Puterea subconştientului tău

De ce nu se îndeplinesc dorinţele tale?

Se întâmplă să citeşti o carte de dezvoltare personală care să te determine să-ţi stabileşti anumite ţeluri. Faci ceea ce ai învăţat, aştepţi şi parcă dorinţa respectivă nu se mai îndeplineşte.

Te întrebi probabil ce ai făcut greşit şi dacă nu găseşti un răspuns mulţumitor este posibil să renunţi. Şi probabil că în tine se va forma convingerea că gândirea nu este suficient de puternică pentru atingerea obiectivelor.

Astfel că, în final, este posibil să-ţi pierzi încrederea în forţele proprii şi să te mulţumeşti cu ceea ce „pică” de la viaţă, fără să mai lupţi niciodată pentru idealurile tale.

În una dintre săptămânile trecute, la webinarul Live de Joi seara pe Facebook am discutat despre tema „De ce nu reușești în ceea ce îți dorești? Secretele Inconștientului Uman.” Urmăreşte-l şi tu după ce citeşti acest articol.

Nu vreau ca tu să renunţi şi să simţi gustul amar al eşecului.

Vreau să citeşti în continuare acest articol şi să înţelegi unde este posibil să greşeşti.

Citeşte şi articolul 12 Secrete ale Fericirii pe care le poţi pune în practică ACUM

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„47f73″:”Carnation”,”b168b”:”Alabaster”,”3f001″:”Wax Flower”,”6cb25″:”Burnt Sienna”,”fdf1e”:”White”,”6c62b”:”Burnt Sienna”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors____CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„47f73″:”Carnation”,”b168b”:”Alabaster”,”3f001″:”Wax Flower”,”6cb25″:”Burnt Sienna”,”fdf1e”:”White”,”6c62b”:”Burnt Sienna”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Descarcă ebook-ul gratuit

10 Paşi pentru o Viaţă mai Bună

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„a2651”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1},”0ba8a”:{„name”:”Accent Low Opacity”,”parent”:”a2651″},”c4e45″:{„name”:”Accent Medium opacity”,”parent”:”a2651″}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default”,”value”:{„colors”:{„a2651”:{„val”:”var(3f001)”,”hsl”:{„h”:15,”s”:0.99,”l”:0.01,”a”:1}},”0ba8a”:{„val”:”rgba(255, 255, 255, 0.08)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:13,”l”:1.44,”s”:0.84}},”c4e45″:{„val”:”rgba(255, 255, 255, 0.2)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:13,”l”:1.44,”s”:0.84}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„a2651”:{„val”:”rgb(47, 138, 229)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:1}},”0ba8a”:{„val”:”rgba(47, 138, 229, 0.08)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:0.08}},”c4e45″:{„val”:”rgba(47, 138, 229, 0.2)”,”hsl_parent_dependency”:{„h”:210,”s”:0.77,”l”:0.54,”a”:0.2}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„9bd08”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„9bd08”:{„val”:”rgb(255, 255, 0)”}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„9bd08”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ Descarcă 

Mintea este precum o grădină iar gândurile sunt seminţele

Şi tu eşti grădinarul…  imaginează-ţi puţin asta: ai un teren cât vezi cu ochii la dispoziţia ta şi posibilitatea să cultivi ce fel de seminţe doreşti tu.

Dacă vrei roşii, vei pune seminţe de roşii.

Dacă vrei ceapă, vei pune arpagic.

Dacă îţi doreşti mere, vei pune seminţe de măr. Şi tot aşa, ai înţeles ideea.

Ar fi ciudat să crezi că dacă vei planta seminţe de roşii vor ieşi din pământ struguri, nu-i aşa? Cum să culegi ceva ce nu ai cultivat? Ar fi împotriva naturii.

Tot la fel este şi cu mintea ta. Gândurile pe care le ai în decursul unei zile sunt seminţele. Iar pământul este format conștientul şi subconştientul tău.

Sigur că îţi recomand să vizionezi videoclipul pe care l-am publicat pe Youtube, unde îţi explic în amănunt alte câteva aspecte despre îndeplinirea dorinţelor. Apasă butonul de mai jos ca să-l vezi.

Ceea ce semeni în mintea conştientă, va pătrunde şi va prinde rod în subconştient. După un anumit timp, va da sămânţa şi în curând vei culege o recoltă. Roadele pe care le vei culege sunt date de ceea ce se întâmplă în viaţa ta: circumstanţele, oamenii pe care-i cunoşti, întâmplările, faptele tale, etc.

nu se îndeplinesc dorinţele bookend

Marea întrebare pe care e bine să ţi-o pui este următoarea:

Este recolta mea consecinţa a ceea ce am dorit?

Sunt seminţele pe care le-am plantat cele pe care le intenţionam sau din neglijenţă am sădit ciulini şi neghină, iar apoi m-am aşteptat să culeg altfel de roade?

