Last Updated on 2 ani by Adrian
Dacă eşti pe drumul dezvoltării personale şi cauţi să afli despre importanta optimismului, o întrebare fundamentală este sigur că îţi stă pe buze uneori: de ce nu funcţionează gândirea pozitivă?
Nu ştiu tu, dar eu m-am confruntat cu această dilemă de câteva ori bune în viaţă.
Indiferent cât de mult citeşti despre dezvoltarea personală, ai momente în care ajungi să te îndoieşti de eficacitatea principiilor învăţate.
Şi când pare cel mai greu, ce facem majoritatea? Abandonăm şi trecem de partea acelora care nu cred în optimism. Devenim pesimişti, că nu avem cum altfel. Calea de mijloc nu există.
Citeşte şi 10 cărţi care îţi schimbă viaţa.
Ajungem sceptici, neîncrezători şi blamăm dezvoltarea personală. Rezultatul? Viaţa şi experienţa ne confirmă propriile noastre credinţe limitative.
Este precum Aladin care spune: “dorinţa ta este poruncă pentru mine.”
Hai să vedem trei răspunsuri posibile la marea întrebare despre eficienţa optimismului în viaţa umană.
Te rog să le citeşti cu atenţie şi, la final, să-mi împărtăşeşti punctul tău de vedere. Este important şi ne ajută.
Iar dacă eşti în căutare de cărţi şi cadouri, vreau să îţi împărtăşesc o campanie avantajoasă la una dintre librăriile online din ţară. Dă clic pe banner-ul de mai jos ca să beneficiezi de ofertă:
Importanta optimismului depinde de fiecare în parte
“Întâlnirea pregătirii cu oportunitatea generează acel vlăstar pe care îl numim noroc.” – Anthony Robbins
Dacă ai fost crescut într-un mediu care nu a pus accent pe depăşirea limitelor personale, mai mult ca sigur că te confrunţi în prezent cu doze generoase de frică faţă de nou.
Vreau să te invit la vizionarea videoclipului pe care l-am publicat pe Youtube, despre importanta optimismului şi Top citate motivaţionale pentru dezvoltare personală şi autocunoaştere. Clic pe imaginea de mai jos:
Din păcate, există oameni care pun la îndoială eficacitatea sfaturilor ce ţin de psihologie, doar pentru că au preluat un mesaj negativ de la cei din jur.
Şi asta fără ca ei să experimenteze conceptele pe propria lor piele.
Tu nu eşti aşa. Sau cel puţin sper că nu eşti, de vreme ce te afli aici.
Optimismul este important şi, din punctul meu de vedere, acţionează precum un catalizator al succesului şi al stării de bine.
Încrederea în frumos, bine şi pozitivitate ajută fiinţa umană să evolueze într-un sens benefic pentru ea şi să îşi extindă limitele cu care a venit din copilărie.
Optimismul înseamnă să vezi partea plină a paharului iar pesimismul pune accent pe lipsuri şi partea goală a acestuia.
Tu din ce tabără faci sau vrei să faci parte?
În ceea ce mă priveşte, sunt foarte hotărât: optimismul îmi curge prin vene şi are culoarea albastru 🙂 pentru că este culoarea mea preferată, desigur simbolic, nu că aş fi un extraterestru.
Te-ar putea interesa şi Ce este fericirea?
Un prim răspuns la marea întrebare
“Mintea e aceea care face rău sau bine, care te face fericit sau nefericit, bogat sau sărac.” – Edmund Spencer
Extrem de relevante pentru subiectul articolului de faţă sunt cărţile din categoria Secretul, scrise de Rhonda Byrne, pe care le-am citit şi ţi le recomand cu drag.
Dă clic pe poza de mai jos ca să ajungi la librăria online de unde le poţi cumpăra la un preţ redus.
Importanta optimismului se leagă de fiecare răspuns pe care îl voi da la întrebarea “De ce nu funcţionează gândirea pozitivă?”:
Prima condiţie atunci când vine vorba despre mentalitate, este, nici una nici alta decât Credinţa oarbă.
Ştiu că aici scepticii vor avea imediat de comentat, pentru că ei vor dovezi palpabile care, atunci când vine vorba despre mentalitate, nu prea ai cum să le vezi, decât să le simţi pe propria piele.
