Descoperă Top 4 cărţi despre Vindecarea copilului interior şi Mindfulness

4 cărţi de Gaspar Gyorgy

În călătoria mea spre cunoaştere şi cultură generală, rutinei mele de lectură zilnică i s-a oferit privilegiul de a include două dintre cărţile bestseller-uri în România, despre vindecarea copilului interior şi mindfulness.

Este vorba despre cărţile ,  şi , scrise de psihoterapeutul român Gaspar Gyorgy, unul dintre cei mai moderni psihologi din România.

Şi spun „modern” în sensul că este o persoană activă pe reţelele de socializare şi un autor recent de cărţi pentru dezvoltare personală şi psihologie, dar şi un practician cu rezultate remarcabile în rândul pacienţilor care i-au călcat pragul cabinetului.

Am fost plăcut impresionat să citesc trei dintre cărţile sale, am învăţat multe din ele şi le consider utile pentru fiecare om care caută să se descopere pe sine mai bine.

De aceea, în articolul de faţă îţi voi prezenta pe scurt  şi motivele pentru care merită să le citeşti de îndată.

Sunt patru cărţi mai cunoscute pe care le-a scris, cel puţin astfel cum rezultă din cunoştinţele mele la acest moment: Copilul invizibil, Mindfulness urban, Suflete de sticlă şi Revoluţia Iubirii.

Dacă vrei să afli mai multe despre persoana lui Gaspar Gyorgy îţi recomand să intri pe website-ul său oficial, aici.

La fiecare dintre aceste cărţi îţi las un link spre librăria online de unde o poţi achiziţiona, la preţ redus şi eventual cu transportul gratuit la comenzi mai mari. Vei avea două opţiuni de achiziţie, în caz că vreuna dintre librării ar putea avea stocul epuizat la momentul când tu o accesezi.

Pentru că da, se vând prea bine aceste cărţi de dezvoltare personală şi asta demonstrează un lucru care mă bucură: românii citesc din ce în ce mai mult. Bravo!

Hai să analizăm cele patru cărţi despre vindecarea copilului interior, scrise de Gaspar Gyorgy şi să vedem cum te pot ajuta ele pe tine să devii un om mai bun şi mai iubitor.

Te-ar putea interesa să citeşti şi Top 9 cărţi deosebite care merită citite într-o viaţă.

Top cărţi despre vindecarea copilului interior: Copilul invizibil – Gaspar Gyorgy

Aceasta este una dintre cărţile care te învaţă să priveşti în trecutul tău şi să gestionezi eficient acele amintiri disfuncţionale care sunt responsabile pentru convingerile limitative pe care le ai în prezent.

este o carte despre mine și despre tine, despre oameni și povești de viață.

Este despre copiii uitați din noi, care așteaptă de multă vreme să fie văzuți, auziți și simțiți – care tânjesc să ajungă acasă. Cartea este o invitație la descoperirea de sine cu ajutorul stării de mindfulness sau de prezență conștientă, scrisă pentru părinți și viitorii părinți, pentru toți cei care au avut o copilărie și care au uitat părți esențiale din istoria vieții sau care nu pot să se împace cu trecutul.

Realitatea ne arată că trauma călătorește în timp, nu se oprește la o singură generație, iar procesarea experiențelor noastre negative este o dovadă de prețuire de sine și respect față de copiii, nepoții și strănepoții noștri.

Pentru că ceea ce nu vindecăm noi sunt răni pe care le lăsăm moștenire urmașilor noștri.”

Citeşte şi 5 cărţi motivaţionale pentru femei, de citit URGENT!

Autorul a scris această carte sub farul îndrumător al experiențelor personale, dar și al dovezilor științifice.

Cartea „Copilul invizibil” are un mesaj pentru fiecare cititor – acela de a îndrăzni să ne uităm la copilul interior, așa cum părinții noștri nu au știut sau nu au putut să o facă, într-o manieră ghidată de curiozitate, compasiune și acceptare umană necondiționată.

