De ce îmi place lectura cartii de dezvoltare personala şi la ce concluzii am ajuns după 150 de cărţi citite?

cartii de dezvoltare personala

Nu ştiu alţii cum sînt însă mie îmi place lectura cartii de dezvoltare personala întrucât mă educă în continuu şi mă ajută să-mi ating obiectivele.

Fără cultură cred că nu avem cum să evoluăm altfel.

Înainte ca tu să mă consideri credul sau visător, te rog să citeşti acest articol până la final. Vei avea o mare revelaţie şi, în plus, mă vei înţelege mult mai bine.

Cel mai mare beneficiu pentru tine este că în numai 5 minute vei înţelege care cărţi de dezvoltare personală sunt cu adevărat utile şi care trebuiesc evitate întrucât conţin titluri înşelătoare.

Am cultivat obiceiul lecturii zilnice timp de o oră de când aveam 14 ani şi, pe parcurs, am investit o grămadă de timp în asta. m-au făcut să-mi conştientizez defectele şi să încerc în fiecare zi să le corectez.

Totuşi, citind atât de multe cărţi de-a lungul timpului am înţeles cum să le disting pe cele „bune” de cele „mai puţine bune”. Acestea din urmă promit fac promisiuni neadevărate încă din modul în care este conceput titlul lor.

Au fost şi momente în care mi-am pus întrebarea dacă dezvoltarea personală este într-adevăr un domeniu care merită studiat de toată lumea, pentru a învăţa cum să-şi rezolve problemele.

Rezultatele pe care le-am obţinut în viaţă ca urmare a biblioterapiei mi-au alungat orice dubiu. Acum ştiu că lecturile de dezvoltare personală sunt necesare în „must have-ul” fiecărui tânăr dornic să reuşească în viaţă.

Mi-a plăcut definiţia biblioterapiei din articolul de Blog „Biblioterapia – vindecarea prin lectură”, publicat pe Pagina de Psihologie, care sună astfel:

„Cărțile pot fi o fereastră către lume, dar pot oferi și o fereastră către propria lume interioară. Povestea, scrierea creativă și lectura sunt recunoscute de mult timp pentru potențialul lor terapeutic. Utilizarea literaturii ca metodă de vindecare datează din Grecia Antică, de pe vremea când bibliotecile grecești erau văzute ca locuri sacre cu puteri curative. 

În timpul războaielor mondiale, biblioterapia a fost folosită pentru a ajuta soldații care se întorceau de pe câmpul de luptă să facă față atât problemelor fizice, cât și celor emoționale. La începutul secolului al XIX-lea, medicii au început să folosească biblioterapia ca tehnică de intervenție în reabilitarea și tratarea problemelor de sănătate mintală.

Astăzi, biblioterapia ia forme diferite – de la cursuri de literatură desfășurate pentru deținuți până la cercuri de lectură pentru persoanele în vârstă care suferă de demență.”

Citeşte şi articolul Cărţi de dezvoltare personală pentru adolescenţi pe care trebuie să le citească toată lumea.

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„47f73″:”Carnation”,”b168b”:”Alabaster”,”3f001″:”Wax Flower”,”6cb25″:”Burnt Sienna”,”fdf1e”:”White”,”6c62b”:”Burnt Sienna”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors____CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„47f73″:”Carnation”,”b168b”:”Alabaster”,”3f001″:”Wax Flower”,”6cb25″:”Burnt Sienna”,”fdf1e”:”White”,”6c62b”:”Burnt Sienna”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Descarcă ebook-ul gratuit

