carti de dezvoltare personala pentru femei

Top Carti de Dezvoltare Personala pentru Femei (2022)

Suferinţele la care au fost supuse femeile de-a lungul istoriei au condus la multă discriminare şi în acele vremuri nu prea existau carti de dezvoltare personala pentru femei.

Genul feminin a fost etichetat de-a lungul istoriei ca fiind „sexul slab” însă postările virale de pe reţelele de socializare din zilele noastre infirmă această etichetă prost atribuită doamnelor.

În realitate, bărbaţi şi femei, suntem egali în drepturi şi nimeni n-ar trebui să facă vreo discriminare.

Cu toate acestea, din păcate, multe femei sunt supuse violenţei domestice, abuzurilor de orice natură şi cad în prăpastia depresiei.

Conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge „Tinerii cu vârste de până în 35 de ani sunt cei mai predispusi episoadelor de anxietate, iar femeile sunt de două ori mai sensibile la această afecţiune decât barbaţii” (sursa Medlife).

Un alt studiu realizat de doctorul psihoterapeut Jill Goldstein şi despre care am citit aici, depresia se manifestă diferit la femei:

„Femeile au tendința de a rumina și a relua în plan mental scenariile negative. De cele mai multe ori această manifestare este acompaniată de autoînvinovățire, critică și plâns.

Spre deosebire de femei, bărbații au tendința de a se distrage atunci când se confruntă cu aceste stări. Prin evitare, se poate ajunge la dezvoltarea altor obiceiuri nesănătoase, precum abuzul de alcool sau substanțe.

De aceea, în articolul de faţă îţi voi prezenta Top recomandări de carti de dezvoltare personala pentru femei, care sunt sigur că te vor ajuta să faci alegerile potrivite.

Aceste cărţi sunt nou-apărute şi foarte apreciate de cititorii din publicul feminin.

De asemenea, te rog să verifici periodic acest articol pentru că voi adăuga pe parcursul timpului mai multe cărţi pe care le găsesc potrivite pentru femei.

La fiecare carte vei găsi o scurtă descriere şi trimiterea către librăriile online de unde o poţi cumpăra la cel mai redus preţ.

Citeşte şi articolul 5 cărţi motivaţionale pentru Femei, de citit URGENT!

Top carti de dezvoltare personala pentru Femei

1. Secrete aflate pe pielea mea (de Andreea Raicu)

Această carte este un ghid despre acceptare, putere, feminitate și în special naturalețe pentru orice femeie.

Cartea „Secrete aflate pe pielea mea” este recomandată pentru tine dacă:

– Te-ai blamat măcar o dată pentru aspectul fizic;- Crezi că ceea ce ești nu e suficient și îți acorzi mai multe critici decât complimente;- Faci orice sacrificiu ca să ai un corp de invidiat, chiar dacă asta îți afectează sănătatea;- Consideri că perfecțiunea este același lucru cu frumusețea;- Îți e greu să postezi o fotografie fără retușuri pe social media;- Admiri frumusețea artificială din social media și chiar țintești spre ea;

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

2. Mamă, povesteşte-mi despre tine! (de Narcisa Suciu)

Aceast volum este o carte interactivă, un exercițiu terapeutic recomandat pentru fiecare femeie.

Cartea „Mamă, povesteşte-mi despre tine!” este bună pentru tine dacă:- Prețuiești toate amintirile pe care le-ai adunat cu grijă până acum și ai vrea să le transmiți mai departe celor pe care îi iubești.

– Îți dorești să petreci puțin timp tu cu tine, redescoperind amintiri și momente cheie care te-au format și ți-au ghidat pașii până în prezent.- Vrei ca cei dragi să te aibă mereu alături, să-i poți sfătui întotdeauna, să le răspunzi la întrebări chiar și atunci când nu ești lângă ei.- Ți-ar plăcea să regăsești și să retrăiești bucuria unor momente din trecut.- Ai nevoie de un ghid pentru a-ți reaminti cine ai fost, cine ești și cine îți dorești să devii.

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]

3. Ingredientele care ne fac viata mai frumoasa (de Mihaela Bilic)

„Într-o epocă a dietelor restrictive, Dr. Mihaela Bilic ne invită într-o nouă călătorie pe urmele gustului, printre zile, gânduri, mituri și porții generoase de informații de specialitate.

La final, nu ne așteaptă o dietă miraculoasă, ci un nou mod de a privi mâncarea și de a savura viața.”