Să-i lăsăm deoparte pe aceştia, aş propune eu.
Credinţa este elementul fundamental care face ca lucrurile să capete sens în viaţa individului. Ea funcţionează atât în privinţa adevărului, cât şi a erorii.
Deşi nu mă consider un fanatic religios, am câteva cunoştinţe spirituale şi am reţinut că în Biblie scrie ceva de genul “De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui care crede.” Sau celebra îndemnare religioasă “De veţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, nimic nu va fi vouă cu neputinţă.”
Iar ca să fiu şi mai excentric, aş completa cu mai marele precept religios, bineînţeles spus în cuvintele mele, dar care sună cam aşa: “De vei spune acestui munte: ridică-te şi te aruncă în mare, şi nu te vei îndoi în inima ta şi vei crede că ceea ce spui se va face, el se va ridica şi se va arunca în mare”.
Toate aceste afirmaţii sunt dovezi ale credinţei nestrămutate care există în fiecare suflet omenesc şi susţin importanta optimismului.
Îţi recomand să citeşti şi 10 sfaturi de viaţă preţioase de la Earl Shoaff.
Când vine vorba despre gândirea pozitivă şi optimism, în general, ai nevoie să crezi că ceeea ce ai învăţat din cărţile de dezvoltare personală funcţionează.
Şi mai este necesar să fii dispus/ă să experimentezi în propria ta viaţă ceea ce afli de la specialişti. Să cerni… Să alegi. Să vezi efectele pe propria ta piele.
Cum să ştii că funcţionează sau nu, dacă tu n-ai încercat niciodată cu inima deschisă şi fără preconcepţii?
Gândeşte-te la asta.
Te-ar putea interesa şi te invit să vizionezi Webinarul Live pe care l-am organizat pe Facebook, cu tema „De ce nu funcţionează gândirea pozitivă?”. Apasă pe imaginea de mai jos şi vizionează-l:
Fără scânteie nu se face focul
“Gândul este strămoşul oricărei fapte.” – Ralph Waldo Emerson
Am văzut care este un prim răspuns. Credinţa nu funcţionează pe deplin dacă gândul tău nu este înzestrat cu emoţia corespondentă.
Degeaba îţi imaginezi că vei primi maşina dorită de Crăciun, dacă în inima ta nu crezi şi nu simţi emoţiile momentului în care te vei bucura de acel lucru.
Şi da, poate că mă vei întreba: cum să mă bucur de ceva care nu s-a întâmplat încă? Păi ce sunt nebun?
Îţi voi răspunde că mintea umană nu face deosebirea între ceea ce îşi imaginează şi realitate. Această diferenţă o faci tu, cu raţiunea ta. Subconştientul nu ştie să facă asta.
Iar acest lucru este în avantajul tău pentru tocmai de aceea funcţionează gândirea pozitivă, imaginaţia şi legea atracţiei.
Atunci când ai un gând căruia vrei să-i dai viaţă, este necesar să crezi şi să simţi realitatea corespondentă acelui gând, înainte să se întâmple.
Emil Coue, fondatorul autosugestiei, spunea în cartea sa “” că dacă imaginaţia şi voinţa sunt în conflict, întotdeauna va învinge imaginaţia.
Asta înseamnă că dacă vrei un lucru şi crezi cu totul altceva în sinea ta, efect major îl va avea feeling-ul, adică ceea ce simţi, nu ceea ce gândeşti.
Prin urmare, dacă vrei să obţii rezultate favorabile, este necesar să îţi armonizezi gândirea cu sistemul emoţional şi să ai grijă ca cele două să nu se contrazică între ele.
Citeşte şi Cum să trăieşti la maxim? Lectura ca abilitate de viaţă.
Baby Steps sunt preferabili unui Big Leap
“Omul este ceea ce crede.” – Anton Cehov
Cum mănânci un elefant mare? Tăindu-l în bucăţi mici. Este o metaforă care face referire la modalitatea de abordare a unui obiectiv mare, prin împărţirea lui în sarcini cât mai mici, digerabile.
Un al treilea răspuns la întrebarea noastră majoră, este perseverenţa.
Din păcate, avem prostul obicei să abandonăm şi să ne plângem atunci când ne lovim de greutăţi. Dacă ne-am propus un obiectiv sau avem un plan şi apar piedici, începem să renunţăm în loc să căutăm modalităţi de a progresa şi a rezolva provocările.