10 Paşi pentru o Viaţă mai Bună

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„a2651”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1},”0ba8a”:{„name”:”Accent Low Opacity”,”parent”:”a2651″},”c4e45″:{„name”:”Accent Medium opacity”,”parent”:”a2651″}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„a2651”:{„val”:”var(3f001)”,”hsl”:{„h”:15,”s”:0.99,”l”:0.01,”a”:1}},”0ba8a”:{„val”:”rgba(255, 255, 255, 0.08)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:13,”l”:1.44,”s”:0.84}},”c4e45″:{„val”:”rgba(255, 255, 255, 0.2)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:13,”l”:1.44,”s”:0.84}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„a2651”:{„val”:”rgb(47, 138, 229)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:1}},”0ba8a”:{„val”:”rgba(47, 138, 229, 0.08)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:0.08}},”c4e45″:{„val”:”rgba(47, 138, 229, 0.2)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:0.2}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„9bd08”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„9bd08”:{„val”:”rgb(255, 255, 0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„9bd08”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ Descarcă 

Ce să alegi: pro cartii de dezvoltare personală sau consilierii cu terapeutul?

Cărţile de dezvoltare personală pot fi o unealtă puternică atunci când sunt folosite şi înţelese corespunzător. Partea bună este că sunt mai ieftine decât şedinţele la psiholog şi pot fi la fel de eficiente, însă asta depinde de înţelegerea şi ambiţia ta.

Citind cărţi de self-help ai ocazia să progresezi mai rapid în ce ţi-ai propus, în ritmul propriu şi mult mai confortabil decât ai face-o dacă apelezi la un specialist.

Totuşi, dacă eşti o persoană care are nevoie să fie împinsă de la spate, cred că lectura nu îţi va veni ca o mănuşă întrucât poate că nu te vei ţine de acest obicei. Ai nevoie de un imbold permanent dintr-o sursă externă.

În plus, schimbările în atitudine şi mentalitate nu se fac prin simpla lectură a cartii de dezvoltare personala. Este nevoie şi de practică, de acţiune. Iar majoritatea celor care citesc cărţi de acest gen se opresc după ce închid cartea. Nu trec la treabă.

Cum să obţină rezultate doar prin lectură!? N-ai cum!

Te-ar putea interesa să citeşti şi articolul Ce au în comun toate cărţile de dezvoltare personală

Evident că nici rezultatele bune nu încep să apară. Consecinţa? Unii renunţă la cititul cartii de dezvoltare personala şi ajung să spună cu convingere: cărţile de dezvoltare personală nu sunt bune de nimic, sunt „pierdere de timp”.

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Rezumate Audio şi Text cu ideile principale din cărţi de dezvoltare personală bestseller-uri internaţionale

Accesează învăţăturile preţioase din zeci de cărţi despre succes, în câteva minute şi economiseşte astfel bani, timp şi energie.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„004fc”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„004fc”:{„val”:”rgb(255, 23, 0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„004fc”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ Află mai multe

Ce-i de făcut?

Cred că pentru oamenii care nu ştiu ce lecturi să aleagă sunt foarte utile recomandările cartii de dezvoltare personala pe care alţi oameni interesaţi de subiect le fac. Indivizi care au citit cărţile respective şi pot să le recomande mai departe pentru că au cunoştinţă despre conţinutul lor.

Ţi-ar putea plăcea şi articolul Top 5 cele mai bune cărţi de dezvoltare personală în 2021.

Sunt cu adevărat utile cărţile de dezvoltare personală?

De-a lungul istoriei s-a pus această întrebare în mintea oamenilor şi cineva a făcut cercetări serioase pentru a răspunde categoric.

Omul de ştiinţă sociolog Ad Bergsma a scris lucrarea „Do self-help books help?” (Ajută cărţile de dezvoltare personală?) în care a învederat ceea ce ştim şi ceea ce nu ştim despre biblioterapie.

Bergsma a răspuns afirmativ. Da, cărţile de dezvoltare personală ajută, însă numai dacă sunt îndeplinite câteva condiţii fundamentale, altfel ele ar putea chiar dezamăgi cititorul, uneori cu consecinţe regretabile.

cititul cartii de dezvoltare personala

cititul cartii de dezvoltare personala

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o carte de self-help pentru ca să merite timpul şi efortul tău, sunt următoarele, potrivit sociologului Ad Bergsma:

  • Cartea se focusează să rezolve o anumită problemă şi nu toate problemele deodată;

Cărţile de self-help care îndeplinesc această cerinţă oferă sfaturi despre cum să rezolvi probleme specifice precum anxietatea, insomnia, depresia, adicţiile, fricile, etc.

