cand dispare anxietatea

Când dispare Anxietatea? O metodă simplă şi eficientă

[tcb-script async=”” src=”https://cse.google.com/cse.js?cx=1eb74e5bfac6fad54″][/tcb-script]

Ştii sentimentul acela că ceva iminent şi periculos este pe cale să se întâmple în viitorul apropiat şi te întrebi cand dispare anxietatea asta?

Cunoşti acea senzaţie de sufocare şi panica care te cuprinde uneori într-un mod pe deplin nejustificat?

Dacă trăieşti astfel de momente, este clar: te confrunţi cu Anxietatea şi, posibil chiar şi cu atacurile de panică.

Pe de altă parte, dacă nu îţi sunt familiare astfel de senzaţii te felicit! Eşti o persoană norocoasă iar anxietatea nu a pus stăpânire pe tine. Încă. Totuşi, nu te grăbi să te opreşti din citirea acestui articol.

Indiferent că faci parte din prima sau din a doua categorie, articolul de faţă te va ajuta să afli o metodă eficientă cu ajutorul căreia să ţii anxietatea în frâu.

Înainte de a merge mai departe, reflectă la cuvintele pe care le-a spus Pema Chordon:

„Pacea interioară apare în momentul în care alegi să nu mai permiți unei alte persoane sau unui eveniment să îți controleze emoțiile.”

Despre Cum să depăşeşti Anxietatea provocată de Pandemia Covid 19 am scris un articol chiar aici.

Cuprins

cartepedia.ro

Cum apare şi când dispare anxietatea

„Nu anticipa problemele și nici nu îți face griji în privința unor situații care s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Rămâi în lumina soarelui!” (Benjamin Franklin)

Observ că societatea se confruntă mult cu simptome pe care le prezintă anxietatea. Este precum un duşman tăcut dar aprig care nu pleacă până nu lasă nişte urme adânci în personalitatea omului.

Pentru a vedea cum este definită anxietatea în dex dă clic aici.

Multe situaţii care par inofensive pentru un adult încrezător în sine pot părea pericole de nedepăşit pentru cel care se confruntă cu Anxietatea.

Te invită cineva la dans? Simţi cum bătăile inimii se accelerează şi refuzi de teamă să nu te faci de râs.

Eşti nevoit/ă să ţii un discurs în public? Deja te gândeşti cum ţi se va împletici limba şi nu vei scoate un sunet.

Urmează să dai un examen? Ştii deja că oricât de mult ai învăţa panica care o să te cuprindă îţi va bloca memoria şi nu vei putea răspunde la întrebări.

Iată posibile împrejurări din viaţa omului, când acest duşman tăcut îşi poate face simţită prezenţa.

Şi lista poate continua la infinit… deci când dispare anxietatea?

Hai să vedem mai întâi ce este anxietatea şi cum poate fi înţeleasă.

Însă ce este Anxietatea asta, de fapt?

cand dispare anxietatea

cand dispare anxietatea

Îţi vine să crezi sau nu, anxietatea înseamnă o frică că nu te vei adapta la cerinţele celorlalţi.

Că nu vei face faţă.

Că nu te vei încadra în tiparele societăţii.

Că vei pierde…

Că ceilalţi vor râde de tine.

Ia o pauză şi gândeşte-te: ce îţi provoacă acel sentiment de teamă care te ţine pe loc să faci un anumit lucru nou în viaţa ta?

Oare nu stă în spatele acţiunii respective imaginea faptului că ceilalţi ar putea râde de tine sau te-ar putea arăta cu degetul?

Ruşinea, penibilul, ratarea… sunt tot atâtea consecinţe de care omul anxios se teme ca să treacă la acţiune.

Şi de ce n-am asculta de sfatul pe care ni-l oferă Nichiren Daishonen:

„Nu lăsa niciodată greutățile vieții să te deranjeze. Nimeni nu poate evita problemele, nici măcar sfinții ori înțelepții.”

De ce am avea noi pretenţii mai mari decât sfinţii şi înţelepţii!?

Cred că unele lucruri sunt făcute să fie acolo şi să ne stea în cârcă toată viaţa. Iar dacă nu ne place, putem să găsim căi prin care să facem povara mai uşoară, nu?

Cert este că anxietatea se vindeca.

Nu contează ce ţi se întâmplă, ci cum reacţionezi

„Viața este 10% ceea ce ți se întâmplă și 90% cum reacționezi la ceea ce ți se întâmplă.” (Dorothy M. Neddermeyer)

În articolul pe care l-am scris pe Blog despre Ce este Anxietatea? Trebuie să ştii asta urgent, subliniam că printre caracteristicile de bază ale personalităţii anxioase se află aptitudinea de a-şi face griji intense, frecvente şi exagerate pentru sine sau cei apropiaţi.

