carti top despre frici

7 cărţi recente despre Anxietate şi Fobii

Mulţi oameni, din ce în ce mai mulţi se bat cu aceşti duşmani ai stării de bine, anxietatea şi fricile de orice gen, şi cred că ar avea nevoie să citească aceste 7 carti despre anxietate si fobii.

Cărţile de psihoterapie cognitiv-comportamentală sunt un ajutor foarte bun în momentele de panică şi autoizolare.

Poate că nu ai chef sau resurse să mergi la un psihoterapeut, poate că ai motivele tale pentru care nu vrei să ieşi din casă. Prin intermediul acestor lecturi (pe care le poţi cumpăra dintr-o librărie online şi să-ţi vină direct la uşa casei tale) ai o oportunitate de a învăţa cum să îţi cucereşti limitele.

Am extras în acest articol şapte dintre cele mai noi carti de dezvoltare personală care tratează problematica anxietăţii şi fobiilor.

În dreptul fiecăreia vei găsi o scurtă descriere şi librăria online de unde o poţi cumpăra la un preţ avantajos.

Iar dacă vrei să afli mai multe detalii despre fiecare carte, pur şi simplu dă clic pe imaginea din dreptul ei şi vei fi redirecţionat către magazinul online.

Hai să scoatem la lumină fricile noastre!

Te invit să citeşti şi articolul 6 cărţi de citit la supărare.

Carti despre anxietate si fobii: Mindfulness pentru anxietate (Nu lăsa grijile să-ţi domine viaţa)

Cartea este scrisă de Susan M. Orsillo şi Lizabeth Roemer şi ne învaţă modalităţi prin care să scăpăm de presiunea anxietății, jocuri care să ne elibereze de stres, versuri care să ne împrăștie îndoielile privind propria persoană și exerciții prin care să ne dezvoltăm flexibilitatea şi să fim mai înțelegători cu noi înșine.

Această călătorie, care pare să pornească din exterior – de la stimulii care ne provoacă anxietate –, sfârșește cu o mai mare înţelegere faţă de noi înşine.

Este o carte de dezvoltare personală bazată pe introspecție care ne determină să privim în interior, fără critică şi cu o atitudine de non critică, pentru a nu atrage vinovăţie.

Autohipnoza pentru învingerea durerii (Hipnoza, autohipnoza si meditaţie pentru sănătatea corpului, a mintii si a spiritului)

Această carte este scrisă de Annalisa Faliva. Ea prezintă istoria și teoria care stau la baza hipnozei și autohipnozei folosite în gestionarea durerii psihofizice, precum și numeroase tehnici și exerciții de meditație.

Să înveți cum să gestionezi mai bine durerea fizică și emoțională înseamnă să deții controlul asupra multor procese psihofiziologice care sunt guvernate, de obicei, de sistemul nervos autonom, dar şi să-ți conduci propria minte în loc să te lași dominat de ea.

Acceptă lupta (Traieste dupa regulile vietii)

Cartea este scrisă de Zig Ziglar şi Julie Ziglar Norman.

Autorii te invită într-o călătorie prin care să descoperi puterea interioară care te ține în luptă chiar și în cele mai grele momente, atunci când îți dai seama cine ești cu adevărat. Mărturisindu-și neajunsurile și binecuvântările pe care le-a trăit de-a lungul timpului, cunoscutul autor te poartă în noua existență care i-a fost dăruită și pe care a ales să o pună în slujba celorlalți.

Cum sa ai încredere in tine (Învinge-ţi anxietatea si obţine ceea ce îți doreşti)

carti despre anxietate si frici

Autoarele Celia Ampel, Barbara Markway ne arată cum să reușim, pas cu pas, prin exerciții, teste și strategii bazate pe cercetări științifice recente, să ne creștem stima de sine și să credem în noi, pentru a ne atinge obiectivele. Depășindu-ne teama și lipsa de încredere, ne vom reduce la tăcere criticul interior, astfel încât să realizăm cu adevărat lucrurile pe care dorim să le facem.