Citeşte şi Top cărţi de dezvoltare personală pentru femeie (2022)

În cazul lecturii cartii de dezvoltare personală există dovezi empirice în sprijinul problemei pe care o abordează, ceea ce demonstrează eficacitatea lor în diferite situaţii cu care se confruntă individul.

Foarte interesant este că în analizele care s-au făcut asupra biblioterapiei s-a constatat că lectura cărţilor de dezvoltare personală axate pe un subiect anume pot avea aceeaşi eficienţă ca o terapie individuală sau de grup cu specialistul.

Iată că prin intermediul lecturii cartii de dezvoltare personala poţi rezolva anumite probleme mai ieftin decât dacă ai merge la psiholog sau terapeut. Şi este de 10 ori mai comod să faci asta.

În plus, costurile sunt mult mai mici. O carte de self-help te costă în jur de 30 de lei pe librăriile online, pe când o şedinţă la psiholog poate costa şi 250 de lei pe oră. Unde mai pui drumul până acolo!

Însă există nuanţe şi aici, citeşte până la final ca să vezi când este totuşi necesar să apelezi la ajutorul extern.

  • Când sfaturile din cartea de dezvoltare personală sunt clare şi actualizate vremurilor contemporane

Din păcate, nu toate cărţile motivaţionale conţin sfaturi care sunt valabile în vremurile prezente.

Lumea se schimbă în continuu, mentalităţile la fel. Este nevoie de adaptare.

Ceea ce funcţiona cu 100 de ani în urmă s-ar putea să nu mai fie la fel astăzi.

Totuşi trebuie să înveţi cum să eviţi capcanele periculoase în drumul către dezvoltarea personală, despre care am scris un articol aici pe blog.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„f8a6d”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„f8a6d”:{„val”:”rgb(47, 138, 229)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„75ee7”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”hsla(210, 96%, 59%, 1) „}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„75ee7”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ ACUM

Unele sfaturi sunt depăşite şi încercarea de a le pune în aplicare ar putea să-ţi creeze mai multe frustrări decât beneficii. Uneori ai putea obţine rezultate contrarii intenţiei tale.

Citeşte şi Cele mai ieftine cărţi de psihologie disponibile acum în librăriile online

De exemplu, studiile arată că fericirea în relaţiile de cuplu nu ţine numai de ascultarea activă a partenerului. S-a demonstrat că fericirea în cuplu nu presupune numai ascultare ci este în regulă ca partenerii să se mai certe uneori, cu condiţia să existe mai multe momente pozitive şi de bucurie decât cele tensionate.

Ciudat, nu-i aşa? Nu te-ai fi gândit la asta.

Am militat întotdeauna că ascultarea este importantă însă iată că nu în orice împrejurare!

Iată că una dintre tehnicile atât de discutate în cărţile de dezvoltare personală mai vechi nu mai este atât de eficientă astăzi şi ar putea produce rezultate contradictorii.

Prin urmare, trebuie să fii atent la sfaturile pe care le regăseşti în cuprinsul cartii de dezvoltare personala. Dacă acestea nu sunt în concordanţă cu evoluţia societăţii, este puţin probabil să te ajute constructiv.

  • Când lecţiile de viaţă dintr-o carte se corelează cu dovezi empirice care conduc către fericire şi linişte interioară

Fiecare carte este o experienţă de viaţă a autorului. Cu toate acestea, cărţile care sunt orientate pe rezolvarea problemelor diverse conţin anumite strategii care şi-au dovedit eficienţa în timp.

Urmând acele sfaturi, este mult mai probabil să îţi atingi obiectivele şi să obţii fericirea decât citind cărţi generaliste despre „cum să fii fericit”, „cum să scapi de frică”, „cum să îţi găseşti partenerul potrivit”, etc.