Dr. Frank M. Dattilio, profesor asociat in Departamentul de Psihiatrie al Scolii de Medicina de la Harvard, specialist în terapie cognitiv-comportamentală spune despre această lucrare:

„În remarcabila sa carte, Gáspár György ne dezvăluie o perspectivă inedită asupra conceptului de parenting, arătând că nu doar copilul e important, ci si părintele. El explică în detaliu dinamica interacțiunii părinte–copil si progresul ce rezultă din această legătură specială.

Cartea „Copilul invizibil” îmbină perspicacitatea clinică si inteligenţa analitică, fiind o neprețuită sursă de informații pentru cei care lucrează în domeniul sănătății mintale, dar mai ales pentru părinți.”

Este adevărat că părinţii ne cresc aşa cum ştiu şi pot ei, iar noi avem nevoie să fim recunoscători pentru cât am primit de la ei.

Mai târziu, când devenim adulţi, este datoria noastră să ne dezvoltăm în continuu şi să identificăm tiparele mentale sau emoţionale greşite, după care să le înlocuim cu ceea ce credem că ne este bine.

Acest proces de educaţie se face individual, cu voinţă, dăruire şi căutare spirituală.

Cartea „Copilul invizibil” te ajută să faci acest lucru şi să găseşti drumul spre vindecarea copilului interior.

Este publicată de Curtea veche Publishing, în anul 2016 şi numără 192 de pagini.

Categoria din care face parte este Dă clic pe link pentru a vedea toate cărţile din această categori.

Suflete de sticlă – Gaspar Gyorgy

Iată ce ne spune autorul în descrierea acestei cărţi bestseller despre vindecarea copilului interior şi relaţiile interumane:

„Dragă cititorule! Iată-ne ajunși împreună la cea de-a cincea carte a mea.

Cu fiecare în parte, am vrut să te încurajez să-ți privești altfel viața și relațiile. Să te susțin în procesul de autocunoaștere și să-ți aduc mai aproape informațiile științifice pe care psihologii și cercetătorii din științele sociale le-au descoperit.

Am început cu „Copilul invizibil”, apoi ne-am asumat „Revoluția iubirii”, am învățat să practicăm starea de prezență conștientă odată cu „Mindfulness urban”, după care am îndrăznit să spunem că #LoveIsFun.

Totuși, să știi că e altfel decât celelalte. De această dată, psihologia științifică și narațiunea se iau de mână, pentru a descoperi o parte din sensul vieții. Am pornit la drum cu intenția să dezvălui lumii povestea a doi oameni: simțirile, gândurile, atitudinile, dialogurile, comportamentele, obiceiurile și destinul lor.

Un „el“ și o „ea“, la fel ca noi toți – cu îndoieli și frici, cu amintiri dureroase și regrete care nu mai mor odată, cu pete pe suflet și măști care ascund traume. Apoi am realizat că, în narațiunea acestei cărți, am cuprins nenumărate povești auzite în cabinet, am dat voce durerii sfâșietoare și am aprins flacăra curajului și a asumării.

Vei găsi în paginile cărții, o sumă de învățăminte. Pe multe dintre ele, Silvia și Baltazar (doi oameni care ar putea purta și numele tău sau al jumătății tale) le-au înțeles pe calea cea grea, după ce s-au dat cu capul de zidurile pe care le-a ridicat mintea în calea lor. O altă parte reprezintă concluzii ale cercetărilor făcute în ultima jumătate de secol, de oamenii de știință din zona psihologiei relaționale și a psihogenealogiei.

Iar pe câteva dintre aceste învățăminte, mi-am dorit eu însumi să le pătrund mai în profunzime și, de aceea, le-am adus aici.

Așadar, dă pagina și vino cu mine, ca să cunoști iubirea așa cum poate că n-ai îndrăznit să o faci până acum… să descoperi ce se află dincolo de comportamentele umane inexplicabile și să simți puterea infinită a relațiilor interpersonale, care au la fiecare capăt câte un suflet de sticlă. — Gáspár György”

Iată şi un extras din conţinutul cărţii Suflete de sticlă:

„În știința relațiilor interpersonale, există ceea specialiștii numesc «teoria traumei». Psihologii sunt convinși că trauma nu este experiența negativă în sine.

