nevoi de dezvoltare personala

Dacă nu faci asta eşti condamnat la SINGURĂTATE

Lumea ar putea să funcţioneze foarte bine dacă fiecare dintre noi ar înţelege una dintre cele mai profunde nevoi de dezvoltare personala, despre care îţi voi scrie în rândurile de mai jos.

În general, problemele dintre oameni (ca să nu mai zic despre conflicte şi războaie) apar din cauza neînţelegerilor ce provin tocmai din nerespectarea acestui principiu fundamental de dezvoltare personală.

L-am înţeles când am citit cărţi de dezvoltare personală şi am început să-l aplic de când aveam 14 ani. Iar rezultatele m-au uimit.

Cu toate acestea, când nu reuşeam sau uitam să aplic această tehnică „magică” apăreau disensiunile cu ceilalţi. Şi odată cu asta, frustrările mele personale se accentuau şi mai mult.

Dădeam vina pe alţii, numai pe mine nu. Însă în realitate, eu puteam să controlez într-o mare măsură acţiunile celorlalţi, şi nu o făceam.

Citeşte acest articol până la final şi ai grijă să introduci această formulă în relaţiile tale cu ceilalţi.

Vei vedea schimbări majore.

Combină informaţiile din acest articol şi cu cele pe care ţi le ofer în videoclipul de pe Youtube:

Nevoi de dezvoltare personala comune tuturor oamenilor

Am învăţat foarte multe despre natura umană din cărţile scrise de Napoleon Hill şi Dale Carnegie. Practic, acestea au fost primele mele lecturi când aveam vârsta de 14 ani şi am început parcursul dezvoltării mele personale.

În acele cărţi am aflat că toţi oamenii din lume au două nevoi fundamentale care le stimulează dezvoltarea personală şi îi ajută în relaţionarea armonioasă cu semenii lor.

Aceste nevoi de dezvoltare personală comune tuturor indivizilor sunt:

  • Orgoliul personal sau dorinţa de satisfacere a propriului Ego şi
  • Tendinţa de a pune pe primul loc propriile nevoi şi interese personale

Oriunde ai fi, în orice cultură socială şi în orice timpuri, aceste două nevoi esenţiale ale omului sunt prezente la tot pasul. Este firesc. Aşa a fost de când lumea. Aşa va fi tot timpul.

Gândeşte-te puţin la experienţele tale prezente sau trecute şi analizează reacţiile oamenilor cu care ai interacţionat. Vei observa că aproape în toate cazurile ai reuşit sau nu să ajungi la un acord cu oamenii în momentul în care le-ai satisfăcut o anumită nevoie fundamentală.

Tocmai de aceea, consider că este pueril să îndrepţi discuţia spre interesele şi nevoile tale. Nimănui nu-i pasă. Fiecare are problemele sale şi îi ajunge. Şi asta înseamnă să nu te pricepi la satisfacerea acestor nevoi de dezvoltare personala.

Astfel, se spune că nimănui nu-i place omul care se plânge continuu şi găseşte nod în papură la orice. Nici măcar pesimiştilor. Culmea! Ei nu agreează alţi pesimişti chiar dacă stau în jurul lor.

Îţi recomand să citeşti şi articolul pe care l-am scris despre Cum să construieşti relaţii interpersonale benefice.

De asemenea, ia o pauză şi concentrează-te pe propunerea de mai jos:

Abonament Mesaj Motivaţional Zilnic pe telefonul tău mobil (prin WhatsApp)

Beneficiază acum de perioada GRATUITĂ de 5 zile şi vei primi în fiecare zi un mesaj pe telefon, prin WhatsApp, care să te ajute în dezvoltarea ta personală şi să te motiveze.

PROFITĂ ACUM!

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Trebuie să dai fiecărui peşte momeala potrivită

Un principiu fundamental în abordarea oamenilor, dacă vrei să obţii rezultatele pe care ţi le doreşti, este ceea ce a scris Dale Carnegie în cartea Secretele Succesului, şi anume:

„De ce să discutăm despre ce vrem noi? E pueril. Absurd. Normal că sînteţi interesaţi de ce vreţi dumneavoastră. Nu vă veţi pierde nicicând acest interes. Dar asta nu priveşte pe nimeni altcineva. Restul lumii seamănă mult cu dumneavoastră: se concentrează doar asupra a ceea ce vor ei.

DECI UNICA MODALITATE de a-i influenţa pe ceilalţi este de a vorbi despre ceea ce vor ei şi a le arăta cum pot să-şi împlinească dorinţele.” – Dale Carnegie

Ca metaforă, gândeşte-te la prietenul cel mai bun al omului: câinele. Dacă vrei să te păzească şi să te placă, este necesar ca mai întâi să-i oferi tu hrana, condiţiile şi afecţiunea necesară.

Nu-i ceri mai întâi lui să facă ceea ce vrei tu şi să te apere de pericole. Mai ales dacă nu te cunoaşte. În acest caz, s-ar putea ca el însuşi să fie un pericol pentru tine.

Sau pur şi simplu să nu-i pese de tine. Înţelegi ideea?

Prin urmare, la baza acestor nevoi fundamentale ale omului stă propriul interes, propria importanţă şi dorinţa de a fi bine.

Din punctul meu de vedere, oamenii care spun că sunt altruişti în mod dezinteresat sunt nişte mincinoşi. Dă-mi un exemplu de acest gen şi îţi voi spune ce se află în spate – satisfacerea unei nevoi de apreciere şi importanţă personală.

Te simţi când dai, chiar şi de pomană. Psihologic, te face să te simţi superior sau necesar. Iar asta te satisface acolo la orgoliul personal.

