Duşmanii de moarte ai progresului personal sunt nehotărârea, ezitarea şi frica, iar acestea nasc anxietatea, însă partea bună este ca ele se vindeca.
Partea rea este că e al naibii de greu să o faci singur/ă dacă n-ai habar.
Din păcate, noi toţi ne confruntăm cu aceşti microbi ai succesului şi suntem nevoiţi să găsim soluţiile potrivite pentru a ne vindeca.
Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Cu cât mai târziu, cu atât mai rău.
Se spune că nehotărârea este sămânţa fricii. Nehotărârea este rudă cu îndoiala şi împreună nasc frica. Iar frica constant întreţinută conduce la naşterea anxietăţii.
Ştiai că poate exista şi frica de succes? Da, exact aşa cum există şi frica de eşec. Unor oameni pur şi simplu le este frică să o ducă bine deoarece se gândesc că nu pot face faţă responsabilităţilor pe care le presupune o viaţă „de lux”.
Ciudat, dar adevărat!
Vezi aceste
În acest articol vom vedea câteva trucuri ale fricii şi vei afla că temerile şi anxietatea se vindeca dacă înveţi ce să faci.
În acelaşi timp îţi recomand să vizionezi videoclipul pe care l-am publicat pe Youtube, clic pe imaginea de mai jos:
Anxietatea şi Fricile se vindeca din interior
„Omul este atât de avar încât orice lege are la bază asigurarea lui împotriva unui seamăn al său.” – Napoleon Hill
Napoleon Hill, în afirma că există şase frici esenţiale cu care trăieşte omul toată viaţa sa.
Aceste frici sunt:
- Frica de sărăcie
- Frica de critică
- Frica de boală
- Frica de dragostea pierdută
- Frica de bătrâneţe
- Frica de moarte
Fiecare dintre noi experimentăm în viaţă, mai mult sau mai puţin, una sau câteva dintre aceste temeri. Prefer să cred că puţini sunt cei care le cunosc pe toate, în acelaşi timp şi refuz să mă gândesc cum ar fi o astfel de viaţă.
Însă da, există şi asemenea oameni care sunt chinuiţi de frică, în toate felurile ei şi sub toate formele posibile. În acele cazuri, depresia bate puternic la uşa minţii.
Trebuie găsită o soluţie. Care este aceasta?
Îţi recomand să vizionezi Webinarul Live de pe Facebook „Cum să treci peste frică şi să o transformi în avantajul tău”, pe care l-am creat şi se află în legătură cu subiectul articolului de faţă. Clic mai jos:
Frica şi Anxietatea sunt stări de spirit
„Emoţia fricii este atât de subtilă şi de adânc înrădăcinată încât oamenii pot purta povara ei toată viaţa, fără a-i recunoaşte vreodată prezenţa.” (Napoleon Hill)
Adevărul este că frica nu este decât o stare de spirit şi o percepţie subiectivă despre un anumit stimul extern. Partea interesantă este că sentimentul de teamă devine din ce în ce mai accentuat în momentul în care nu cunoaştem prea bine domeniul respectiv.
Uşor dar sigur se conturează şi Anxietatea. Care începe să dea semne pe partea de sănătate.
Şi ştii de ce? Creierul are capacitatea înăscută de a se proteja şi a-şi activa scuturile împotriva a ceea nu înţelege şi nu a experimentat până atunci. Dar vestea bună este că anxietatea se vindeca.
Citeşte şi articolul pe care l-am scris despre Cum să depăşeşti Anxietatea provocată de Pandemie.
Pe undeva frica este ceva bun pentru om. Acţionează pentru protecţia şi conservarea lui, punându-l „în gardă” contra pericolului potenţial.
Deci este bine să ne armonizăm cu frica noastră, pentru că de eliminat complet nu cred că putem să facem asta vreodată.
De frică nu prea ai cum să scapi complet
Frica este o emoţie înnăscută şi fundamentală în evoluţia speciei umane.
Marele nostru avantaj este că avem capacitatea de a ne controla mintea şi a o disciplina în sensul dorit de fiecare dintre noi.
Iar omul poate crea echivalentul oricărui gând cu condiţia ca acesta să fie în armonie cu legile naturii şi posibilului.
Cum deja ştim că orice gând are capacitatea de a se transforma în echivalentul său fizic, rezultă deci că teama constant întreţinută în minte va da naştere unei realităţi obiective corespunzătoare.
În consecinţă, nu ai cum să te simţi curajos dacă în mintea ta ţi-e frică.
