5 Atitudini Pozitive care te vor ajuta întotdeauna

Cred că multe dintre problemele omului provin din înţelegerea greşită a ceea ce i se întâmplă.

Gândeşte-te cum ai reacţionat ultima dată când cineva ţi-a vorbit pe un ton ridicat. Sau ce părere ţi-ai făcut despre un om care s-a uitat urât la tine.

Ce zici de prietenul acela care nu ţi-a mai răspuns la telefon, aparent fără niciun motiv, deşi vă ştiaţi de câţiva ani buni? Te-a deranjat asta sau eşti pur şi simplu indiferent?

Sau poate că ai rămas cu o concepţie greşită despre anumite experienţe şi atitudini de-ale tale, din trecut. Ar fi păcat să le păstrezi cu tine toată viaţa. De ce? Pentru că ele produc consecinţe şi îţi distorsionează lupa prin care priveşti viaţa.

De ce să-ţi modifici viziunea din cauza unor experienţe „neplăcute” pe care le-ai avut până acum? N-ar fi mai bine să vezi ce poţi face pentru a lăsa trecutul în urmă şi a merge cu încredere spre viitor?

Ce zici dacă ştergem şi facem curată această lupă prin care priveşti lumea?

În articolul de faţă îţi expun 5 atitudini pozitive de gândire şi comportament care te vor face un om mai relaxat şi mai puternic. Este posibil ca adoptând aceste tipare comportamentale să devii o sursă de putere şi inspiraţie chiar şi pentru cei din jurul tău. Şi poate chiar să faci ceva coaching cu ei.

Cred că te-ar ajuta să citeşti şi articolul meu „Iată DE CE afirmatiile pozitive vă schimba viata si destinul (Emile Coue)” 

Descarcă ebook-ul gratuit

10 Paşi pentru o Viaţă mai Bună


Mintea şi sufletul se influenţează reciproc 

Ceea ce simţi, ajungi să gândeşti. Şi invers este valabil. Gândurile şi emoţiile noastre sunt strâns legate între ele şi se influenţează reciproc.

Apoi ne determină acţiunile şi ne formează destinul.

De fapt, nu poţi trece la acţiune fără să gândeşti şi simţi ceva în prealabil. De aceea, pentru a influenţa realitatea pe care o trăieşti, se pune mult accept pe disciplina gândurilor şi emoţiilor. Natura acestora influenţează realitatea obiectivă şi noi chiar devenim ceea ce gândim şi simţim în mod constant.

În multe dintre cărţile de dezvoltare personală celebre învăţăm că „omul devine ceea ce gândeşte pe parcursul unei zile.” Şi aş adăuga eu, devine şi ceea ce simte în fiecare minut al vieţii lui.

Dacă ţi-am stârnit curiozitatea îţi recomand să citeşti cartea „Creierul și inteligența emoțională” (scrisă de Daniel Goleman), pentru a învăţa cum să controlezi emoţiile negative

Totodată, cred că te-ar putea interesa să citeşti şi articolul meu despre Cum schimbi orice din viaţa ta rapid? O tehnică psihologică eficientă…

Fiecare comportament are la bază o intenţie pozitivă

Poate părea greu de înţeles asta atunci când ne gândim la acţiunile violente ale unor persoane, la războaie şi catastrofe care au drept cauze oamenii. Însă, psihologii au descoperit că fiecare individ acţionează având ca imbold interior dorinţa de bine şi de plăcere pentru sinele său şi oarecum pentru ceilalţi.


Gata cu cititul fără rezultate! Vezi sau Ascultă ideile principale de reţinut din cărţile celebre...

Bibliotecă online cu zeci de rezumate audio şi text ale ideilor principale culese din cărţi bestseller internaţionale, în materie de dezvoltare personală, spiritualitate, business, educaţie financiară şi nu numai. Descoperă-le apăsând butonul de mai jos:

Les Giblin, în cartea „Arta dezvoltării relaţiilor interumane” spunea că cea mai mare foame a individului este dorinţa de a-şi satisface orgoliul personal şi de a se simţi important. Aproape că aceasta este chiar mai puternică decât nevoia de a mânca.

Putem considera intenţiile oamenilor ca fiind mânate de ceea ce reprezintă pozitiv pentru ei înşişi, în viziunea lor. Cum ne ajută asta pe noi atunci când binele unuia înseamnă răul altuia?

Ce facem cu cei care omoară şi dau în cap pentru a-şi satisface „imboldurile” criminale? Excludem aici persoanele care au tulburări psihice, pentru că acolo există o altă discuţie iar cauzalităţile sunt cu totul altele.