În plus, persoana anxioasă trăieşte într-o tensiune fizică excesivă, ceea ce conduce în timp la suferinţă psihologică care se acutizează. Aceste tipuri de personalităţi se concentrează constant pe riscuri chiar şi în acele situaţii cu un grad scăzut de pericol.

Pare ciudat, nu?

Însă dacă eşti un anxios aşa cum am fost şi eu, înţelegi ce vreau să spun.

Este păcat să stăm pe loc din cauza a ceea ce ne imaginăm că s-ar putea întâmpla într-o situaţie dată.

Şi dacă faci acel lucru pe care ţi-l doreşti iar mediul exterior nu-l percepe aşa cum te aşteptai, ce dacă?

Şi dacă vrei să înveţi mersul pe bicicletă la 50 de ani şi ţi se pare că dacă încerci asta, ceilalţi vor râde de tine, ce dacă?

Şi ce dacă îndrăzneşti să spui partenerului tău de viaţă că te deranjează un anumit comportament de-al său şi ţi-ar plăcea să nu îl mai repete?

Care este frica ta? Priveşte-o în ochi. Studiaz-o şi vei vedea că ea începe să îşi piardă din putere.

Deci cand dispare anxietatea? Când hotărăşti să o priveşti direct în esenţa ei.

„Nimic nu îți poate aduce liniște în afară de tine.” (Ralph Waldo Emerson)

Hei,

NU POŢI CONTROLA ÎNTOTDEAUNA CEEA CE ŢI SE ÎNTÂMPLĂ.

Şi nici nu trebuie.

Anxietatea dispare cand înveţi să îţi controlezi atitudinea faţă de ceea ce ţi se întâmplă.

Ceea ce poţi să faci acum, indiferent de circumstanţe, este să preiei controlul asupra minţii şi emoţiilor tale.

Dacă umbli acolo şi nu laşi lucrurile exterioare să te mai întristeze, faci un mare pas în faţa celor care rămân toată viaţa blocaţi în anxietate şi nu îşi ating potenţialul uriaş.

Totuşi, vezi că anxietatea are şi anumite avantaje de care te-ai putea bucura. Unul dintre ele este că Anxietatea poate fi un stimulent pentru a face lucrurile mai bine.

Despre anxietatea sociala am scris un articol intitulat Ce este anxietatea socială şi cum să te vindeci de ea.

Preia controlul asupra gândurilor şi emoţiilor tale

[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]

„Nu trebuie să îți controlezi gândurile, trebuie doar să nu le mai lași să te controleze.” (Dan Millman)

Simţi că ceva îţi provoacă disconfort? Caută să vezi ce anume din lucrul respectiv produce acest efect.

Dacă este o persoană care îţi face rău, sub o formă sau alta, oare nu ar fi cel mai bun moment chiar astăzi să devii o persoană asertivă şi să-i spui că nu-ţi face bine acel comportament?

Dacă simţi că te acaparează gândurile de frică şi neputinţă, n-ar fi oare acum un moment bun să spui STOP şi să le înlocuieşti cu gânduri opuse, de putere şi victorie?

Îţi recomand să citeşti şi articolul Descoperă cum se vindeca Frica şi Anxietatea fără bătăi de cap!

Ţine minte că nimeni nu poate băga mâna în mintea ta ca să sucească rotiţele din care este formată maşinăria asta minunată pe care o porţi pe umeri.

Numai tu eşti în măsură să faci asta.

Cum?

Primul pas este să aplici ceea ce ţi-am spus mai sus.

Al doilea pas este să cauţi şi mai multă informaţie care să te înveţe cum să te descurci cu anxietatea ta şi să o înţelegi.

Iar eu sunt aici ca să te ajut cu asta.

Deci cand dispare Anxietatea? Mai bine te-ai întreba când vrei şi eşti dispus/ă să faci să dispară Anxietatea.

Intră aici şi citeşte toate articolele pe care le-am scris pe Blog despre Anxietate, teamă şi Atacuri de Panică (în fiecare zi câte unul).

Găseşti acolo multe informaţii utile ca să rezolvi frica asta numită Anxietate, începând chiar de astăzi.

Şi pentru că o problemă nu poate fi rezolvată în numai 5 minute cât timp ţi-a luat ca să citeşti acest articol, îţi recomand mai jos 2 cărţi bune pentru vindecarea Anxietăţii:

Şi dacă vrei să afli cât durează anxietatea şi cum o poţi vindeca pe cale naturală, sunt convins că te-ar putea interesa şi colecţia de Cărți despre anxietate: 15 recomandări pentru un echilibru interior mai bun într-o lume incertă .