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Gata cu cititul fără rezultate! Vezi sau Ascultă ideile principale de reţinut din cărţile celebre…

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„ef900”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1},”a5931″:{„name”:”Main Accent Low Opacity”,”parent”:”ef900″,”lock”:{„saturation”:1,”lightness”:1}}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„ef900”:{„val”:”rgb(0, 8, 254)”},”a5931″:{„val”:”rgba(20, 26, 210, 0.3)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:238,”l”:0.45,”s”:0.83}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„ef900”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45,”a”:1}},”a5931″:{„val”:”rgba(19, 114, 211, 0.3)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45,”a”:0.3}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ REZUMATE AUDIO/TEXT

Ad Bergsma explică:

„Dacă un autor de dezvoltare personală recomandă obţinerea unui venit mai mare ca o condiţie pentru câştigarea fericirii, este puțin probabil ca acel sfat să funcționeze bine pentru majoritatea cititorilor, deoarece cercetările au dovedit că există o legătură mică între fericire și venit. . . Dacă, totuși, sfatul este să optimizați relațiile personale, o carte eficientă are șanse mari să sporească fericirea, deoarece relațiile bune par a fi o condiție importantă pentru fericire.”

Înţelegi subtilitatea?

Nu pentru toţi lucrurile şi destinaţiile în viaţă au aceeaşi semnificaţie! Pentru unii, banii nu este egal cu fericirea.

  • Când cartea respectivă te învaţă să iei în considerare şi obstacolele, nu doar obiectivele

Viaţa nu este formată numai din curcubeie şi soare. Iar unele cărţi de dezvoltare personală tind să facă lucrurile să pară astfel. După ce o citeşti ai impresia că este suficient să gândeşti pozitiv şi vei schimba lumea.

În realitate, este mai dificil decât atât. Simpla gândire pozitivă, fără acţiune, nu produce rezultate.

Cred că ţi-ar fi foarte avantajoasă oferta la cursuri video de dezvoltare personală dar şi din alte domenii, cu acces pe viaţă şi multe module GRATUITE, la care acum poţi opta pentru un abonament anual VIP cu o reducere semnificativă. Clic pe imaginea de mai jos ca să vezi cursurile online video disponibile acum pentru tine.

life-university.ro

Psihologul Steven Starker a studiat fenomenul şi a scris în cartea sa Oracle at the Supermarket: The American Preoccupation With Self-Help Books că:

„Ce valoare are un mesaj inspirațional pentru cei care au nevoie de sănătate, frumusețe, fericire, succes și creativitate? În general, ridică spiritul, generează și susține speranța și îi face pe oameni să se străduiască spre obiectivele lor; se apropie de asemenea de deznădejde, disperare și depresie. Acesta constituie cel mai mare serviciu al cărților de auto-ajutorare.”

Studiile arată că oamenii care se concentrează numai pe visurile lor şi nu iau în considerare obstacolele care pot să apară, tind să renunţe mai repede atunci când dau de probleme şi întâmpină ceva rezistenţă pe parcursul drumului.

Ei se descurajează cu uşurinţă.

Te-ar putea interesa şi articolul Ce este credinţa subiectivă şi cum poate înfăptui miracole

O carte bună de dezvoltare personală este aceea care te motivează dar, pe alocuri, te şi trezeşte la realitate făcându-te să conştientizezi dificultăţile pe care trebuie să le depăşeşti pe parcurs.

Este ca o găleată cu apă rece aruncată pe faţă.

cartii de dezvoltare personala

Cum să citeşti corect o carte de dezvoltare personală?

Până acum am citit peste o sută de cărţi de self-help şi pot să spun un lucru sigur: cărţile de dezvoltare personală chiar ajută!

Totuşi, sunt  destule persoane care nu ştiu să citească o carte în general, şi o carte de self-help în special. Ei citesc rapid şi peste o săptămână uită tot. Bifează încă o carte citită pe lista lor şi gata!