Trauma reprezintă efectul pe care trădarea, respingerea, abandonul, violența, umilința și alte experiențe similare îl au asupra corpului nostru psihic și emoțional.

Așa cum o căzătură poate avea ca efect crăparea pielii și mai apoi cicatrizarea rănii, la fel se întâmplă și cu accidentele psihologice. Doar că acestea nu vor afecta corpul biologic – sau, cel puțin, nu de la început – formând însă pojghițe sufletești. Mecanismul de apărare este același. Rana se va acoperi cu o scoarță groasă, cu funcție de protecție. Însă coaja va bloca și capacitatea de a mai simți ceva. Așa arată calea traumei.“

Cartea este publicată de editura Pagina de Psihologie, în anul 2020 şi numără 208 pagini.

Categoria din care face parte această carte este . Apasă link-ul pentru a vedea şi alte cărţi din această categorie.

O carte impresionantă despre vindecarea copilului interior şi traumele copilăriei.

Îţi recomand să citeşti şi 6 cărţi de citit la supărare.

Mindfulness urban – Gaspar Gyorgy

Când am citit această carte am fost plăcut surprins de felul în care a fost alcătuită, cu imagini sugestive pentru fiecare capitol în parte şi coperte captivante.

Citiţi următoarea descriere a cărţii:

„Suntem oameni, deci cu toții avem nevoie de un spațiu interior în care să ne simțim în siguranță, în care să ne refugiem pentru scurt timp, ca mai apoi, ghidați de curaj, compasiune și conectare, să revenim în lumea exterioară pentru a ne trăi viețile din plin.

Cartea te poate ajuta să descoperi că dincolo de emoții, gânduri și provocările vieții nu se află sfârșitul lumii, ci chiar începutul ei.

Mesajul autorului este cât se poate de clar: starea de prezență conștientă ne ajută să vedem ceea ce este invizibil – durerea noastră. Iar când îți vezi durerea, este greu să mai fugi de tine. Atunci începe vindecarea și pornești pe calea care te duce spre adevărata pace interioară.

Scrisă pentru toți cei care cunosc gustul amar al unei inimi strivite, cartea este un ghid – personal și practic în același timp – pentru a ne îmbrățișa temerile, îngrijorările și durerea.

Astfel, purtați de starea de prezență conștientă, ajungem la Sinele nostru real.”

O recenzie care mi-a atras atenţia, făcută de o cititoare pe librăria online Cărtureşti, spune în felul următor:

„Desi pentru mine este cat de cat nou conceptul de „mindfulness”, in cea mai recenta carte, Gaspar Gyorgy reuseste sa explice foarte clar, pe intelesul tuturor, ce inseamna de fapt starea de prezenta constienta si care sunt beneficiile acesteia.

Autorul inlatura de asemenea pe parcursul cartii si numeroase idei preconcepute atat despre mindfulness, cat si despre stres, de exemplu.

Astfel am reusit sa inteleg cat de importanta este intelegerea si acceptarea tuturor emotiilor care ne caracterizeaza ca fiinte umane, cat de mult conteaza sa constientizam ca lumea este intr-o continua schimbare, iar noi trebuie sa dam dovada de flexibilitate, ca stresul are si parti bune, si, nu in ultimul rand, ca trebuie sa traim aici si acum.

Citeşte şi Top cărţi motivaţionale pe care să le citeşti în 2020.

„Mindfulness urban” este o carte extrem de frumoasa, atât din punctul de vedere al conținutului săi cât si a modului de scriere, dar si din punct de vedere vizual. Este un ghid practic excelent pe care il recomand cu drag oricui.”

Cartea este publicată de editura Curtea Veche Publishing, în anul 2018 şi numără 272 de pagini.

Categoria din care face parte această carte este . Mai multe cărţi din această categorie vezi dând clic pe link-ul de mai sus.

Top cărţi despre vindecarea copilului interior: Revoluţia iubirii – Gaspar Gyorgy

carte revoluţia iubirii gaspar gyorgy

Cel mai bine descriu această carte cuvintele care se regăsesc pe spatele coperţii sale:

„: o altfel de poveste despre atașament și relații – este al doilea volum al psihologului și psihoterapeutului Gáspár György, considerat unul dintre cei mai influenți experți în sănătate relațională ai României.

