carti de psihologie pentru incepatori gaspar gyorgy

Cărţile care au revoluţionat felul în care înţelegem Iubirea şi Parenting-ul (Gaspar Gyorgy)

[tcb-script async=”” src=”https://cse.google.com/cse.js?cx=1eb74e5bfac6fad54″][/tcb-script]

În călătoria mea spre cunoaşterea sufletului şi a minţii, am aflat de cărţile scrise de celebrul psiholog român Gaspar Gyorgy, pe care îl consider unul dintre cei mai potriviţi autori la carti de psihologie pentru incepatori.

În articolul care urmează vei găsi cele cinci cărţi de dezvoltare personală scrise de Gaspar Gyorgy, cu o descriere largă la fiecare dintre ele, precum şi cu librăriile online de unde le poţi cumpăra.

Îţi recomand să le citeşti pe toate şi să le storci de învăţături.

Citeşte şi articolul Recomandarea zilei: cartea „Cum să schimbi lumea. Mecanismele prin care poți influența oamenii și cursul evenimentelor” – de Damon Centola

Carti de psihologie pentru incepatori – cine este Gaspar Gyorgy?

Gaspar Gyorgy carti de psihologie pentru incepatori

Gaspar Gyorgy carti de psihologie pentru incepatori

Gáspár György este psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România, Președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, precum şi coordonator al programului de formare în psihoterapia familiei.

El a scris cărţile Copilul invizibil, Revoluția iubirii – O altfel de poveste despre atașament și relații, Mindfulness Urban – Exerciții de curaj, compasiune și conectare, #LoveIsFun – iubirea și sexul în același pat și Suflete de sticlă – Traumele celor rătăciți în trecut.

A fost co-organizator al unor conferințe naționale cu speakeri de talie internațională: Dr. Daniel Siegel, dr. Harville Hendrix, dr. Helen LaKelly Hunt, dr. Esther Perel, dr. Frank Dattilio, dr. Monica McGoldrick.

Este considerat unul dintre cei mai influenți experți în sănătate relațională ai României. A fost crescut într-o familie cu multiple neajunsuri și provocări de tot felul, şi-a luat inima în dinți și a pornit în lumea psihoterapiei, ghidat de știință și practică clinică, pentru a descoperi adevărata putere a relațiilor.

Copilul invizibil – de Gaspar Gyorgy

vindecarea copilului interior

Una dintre recomandările de carti de psihologie pentru incepatori este „Copilul invizibil”, scrisă de Gaspar Gyorgy.

Nu pot începe mai bine descrierea acestei cărţi, decât citându-i pe cei mai înţelepţi decât mine, care au scris foarte frumos despre ea:

„Copilul invizibil îi invită pe părinţi să descopere metodele esenţiale prin care îşi pot ajuta copiii să crească frumos — punând accent pe înţelegerea de sine a părinţilor. Unul dintre cei mai relevanţi predictori ai dezvoltării unui copil provine din maniera în care părintele său caută, având mintea deschisă, conexiunea emoţională cu propriul său copil interior. Această carte se bazează pe ştiinţă şi e plină de sfaturi practice, menite să-i ajute atât pe copii, cât şi pe părinţi, să evolueze.“ — Dr. Daniel J. Siegel, profesor de psihiatrie la Şcoala de Medicină UCLA, cercetător în domeniul interacţiunilor familiale şi al ataşamentului.

„În remarcabila sa carte, Gáspár György ne dezvăluie o perspectivă inedită asupra conceptului de parenting, arătând că nu doar copilul e important, ci şi părintele. El explică în detaliu dinamica interacţiunii părinte-copil şi progresul ce rezultă din această legătură specială. Cartea îmbină perspicacitatea clinică şi inteligenţa analitică, fiind o nepreţuită sursă de informaţii pentru cei care lucrează în domeniul sănătăţii mintale, dar mai ales pentru părinţi. O recomand cu căldură.“ — Dr. Frank M. Dattilio, profesor-asociat în Departamentul de Psihiatrie al Şcolii de Medicină de la Harvard, specialist în terapie cognitiv-comportamentală.

„Copilul invizibil al lui Gáspár e grozav! Sunt foarte entuziasmată de faptul că unul dintre cei mai mari şi talentaţi psihologi contemporani a scris o carte despre acest copil, pe care noi îl ignorăm. Gáspár ne dă instrumente practice ca să învăţăm să-l descoperim şi iubim, pentru ca mai apoi să le arătăm şi copiilor noştri dragostea pe care le-o purtăm, aşa cum au ei nevoie.“ — Otilia Mantelers, expert în parenting, Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting şi specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0 la 10 ani.