Aminteşte-ţi în fiecare zi că:

„Umorul bun este un tonic pentru minte şi trup. Este cel mai bun antidot pentru anxietate şi deprimare. Este o valoare pentru business. Atrage şi păstrează prietenii. Uşurează necazurile omului. Este drumul direct către seninătate şi mulţumire.” (Grenville Kleiser)

Tratează Anxietatea natural

cand dispare anxietatea

cand dispare anxietatea

„Dacă vrei să învingi anxietatea, trăiește în prezent, trăiește respirația.” (Amit Ray)

Şi dacă tot te întrebi mereu când dispare anxietatea, ştiai că una dintre cele mai faine metode de ameliorare a simptomelor Anxietăţii este nimic altceva mai simplu decât RESPIRAŢIA?

Într-un articol scris pe revista Pscyhologies, Iulia Barca ne învaţă următorul exerciţiu pentru a ameliora depresia si anxietatea:

„Închide ochii și concentrează-ți atenția pe respirație. Respiră normal, preferabil pe nas, fără să încerci să îți controlezi respirația. Conștientizează senzația pe care o ai atunci când inspiri și expiri.

Pune o mână pe burtă și alta pe piept. Inspiră adânc și numără până la patru. Ține respirația numărând până la trei. Expiră treptat numărând până la patru. Mâna de pe burtă trebuie să se miște spre tine când inspiri și în exterior când expiri.

Concentrează-te pe respirație și înlătură alte gânduri. Vei simți mintea invadată de idei sau că această meditație parcă îți sporește ruminația. În realitate, abia acum conștientizezi când de agitată este mintea ta.

Rezistă tentației de a da atenție gândurilor și încearcă să îți concentrezi atenția asupra unui singur lucru: respirația ta.

Repetă exercițiul până când vei simți că te concentrezi cu ușurință asupra ei. Și nu amâna momentul când vei începe să îl pui în practică. Cu cât vei face asta mai curând, cu atât te vei simți mai relaxată.”

Acum ai suficientă informaţie ca să scapi de problema asta, Anxietatea sau cel puţin să o stăpâneşti ca să nu te mai blocheze.

Acum ştii cand dispare Anxietatea şi cum se trateaza anxietatea natural.

Tot ce ai nevoie este să treci la acţiune şi să mai citeşti odată acest articol pentru ca să-ţi iei nişte notiţe pe care să le memorezi.

Îţi doresc o săptămână minunată şi fructuoasă!

Ai vreo întrebare sau nelămurire? Lasă-mi un comentariu mai jos şi te voi ajuta cu cel mai mare drag!

Vrei să ne împărtăşeşti un simptom al Anxietăţii cu care te confrunţi, pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi cititori?

Spune-ne într-un comentariu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te-a ajutat să înţelegi cand si cum dispare anxietatea şi dacă crezi că îi poate ajuta sau inspira şi pe cunoscuţii tăi, te rog să dai un Like şi să-l distribui pe reţele tale de socializare.

Împreună formăm o comunitate puternică de oameni pozitivi şi creştem frumos.

(Sursă poze: Pixabay)

(Informare: prezentul articol conţine link-uri de afiliat. În situaţia în care dai clic pe ele şi cumperi, vom face un comision, fără ca preţul tău să fie afectat. Îţi mulţumesc!)

Atenţionare

Acest articol este protejat de drepturi de autor, conform Legii nr. 8/1996 şi este proprietatea Psihologia Gândului, fiind creat de Adi Andrei.

Este interzisă copierea sau distribuirea oricărei părţi din acest articol (cu excepţia citatelor) pe alte canale, fără consimţământul proprietarului.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Stai! IA-ŢI CADOUL!

Nu uita să descarci cartea „10 paşi pentru o viaţă mai bună” (67 de pagini şi 19 capitole) pe care ţi-o ofer gratuit.

Completează formularul de mai jos şi o vei primi pe Email imediat (după ce confirmi abonarea la newsletter-ul Psihologia Gândului. Verifică şi folder-ul Spam din email.

Dacă, cu toate acestea, se întâmplă să nu primeşti cartea, scrie-ne un mesaj pe email@psihologiagandului.ro):

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„f8a6d”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”rgb(47, 138, 229)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„75ee7”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”hsla(210, 96%, 59%, 1) „}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ ACUM

Articole recente

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’4′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”list” columns-d=”1″ columns-t=”1″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”50″ horizontal-space-d=”30″ ct=”post_list-43532″ ct-name=”Image & Text 11″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-180b22a96c7″ vertical-space-m=”40″ total_post_count=”151″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”4″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ no_posts_text=”” class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=full]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0.04), rgba(0, 0, 0, 0.04)), url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]Author Image

[tcb_post_author_name link=’0′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′]

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/semnele-universului”,”title”:”Află cât de importante sunt semnele din jur – cheia înţelegerii mesajelor Universului”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[tcb_post_content size=’words’ read_more='(citeşte mai mult)’ words=’50’ css=’tve-u-180b22a96d5′]CITEŞTE ARTICOLUL[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top