În general, la oamenii sănătoşi psihic fiecare comportament are la bază o intenţie pozitivă. Astfel, putem critica fapta şi nu persoana. Este greşit să judecăm oamenii şi nu comportamentele lor. Dacă facem asta, celălalt va apăra cu putere ceea ce consideră că îi ameninţă Eul său intrinsec şi nu va recunoaşte în veci că a greşit.

Fii la curent cu noutăţile şi Descarcă Ebook-urile Gratuite!

Oamenii acţionează într-un anumit fel, întrucât aşa sunt percepţiile lor, însă acestea pot fi modificate cu timpul, pentru că nu sunt bătute în cuie.

Întrebarea este: poţi determina persoana să vadă lucrurile din prisma ta şi să fie de acord cu aceasta?

Îţi recomand să citeşti şi articolul „Importanta cuvintelor in viata omului”.

Comportamentul oricui este orientat spre adaptare (adopţie)

Cu cât omul manifestă un anumit comportament în societate, cu atât mai mult va deveni confortabil cu el. Este legea multiplicării. Cu cât faci mai mult ceva, cu atât mai mult îl vei face. „Compounding effect” se numeşte în engleză.

Motivatie în fiecare zi, la îndemâna oricui!

Bucură-te în fiecare zi de Mesaje Motivaţionale pe WhatsApp cu învăţături inspirate din peste 100 de cărţi de self-help. 

Înregistrează-te ACUM pentru 5 zile GRATUIT.

Faptul că orice comportament este orientat spre adaptare înseamnă şi că oamenii sunt puternic influenţaţi de mediile în care trăiesc şi de anturajele pe care le au. Dacă îţi doreşti să faci o schimbare pozitivă în viaţa ta iar în jurul tău nu există oameni care să încerce acelaşi lucru, cel mai probabil că vei eşua.

Schimbând mediul şi oamenii cu care îţi petreci vremea, vei avea tendinţa să te adaptezi noului mediu şi să faci schimbările pozitive în viaţa ta, mult mai repede şi mai uşor.

Citeşte şi articolul 10 cărţi care îţi schimbă viaţa

Acceptă persoana; încurajează schimbările în atitudine şi comportament

Cred că omul în esenţa lui este neutru. Nimeni nu cred că îşi doreşte în adâncul inimii sale să fie rău în orice împrejurare.

Oamenii nu sunt buni sau răi. Acestea sunt nişte calificative pe care noi le acordăm acţiunilor lor. Dacă ele sunt acceptate de convingerile noastre, atunci ei sunt buni. Dacă nu, atunci ei sunt puşi într-o cutiuţă unde vor fi etichetaţi ca fiind răi şi de evitat.

Este greşit acest comportament şi nu face decât să te îndoctrineze pe termen lung, cu consecinţa distrugerii multor relaţii pe care le ai.

Omul este format dintr-o sumă de atitudini şi comportamente care se pot schimba în timp, dacă există motivaţia necesară.  Învăţând să accepţi şi să iubeşti omul din spatele a ceea ce face sau nu, înţelegi mai bine iertarea şi îţi poţi controla propriul comportament.

Descoperă Masterclass-urile Online de Dezvoltare Personală

Fie că te pasionează Nutriţia, Numerologia, Masajul sau Dezvoltarea personală acum ai posibilitatea să înveţi din Cursurile Video Online în limba română cu Experţi de Top români sau străini.

Maia Morgenstern, Dragoş Petrescu, John Gray sau Cristian Andrei sunt numai câteva dintre zecile de nume prezente în platforma de cursuri online.

În plus, pe toate le găseşti acum la reduceri de până la -75%.

BONUS: Multe module GRATUITE pe care le poţi vedea chiar acum, fără nicio obligaţie.

Nu cred în plata cu aceeaşi monedă pentru că dublează răul şi violenţa. Poţi încuraja schimbarea celuilalt, oferindu-i un exemplu în propriul tău comportament şi în propria ta atitudine, ce zici de asta?

Te poţi strădui să-i înţelegi motivaţia pentru care face ceea ce face şi s-ar putea să afli cum să reacţionezi în raport cu el, pentru a-l influenţa în direcţia potrivită.

Una dintre cele mai recente lecturi ale mele despre cum poţi să practici mai bine acest principiu de viaţă este cartea Secretul, de Rhonda Byrne, pe care o găseşti aici.

De asemenea, îţi recomand să citeşti şi cărţile scrise de Joseph Murphy despre puterea extraordinară a subconştientului tău.

Le-am citit şi m-au ajutat să înţeleg că multe dintre experienţele noastre sunt create chiar de noi înşine, pe pilot automat, prin gândurile pe care le întreţinem în minte.