La ce te ajută lectura cartii de dezvoltare personala dacă nu-ţi mai aminteşti nimic după o lună sau un an?

Orice carte trebuite citită atent, pentru a înţelege mesajul şi, de cele mai multe ori, recitită la o anumită perioadă de timp. Apoi este foarte important să extragi anumite idei esenţiale din carte şi să-ţi faci un mic rezumat pe care să-l revezi periodic.

Te ajută la memorarea în timp a informaţiilor citite de tine.

Asta înseamnă lectura eficientă a cartii de dezvoltare personala.

Alege cărţile scrise de experţi în domeniu ori care cuprind studii realizate de aceştia şi care evocă principii care conduc către fericire şi temperează optimismul cu o doză de realism.

Îţi recomand să citeşti şi articolul Cum să citeşti eficient 10.000 de cărţi

Este necesar să înveţi cum să-ţi gestionezi aşteptările pe care le ai de la o carte. Multe titluri sunt exagerate şi de marketing, de genul „învaţă arta fericirii în 5 paşi simpli”, „scapă acum de anxietate pentru totdeauna”, „cum să învingi orice frică astăzi”, etc.

[tcb-script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1064329876681520″ crossorigin=”anonymous”][/tcb-script][tcb-script] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});[/tcb-script]

Acestea sunt bune pentru ochiul cumpărătorului însă îl înşală. Schimbările adevărate şi de durată nu se fac peste noapte, ele necesită eforturi susţinute în timp şi, de cele mai multe ori, presupun momente de insucces.

Viaţa însăşi este un drum continuu cu schimbări, eşecuri şi reuşite.

De asemenea, unele modificări în comportamentul şi gândirea omului presupun o abordare holistică şi din mai multe unghiuri, puncte de vedere.

Nu există pilule magice şi nicio carte nu are aptitudinea de a-ţi schimba viaţa prin simplul act al lecturii.

Să ţii minte asta când citeşti următoarea ta achiziţie.

Bergsma ne învaţă să citim cărţile de dezvoltare personală cu un anumit simţ al aşteptărilor realiste. Să nu ne îmbătăm atât de repede cu apă rece şi să credem că respectiva carte ne va rezolva toate problemele.

Câteva dintre recomandările mele potrivite de lectură pentru tine, sunt următoarele:

carti dezvoltare personala

Cartea Cărţilor NLP

Metodologia, tehnicile si modul de gândire care caracterizează NLP-ul sunt eliberatoare si productive și în cadrul organizațiilor, atât pentru angajați, cât și pentru manageri.

descoperă-te carte Andreea Raicu

Descoperă-te

Împlinirea nu stă în relația cu cântarul, frumusețea autentică nu își dă întâlnire cu bisturiul.

secretul suprem Rhonda Byrne

Secretul Suprem

Învăţăturile din aceste pagini conţin o serie de tehnici accesibile care pot fi transpuse imediat în practică, dar şi o serie de revelații profunde care îţi vor dizolva temerile şi incertitudinile, anxietatea şi durerea.

jack canfield principiile succesului

Principiile Succesului

Cele 67 de principii ale succesului formulate de autor pot ajuta pe oricine, de la oameni obișnuiți care duc momentan o existență modestă, la elevi, studenți, tineri antreprenori și până la oameni de afaceri cu experiență.

carte Tata bogat Tata sarac

Tată bogat Tată sărac

Află secretele educaţiei financiare de la cel mai controversat şi „direct” învăţător al tuturor timpurilor.

Vrei să descoperi alte titluri de lecturi motivaţionale celebre la acest moment? Apasă butonul de mai jos:

Sociologul german Ad Bergsma spunea:

„Majoritatea cititorilor nu vor urma un ghid de călătorie pagină cu pagină, ci vor studia părți ale cărții pe sărite și vor selecta câteva opțiuni de călătorie despre care nu ar fi auzit niciodată fără acea carte. În mod similar, cărțile de autoajutorare arată opțiuni de gândire și acțiune din setul de instrumente psihologice ale individului care sunt subdezvoltate sau ar putea fi utilizate mai des.”

