ca să îţi exemplific, atunci când mă simţeam rău din cauza experienţelor neplăcute cu ceilalţi, tendinţa mea firească era să-i condamn pe ei, să le găsesc defecte şi să fiu extrem de cusurgiu.

Iar asta mă făcea să mă simt şi mai rău, pentru că după ce se îndepărtau de mine intervenea şi sentimentul de abandon în sufletul meu. Şi de aici o şi mai adâncă depresie.

Probabil că îţi este familiar şi ţie acest feeling.

Totuşi, nu a fost capătul lumii. Am început să întrevăd luminiţa de la capătul tunelului emoţional obscur în care mă aflam în momentul în care am avut o revelaţie.

Poate fi numit momentul meu Harajuku (acel moment în care ai o revelaţie şi simţi că trebuie să faci o schimbare importantă în viaţa ta).

Citeam la acea vreme cartea „Omul în căutarea sensului vieţii”, scrisă de Viktor Frankl şi eram uimit de puterea psihologică a autorului de a depăşi unele provocări cu adevărat importante: lagărele de concentrare de la Auschwitz şi lupta pentru propria viaţă.

Atunci mi-am dat seama că omul îşi face singur răul de care se plânge. Acţiunile lui, gândurile şi emoţiile sunt singurele responsabile de felul în care ajunge să se simtă.

Îţi recomand să citeşti şi John Maxwell: 5 paşi ca să faci faţă descurajărilor.

Cum am început să mă schimb

in cat timp scapi de depresie

Citind şi mai multe cărţi de dezvoltare personală şi luându-mi notiţe, mi-am dat seama de problemele emoţionale pe care le aveam. Şi am hotărât să încep drumul către descoperirea mea şi rezolvarea depresiei dar şi fricilor cu care mă confruntam.

Nu a fost deloc uşor şi nu pot să spun că în prezent anumite urme ale acelor stări neplăcute nu mai există. Ba mai mult, cred că ele vor exista toată viaţa în mine, pentru că fac parte din construcţia mea ca fiinţă umană.

Şi nu fac parte numai din mine, ci şi din tine precum şi din orice persoană.

Omul nu poate să abandoneze definitiv laturile sale întunecate, însă ceea ce poate să facă este să le stăpânească. Să le controleze. Să le disciplineze.

Deci cum m-am vindecat de depresie?

Ca să îmi depăşesc starea proastă în care mă aflam am început să fiu şi mai preocupat de dezvoltarea personală, psihologie, psihoterapie şi tot ceea ce are legătură cu construirea unei vieţi frumoase plecând dinspre interior.

Aşa se face că am început să investesc o parte din banii pe care-i câştigam în cărţi, seminarii şi cursuri de self help, pentru a mă îmbunătăţi eu ca persoană.

Am început să urmăresc conferinţe pe Youtube cu Tony Robbins, Jim Rohn, John Maxwell şi mulţi alţii.

Citeşte şi Ce este Anxietatea? Trebuie să ştii asta urgent.

Între timp, am absolvit şi cursul de „consilier pentru dezvoltare personală” tocmai pentru a afla şi mai multe despre modul în care funcţionează psihologicul unei persoane.

Şi mai important decât atât a fost că m-am regăsit pe mine în personalităţile tuturor acestor oameni „străluciţi”, care au avut istorii similare cu a mea sau cu a ta. Oameni care au plecat de jos, s-au confruntat cu multe obstacole şi neajunsuri dar au fost perseverenţi, le-au depăşit şi au ajuns „mari.”

Aşa că am decis să nu mai îmi permit căderea definitivă în depresie, frică şi neplăcere.

Ţi-ar plăcea să citeşti şi Cum să depăşeşti Frica de schimbare.

M-am vindecat definitiv de depresie?

Nu pot să spun asta încă. Te-am dezamăgit? Simt să fiu sincer cu tine, pentru că te respect.

Sunt încă momente în care mă simt singur, îmi e frică de anumite chestii, am tendinţa spre izolare de ceilalţi şi mă simt nemulţumit de tot şi de toate.

Însă mi-am dat seama că nu trebuie să mă condamn pentru aceste emoţii. Sunt fireşti. Orice om se confruntă cu ele la un moment dat în viaţă. Unii mai mult, alţii mai puţin. Depinde şi de mediul din care provin precum şi de familiile în care au crescut.

Ceea ce am reuşit să fac însă a fost să conştientizez sursa problemelor: eu. Eu sunt cel care decid să mă las pradă fricilor ori să fiu curajos. Eu sunt cel care aleg să las gândurile negative să înoate în mintea mea ori să le înlocuiesc cu gânduri pozitive. Eu sunt singurul responsabil pentru starea mea emoţională şi alegerile pe care le fac în fiecare clipă.

Iar dacă comit o greşeală… ei bine tot eu sunt responsabil. Nu ceilalţi, nu mediul, nu preşedintele.

Şi am mai învăţat ceva: chiar dacă greşesc nu trebuie să mă urăsc pentru asta. Nu mă condamn şi nu mă judec prea aspru. Suntem fiinţe umane, clădite din prejudecăţi, mândrie şi vanitate iar dacă nu ne acceptăm aşa cum suntem atunci intervine conflictul interior.

Astfel, m-am vindecat de depresie. Sau mai bine zis, am început s-o fac, pentru că este un proces de lungă durată. Cred că, de fapt, durează cam toată viaţa.

Citeşte şi Fericirea începe cu tine azi, fără scuze! Cum?

Mi-am dat seama că mă pot schimba. Că pot evolua. Şi că ţine tocmai de mine cum îmi gestionez timpul astfel încât să mă dezvolt tot mai mult.

Deci, ca să îţi răspund la întrebarea de mai sus: nu, nu m-am vindecat definitiv de depresie, dar m-am vindecat de altceva mult mai important… de lipsa de conştientizare a faptului că sunt responsabil pentru viaţa mea.

Asta poţi face şi tu. Nu căuta soluţii-minune sau tratamente inovative pentru vindecarea depresiei, anxietăţii ori temerilor de orice fel. Ele nu există în realitate. Nu spun că unele nu ar fi eficiente, însă cea mai potrivită cale este mintea ta.

În mintea şi în sufletul tău rezidă toate soluţiile şi puterea pentru a le pune în practică.

Însă pentru a le vedea, trebuie să le înveţi. Cum? Citind cărţi, citind articole de pe blogurile de dezvoltare personală, mergând la seminarii de dezvoltare personală, văzând conferinţe de acest gen… prin urmare, investind în educaţia ta tot timpul.

Este singura cale prin care te poţi vindeca de orice. Şi prin care vei progresa în viaţă.

Învaţă să fii responsabil şi să îţi asumi orice greşeală cu capul sus! Aşa te vindeci de orice problemă emoţională.

De aceea, îţi recomand în primul rând să descarci Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa, pe care le-am citit şi ţi le recomand şi ţie. Este GRATIS şi te ajută să afli care sunt cele mai potrivite titluri cu care să începi dezvoltarea personală.

Completează formularul de mai jos pentru a-l primi pe email.

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa 

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Tu cum stai cu depresia? Ce metode ai învăţat şi ai aplicat tu pentru a te simţi mai bine? Spune-mi într-un comentariu mai jos.

(Sursă poze: Pixabay şi Wawlist)

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole postate

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’4′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1796502c358″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”4″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top