Chiar te rog să mă contrazici cu argumente în comentarii.

Vrei să fii angajat la o companie? Nu te duce la interviu ca să vorbeşti despre cât de mult ai tu nevoie de bani şi de job-ul respectiv. Nu numai că îţi vei pierde orice aparenţă de „profesionist” şi de om care va face lucrurile bine, dar îl vei obliga pe celălalt să te subevalueze. Cel mai probabil vei pierde din start. Sau vei fi tratat cu lipsă de apreciere.

Vorbeşte-i în schimb despre cum îi poţi rezolva problemele şi cum poţi contribui la succesul firmei sale. Demonstrează-i, convinge-l şi postul va fi al tău.

Citeşte şi articolul Ascultarea – arta înţelegerii cu ceilalţi.

Orice om îşi doreşte să fie important

nevoi de dezvoltare personala

Am spus mai sus despre cele două nevoi fundamentale ale omului iar acum îţi voi spune principiul care stă la baza acestor nevoi de dezvoltare personala.

Fie că eşti profesor, angajat la o societate privată, director, om de afaceri, elev sau cerşetor ai nevoie de un singur lucru, mai mult decât de pâine şi apă. Care este acela?

Nevoia de a fi important.

Orice om pe lumea asta îşi doreşte să simtă că este „cineva.” Mulţi apelează la comportamente „ciudate” sau rău famate pentru a-şi satisface în mod eronat această foame spirituală.

Atunci când vrei să convingi pe cineva să facă un anumit lucru apelează la această pârghie.

Reţine următorul principiu pe care l-a descoperit Dale Carnegie:

„Motorul acţiunii noastre este o dorinţă fundamentală pe care o resimţim şi cel mai bun sfat pentru cei care pretind să convingă în afaceri, acasă, la şcoală sau în politică este: mai întâi de toate stârniţi în ceilalţi o dorinţă vie. Cine e în stare de asta, are lumea la picioare. Cine nu, e condamnat la singurătate.”

Vezi cărţile de dezvoltare personală scrise de Dale Carnegie aici.

Prin urmare, caută să satisfaci orgoliul celuilalt trezindu-i dorinţa de a face acţiunea pe care i-o ceri.

Dar mai ales vorbeşte despre ceea ce doreşte celălalt şi cum poate să obţină acel lucru.

Aş vrea să îţi aminteşti mereu că diferenţa dintre succesul şi eşecul în relaţiile sociale constă în capacitatea sau incapacitatea omului de a trezi în celălalt dorinţa de a face ceea ce i-ai propus.

Şi cel mai bine identifici această dorinţă, punându-ţi o întrebare simplă: ce beneficiu are celălalt dacă face ce îi cer eu?

În marketing am învăţat că asta se traduce prin acronimul WIIFM (What’s In It For Me), adică „ce câştig eu din asta”.

[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]

Trezeşte în oameni dorinţa de a face lucrul pe care-l ceri

Henry Ford a spus că „dacă există vreun secret al succesului, el rezidă în capacitatea de a înţelege punctul de vedere al celuilalt şi de a vedea lucrurile atât din perspectiva acestuia, cât şi a dumneavoastră.”

Secretul succesului în relaţiile interumane constă în a nu face oamenii să se simtă mici şi neînsemnaţi.

Te-ar putea interesa şi articolul meu despre Comportamentul social şi secretul fundamental al influenţării oamenilor.

Gândeşte-te la nevoile oamenilor. Nu-i forţa să cumpere serviciile tale ori să facă ceea ce vrei tu. Demonstrează-le însă cum le poate rezolva problemele cu care ei se confruntă în momentul respectiv.

Şi reţine: fiecare vrea să-şi exprime propriul EU. Toţi oamenii au un apetit crescut pentru nevoia de a se simţi „cineva”.

Prin urmare, acţiunile lor vor fi în concordanţă cu posibilitatea satisfacerii acestei nevoi şi cu intensitatea ei.

Binele sau Răul, fiecare îl alege în funcţie de cum poate să iasă la suprafaţă.

Ai înţeles aceste nevoi fundamentale de dezvoltare personala?

Ia-le cu tine şi aplică-le începând de astăzi. Experimentează şi observă ce se întâmplă atunci când vezi lucrurile şi din perspectiva celuilalt, nu doar din a ta proprie.

Iar dacă nu faci asta, eşti condamnat/ă la singurătate.

Cauţi cărţi la REDUCERE ca să cheltui mai puţini bani? Uită-te pe OFERTA avantajoasă de mai jos:

cartepedia.ro

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre nevoi fundamentale de dezvoltare personala.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai şi că te-a ajutat.

Dă-i un Like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Articole recente

februarie 27, 2022

 

Dacă nu faci asta eşti condamnat la SINGURĂTATE

februarie 23, 2022

 

Iată DE CE afirmatiile pozitive vă schimba viata si destinul (Emile Coue)

februarie 19, 2022

 

Campanie la cărţi „It’s mystery o’clock!”

februarie 15, 2022

 

Ce înseamnă dezvoltarea personala? Adevărul gol-goluţ, fără umpluturi de „Guru”

februarie 11, 2022

 

7 cărţi recente despre Anxietate şi Fobii

februarie 8, 2022

 

Descoperă cum se vindeca Frica şi Anxietatea fără bătăi de cap!

Descarcă Ebook-ul gratuit

Nu pleca de aici până nu profiţi de avantajul descărcării GRATUITE a cărţii pe care am scris-o, ca să te ajut cu primii paşi în procesul dezvoltării personale. Clic pe butonul de mai jos:

OFERTĂ EXCLUSIVĂ

Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună

Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top