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

Citeşte şi articolul 7 cărţi recente despre Anxietate şi Fobii

4. O femeie îţi face un plan. Sfaturi pentru o viaţă plină de aventură, frumuseţe şi succes (de Maye Muska)

Cartea „O femeie îşi face un plan” este biografia mamei lui Elon Musk, o femeie care şi-a trait viata din plin.

„A copilarit in Africa de Sud, dar a cucerit marile podiumuri de modă din New York si nu numai, la o varsta la care majoritatea femeilor se gandesc că timpul lor a trecut.

A avut doua cariere, trei copii si 11 nepoti si a trait in noua orase din trei tari diferite.

A lucrat ca model de la 15 la 71 de ani, dar si-a tratat meseria ca pe o simpla modalitate de a castiga bani si nu ca pe un motiv pentru a se comporta si a trai ca o diva.”

În cartea de faţă, Maye Musk impartaseste cu voi secretele ei ca model, ca mama a unor copii de succes si ca femeie iî general.

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Consider că aceasta este una dintre cele mai puternice carti de dezvoltare personala pentru femei, de citit neapărat.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

5. Arta de a-ţi lua rămas-bun. O poveste de viaţă (de Ayelet Tsabari)

„Israeliană de origine yemenită emigrată în Canada, Ayelet Tsabari este purtătoarea unei identități complexe ale cărei fire se întrețes într-un destin plin de culoare și farmec.

La doar nouă ani, Ayelet își pierde tatăl, avocat și poet, stâlp al comunității dintr-un orășel de lângă Tel Aviv. Rămasă singură cu mama și cei cinci frați, devine o tânără rebelă care caută să fugă de orice i-ar putea îngrădi libertatea: de trecutul strămoșilor ostracizați social, de autoritatea maternă sau de cea militară, de căsătorie.”

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]

6. Iubirea te învaţă (de Irina Binder)

O altă recomandare de carte din categoria Top carti de dezvoltare personala pentru femei este „Iubirea te învaţă”, scrisă de celebra autoare Irina Binder.

Irina Binder a scris mai multe cărţi cu priză la publicul feminin, de-a lungul timpului. Îţi recomand să le citeşti şi pe celelalte.

„Prin noua ei carte cu valențe educative și inspiraționale, „Iubirea te învață”, Irina Binder ne readuce aminte de bucuriile uitate ale vieții, de adevăratul scop pentru care trăim: IUBIREA. Iubirea din faptele bune, Iubirea din darurile dezinteresate, Iubirea din gesturile frumoase și din conduita respectuoasă, Iubirea din atenția față de natură și față de sine.”

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

Îţi recomand să citeşti şi articolul meu despre Top 5 cele mai bune cărţi de dezvoltare personală în 2021

7. Astazi, aici, acum (de Mirela Retegan)

„Așadar, toți ne vom regăsi, într-o măsură mai mică sau mai mare, în gândurile și emoțiile despre care povestește autoarea. Și, mergând pe calea descoperirii de sine, vom găsi împreună puterea de a trăi pe deplin tot ceea ce ne rezervă viața – astăzi, aici, acum.

Mirela Retegan (născută în 1970) este Antrenorul Părinților.

Își folosește imaginația, energia și empatia ca să-i învețe pe părinții români cum să se joace cu copiii lor. „Copiii au nevoie de iubire, atenție și răbdare. Noi, oamenii mari, avem nevoie de timp. Dacă ne antrenăm susținut, astfel încât să scoatem în orice moment, din joben, un joc de jucat oricând și oriunde, ei simt că primesc iubire și atenție și ne dau înapoi timp“, spune Mirela.

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

8. Cum sa-ti transformi viaţa (de Nicole Lepera)

„Nicole LePera, ne oferă o abordare revolutionara a vindecarii, care valorifica puterea sinelui de a produce o transformare de durată a întregii noastre fiinte.

În calitate de psiholog si psihoterapeut, Nicole LePera s-a simtit adeseori frustrata de limitele metodelor traditionale. Dorindu-si mai multe pentru pacientii ei si pentru ea insasi, a creat treptat o filosofie ce inglobeaza aspectele mentale, fizice si spirituale ale starii de bine personale si care îi echipeaza pe fiecare dintre noi cu instrumentele interdisciplinare necesare pentru a se vindeca singur.

Dupa ce a constatat prin proprie experienţă că metoda sa poate da rezultate extraordinare, a simtit nevoia sa impartaseasca tot ceea ce trăise şi învăţase si celorlalti.”

Cu siguranţă şi această carte are binemeritatul loc în acest top carti de dezvoltare personala pentru femei, în anul 2022.