„Cartea oferă informaţii fundamentate ştiinţific privind relaţia dintre părinţi şi copii, într-o manieră plăcută, uşor de înţeles. Ea  le va fi utilă nu doar părinţilor şi viitorilor părinţi, ci şi tuturor celor care vor să-şi înţeleagă mai bine relaţiile cu ceilalţi. Cititorii vor afla în ce fel aceste relaţii pot fi îmbunătăţite şi îmbogăţite, prin adoptarea unui stil de viaţă caracterizat de acceptare, de respect şi de trăirea din plin a prezentului.“ — Aurora Szentágotai Tătar, profesor doctor la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Babeş-Bolyai.

„Copilul invizibil te pune faţă în faţă cu pruncul din tine, de care ai fugit. De care ţi-a fost ruşine. Cel care aşteaptă să-l accepţi şi să faceţi pace. Această carte te determină să te întorci în poveştile din propriul trecut şi te ajută să te vindeci. Să te priveşti cu alţi ochi, să-ţi înţelegi traumele, astfel încât să le poţi dărui copiilor tăi dragoste, atenţie şi grijă necondiţionate. Pentru ca ei să nu cunoască niciodată copilul rănit, invizibil, din tine.“ — Paula Herlo, jurnalistă, laureată a Premiului Emmy.

Cartea „Copilul invizibil” nu este doar despre parenting, deşi poate fi un ghid extraordinar în acest domeniu.

Şi categoric că avem nevoie să învăţăm cum să ne educăm copiii şi să nu transferăm asupra lor traumele noastre din copilărie.

În procesul de creştere a copilului, la fel de important este şi părintele iar în această carte autorul te învaţă cum să obţii progres eficient în relaţia părinte-copil.

„Copilul invizibil” este o carte excelentă pentru specialiştii din domeniul sănătăţii mintale, pentru părinţi însă şi pentru copii, de ce nu!

Poţi cumpăra cartea de la librăria online de mai jos:

Revoluţia iubirii – de Gaspar Gyorgy

carte revoluţia iubirii gaspar gyorgy

O altă recomandare de carti de psihologie pentru incepatori este „Revoluţia iubirii”.

Această carte te învaţă cum să abordezi sănătos ataşamentul şi relaţiile, precum şi să descoperi secretele prin care putem transforma lupta pentru a deţine puterea într-o luptă pentru a cultiva iubirea.

Această carte este scrisă în colaborare cu Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, doi dintre cei mai prolifici psihoterapeuţi de cuplu cunoscuţi la momentul actual.

Cartea Revoluţia iubirii este mai degrabă un romani integrat în ştiinţa psihoterapiei, care cuprinde concluzii inedite ale unor studii ştiinţifice dar şi poveşti reale de cuplu, cu probleme reale şi soluţii potrivite.

Autorii sunt convinşi că puterea de a face schimbări se găseşte în fiecare dintre noi.

Cartea face parte din categoriile Cuplu şi Dezvoltare personală.

Este apărută în anul 2017 şi cuprinde 272 de pagini, fiind publicată de editura Pagina de Psihologie.

Poţi cumpăra cartea de la una dintre librăriile online de mai jos:

Mindfulness Urban – de Gaspar Gyorgy

mindfulness urban vindecarea copilului interior

Aş putea-o numi prima recomandare din categoria carti de psihologie pentru incepatori.

Această carte scrisă de celebrul psiholog te ajută să descoperi  că dincolo de problemele vieţii nu se află sfârşitul lumii, ci din contră, începutul ei.

În centrul cărţii stă mesajul fundamental că dacă învăţăm starea de prezenţă conştientă reuşim să vedem ceea ce este invizibil – durerea şi oportunităţile noastre.

Când îţi vezi suferinţa şi defectele faci deja primul pas important în direcţia rezolvării acestora. Nu mai fugi de tine şi începi procesul de vindecare.

Scopul? Pacea interioară şi armonia cu tot ceea ce se află în jurul tău.

Cartea Mindfulness urban este un ghid practic care te învaţă cum să-ţi accepţi durerea interioară şi suferinţele, ajungând astfel la Sinele tău real.

Poţi cumpăra cartea de la librăria online de mai jos:

[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]

Suflete de sticlă – de Gaspar Gyorgy

carte vindecarea copilului interior

Prin toate cărţile scrise de psihoterapeutul român, „Suflete de sticlă – traumele celor rătăciţi în trecut” a încercat să ne încurajeze spre a privi altfel viaţa noastră dar şi relaţiile cu ceilalţi oameni.

Aceasta este cea de-a cincea carte scrisă de Gaspar Gyorgy, o lectură în care psihologia ştiinţifică şi naraţiunea se îmbină armonios.