Îţi recomand să citeşti şi articolul Când dispare Anxietatea? O metodă simplă şi eficientă

Greşeala majoră în mentalitatea oamenilor

Bun… ai înţeles metafora că mintea este precum o grădină fizică. Dar ce facem cu seminţele?

Să zicem că ai conştientizat importanţa gândurilor potrivite pentru rezultatele potrivite. Vei şti ce sâmburi să plantezi de aici înainte.

Este totuşi o greşeală pe care o facem toţi atunci când plantăm o sămânţă în pământul-minte. Aceea este că nu o lăsăm să prindă viaţă. Aşteptăm o perioadă (o zi, o săptămână – în cele mai bune cazuri) după care dezgropăm sămânţa ca să vedem ce face.

Oare s-o fi prins?

Ai făcut şi tu aşa până acum? Eu am făcut-o de multe ori asta în viaţă şi n-a fost bine deloc.

Consecinţa este că atunci când nu ai răbdare să prindă rădăcini un gând, îi tai orice posibilitate de a se manifesta în viitor. Precum o sămânţă cultivată în pământ, dacă o dezgropi pentru a-i verifica rădăcinile, îi vei lua viaţa. Iar ea nu va mai prinde rod niciodată.

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„7e24d”:”Fantasy”,”ed901″:”Carnation”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

ÎNCEPE-ŢI FIECARE ZI CU UN ZÂMBET 

Cum Să Ai Energie Pozitivă În Fiecare Zi

Descoperă Dezvoltarea Personală şi învaţă cum să atragi Succesul, folosindu-te de telefonul tău mobil.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„c4728”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”var(–tcb-skin-color-0)”,”hsl”:{„h”:163,”s”:0.83,”l”:0.31}}},”gradients”:[]},”original”:{„colors”:{„c4728”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ AFLĂ MAI MULTE __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit____CONFIG_local_colors__{„colors”:{„7e24d”:”Fantasy”,”ed901″:”Carnation”},”gradients”:{}}__CONFIG_local_colors__

Va fi necesar să o iei de la capăt.

Când ţi-ai stabilit o dorinţă sau un obiectiv şi nu ai răbdare să prindă viaţă, te autosabotezi şi apoi dai vina pe orice altceva sau pe oricine altcineva în afară de tine, pentru nereuşita ta. În realitate, numai tu eşti responsabil pentru consecinţele pe care le trăieşti.

Tu ai în stăpânire grădina ta, tu eşti proprietarul exclusiv şi unicul responsabil de ceea ce faci cu ea.

Dacă vrei o recoltă frumoasă trebuie să îţi însuşeşti următoarele virtuţi: răbdarea, perseverenţa, încrederea. Acestea sunt absolut necesare pentru transformarea gândurilor în realitatea obiectivă.

La fel aşa cum o sămânţă are nevoie de timp, soare şi apă pentru a încolţi.

Încep să devină mai clare lucrurile acum?

Citeşte şi articolul Află cât de importante sunt semnele din jur – cheia înţelegerii mesajelor Universului

Cât trebuie să aştepţi pentru ca o dorinţă să se materializeze?

nu se îndeplinesc dorinţele

Mulţi îşi pun această întrebare: cât durează pentru ca gândul meu să devină realitate? Cât timp este necesar pentru ca dorinţa mea să se îndeplinească?

Sunt întrebări pertinente şi probabil că ţi le-ai pus şi tu, aşa că îţi doreşti un răspuns, nu-i aşa?

Bun… eu îţi voi da un răspuns: depinde de credinţa şi de acţiunile tale.

În primul rând este importantă credinţa fermă, încrederea că rodul pe care l-ai plantat va prinde rădăcini şi va da o recoltă minunată. Credinţa această înseamnă să vizualizezi cu mintea rezultatul pe care îl doreşti şi să aştepţi plin de speranţă şi certitudine că va fi astfel cum tu intenţionezi să fie.

De ce nu se îndeplinesc dorinţele

Te-ar putea interesa şi articolul Recomandarea zilei: cartea „Nu există nu se poate”, scrisă de Andreea Marin

Credinţa înseamnă şi răbdare perseverentă. După ce ai plantat sămânţa, o îngrijeşti şi ai încredere în forţele Divine că pământul în care ai pus-o este fertil şi o va ajuta să crească.

Şi vei aştepta oricât timp este necesar pentru ca aceasta să încolţească.

Ieşind din această metaforă a grădinii şi cultivatului, este nevoie să ai încredere în gândurile care susţin dorinţa ta. Ştii (chiar fără să ai dovezi concrete) că acea dorinţă (obiectiv) se materializează chiar în clipa aceasta, puţin câte puţin. Aceasta înseamnă credinţa fermă.

Este necesară credinţa fermă, orice altceva întârzie îndeplinirea idealului tău sau chiar îl anulează.