Şi mai am o veste bună pentru tine. Starea de spirit poate fi schimbată. Poate fi disciplinată şi creată în funcţie de propriul tău gust. Cu puţină voinţă…
Trebuie doar să alegi ce fel de realitate vrei, după care să setezi mintea şi sistemul emoţional pe acea frecvenţă şi să te menţii acolo.
Cu cât vei reuşi să faci mai repede asta, cu atât mai bine vei putea controla în avantajul tău diferitele forme ale fricii. Şi astfel anxietatea şi frica se vindeca.
Te-ar putea interesa şi articolul pe care l-am scris despre Cum să profiţi de frica ta?
Trăsăturile fundamentale ale fricii
„Teama de critică răpeşte iniţiativa, distruge puterea imaginaţiei, limitează individualitatea, răpeşte încrederea în sine şi aduce sute de prejudicii.” (Napoleon Hill)
Napoleon Hill susţine în cartea „De la idee la bani” că frica are următoarele caracteristici:
- Paralizează raţiunea;
- Distruge imaginaţia şi încrederea de sine;
- Subminează entuziasmul;
- Descurajează iniţiativa personală;
- Conduce la un scop nesigur;
- Încurajează amânarea (procrastinarea);
- Şterge entuziasmul;
- Face imposibil controlul de sine;
- Anihilează farmecul personal;
- Distruge posibilităţile de a gândi constructiv;
- Risipeşte concentrarea eforturilor;
- Nimiceşte perseverenţa şi puterea de voinţă personală;
- Distruge ambiţia;
- Ucide dragostea şi emoţiile rafinate ale inimii;
- Descurajează prietenia;
- Conduce la insomnii, nefericire şi nenorocire
Şi astea nu sunt decât câteva dintre efectele dezastruoase ale fricii, sub orice formă a ei.
Însă suntem salvaţi pentru că psihologia ne învaţă cum frica şi anxietatea se vindeca pe cale naturală, cu puţin efort conştient al minţii.
Îţi recomand să citeşti şi articolul Ce n-ai ştiut niciodată despre BANI.
Cea mai puternică frică
Cu toate că frica are mai multe forme, am aflat că frica de sărăcie este, în rândul oamenilor, cea mai puternică dintre toate fricile.
Totuşi, câţi indivizi caută să se educe financiar şi să înveţe cum să facă bani iar apoi cum să-i păstreze şi să-i multiplice? Puţini. Foarte puţini, cred.
Ne place să plângem că avem lipsuri însă câţi dintre noi facem ceva pentru a completa golurile din viaţa noastră?
Câţi ieşim din zona „călduţă” a vieţii?
Câte exemple de oameni care „se străduiesc” cunoşti în jurul tău? Eu nu ştiu prea multe în viaţa mea. De fapt, cred că niciunul.
Şi este foarte trist. Întrucât purtăm pe umeri cea mai complexă şi magnifică maşinărie biologică din Univers: mintea. Şi o putem folosi ca să reuşim în viaţă.
Ca să îţi afli slăbiciunile te ajută foarte mult un proces de introspecţie şi autoanaliză.
Fă-ţi puţin timp în fiecare zi şi fii singur cu tine. Gândeşte-te ce neajunsuri ai în viaţa ta, caută să înţelegi de unde au început, du-te la origini.
Analizează-ţi frica şi caută rădăcinile ei. Nu cumva ele se găsesc în raporturile copilului din tine cu părinţii săi? Ori poate cu mediul exterior?
Sau este posibil să existe câteva „traume” nerezolvate din trecut? Anumite percepţii deformate care au pus stăpânire pe subconştientul tău şi creează pe bandă rulantă exemplare identice ale trecutului tău lipsit de glorie?
Te-ar putea interesa să citeşti şi despre Experimentul de la Stanford: limitele minţii umane.
Ce ai putea să faci acum ca să schimbi cauza acestor lucruri?
Pune-ţi întrebări şi vei vedea că încep să vină răspunsurile.
Wesbrook Pegler – despre efectul crunt al Fricii de Sărăcie
Şi pentru că frica de sărăcie este prezentă în viaţa a milioane de oameni care caută soluţii (conştient sau inconştient) pentru vindecarea rapidă, îţi voi lăsa mai jos analiza lui Westbrook Pegler, despre efectul acestui tip de frică:
„Banii sunt doar cochilii de scoici, sau discuri de metal, sau bucăţi de hârtie; există comori în inimă şi în suflet pe care banii nu le pot cumpăra, dar majoritatea oamenilor, când sunt faliţi, nu sunt în stare să se bazeze pe acest adevăr pentru a se remonta.
