Dacă nu ştii acest SECRET, încetează să mai citeşti vreo carte!

dezvoltarea personala secrete

Trăim într-o eră a informaţiei, asta este clar iar dezvoltarea personala este un trend din ce în ce mai în vogă. Din fericire sau din păcate, cunoaşterea ne stă la dispoziţie din abundenţă. Cum se face totuşi că în aceste condiţii există încă oameni săraci, nefericiţi şi care trăiesc la limita supravieţuirii?

Unii parcă încă trăiesc în Epoca de Piatră 😛

De ce nu este suficient să ai la îndemână informaţia şi nici să o cunoşti? Ce lipseşte ca omul să poată prelua controlul asupra vieţii sale şi să schimbe ceva în bine?

În articolul de faţă vreau să răspund la aceste întrebări care se nasc în minţile cât mai multor oameni.

Şi pentru că este necesar să te confrunţi cu SCHIMBAREA îţi las mai jos un video pe care l-am creat pe Youtube despre cum să întâmpini o schimbare eficient, prin raportare la Povestea Caşcavalului, preluată din cartea scrisă de Spencer Johnson.

Dezvoltarea personala – care este diferenţa dintre învăţare şi acţiune?

Poate că şi tu ai fost în situaţia în care să citeşti un pasaj motivaţional ori o carte de dezvoltare personală şi să nu obţii niciun rezultat benefic în viaţa ta.

Te poţi lăuda cu cărţile citite dar nu şi cu schimbările efectuate în concret.

Cu atât mai mult cu cât titlul şi descrierea cărţii îţi promiteau o viaţă ca în vise. Ia gândeşte-te: de câte ori nu ai citit cărţi despre care credeai că îţi vor oferi „Secretul fericirii”? Ca să constaţi în cele din urmă că după ce ai citit acea carte ai fost zen câteva zile (în situaţiile fericite), după care ai revenit la vechile obiceiuri de gândire.

Prin urmare, care este diferenţa dintre învăţare şi acţiune?

Trebuie să ne facem înţeleşi: una este să înveţi un lucru, alta este să îl implementezi în viaţa ta.

Citeşte şi 5 sfaturi simple pentru a fi fericit rapid.

Secretul memorării pe termen lung

dezvoltarea personala secrete

Există oameni care au citit sute de cărţi şi dacă-i pui să îşi reamintească câte ceva dintr-o carte citită în urmă cu ceva ani, se blochează.

Cum să îţi schimbi viaţa dacă nici măcar nu ai reţinut câteva informaţii mai importante din ceea ce ai citit!? Uitarea vine peste noi toţi. Este ceva firesc.

Însă cum poţi să o învingi? Şi cum să ajungi la dezvoltarea personala?

Există ceva care face diferenţa între simpla citire a unei cărţi şi înţelegerea ei aprofundată. Acel ceva se numeşte repetiţia şi practica. Fără aceşti doi învăţători, tot ceea ce vei citi va fi doar un exerciţiu pentru creier. Şi o garanţie că nu vei ajunge la bătrâneţe cu Alzheimer 😊

Prin urmare, care este secretul cu ajutorul căruia poţi să îţi aminteşti oricând ceea ce ai citit, chiar şi în urmă cu 10 ani?

După cum spuneam, uitarea este ceva firesc care se întâmplă omului. Asta şi pentru că odată cu înaintarea în vârstă, din ce în ce mai multe celule nervoase mor şi se regenerează tot mai greu. Prin urmare, legăturile neuronale încep să fie tot mai puţine şi unele lucruri pe care le-am trăit sau învăţat încep să fie date uitării.

Stai aşa: sunt şi persoane care folosesc medicamente pentru a încetini procesul uitării. Ei iau lecitină sau alte asemenea stimulente. Sunt oare ele soluţia?

Te-ar putea interesa şi Cum să citeşti eficient 10.000 de cărţi Pdf.

Scrisul – un instrument magic pentru creier

Din punctul meu de vedere, există o altă soluţie mult mai eficientă şi, în plus, naturală pentru a reţine pe termen lung informaţiile învăţate.

Aceasta se numeşte repetiţia şi implementarea în practică.

Dacă ai terminat de citit o carte (şi te felicit dacă ai făcut-o) trebuie să mai faci ceva pentru a te asigura că nu vei uita informaţiile învăţate. Să îţi iei notiţe.

Ia o foaie de hârtie sau fă-ţi un caiet special în care să notezi ideile principale din cartea pe care ai citit-o. Extrage pasajele care trebuiesc învăţate, principiile şi fă un scurt rezumat cu ideile tale dacă se poate.

Dacă există citate în carte le poţi evidenţia cu un marker sau le poţi sublinia cu creionul.

În funcţie de timpul pe care îl ai la dispoziţie, îţi recomand să extragi şi acele citate motivaţionale pe o foaie de hârtie. Dezvoltarea personala aşa se face, cu pixul şi foaia în faţă.

S-a demonstrat că scrisul activează un anumit centru nervos din creier, care este asociat cu memorarea pe termen lung.