Descoperă rezumatele celor mai noi cărţi bestseller de dezvoltare personală şi educaţie financiară AICI

În al doilea rând sunt importante acţiunile pe care le faci zi de zi. Bineînţeles că simpla gândire pozitivă nu este suficientă, aşa cum nu este destul să plantezi o sămânţă în pământ şi apoi să obţii o floare.

Acţiunile trebuie să fie conforme cu dorinţa ta şi să susţină materializarea acesteia. Ele sunt ideile puse în aplicare, obiceiurile constructive, încercările şi lecţiile pe care le înveţi din eşecuri.

Am ales pentru tine cele mai bune categorii de rezumate la cărţi, împreună cu ideile principale, pe care le poţi consulta chiar acum. 

Pur şi simplu alege categoria preferată de mai jos şi dă clic pe ea.

__CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„62516”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„62516”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ Top cărţi care îţi arată calea spre cea mai bună versiune a ta __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„62516”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„62516”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ Top cărţi de dezvoltare personală pentru începători __CONFIG_colors_palette__{„active_palette”:0,”config”:{„colors”:{„62516”:{„name”:”Main Accent”,”parent”:-1}},”gradients”:[]},”palettes”:[{„name”:”Default Palette”,”value”:{„colors”:{„62516”:{„val”:”rgb(19, 114, 211)”,”hsl”:{„h”:210,”s”:0.83,”l”:0.45}}},”gradients”:[]}}]}__CONFIG_colors_palette__ Top cărţi care te ajută să fii mai productiv

Toate acestea îmbrăcate în mantiile perseverenţei şi nerenunțării vor conduce către obţinerea rezultatului dorit.

În concluzie, este posibil ca dorinţele tale să nu se îndeplinească pentru că nu ai răbdarea necesară să aştepţi. Precum un om care sapă după câteva zile în locul unde a pus o sămânţă pentru a verifica dacă a prins rădăcini şi o ucide, la fel şi  tu cauţi să vezi dacă dorinţa ta a dat roade după câteva zile şi începi să te îndoieşti de ceea ce descoperi.

Sau, pur şi simplu uiţi de rodul tău şi nu-l îngrijeşti. Nu-i dai combustibilul necesar pentru a înflori: apă, soare, aer (autosugestie pozitivă, imaginaţie creatoare, acţiuni constructive).

Citeşte şi articolul De ce ajungi să NU obţii ceea ce-ţi doreşti?

Îndoiala ta şi lipsa de răbdare sunt acţiuni contraproductive pentru tine şi conduc la moartea din faşă a dorinţei tale. Cultivă răbdarea, perseverenţa şi acţiunea inspirată iar rezultatele tale vor fi din ce în ce mai mulţumitoare.

Cam atât deocamdată. Ia aceste idei şi meditează asupra lor. 

Înainte să pleci, îţi sugerez să completezi formularul de mai jos ca să primeşti Ebook-urile gratuite şi să te înscrii la newsletter. Ai foarte multe avantaje!

Fii la curent cu noutăţile şi Descarcă Ebook-urile Gratuite!

DESCARCĂ

Dacă ţi-a plăcut, DISTRIBUIE

Atenţie

În final, vreau să iei informaţiile prezentate în acest articol cu un gram de rezervă şi să le treci prin judecata ta proprie.

Sunt consilier pentru dezvoltare personală şi coach, nu psiholog sau psihoterapeut.

Deci reţine că articolul de faţă conţine ideile mele, bazate pe experienţa mea şi pe ceea ce am învăţat şi perceput citind cărţi de dezvoltare personală şi având diferite trăiri.

Cu toate că s-ar putea să fie valabile pentru oricine şi să producă rezultate foarte bune, informaţiile cuprinse în acest articol ar putea fi nepotrivite pentru unele persoane ori este posibil ca pe alocuri să fie inexacte sau incomplete.

De aceea, utilizează aceste îndemnuri pe propria ta răspundere şi completându-le cu recomandările de cărţi şi resurse externe/interne incluse în cuprinsul acestuia. 

Nu lua informaţia fragmentat şi ruptă din context. Este necesar să citeşti cât mai multe articole de pe Blog, pentru a înţelege cât mai bine ideile pe care le expun.

Articole Recente

De ce nu se îndeplinesc dorinţele tale?

5 Atitudini Pozitive care te vor ajuta întotdeauna

Rezumat Cartea Puterea extraordinară a subconştientului tău (de Joseph Murphy) – Capitolul I

Ce este, cu adevărat, Coaching-ul şi cum te poate ajuta chiar şi pe tine?

Secretele Bogăţiei Financiare – Învaţă cum să devii bogat începând cu puţin…

De ce îmi place lectura cartii de dezvoltare personala şi la ce concluzii am ajuns după 150 de cărţi citite?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Scroll to Top