Nu există aşa ceva numit eşec, doar feedback care urmează a fi primit

Eşecul este doar o părere a oamenilor atunci când se simt neputincioşi în faţa obstacolelor care le apar în drumul spre atingerea unei anumite ţinte.

Mai mult, dacă vei studia cu atenţie oamenii de succes din întreaga lume şi din toate timpurile, vei constata că toţi s-au lovit de eşecuri multiple până când au reuşit să facă ceea ce şi-au propus.

De fapt, noi primim feedback-uri tot timpul, de la oameni şi de la ceea ce simţim în legătură cu o anumită situaţie. Dacă ne simţim bine şi ceilalţi ne aplaudă, înseamnă că am reuşit. Altfel, înseamnă că am eşuat şi ne supărăm. Mai rău este când iei aceste lucruri personal şi laşi emoţiile să îţi întunece judecata, pentru că nu vei mai face nimic bine.

Când înţelegi că feedback-ul are rostul de a te motiva să găseşti noi perspective pentru problema ta, atunci vei fi recunoscător/are pentru eşecuri. Le vei vedea ca pe nişte trepte pe scara către succes.

Succesul este clădit pe numeroase eşecuri temporare. Obţinerea lui are la bază perseverenţa omului şi gândirea multilaterală, nicidecum abandonul.

Ţi-au plăcut aceste principii despre atitudinea pozitivă în gândire şi acţiune?

Iată o scurtă recapitulare a lor:

Mintea şi sufletul se influenţează reciproc

Fiecare comportament are la bază o intenţie pozitivă

Comportamentul oricui este orientat spre adaptare (adopţie)

Acceptă persoana; încurajează schimbările în atitudine şi comportament

Nu există aşa ceva numit eşec, doar feedback care urmează a fi primit

Sper să le pui în aplicare ca să vezi rezultatele în propria ta viaţă.

Acum, te invit să citeşti şi articolele pe care ţi le-am pus mai jos.

Descarcă ebook-ul gratuit

10 Paşi pentru o Viaţă mai Bună


Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Atenţie

În final, vreau să iei informaţiile prezentate în acest articol cu un gram de rezervă şi să le treci prin judecata ta proprie.

Sunt consilier pentru dezvoltare personală şi coach, nu psiholog sau psihoterapeut.

Deci reţine că articolul de faţă conţine ideile mele, bazate pe experienţa mea şi pe ceea ce am învăţat şi perceput citind cărţi de dezvoltare personală şi având diferite trăiri.

Cu toate că s-ar putea să fie valabile pentru oricine şi să producă rezultate foarte bune, informaţiile cuprinse în acest articol ar putea fi nepotrivite pentru unele persoane ori este posibil ca pe alocuri să fie inexacte sau incomplete.

De aceea, utilizează aceste îndemnuri pe propria ta răspundere şi completându-le cu recomandările de cărţi şi resurse externe/interne incluse în cuprinsul acestuia. 

Nu lua informaţia fragmentat şi ruptă din context. Este necesar să citeşti cât mai multe articole de pe Blog, pentru a înţelege cât mai bine ideile pe care le expun.

Articole Recente

Cine sunt eu?

Mă numesc Andrei, sunt consilier pentru dezvoltare personală, blogger, vlogger şi creator de conţinut motivaţional în domeniul online.

Pasiunea mea pentru psihologie şi dezvoltare personală s-a născut din copilărie, când am început să citesc primele cărţi de self-help de la acea vreme.

Am hotărât că nu vreau să ţin doar pentru mine ceea ce învăţ de-a lungul timpului, aşa că am construit comunitatea online Psihologia Gândului pentru a împărtăşi cele mai eficiente tehnici care te ajută să ai succes şi o gândire pozitivă ce produce rezultate reale.

Scopul meu este ca tu să ai o viaţă mai bună şi să îţi găseşti liniştea în tumultul evenimentelor actuale, care sunt atât de noi şi totodată vechi...

Vino alături de mine în cea mai frumoasă călătorie pe care o vei face vreodată!

Andrei
Andrei

Salut,
Numelele meu este Andrei şi sunt pasionat, printre altele, de lectura cărţilor de dezvoltare personală.
Îmi place blogging-ul şi sportul.
Până în prezent am citit câteva zeci de cărţi motivaţionale şi am învăţat multe lucruri interesante.
Am decis să scriu articole informative pe acest Blog pentru a veni în ajutorul tău cu sfaturi de viaţă, principii despre gândire şi recomandări de cărţi motivaţionale.
Scopul meu este să te ajut să depăşeşti momentele dificile şi să construieşti o viaţă mai bună.

Articole: 326
>