În carte descoperi povestea a doi oameni, un „el” şi o „ea”, comuni nouă tuturor, cu îndoieli, frici, experienţe dureroase şi regrete care persistă toată viaţa.

Vei găsi în această carte învăţăminte pe care personajele principale ale cărţii, Silvia şi Baltazar, le-au înţeles în modalitatea grea şi dură.

O altă parte a cărţii îţi prezintă concluziile cercetătorilor în psihologia relaţională şi psihogenealogie.

Acum ai şansa să descoperi lumea şi motivaţiile din spatele comportamentelor umane inexplicabile, pentru a-ţi întări puterea relaţiilor interumane, în care fiecare individ este un suflet de sticlă.

Mai jos îţi las un extras captivant din cuprinsul cărţii:

„În știința relațiilor interpersonale, există ceea specialiștii numesc «teoria traumei». Psihologii sunt convinși că trauma nu este experiența negativă în sine. Trauma reprezintă efectul pe care trădarea, respingerea, abandonul, violența, umilința și alte experiențe similare îl au asupra corpului nostru psihic și emoțional. Așa cum o căzătură poate avea ca efect crăparea pielii și mai apoi cicatrizarea rănii, la fel se întâmplă și cu accidentele psihologice. Doar că acestea nu vor afecta corpul biologic – sau, cel puțin, nu de la început – formând însă pojghițe sufletești. Mecanismul de apărare este același. Rana se va acoperi cu o scoarță groasă, cu funcție de protecție. Însă coaja va bloca și capacitatea de a mai simți ceva. Așa arată calea traumei.“

Cartea „Suflete de sticlă” a fost publicată în anul 2022, la editura Pagina de Psihologie şi cuprinde 208 pagini.

Poţi cumpăra cartea de la librăria online de mai jos:

[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]

Love Is Fun – Gaspar Gyorgy

carti de psihologie pentru incepatori

În cazul acestei carti de psihologie pentru incepatori, cel mai potrivit mi se pare să îţi las mai jos fix descrierea făcută pe website-ul Pagina de Psihologie, unde îl găseşti pe Gaspar Gyorgy şi poţi afla mai multe despre activitatea lui:

„Știința a dovedit că noi, oamenii, avem trei sisteme cerebrale puternic dezvoltate, care ne dau ghes unul către altul: veșnicul instinct sexual (ce asigură perpetuarea speciei și, prin urmare, ne împinge să ne găsim un partener în scopul acuplării), efemera dragoste romantică (adică pasiunea datorită căreia ne concentrăm întreaga energie asupra unei singure persoane) și atașamentul (acel sistem ce se formează, cu ajutorul celor care ne îngrijesc, în copilăria timpurie și apoi ne influențează stabilitatea și siguranța în relația de cuplu).

Fiecare dintre cele trei sisteme dă naștere unor emoții, visuri și comportamente diferite. Așa că ideal ar fi să le concentrăm pe toate spre una și aceeași persoană. Iar apoi să trăim împăcați cu ceea ce viața ne-a dat – fie că e vorba doar de relația de cuplu, fie că acesteia i se adaugă relația cu copiii sau aceea cu familia extinsă.

Ei, dar ce facem când nu se întâmplă asta? (Observați că întrebarea se referă la momentul „când“, nu la ipoteza „dacă“ – fiindcă oameni suntem!)

#LoveIsFun e sfetnicul de suflet la care apelăm, atunci când tot universul nostru s-a întors cu fundu-n sus, iar iubirea și sexul par să meargă pe două cărări. Sau dacă vrem să nu ajungem cu partenerul la momentul „când“.

O lectură savuroasă din categoria carti de psihologie pentru incepatori, în care știința se îmbină cu umorul.”

„Într-o societate cu multe tabuuri, cartea lor este o gură de adevăr. Și, ca să fie digerabile, adevărurile ne sunt servite mereu într-o combinație de studiu și povești amuzante. Mie una, cartea aceasta mi-a răspuns la toate întrebările pe care nu le-aș fi pus cu voce tare și cred că asta va fi concluzia multora, la finalul lecturii. Ba mai mult, mi-a răspuns și la întrebări pe care nu mi le-am pus niciodată, nici măcar în gând, dar aflând acum răspunsul, mi-am reproșat că nu sunt suficient de curioasă.“ – Andreea Esca, jurnalist și publisher A List Magazine

„O carte care a apărut natural în fața ochilor mei – ca o clipă în care, între doi oameni, apare dragostea. Cumva, această carte delicioasă poate fi disecția unei relații, cu tot ce implică ea: atracție, candoare, umor, sinceritate și asumare.“ – Vlad Craioveanu, jurnalist de radio și televiziune