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună şi urmează să o lecturez.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

9. Bărbați care urăsc femeile și femei care-i iubesc (de Joan Torres, Susan Forward)

Susan Forward spune povestea mai multor cupluri cu care a avut de-a face în realitate și redă mărturiile unor bărbați și femei captivi în asemenea relații negative.

Rezultatul este un ghid clar, cuprinzător și plin de compasiune, cu ajutorul căruia poți ajunge să înțelegi comportamentul distructiv al bărbatului de lângă tine și rolul pe care tu însăți îl joci în perpetuarea lui.A doua parte a cărții te învață pas cu pas ce poți face ca să rescrii scenariul relației voastre, să-ți vindeci suferința, să-ți recâștigi respectul de sine și să decizi în deplină cunoștință de cauză cum te organizezi mai departe: fie reconstruiești relația cu partenerul pe baze noi, fie găsești curajul să ieși din ea și să-ți asumi o nouă viață.”

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

Te-ar putea interesa să primeşti motivaţie în fiecare zi direct pe telefonul tău mobil.

Încearcă oportunitatea de mai jos:

Abonament Mesaj Motivaţional Zilnic pe telefonul tău mobil (prin WhatsApp)

Beneficiază acum de perioada GRATUITĂ de 5 zile şi vei primi în fiecare zi un mesaj pe telefon, prin WhatsApp, care să te ajute în dezvoltarea ta personală şi să te motiveze.

PROFITĂ ACUM!

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ VREAU PERIOADA GRATUITĂ __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

10. Explicându-i pe oameni. Ce ne poate învăţa ştiinţa despre viata, dragoste si relatii (de Camilla Pang)

În descrierea cărţii „Explicându-i pe oameni”, aflăm următoarele:

„Diagnosticata cu autism la varsta de opt ani, Camilla Pang s-a straduit sa inteleaga lumea din jurul ei si felul in care functioneaza oamenii.

Cautand cu disperare o solutie, a incercat sa afle daca exista vreun manual de utilizare pentru oameni si, negasindu-l, a inceput sa-si creeze unul propriu – cartea de fata.

Autoarea demonteaza cutumele sociale complicate, identificand ce inseamna cu adevarat sa fii om, cu ajutorul limbajului pe care il cunoaste la perfectie: stiinta.”

Nu am citit-o, dar am auzit şi cred că este foarte bună.

Citeşte mai multe despre descrierea cărţii

Acestea sunt primele 10 recomandări din Top 10 carti de dezvoltare personala pentru femei, pe care îţi recomand să le citeşti acum.

Ia-le pe rând, cumpără-le şi citeşte-le. Descoperă că eşti o femeie puternică, independentă şi liberă oricare ţi s-ar părea că sunt limitele care te apasă acum.

Redobândeşte încrederea în tine şi lasă-ţi imaginaţia să zburde pe meleagurile magiei infinite care există în viaţa ta, gata să o descoperi.

Disclaimer: acest articol conţine link-uri de afiliere către librăriile online. Prin clicul pe fiecare link, dacă vei cumpăra cartea respectivă, eu voi încasa un mic comision din vânzare, ca răsplată pentru munca pe care am depus-o ca să creez acest conţinut.

Preţul tău de cumpărare nu va fi afectat cu absolut nimic şi vei beneficia de reducerile existente.

Îţi mulţumesc pentru răbdarea ta de a citi acest articol şi pentru decizia de cumpărare a cărţilor pe care ţi le-am recomandat mai sus.

Spor la citit!

Ai vreo nelămurire sau întrebare?

Lasă-mi un comentariu şi te voi ajuta.

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi crezi că îi poate ajuta şi pe cunoscuţii tăi, te rog să dai un Like şi să-l distribui pe reţele tale de socializare.

Împreună suntem o comunitate puternică de oameni pozitivi!

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Articole recente

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’4′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”20″ horizontal-space-d=”20″ ct=”post_list-43456″ ct-name=”Image & Text 08″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-17f5a1ac73d” vertical-space-m=”15″ total_post_count=”141″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”4″ featured-content=”0″ no_posts_text=”” disabled-links=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” horizontal-space-t=”15″ horizontal-space-m=”0″ vertical-space-t=”15″ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_categories link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/category/psihologie-motivationala”,”title”:”Psihologie motivaţională”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/nevoi-de-dezvoltare-personala”,”title”:”Dacă nu faci asta eşti condamnat la SINGURĂTATE”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[tcb_post_content size=’words’ read_more=’Citeşte continuarea’ words=’22’ css=’tve-u-17f5a1ac74c’]CITEŞTE[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top