Prin urmare, abordarea eficientă a biblioterapiei constă în selecţia informaţiilor şi apoi punerea lor în aplicare.

Identifică ce ţi se potriveşte ţie şi preia învăţăturile cartii de dezvoltare personala cu care te simţi confortabil. Nu trebuie să aplici tot ceea ce înveţi.

Prin urmare, nu trebuie să adopţi întru totul stilul de viaţă pe care ţi-l prezintă o carte de dezvoltare personală.

Selectează, analizează şi acţionează! Fiecare individ este unic şi unele sfaturi de viaţă nu funcţionează pentru toată lumea la fel.

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„–tcb-skin-color-2″:”Alabaster”,”–tcb-skin-color-1″:”Picton Blue”,”–tcb-skin-color-5″:”Nevada”,”–tcb-skin-color-3″:”Deep Cove”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Alătură-te celor 3000 de abonaţi

Completează adresa ta de Email şi obţine acces imedat la cel mai complet Ebook Gratuit de Dezvoltare Personală – 10 Paşi pentru o viaţă mai bună!

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„45098”:{„name”:”Main accent”,”parent”:-1},”732c7″:{„name”:”Accent Light”,”parent”:”45098″,”lock”:{„lightness”:1,”saturation”:1}}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„45098”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”},”732c7″:{„val”:”rgb(241, 245, 248)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:209,”l”:0.96,”s”:0.33}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„45098”:{„val”:”rgb(47, 138, 229)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:1}},”732c7″:{„val”:”rgb(243, 246, 249)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:209,”s”:0.33,”l”:0.96,”a”:1}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„3e1f8”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„3e1f8”:{„val”:”var(–tcb-local-color-45098)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.78,”l”:0.01,”a”:1}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„3e1f8”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ

În cele din urmă, treci la acţiune – nu rămâne doar cu cititul!

Nu contează cât de bine documentată sau bună este o carte de dezvoltare personală! Dacă o citeşti fără să pui în practică este egal cu 0. Nu se schimbă nimic şi nu devii mai fericit/ă.

Nu ai mai mulţi bani. Nu vin femeile/bărbaţii la tine ca să îţi alunge singurătatea.

Acelaşi lucru se întâmplă şi când mergi la terapeut. El îţi oferă sugestii pentru vindecare însă dacă tu nu eşti dispus să le pui în practică, nu au efect. Dacă nu urmezi paşii pe care ţi-i recomandă, nu se rezolvă problema.

Şi vei merge zeci de sesiuni, vei plăti zeci de milioane şi viaţa ta nu va fi mai bună că mergi la terapeut.

lectura eficientă a cartii de dezvoltare personala

Însă dacă eşti dispus/ă să asculţi şi să treci la treabă, atât terapeutul cât şi lectura cărţilor motivaţionale vor face minuni pentru tine.

Iată că simpla lectura a cartii de dezvoltare personala nu îţi rezolvă problemele ca printr-o magie.

Citeşte şi articolul Ce înseamnă dezvoltarea personală? Adevărul gol-goluţ.

Ţine minte că acţiunea face diferenţa între succes şi eşec. Nicio informaţie pe care o afli din cititul cartii de dezvoltare personala nu are putere dacă n-o traduci în practică.

În final, vreau să-ţi las cuvintele lui Bergler mai jos şi să te gândeşti profund la ele:

„Dacă o terapie de autoajutorare funcționează, ar trebui mai întâi să-l felicităm pe „client” nu pe „terapeut”.

Concluzia? Eficacitatea unei cărţi de self-help sau a unui terapeut depinde mult de cititorul/pacientul care o răsfoieşte/îl ascultă.

Însă despre această din urmă idee voi scrie pe larg în articolul viitor. Fii cu ochii pe blogul meu şi abonează-te la newsletter ca să afli despre toate noutăţile care urmează.

