Paul Kalanithi

Paul Kalanithi – „Cu ultima suflare” şi despre sensul vieţii

Ştii, ne zbatem toată viaţa să realizăm obiective şi să acumulăm bunuri materiale, dar câţi dintre noi căutăm experienţe înălţătoare, aşa precum a făcut autorul Paul Kalanithi?

Cheia este să te întrebi care este percepţia ta despre tine atunci când păşeşti în lumea de dincolo „cu ultima suflare”.

De curând am citit o carte fabuloasă. Se numeşte , scrisă de medicul neurolog Paul Kalanithi.

Dacă se întâmplă să nu o găseşti pe link-ul de mai sus, încearcă la

Această carte a fost nominalizată la Premiul Pulitzer şi a devenit bestseller internaţional. Dar nu despre carte îţi voi spune foarte multe, cât despre feedback-ul pe care ar trebui să ţi-l lase în urma lecturii ei.

Şi anume acel fior al măreţiei vieţii în faţa iminenţei morţii. Pentru că da, moartea este o certitudine. Dar pe cât este de sigură, pe atât de fericit trebuie să fii tu că ai posibilitatea acum să trăieşti glorios.

Acest articol este o reproducere fidelă a videoclipului pe care l-am postat pe canalul de Youtube şi pe care te invit să îl vizionezi mai jos:

Paul Kalanithi – un erou care te inspiră

De la început te atenţionez că acest articol nu este menit să-ţi povestească prea multe despre cartea „Cu ultima suflare” şi nici nu speră să te convingă s-o citeşti.

Este strict alegerea ta dacă după lectura acestui articol vei fii atât de stârnit încât vei dori să o citeşti.

În cazul în care te hotărăşti să faci astfel, cartea o găseşti la una dintre cele două librării online de mai jos:

Rolul acestui material este cu totul altul: acela de a te „trezi” şi a te face să înţelegi esenţialul vieţii. Scopul acesteia. Rolul ei. Efemeritatea unor lucruri.

Citeşte şi Cum m-am vindecat singur de DEPRESIE. Este posibil?

Întrebări esenţiale despre sensul vieţii

Cartea „Cu ultima suflare” este un volum de memorii ale doctorului Paul Kalanithi, care descrie emoţionant drumul transformării unui student la medicină într-un neurochirurg ilustru şi de succes. Apoi în pacient bolnav de o afecţiune „incurabilă”. Pentru ca în cele din urmă să devină părinte care este nevoit să-şi ia adio de la copilaşul său prea mic ca să înţeleagă durerea întregii familii.

De ce merită trăită viaţa?

Ce faci când viitorul se stinge în prezentul obscur?

Ce înseamnă iubirea familiei atunci când sfârşitul este prea aproape şi inevitabil?

Cartea lui Kalanithi este atât de actuală! Atât de comună existenţelor rătăcitoare ale cât mai multor oameni din zilele noastre.

Clic aici ca să vezi alte cărţi interesante despre viaţă.

Ce cauţi „aici”?

Ţi-ai pus această întrebare? Dacă da, atunci ce răspuns ai obţinut?

Este fascinant ciclul vieţii autorului pe care ţi l-am prezentat. Deşi moare la o vârstă fragedă, atunci când mulţi dintre noi abia „am deschis ochii” ca să desluşim misterul vieţii, el străbate cu pasiune şi entuziasm etapele primordiale ale existenţei umane:

VISARE – ACŢIUNE – MUNCĂ – LUPTĂ PENTRU VIAŢĂ – SPERANŢĂ – RESEMNARE ÎN FAŢA MORŢII – MOARTE.

Rar mi s-a întâmplat să citesc o carte atât de „crudă”.

Şi te avertizez că lectura cărţii „Cu ultima suflare” poate creea tristeţe profundă pe alocuri. Acolo prin cotloanele sufletului tău.

Însă numai până când ajungi la finalul cărţii. Acolo vei înţelege mesajul înălţător al tuturor strădaniilor lui Kalanithi – personal pentru fiecare individ în parte – dar care te loveşte drept în moalele capului.

Mesajul este? Viaţa – şi cum s-o trăieşti astfel încât să aibă un rost.

Te-ar putea interesa şi Ce este Anxietatea? Trebuie să ştii asta urgent!

