Recomandarea zilei: cartea „Cum să schimbi lumea. Mecanismele prin care poți influența oamenii și cursul evenimentelor” – de Damon Centola

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Recomandarea zilei: cartea „Cum să schimbi lumea. Mecanismele prin care poți influența oamenii și cursul evenimentelor” – de Damon Centola

Actualizat pe aprilie 1, 2022

carte cum sa schimbi lumea

📖 Recomandarea zilei: cartea „Cum să schimbi lumea. Mecanismele prin care poți influența oamenii și cursul evenimentelor” – de Damon Centola

Cu toţii vrem să schimbă lumea după bunul nostru plac. Este oare acest lucru posibil?

Se pare că nu. DAR există anumite căi prin care-i poţi influenţa pe ceilalţi, adoptând un anumit comportament şi făcând anumite schimbări în propria ta minte şi persoană.

Cartea este apărută în anul 2022, cuprinde 368 de pagini şi este în categoria dezvoltare personală şi Introspectiv.

👉 Găseşti cartea la un preţ accesibil (reducere 10%), pe librăria online aici. Clic pe imaginea de mai jos:

carte cum sa schimbi lumea

Scurt rezumat cartea "Cum să schimbi lumea" (Damon Centol)

„Aproape tot ce știm despre felul cum se răspândesc schimbările vine de la autori de succes care ne oferă o imagine clară despre lume, unde „influencerii“ sunt cei mai importanți, ideile cu „priză la public“ devin „virale“, iar comportamentele bune sunt „stimulate“. Problema este că, în lumea pe care o descriu ei, informația se răspândește, dar convingerile și comportamentele rămân la fel.

Când vine însă vorba de o schimbare de durată în ceea ce gândim sau în felul cum trăim, dinamica e alta: convingerile și comportamentele nu se transmit de la o persoană la alta la fel de simplu ca un virus. Adevărata poveste a schimbărilor sociale este mai complexă. Când ne întâlnim cu o idee nouă, rețelele noastre sociale ne ghidează răspunsurile în moduri surprinzătoare.

Folosind cercetări aprofundate, dar accesibile și exemple fascinante – de la răspândirea coronavirusului până la succesul mișcării Black Lives Matter, eșecul platformei Google+ și apariția polarizării politice –, "Cum să schimbi lumea" prezintă informații de ultimă oră ce revoluționează paradigma prin care înțelegem ce anume determină schimbările și cum putem influența lumea din jurul nostru.”

👌 Jonah Berger, autorul cărților "Catalizatorul" și "Contagios" spunea despre această carte:

„Damon Centola sintetizează elegant cercetările de ultimă oră din știința rețelelor, sociologie și psihologie într-un ghid extrem de important care ne poate ajuta să facem schimbări în viețile noastre individuale, în afaceri, în societate și nu numai.”

Află mai multe despre cartea "Catalizatorul. Cum poţi schimba opiniile oricui"

Află mai multe despre cartea "Contagios. Cum se răspândesc ideile."

Vezi şi Pachetul promoţional de cărţi "Cine sunt? Ce vreau? Ce simt?"


Îţi doresc spor la lectură!

Dacă ai citit această carte, lasă un comentariu şi spune-ne ce impresie ţi-a lăsat.

Sau ne poţi spune ce carte de dezvoltare personală sau psihologie ai citit în ultima vreme.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Articole recente

Probabil că ai căutat de mult o carte practică despre comportament şi obiceiuri, aşa că în acest articol îţi voi prezenta un review detaliat în limba romană la cartea "Atomic (...)

CITEŞTE

Astăzi îţi recomand o carte excepţională de dezvoltare personală, cartea Creierul fericit, care te ajută să îţi sporeşti gradul de fericire. Se numeşte „Creierul fericit. Obiceiuri pentru a creste nivelul (...)

CITEŞTE

În călătoria mea spre cunoaşterea sufletului şi a minţii, am aflat de cărţile scrise de celebrul psiholog român Gaspar Gyorgy, pe care îl consider unul dintre cei (...)

CITEŞTE

Astăzi îţi recomand o lectură spirituală care are darul să îţi aducă multă linişte sufletească. Este vorba despre cartea "Calea spre iluminare", scrisă de Dalai Lama. ​Adevărata fericire ţine de (...)

CITEŞTE

Salut, Numelele meu este Andrei şi sunt pasionat, printre altele, de lectura cărţilor de dezvoltare personală. Îmi place blogging-ul şi sportul. Până în prezent am citit câteva zeci de cărţi motivaţionale şi am învăţat multe lucruri interesante. Am decis să scriu articole informative pe acest Blog pentru a veni în ajutorul tău cu sfaturi de viaţă, principii despre gândire şi recomandări de cărţi motivaţionale. Scopul meu este să te ajut să depăşeşti momentele dificile şi să construieşti o viaţă mai bună.

Adi Andrei