Nu ţi s-a întâmplată să observi că atunci când scrii ceva pe hârtie parcă reţii mai uşor şi pe termen mai lung?

Eu unul am observat asta. Şi tocmai de aceea, la fiecare carte citită aplic ce am spus mai sus. Fac un conspect al cărţii şi extrag ceea ce trebuie să repet.

După ce ai făcut asta, urmează a doua etapă importantă în memorarea cărţii: repetiţia.

Ai auzit şi tu la şcoală că „repetiţia este mama învăţăturii”. Aşa că dacă eşti în căutare de metode sofisticate pentru a memora pe termen lung, aminteşte-ţi mereu această zicală. Nimic nu îţi poate garanta învăţarea mai bine decât repetarea informaţiilor citite.

Şi repetă în timp. Astăzi citeşti o dată conspectul pe care l-ai făcut. Mâine îl citeşti iar. Poimâine la fel. Citeşte timp de o săptămână în fiecare zi schiţa cărţii pe care ai întocmit-o chiar tu.

Şi poţi face asta în timp ce citeşti o a doua carte. După aceea, din când în când mai revii asupra conspectului iniţial (la o lună, la 6 luni, etc.).

Te-ar putea interesa să citeşti şi despre Perseverenţa – asul tău din mânecă pentru succesul în viaţă.

Un secret covârşitor de important: practica în dezvoltarea personala

Acum urmează a treia etapă în memorarea pe termen lung a unei cărţi: aplicarea în practică a informaţiilor învăţate.

Vezi tu, diferenţa între succes şi eşec constă într-un ingredient magic: practica în dezvoltarea personala.

După ce ai citit o carte motivaţională, ai făcut un conspect şi l-ai memorat, acum este important să îţi aminteşti cele învăţate în diferitele împrejurări ale vieţii. De ce? Ca să le aplici.

Trebuie să testezi în propria ta viaţă ceea ce înveţi. Să vezi dacă funcţionează pentru tine şi dacă da, cum anume. Aşa că este necesar să tragi propriile concluzii şi să experimentezi.

Această etapă este cea mai importantă şi face diferenţa între aceia care doar citesc pentru plăcerea lecturii şi cei care prin intermediul studiului cărţilor de dezvoltare personală învaţă lucruri noi şi îşi modifică în sens pozitiv viaţa.

Aşa că dacă şi tu îţi doreşti să faci parte din categoria celor pentru care lectura face o diferenţă uriaşă în calitatea vieţii, va trebui să practici ceea ce ai învăţat. Şi va trebui să faci asta în fiecare zi a existenţei tale. Să observi, să încerci, să eşuezi şi să încerci din nou.

Nimeni nu îţi poate garanta succesul ori schimbarea rapidă. Totul depinde numai şi numai de tine.

Cărţile îţi oferă nişte răspunsuri însă tu eşti singurul responsabil pentru decizia de a le accepta şi aplica în propria ta viaţă.

Nu-i aşa?​​​

OFERTĂ EXCLUSIVĂ

Ebook 10 paşi pentru o viaţă mai bună

Cel mai scurt şi eficient Ebook de dezvoltare personală. Apasă butonul de mai jos şi îl vei primi GRATUIT.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”hsla(var(–tcb-main-master-h, 210), var(–tcb-main-master-s, 77%), var(–tcb-main-master-l, 54%), 1)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ DESCARCĂ EBOOK-UL __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut timp să citeşti acest articol despre practica în dezvoltarea personala.

Sper că ţi-a oferit răspunsul la unele întrebări pe care le ai. Dă-i un like şi distribuie-l pe reţelele de socializare ca să-i ajutăm şi pe alţii să înveţe despre asta.

Nu uita, trebuie să aplici ceea ce ai învăţat ca să observi rezultatele.

Până data viitoare, lasă-mi un comentariu mai jos şi spune-mi impresiile tale.

Dacă ţi-a plăcut, Distribuie să afle şi alţii

Ultimele articole publicate

[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”masonry” columns-d=”2″ columns-t=”3″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”15″ horizontal-space-d=”15″ ct=”post_list-43431″ ct-name=”Image & Text 05″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ css=”tve-u-178f0badd06″ horizontal-space-t=”15″ vertical-space-m=”10″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” element-name=”Post List” no_posts_text=”” total_post_count=”24″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ article-permalink=”|{|tcb-article-permalink|}|” masonry='{„itemSelector”:”.post-wrapper”,”columnWidth”:”.post-wrapper”,”gutter”:15}’ class=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(„[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: linear-gradient(45deg, rgba(0, 143, 255, 0.1) 0%, rgba(255, 255, 255, 0) 78%), url(„[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=” time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

 

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=” static-link='{„className”:”tve-froala”,”href”:”https://lp-build.thrivethemes.com/leo-vel-orci-porta-non-pulvinar-neque/”,”title”:”Leo vel orci porta non pulvinar neque”,”class”:”tve-froala”}’]

[/tcb_post_list]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top