Când cineva este lipsit de bani şi adăpost, incapabil să obţină vreo slujbă, ceva se întâmplă în sufletul lui şi umerii i se lasă, pălăria i se turteşte, nu mai merge şi nu mai priveşte ca un om normal.
Nu se poate sustrage unui sentiment de inferioritate în faţa celor cu slujbe stabile, chiar dacă ştie că el le este superior în caracter, inteligenţă sau capacitate.
Ceilalţi oameni – chiar prieteni ai săi – se simt, pe de altă parte, superiori faţă de el, şi îl privesc, poate inconştient, ca pe un caz nefericit.
O vreme poate împrumuta, o vreme, dar nu suficient ca să se comporte normal, şi nu poate împrumuta la nesfârşit.
Dar împrumutul în sine, devenit mijloc de existenţă, este o experienţă deprimantă, iar banii nu au puterea de a remonta spiritele, asemănătoare cu cea a celor câştigaţi cinstit.
Desigur, nimic din toate acestea nu este valabil pentru vagabonzi sau cei care nu fac nimic în mod obişnuit, ci doar pentru oamenii cu ambiţii normale şi respect de sine.
Femeile cu aceleaşi necazuri se comportă diferit. Nu se ştie de ce, nu luăm niciodată în consideraţie femeile care suferă eşecuri. Ele sunt puţin numeroase la cozile de pâine, nu sunt recunoscute în mijlocul mulţimilor prin aceleaşi indicii clare care îi identifică pe faliţi.
Desigur, nu mă refer la bătrânele în zdrenţe de pe străzile oraşelor care sunt tot atâtea cât vagabonzii cunoscuţi. Mă refer la femeile încă tinere, decente şi inteligente.
Trebuie să fie numeroase, dar disperarea lor e tăcută. Poate că se sinucid.
Când un bărbat eşuează, are tot timpul să se gândească. Poate călători kilometri întregi pentru a se interesa de o slujbă şi a afla că postul s-a ocupat, sau că nu se oferă salariu de bază, ci doar nişte fleacuri pe care nimeni nu le-ar da decât de milă.
Refuzând, el e din nou pe străzi fără vreo ţintă precisă. Deci merge în continuare. Se uită în vitrinele magazinelor la luxul care nu e pentru el, se simte inferior şi face loc celor care se opresc şi privesc interesaţi.
Bântuie prin vreo gară sau se aşează prin vreo bibliotecă publică pentru a-şi odihni picioarele şi a se încălzi puţin, dar nu aşa va obţine o slujbă, aşa că se ridică şi o porneşte din nou.
Poate că nu ştie, dar lipsa de ţel îl trădează chiar dacă trăsăturile chipului nu o fac. Poate fi bine îmbrăcat cu haine ce i-au rămas din zilele când avea o slujbă stabilă, dar hainele nu pot ascunde căderea.
Vede mii de alţi oameni, bibliotecari sau funcţionari, farmacişti sau încărcători de vagoane, robotind ocupaţi şi îi invidiază din adâncul sufletului.
Ei sunt independenţi, se respectă şi îşi păstrează bărbăţia, iar el pur şi simplu nu se poate convinge că este un om bun, deşi se contrazice cu sine şi ajunge oră de oră la un verdict favorabil.
Doar banii l-au adus în această stare. Dacă ar avea nişte bani, ar redeveni el însuşi.”
Ciudat de crunt acţionează acest microb al fricii de sărăcie.
Şi el sapă în mintea omului care nu mai are încredere în puterea lui interioară.
De aceea, îţi recomand să lucrezi cu mintea ta şi să nu te laşi niciodată învins acolo. Realitatea nu are încotro decât să se supună filmului pe care ţi-l tot repeţi în minte de ceva timp.
Mult succes!
Vrei să cumperi cărţi de dezvoltare personală care să te ajute să-ţi învingi frica şi anxietatea? Uite-te pe aceste recomandări pe librăria online.
Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre faptul că anxietatea şi frica se vindeca.
Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai şi că te-a ajutat.
Dă-i un Like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.
Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.
Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.
Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE
Share 0 Tweet 0 Share 0 Pin 0 Share 0
Articole recente
februarie 8, 2022
Descoperă cum se vindeca Frica şi Anxietatea fără bătăi de cap!
februarie 3, 2022
Cum am învăţat să merg pe schiuri în 6 ore? Despre puterea ambiţiei personale
ianuarie 23, 2022
(Video) Cum să ai relaţii interpersonale benefice (Astăzi)
ianuarie 22, 2022
Adevăruri şocante despre Subconştient. Ce nu înveţi la şcoală!
ianuarie 19, 2022
Discursul motivaţional care a şocat omenirea!
ianuarie 11, 2022