Citeşte mai multe detalii despre carte

Frica (O umbra întunecată ce ne insoteste de-a lungul vietii)

carti despre frica si anxietate

Scrisă de Salman Akhtar, în cartea de față sunt aduse în discuție șase mari frici din viață:

  1. frica de prăbușire psihică
  2. frica de singurătate
  3. frica de intimitate
  4. frica de vătămare
  5. frica de succes
  6. frica de moarte

Fiecare dintre acestea sunt examinate din diferite perspective.

Avem astfel acces la un tablou de profunzime al aspectelor aflate în spatele fricilor care ne ajută să înțelegem să ne simțim mai aproape de experiențele celor din jur, să îi înțelegem mai bine și să fim mai pregătiți să-i ajutăm să-și gestioneze propriile frici.

Citeşte mai multe detalii despre carte

Anxietatea, bestia din tine (Viaţa într-o lume dominată de frică)

carti celebre despre anxietate

Scrisă de Eric Goodman.

Află cum să gestionezi și să educi anxietatea, astfel încât să devină un tovarăș interior mai bun, folosind metode terapeutice integrate, precum terapia axată pe compasiune, terapia cognitiv-comportamentală și terapia prin acceptare și angajament.

Vei înțelege de ce societatea stigmatizează anxietatea și vei învăța cu umor și compasiune cum să o cunoști mai bine pe bestia din tine și cum să o îmblânzești.

Citeşte mai multe detalii despre carte

Cum sa bagi depresia în depresie (40 de modalităţi prin care să redevii stăpân pe viaţa ta)

carti despre frica

Cum gestionăm ceva ce pare absolut imposibil de gestionat? Cum traversăm fiecare zi în care depresia ne spune că suntem lipsiți de valoare, niște ratați?

Avem nevoie de un ghid. Și nu orice ghid, ci unul foarte bun, din care să aflăm ce funcționează și ce e de făcut.

Ghidul e chiar cartea de față, scrisă de James Withey, care cuprinde 40 de modalități prin care să-ți refaci viața, deși ai depresie. Metodele sunt inspirate de experiența personală a autorului, care a învățat să trăiască bine cu tot cu depresie.

În plus, a consiliat nenumărați alți oameni, învățându-i să recunoască minciunile pe care le spune mintea pe fond depresiv, care sunt capcanele pe care le întinde și cum să se ferească atunci când depresia împroașcă cu venin.

Citeşte mai multe detalii despre carte

Sper ca aceste carti despre anxietate si fobii să îţi ofere toate informaţiile practice de care ai nevoie pentru a învinge aceste stări negative.

În plus, vei învăţa tehnici eficiente cu ajutorul cărora să-i poţi ajuta pe toţi cunoscuţii tăi să îşi rezolve aceste probleme.

Ca întotdeauna, dacă simţi că lectura nu este suficientă pentru tine ca să faci schimbările necesare îţi recomand să te înscrii la Webinariile Profesionale de Dezvoltare Personală pentru a învăţa mai multe.

O viaţă lipsită de griji îţi doresc!

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre câteva recomandări de carti despre anxietate si fobii.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai şi că te-a ajutat.

Dă-i un Like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Articole recente

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”list” columns-d=”1″ columns-t=”1″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”0″ horizontal-space-d=”30″ ct=”post_list-43533″ ct-name=”Image & Text 12″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-17ee8d23752″ no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”1″ article-tcb_hover_state_parent=”” class=” article-tcb-events=’__TCB_EVENT_|{|{„t”:”mouseover”,”config”:{„anim”:”sweep_to_bottom”,”loop”:1},”a”:”thrive_animation”}|}|_TNEVE_BCT__’ article-class=’tve_evt_manager_listen tve_ea_thrive_animation tve_et_mouseover tve_anim_sweep_to_bottom’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”#”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[tcb_post_content size=’words’ read_more=” words=’20’ css=’tve-u-17ee8d2375f’]Citeşte articolul[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top