Crescut într-o familie cu multiple neajunsuri și provocări de tot felul, Gáspár își ia inima în dinți și pornește în lumea psihoterapiei, ghidat de știință și practică clinică, pentru a descoperi adevărata putere a relațiilor.

Țelul său este clar și extrem de ambițios în același timp, autorul intenționează să descopere secretele prin care noi, oamenii, putem transforma lupta pentru putere într-o luptă pentru iubire.

Călătoria devine la scurt timp aventura vieții sale, iar descoperirile sunt descrise în paginile volumului publicat la Editura Povești de Păpădie.

Din fericire, Gáspár nu este singur, în sprijinul lui vin doi dintre cei mai activi psihoterapeuți de cuplu ai tuturor timpurilor, Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, care susțin revoluția iubirii prin scrierea cuvântului-înainte.

Validând astfel munca clinică a autorului, cu o experiență de mai bine de un deceniu în psihoterapia cuplurilor din România, și oferindu-i recunoașterea unor lideri consacrați din domeniul psihoterapiei mondiale.

Cartea se vrea a fi un text științific dar, vorba redactorului – Iustina Cojocaru, este mai degrabă un roman integrat în psihoterapie, clădit atât pe studii științifice, cât și pe povești de cuplu care seamănă cu realitatea vieții într-un mod izbitor.

Gáspár este un optimist și un umanist incurabil, el crede că puterea de a face schimbări se găsește în fiecare dintre noi, și tot ce ne mai rămâne de făcut este să ne permitem darul iubirii pornind încrezători din tribul novicilor către cel al înțelepților.

Iar dacă ești pregătit, deschide și tu coperțile uneia dintre cele mai captivante cărți ale momentului și devin-o parte din #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia!”

Cartea este publicată de editura Pagina de Psihologie, în anul 2017 şi numără 272 de pagini.

Face parte din categoria Relaţia de cuplu şi este un alt ghid eficient pentru vindecarea traumelor pe care le poartă copilul interior al adultului.

Te-ar putea interesa să citeşti şi despre Cum să citeşti eficient 10000 de cărţi Pdf.

Concluzii despre cărţile lui Gaspar Gyorgy

Fie că vrei să îţi rezolvi anumite probleme din trecutul tău ori pur şi simplu îţi doreşti să acorzi o educaţie bună copiilor tăi, aceste cărţi sunt ceea ce îţi trebuie pentru vindecarea copilului interior, sub toate aspectele.

Cu toţii avem nevoie să devenim conştienţi şi să ne bucurăm de magia clipei prezente. Orice soluţie se găseşte în resursele noastre actuale.

În concluzie, înţelegându-ne mai bine mintea şi sufletul, putem să ne iubim cu adevărat şi să empatizăm eficient cu ceilalţi semeni ai noştri.

Îţi doresc lectură plăcută!

Tu ce carte scrisă de Gaspar Gyorgy ai citit şi care este mesajul care ţi-a rămas în minte? Spune-ne într-un comentariu.

Ai aflat despre Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale pe care le-am citit şi ţi le recomand? Descarcă-l chiar acum de mai jos:

Descarcă GRATIS Ebook-ul 50 de cărţi motivaţionale care îţi schimbă viaţa

Am ales pentru tine 50 de cărţi de dezvoltare personală pe care le-am citit şi care m-au ajutat să îmi transform viaţa. Pentru fiecare dintre ele am scris o scurtă descriere, ca să îţi fie uşor să alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre cărţile scrise de Gaspar Gyorgy, despre vindecarea copilului interior şi Mindfulness.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Ultimele articole

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-17d00a69bfe” horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”119″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date type=’published’ date-format-select=’F j, Y’ date-format=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format-select=’g:i a’ time-format=” link=’0′ target=’1′ rel=’0′ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′ static-link='{„className”:”tve-froala fr-basic”,”href”:”https://psihologiagandului.ro/frica”,”title”:”Cum să profiţi de frica ta?”,”class”:”tve-froala fr-basic”}’ css=”]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top