imaginea de sine corectă

Problema principală a oamenilor – Imaginea de sine. Iată soluţia!

Mulţi oameni se confruntă cu blocaje emoţionale generate de imaginea de sine care îi împiedică să realizeze cu succes ceea ce îşi doresc de la viaţă.

Te afli şi tu printre ei? Poate că da, poate că nu… indiferent de răspunsul tău, acest articol despre imaginea de sine te va ajuta foarte mult.

Trebuie să ştii că percepţia pe care o ai asupra lucrurilor determină rezultatele pe care le obţii şi impresiile pe care le ai.

Îţi voi explica ce înseamnă în esenţă convingerea de sine şi cum poţi să identifici tiparele psihice care te blochează să mergi mai departe.

Apoi, vom dezbate câteva soluţii optime pentru construirea unei imagini de sine sănătoase.

Nu în ultimul rând, la finalul postării vei găsi câteva recomandări de cărţi motivaţionale care te vor învăţa despre formarea şi dezvoltarea imaginii de sine.

Citeşte şi Cum să faci propria consiliere şi dezvoltare personala.

De ce contează imaginea de sine

Atunci când te confrunţi cu o problemă persistentă în viaţa personală trebuie să conştientizezi că este necesară o schimbare.

Aceasta trebuie să fie realistă şi constituie primul pas către evoluţia ta personală.

Vezi tu, încă din copilărie ne sunt formate gândurile, tiparele emoţionale şi convingerile.

Mediul familial şi anturajul îşi pun amprenta asupra psihicului nostru aflat în plină formare. Aşa se creează componentele imaginii de sine.

Cei care se confruntă cu probleme de integrare socială ori de relaţionare cu ceilalţi, au de obicei o percepţie eronată asupra lor înşişi.

Prin urmare, este necesară evaluarea convingerilor care conduc la limitările personale şi modificarea lor.

Cu toate acestea, vechile tipare de comportament nu pot fi schimbate peste noapte. Psihologii au ajuns la concluzia că sunt necesare cam şase săptămâni pentru transformarea unui obicei vechi într-unul nou.

Însă cu ajutorul perseverenţei şi al tehnicilor potrivite poţi reuşi asta.

În acest sens, te-ar putea ajuta şi articolul pe care l-am scris despre Perseverenta – Asul tău din mânecă pentru succesul în viaţă.

Care este primul pas în direcţia schimbării?

În viaţă, fiecare om se confruntă cu o serie de provocări şi probleme.

Nimeni nu este scutit de încercări! Totuşi, există o diferenţă fundamentală între cei care se lasă bătuţi în faţa sorţii şi cei care răzbat şi se ridică.

Orice lucru cu care te confrunţi creează o reacţie emoţională. În funcţie de asta, se derulează acţiunile tale şi, implicit, cursul vieţii.

Este bine să ştii că reacţiile emoţionale nu rezultă dintr-un eveniment anume ci, mai degrabă, din modul în care îl evaluezi.

Interesant, nu-i aşa?

Dacă percepţiile tale sunt în mare parte eronate şi exagerate, atunci o întâmplare în sine neutră poate fi transformată într-un cataclism existenţial.

Ce poţi face ca să schimbi aceste lucruri?

În primul rând trebuie să fii atent la percepţiile negative care provin din copilărie.

Analizează în detaliu evenimentele pe care ţi le aminteşti din anii tăi fragezi şi pune pe masă lucrurile. Sunt chiar aşa de grave? Ceea ce ţi-a fost inoculat în minte este, într-adevăr, real?

Sau sunt convingerile părinţilor tăi ori ale celor care au exercitat o influenţă covârşitoare asupra formării tale?

Aplică gândirea raţional-analitică şi evaluează corect sensul lucrurilor.

Regula nr. 1 pentru schimbarea imaginii de sine

Omul are capacitatea de a fi oricine îşi doreşte cu condiţia să creadă acest lucru şi să facă demersurile necesare.

Dacă ţi-ai dat seama că imaginea de sine pe care o ai îţi pune piedici în calea evoluţiei tale personale, este timpul să faci schimbarea începând de ACUM.

Este important să îţi setezi în minte imaginea personală dorită. Cum vrei să fii? Ce ţi-ar plăcea să ai? Eşti liber să alegi din măreţul catalog universal al tuturor lucrurilor.

Apoi, este necesar să ai voinţa de schimbare şi, mai ales, multă răbdare.

Îţi recomand să iei o foaie de hârtie şi să scrii pe ea cum îţi doreşti să fii în următorii 2 ani.

Petrece 10 minute zilnic citind afirmaţia şi imaginându-ţi că ai ajuns acolo.

„Prefă-te ca şi cum ai fi reuşit” este unul dintre principiile psihociberneticii predate de Fundaţia Maxwell Maltz. El se regăseşte şi în cartea Psihocibernetica 2000, scrisă de Bobbe Sommer.

Ce este pishocibernetica?

Este o ramură a psihologiei aplicate care se ocupă cu schimbarea obiceiurilor, convingerilor, tiparelor de comportamente şi acţiunilor, cu ajutorul puterii imaginaţiei şi a voinţei conştiente.

Stima de sine şi scopurile personale

Ca să ai o direcţie în viaţă este necesar să îţi fixezi anumite scopuri.

Dacă nu faci asta, rătăceşti precum un vas pe apă fără busolă.

Orice carte de psihologie te va învăţa despre importanţa setării obiectivelor.

Totuşi, înainte de a-ţi fixa dorinţele trebuie să te asiguri că ai o imagine de sine cât de cât pozitivă, astfel încât să poţi alege ţinte potrivite pentru tine.

Şi mai important este ca scopurile personale să fie realiste, nu fanteziste.

Sigur, se pune acum întrebarea care ar fi diferenţa între scopurile realiste şi cele nerealiste, însă despre asta îţi voi scrie într-un articol viitor.

În procesul de schimbare a imaginii de sine autosugestia joacă un rol important.

Însă simplele afirmaţii pozitive nu sunt suficiente fără repetiţie îndelungată în timp. Asta convinge subconştientul că sugestiile tale sunt reale.

Pentru a afla mai multe despre rolul subconştientului în modelarea vieţilor noastre, îţi recomand să citeşti şi articolul Subconştientul şi minunile lui.

3 cărţi care te vor ajuta să îţi schimbi imaginea de sine

Acum vreau să îţi recomand 4 cărţi foarte bune în materie de psihologie motivaţională care te vor ajuta să lucrezi la convingerile tale.

Eu le-am citit şi consider că sunt foarte potrivite pentru tine.

Îţi vor oferi un plus de valoare şi cunoştinţe suplimentare despre rolul convingerilor şi imaginii de sine corecte.

În plus, vei găsi modalităţi concrete de acţiune pentru crearea unei imagini de sine sănătoase şi adecvate propriei tale vieţi.

Cel mai important este că aceste cărţi te vor învăţa să elimini tiparele negative din gândirea şi comportamentul tău.

Iar odată ce vei învăţa să faci asta, vei putea reuşi cu succes în tot ceea ce vei face iar stima de sine va creşte.

Te-ar putea interesa şi articolul 10 cărţi care îţi schimbă viaţa.

Aceste cărţi sunt:

1.

2.

3

4

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre imaginea şi stima de sine.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai.

Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-1737c833532″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top