„Citesc împreună cu soțul meu manuscrisul, în această după-amiază în care aniversăm 9 ani de mariaj. Chiar e «fun» și chiar sună bine. Iubirea este «fun», dar e și complicată – uneori atât de complicată, încât uităm că suntem programați biologic și psihologic să fim împreună, să aparținem. Această lectură ne arată încă o dată cum educația în legătură cu funcționarea noastră ca ființe sexuale, dincolo de condiționări ideologice și emoții grele de rușine și disconfort, aduce siguranța și confortul fără de care armonia și intimitatea fiecăruia cu sine și apoi cu celălalt nu ar fi posibile.“ – Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert în sănătate mintală

„Sexualitatea este absolut esențială în cuplu, este forma cea mai intimă prin care cei doi parteneri comunică și ajung să se cunoască.“ – Monica Bîrlădeanu

„Iubirea este ceva mult mai mare decât noi. Este ceea ce ne ține în viață și rămâne după ce nu mai suntem.“ – Mihai Petre

„Educația cu care pleci de acasă contează foarte mult într‐un cuplu. De fiecare dată când am ieșit dintr‐o relație, m‐am gândit dacă merită să fac acest pas și dacă nu cumva renunț prea ușor.“ – Sânziana Negru

„Sacrificiile în cuplu este bine să nu le consideri sacrificii, ci mai degrabă momente în care este important să fii puternică și să treci peste ele.“ – Anna Lesko

„Aș alege mai degrabă să sufăr din dragoste, decât să nu iubesc și să nu simt nimic.“ – Irina Rimes

Această carte a fost publicată în anul 2018, de editura Pagina de Psihologie şi cuprinde 208 pagini.

Poţi cumpăra cartea de la librăria online de mai jos:

Acestea sunt cele 5 cărţi scrise de psihologul Gaspar Gyorgy până la momentul publicării acestui articol.

Ele se încadrează perfect în categoria de carti de psihologie pentru incepatori şi îţi recomand să începi studiul dezvoltării personale cu ele.

Este posibil să mai fie şi alte scrieri ale sale despre care nu am cunoştinţă la acest moment, însă acestea cinci sunt cele mai cunoscute.

Pe trei dintre ele le-am citit şi eu, respectiv Revoluţia iubirii, Mindfulness urban şi Copilul invizibil.

M-au fascinat şi am învăţat multe chestii faine!

Şi dac-ar fi să fac o a doua recomandare de carti de psihologie pentru incepatori, cu siguranţă este colecţia Secretul, scrisă de Rhonda Byrne.

Tu ai citit vreuna dintre aceste carti de psihologie pentru incepatori scrise de Gaspar Gyorgy?

Dacă da, spune-ne într-un comentariu cum se numeşte cartea respectivă şi o idee fundamentală pe care ai ţinut-o minte din ea.

Spor la lectură!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te-a ajutat să afli despre nişte carti bune de psihologie pentru incepatori şi dacă crezi că îi poate ajuta sau inspira şi pe cunoscuţii tăi, te rog să dai un Like şi să-l distribui pe reţele tale de socializare.

Împreună formăm o comunitate puternică de oameni pozitivi şi creştem frumos.

(Sursă poze: Cartureşti; sursă descriere cărţi: Cărtureşti şi Pagina de Psihologie)

(Informare: prezentul articol conţine link-uri de afiliat. În situaţia în care dai clic pe ele şi cumperi, vom face un comision, fără ca preţul tău să fie afectat. Îţi mulţumesc!)

Atenţionare

Acest articol este protejat de drepturi de autor, conform Legii nr. 8/1996 şi este proprietatea Psihologia Gândului, fiind creat de Adi Andrei.

Este interzisă copierea sau distribuirea oricărei părţi din acest articol (cu excepţia descrierilor la cărţi, care sunt publice pe librăriile online) pe alte canale, fără consimţământul proprietarului acestui articol.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Stai! IA-ŢI CADOUL!

Nu uita să descarci cartea „10 paşi pentru o viaţă mai bună” (67 de pagini şi 19 capitole) pe care ţi-o ofer gratuit.

Completează formularul de mai jos şi o vei primi pe Email imediat (după ce confirmi abonarea la newsletter-ul Psihologia Gândului. Verifică şi folder-ul Spam din email.

Dacă, cu toate acestea, se întâmplă să nu primeşti cartea, scrie-ne un mesaj pe email@psihologiagandului.ro):

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„f8a6d”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”rgb(47, 138, 229)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„75ee7”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”hsla(210, 96%, 59%, 1) „}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ ACUM

Articole recente

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”35″ horizontal-space-d=”35″ ct=”post_list-43427″ ct-name=”Image & Text 01″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-180e3143ef6″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(rgba(255, 255, 255, 0.08), rgba(255, 255, 255, 0.08)), url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”#”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top