Te-ar putea interesa să citeşti şi Perseverenţa. Asul tău din mânecă pentru succesul în viaţă.
Până la urmă, diferenţa dintre succes şi eşec o face mentalitatea celui care învaţă să nu abandoneze şi să persevereze cu credinţa că va găsi o cale, acolo unde ceilalţi nu o văd.
De ce crezi că există oameni care reuşesc şi oameni care eşuează?
În definitiv, succesul şi eşecul sunt chestiuni temporare, pe când nivelul de mentalitate şi vibe-ul pe care ţi-l construieşti te fac conştient/ă de importanta optimismului în viaţă.
Sugestia mea pentru tine este să înveţi perseverenţa şi să înţelegi că gândirea pozitivă presupune muncă, răbdare şi învăţare.
Mai nimic nu se obţine peste noapte, iar cei care spun că succesul este uşor sunt ori mincinoşi ori scamatori.
Reuşita sănătoasă presupune timp, implicare, sacrificii şi multă învăţare. De aceea subliniez cu litere îngroşate importanta optimismului şi gândirii pozitive.
Prin urmare, gândirea pozitivă funcţionează doar dacă înveţi să te foloseşti de perseverenţă.
Te invit să descarci Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa. Completează formularul de mai jos şi apoi verifică-ţi email-ul.
Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa
Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.
Graba strică treaba…
“Pot pentru că ei cred că pot.” – Virgiliu
Ai auzit afirmaţia asta, nu-i aşa? Graba strică treaba.
A patra cheie pentru a face ca gândirea pozitivă să funcţioneze pentru tine este virtutea răbdării.
Vezi tu, în funcţie de nivelul pe care-l ai şi de obiectivul ales de tine, timpul pentru îndeplinirea lui poate fi mai lung sau mai scurt.
Tu ai nevoie să faci tot ceea ce îţi stă în putinţă pentru ca gândul tău să prindă viaţă.
Însă pentru asta ai nevoie de răbdare, care combinată cu perseverenţa, dă naştere posibilităţilor concrete de realizare a ţelurilor tale.
„Graba strică treaba”, o altă îndemnare pe care o auzeam când eram copii, de la părinţii noştri.
Vorbele din popor sunt magice şi au mult adevăr în ele, chiar dacă unele sunt pesimiste. Când vine vorba despre viaţă şi dezvoltare personală, răbdarea este cuvântul de ordine.
Citeşte şi De ce pare că gândirea pozitivă nu merge?
Aproape nimic important nu se obţine foarte repede. Este necesar să cultivi o atitudine liniştită, orientată spre ceea ce îţi doreşti să ţi se întâmple şi să încredinţezi acest aluat mental Universului, lăsându-i timpul de care are el nevoie pentru integrarea obiectului imaginaţiei tale în realitatea fizică.
Şi nu te da în lături de la a accepta faptul că uneori se poate ca răspunsul să nu vină pentru că încă nu eşti suficient de pregătit/ă pentru ceea ce-ţi doreşti.
Ia-ţi timp, învaţă şi aşteaptă. Va veni momentul atunci când este potrivit.
Te-ai lămurit despre importanta optimismului? Ai înţeles de ce nu funcţionează gândirea pozitivă?
În realitate, titlul postării este unul care îndeamnă la curiozitate. Vestea bună este că gândirea pozitivă funcţionează, la fel de bine precum cea negativă.
Puterea e la tine în alegerea pe care-o faci. Vrei să fii de partea Binelui sau a Răului?
Vrei să îţi construieşti o realitate mai bună şi să te dezvolţi personal punând accentul pe importanta optimismului ori preferi să rămâi ancorat/ă în limitele pe care alţii sau viaţa ţi le-au pus?
Ce răspuns îţi dai?
Spune-mi-l şi mie într-un comentariu la acest articol.
M-aş bucura tare mult să aflu opinia ta. Şi cred că i-ar ajuta şi pe ceilalţi cititori.
Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre importanta optimismului.
Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.
Dă-i un Like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.
Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.
Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.
Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE
Articole recente
[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17da577d051″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”123″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]
[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]
[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/dezvoltarea-personala-2″,”title”:”3 capcane periculoase în drumul spre dezvoltarea personala”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]
[/tcb_post_list]