Cum să descopăr sensul vieţii?

Scrie în cartea lui Kalanithi, încă din primele sale pagini:

„Tu, cel ce umbli să afli ce-i viaţa în moarte,

Vei dibăci că-n aer sunt răsuflările toate.

Nume noi neştiute, nume vechi dispărute.

Trupuri multe, timpul le sfârşeşte,

Căci sufletul deloc nu le găseşte.

Tu, cel ce citeşti aici; fă-ţi timp atâta cât mai eşti

Şi tu, spre veşnicie, porneşte să păşeşti.” (Fulke Greville – Catelica 83, citat din carte)

Ştiu… te-ai putea întreba, ca şi mine de altfel: „cum să descopăr sensul vieţii?”

Răspunsul la această întrebare nu este doar unul singur. El ţine de fiecare om în parte.

Paul Kalanithi a ales să înveţe tot ce putea despre viaţă şi moarte, citind tot ce găsea despre asta.

Apoi a optat pentru medicină ca profesie. Pentru ca ulterior să-şi dea seama că neurochirurgia era specializarea cea mai apropiată de obiectivul său constând în descoperirea proceselor psihice care dau valoare vieţii.

Citeşte şi Atitudinea pozitivă şi cum te ajută cărţile motivaţionale.

Experienţa lui Paul Kalanithi

Autorul ne povesteşte primii săi paşi în cariera de doctor, eşecurile şi succesurile sale, descrie soarta crudă a pacienţilor pentru care nu se mai putea face nimic, precum şi fiorul morţii prezent adesea la secţiile de terapie intensivă.

Munca în exces, soarta sau anumite alegeri… nu ştim ce anume, au făcut ca ilustrul medic să se îmbolnăvească de cancer pulmonar.

Vestea a fost şocantă. De aici înainte, autorul îţi împărtăşeşte toate stările sale, gândurile şi schimbărle prin care a trecut.

Îţi descrie tranziţia de la decepţie la speranţă, apoi la o viaţă aparent normală atunci când a aflat că boala se reprimase în urma tratamentului.

După care la groază atunci când ceva luni mai târziu boala s-a extins şi mai agresivă către creier.

Şi nu vreau să-ţi povestesc totul din carte. Te las pe tine să fii curios şi să afli mai multe citind cartea.

Îţi recomand să arunci o privire şi la

Două întrebări fundamentale despre viaţă

În final, te las cu două întrebări la care te rog să-mi răspunzi într-un comentariu:

1. Ce face ca viaţa să merite trăită atunci când eşti sănătos fizic?

2. Ce face ca viaţa să mai merite trăită atunci când moartea e aproape şi ştii asta? Ce poţi face ca viaţa ta să aibă sens şi valoare, chiar şi după ce nu mai eşti?

În definitiv, eu cred că modul în care îţi trăieşti ziua determină finalitatea vieţii tale.

Fiecare alegere sau inacţiune a ta se transformă într-un potenţial obicei zilnic şi conduce la valorificarea maximă a existenţei tale sau la irosirea ei.

Tu ai un dar nepreţuit acum: timpul şi sănătatea. Spre deosebire de aceia mai puţin norocoşi, precum autorul Paul Kalanithi.

Deci, cum alegi să fructifici acest dar primit de la Dumnezeu? Spune-mi într-un comentariu.

Dacă ţi-a plăcut acest material şi îţi doreşti să primeşti acces la mai multe resurse de acest gen, te invit să descarci Ebook-ul gratuit de mai jos:

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„3771a”:”Bunker”,”b57cc”:”Link Water”,”98e4d”:”Royal Blue”,”0e849″:”Deep Cove”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Descarcă acum Ebook-ul Top citate motivaţionale din cartea 10 Paşi pentru o viaţă împlinită

Inspiră-te în fiecare zi cu zecile de pasaje motivaţionale din celebra carte a lui Dale Carnegie. Completează formularul de mai jos şi verifică-ţi adresa de email cu care te-ai înregistrat.

DESCARCĂ

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol ​despre sensul vieţii, văzut prin lectura cărţii „Cu ultima suflare”, scrisă de Paul Kalanithi.Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi care citat ţi-a plăcut cel mai mult.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17b5abf85b4″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”#”,”class”:”tve-froala fr-basic”,”style”:””}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top