Ţi-a plăcut acest articol despre cum să faci lectura eficientă a cartii de dezvoltare personală?

Împărtăşeşte cu mine un punct de vedere în comentarii. Ai putea adăuga o tehnică anume?

Ţie cum ţi se par cărţile de dezvoltare personală pe care le-ai citit? Îmi poţi spune câteva titluri care te-au captivat şi le poţi recomanda?

Atenţie

În final, vreau să iei informaţiile prezentate în acest articol cu un gram de rezervă şi să le treci prin judecata ta proprie.

Sunt consilier pentru dezvoltare personală şi coach, nu psiholog sau psihoterapeut.

Deci reţine că articolul de faţă conţine ideile mele, bazate pe experienţa mea şi pe ceea ce am învăţat şi perceput citind cărţi de dezvoltare personală şi având diferite trăiri.

Cu toate că s-ar putea să fie valabile pentru oricine şi să producă rezultate foarte bune, informaţiile cuprinse în acest articol ar putea fi nepotrivite pentru unele persoane ori este posibil ca pe alocuri să fie inexacte sau incomplete.

De aceea, utilizează aceste îndemnuri pe propria ta răspundere şi completându-le cu recomandările de cărţi şi resurse externe/interne incluse în cuprinsul acestuia. 

Nu lua informaţia fragmentat şi ruptă din context. Este necesar să citeşti cât mai multe articole de pe Blog, pentru a înţelege cât mai bine ideile pe care le expun.

Dacă vrei să te bucuri în fiecare zi de cele mai faine sugestii motivaţionale, preluate din cărţi de dezvoltare personală celebre din toate timpurile, te invit să te înscrii la Mesajul Motivaţional Zilnic pe Telefonul Mobil (prin WhatsApp, valabil oriunde în lume).

Primele 5 zile sunt GRATIS.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„e7345”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1},”856f4″:{„name”:”Accent Light Transparent”,”parent”:”e7345″,”lock”:{„lightness”:1}}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„e7345”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”},”856f4″:{„val”:”rgba(10, 130, 250, 0.05)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:210,”l”:0.51,”s”:0.96}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„e7345”:{„val”:”rgb(217, 45, 45)”,”hsl”:{„h”:0,”s”:0.69,”l”:0.51,”a”:1}},”856f4″:{„val”:”rgba(217, 45, 45, 0.05)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:0,”s”:0.69,”l”:0.51,”a”:0.05}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Motivatie în fiecare zi, la îndemâna oricui!

Bucură-te în fiecare zi de Mesaje Motivaţionale pe WhatsApp cu învăţături inspirate din peste 100 de cărţi de self-help.

Înregistrează-te ACUM pentru 5 zile GRATUIT.

MĂ ÎNSCRIU

(Sursă: artofmanliness.com, Pagina de Psihologie)

(Informare: prezentul articol conţine link-uri de afiliat. În situaţia în care dai clic pe ele şi cumperi, eu voi încasa un comision, fără ca preţul tău să fie afectat. Îţi mulţumesc!)

Atenţionare: Acest articol este protejat de drepturi de autor, conform Legii nr. 8/1996 şi este proprietatea Psihologia Gândului, fiind creat de Adi Andrei.

Este interzisă copierea sau distribuirea oricărei părţi din acest articol (cu excepţia citatelor) pe alte canale, fără consimţământul autorului şi o solicitare prealabilă.

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Articole recente

ianuarie 12, 2023

 

De ce îmi place lectura cartii de dezvoltare personala şi la ce concluzii am ajuns după 150 de cărţi citite?

decembrie 31, 2022

 

Subconştientul şi Relaţiile Umane Armonioase

decembrie 13, 2022

 

Top Vorbe de Duh care-ţi oferă Motivaţie Maximă Oricând!

noiembrie 29, 2022

 

Cele mai uşoare cursuri de dezvoltare personala pe care le poţi accesa acum

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top